15. syyskuuta 2009

Häävalssi, -tanssi vai ihan jotain muuta...?

Tuleeko teille perinteinen valssi vai jotain muuta? Onko kappale jo valittu? Tähän alle olen koonnut valssin rinnalle muutamia muitakin vaihtoehtoja.


Häävalssi
Häävalssi taitaa parhaiten sopia perinteisiin häihin ja niille, jotka eivät omaa kahta vasenta jalkaa. Jos valssin taitaa jo entuudestaan, kannattaa koreografiaan lisätä haastetta ja valita valssi jossa on nopeampi tempo.

Häävalssin voi tanssia toki muunkin kuin Akselin ja Elinan tahtiin esim. Nothing Else Matters, Metallica. Tässä video häävalssista, jossa on menty perusaskeleita pidemmälle :)

Valssi


Valssin tyyliinHäätanssi
Häätanssi on helppo ja askelkuvio vapaa, mutta yleensä se mielletään ns. huojuntatanssiksi ;) Kappale voi olla siis mikä vain hidas kappale esim. jokin yhteisiä muistoja herättävä kappale seurustelun alkuajoilta, teemaan sopiva tms.
Tango, Swing...
Tanssin voi soveltaa häiden teemaan ja jokaisen taidolle sopivaksi koreografialla ja kappaleen valinnalla. Jos olette parkettien partaveitsiä ja haluatte haastetta, niin tottakai koreografiaan kannattaa panostaa. Alla esimerkkinä upea ja erilainen häätanssi teemaan sovellettuna.
Evolution häätanssi
Jenkeissä yleistynyt, Suomen häissä suhteellisen tuntematon, tosin youtuben kautta tunnettu Evolution dance saa jäykänkin (me jurot suomalaiset) hääväen tunnelman vauhtiin.

Tanssi alkaa hääparin häävalssilla/tanssilla, jonka aikana (yleensä laulun loppupuolella) musiikki vaihtuukin menevämpään musiikkiin. Musiikki voi olla sama koko tanssin ajan tai vaihdella.Tanssi voi myös loppua sen aloittaneeseen tanssiin eli häävalssiin. Halpa ohjelmanumero ja takuulla vieraille hauskempaa katsottavaa, kuin taikuri tai stand-up koomikko ;)

Vinkki: Hyvä myös niille jotka haluavat tanssia häävalssin, mutta eivät usko tanssiaskeliensa pysyvän tahdissa koko kappaleen ajan. Tässä pystyy tanssia ne muutamat askeleet valssia ja vaihtaa vaikka melkein hetikin siihen vapaaseen tyyliin.

Häätanssi + evolution yhdellä kappaleella


Häätanssi + evolution yhdellä kappaleella


Häätanssi + evolution usealla kappaleellaRock the Reception
Evolution häätanssin seuraaja. Alkaa samaan tapaan kuin evolution, mutta nopean kappaleen alkaessa mukaan tulevat myös kaasot ja bestmanit.

4 kommenttia:

 1. Meillä tuli toisenlainen häätanssi, eli häätanssi + evolution usealla kappaleella. Hauskaa oli!!

  VastaaPoista
 2. Bride C:Saanko udella mikä kappale oli häätanssina? Entä evolution kappaleina? Soittiko teillä dj vai bändi? Kauheasti kysymyksiä :D

  VastaaPoista
 3. No siis meillä oli hitaana tanssina Nothing else matters, mutta naisen esittämänä joka sitte kesken kaiken pätkäistiin. Mukana oli mm. Cotton eye joe, YMCA, Ice ice baby, Can't touch this, tango, kungfu fighting, grease, bad touch, letkajenkka, chickendance, limbo, ilmakitaraa jne.

  Varmaan kirjoitan siitä jossain vaiheessa blogiini. Ja olemassa on myös video jonka ehkä julkaisen netissä jos on tarpeeksi hyvä. =)

  VastaaPoista
 4. Julkaise ja kirjoita ihmeessä, niin saadaan me tulevatkin morsiamet vähän inspiraatiota!

  Tuliko nuo kappaleet sitten Nothing Else Mattersin jälkeen levyltä? Ajattelin, että voi olla ehkä hiukan hankala bändille :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...