16. elokuuta 2009

Persoonalliset häät

Kukapa ei haluaisi erottua suvun ja ystävien häistä omillaan. Tässä muutamia vinkkejä miten tehdä häistä omannäköiset:


VIHKIMINEN
Vihkiminen kirkon sijasta kauniissa puutarhassa, tai jos häävastaanoton alueelta löytyy kauniita vihkipaikkoja. Urkuja kun ulkoa tuskin löytyy, niin tällaisessa vihkimisessä on kätevää palkata jousikvartetti soittamaan häämarssit.
________________________________________

HÄÄMARSSIT
Prinsessa Ruusunen, Mendelssohn, Toivo Kuula... kuulostaako tutulta? Olisiko esimerkiksi lempielokuvassanne sopivaa sävelmää? Tässä muutamia minusta vihkimiseen oikein kauniita sävelmiä (huomio kirkkoon sopivuus ja kanttorin oppimishalut):

Uruilla, Viululla tms.
Omia suosikkeja "perinteisemmistä":
tässä toinen versio samasta.
________________________________________

RIISINHEITTO


Korvaa riisin heitto esim. ruusun terälehdillä, koivun lehdillä, saippuakuplilla, ilmapalloilla tai vaikka kauranjyvillä (varsinkin jos olette hevosihmisiä/sopii muuten teemaan).Talvihäihin voisi sopia tähtisadetikut tai vaikka jakaa vieraille kelloja joita kilistää hääparin tullessa ulos kirkosta.

Terälehdet/lehdet ja saippuakuplat näyttävät upeilta kuvissa eivätkä satu. Hyvä puoli niillä on myös, etteivät ne sotkeudu kampaukseen eivätkä mene puvun sisään. Varsinkin morsiamen hääkampauksesta riisiä tai kauranjyviä on vaikea saada pois. Terälehtien väri voi olla myös häiden teeman mukainen.

Ilmapallot eivät ole se ekologisin vaihtoehto, mutta tietysti sadan pallon päästäminen on pieni määrä verrattuna esim. kaupunkien järjestämien juhlien kymmenien tuhansien ilmapallojen päästöön.________________________________________

PÄIVÄNVARJO

Onko kirkosta juhlapaikalle kävelymatkan verran? Just married kylttiä ja peltipurkkeja ei voida käyttää kuten hääautossa, mutta tällainen Just Married päivänvarjo morsiammella on taatusti erilainen, tyylikäs ja hauska vaihtoehto. Upea somiste myös häävalokuvauksessa.
________________________________________

TEEMA

Rakenna häät teeman ympärille. Yleisin hääteemat on jokin väri/värit. Teema voi kuitenkin käytännössä olla mikä vain. Teemana voi olla vaikka Las Vegas, Japani, vuosikymmen tai vuosisata, meri, ranta, sydän,elokuvat, musiikki, vintage, vuodenaika,viini, fantasia, satuhäät jne.
Tärkeintä mielestäni kuitenkin on, että teema liittyy hääpariin mielenkiinnonkohteisiin, harrastuksiin, luonteeseen tms. Silloin häistä saa samalla oman näköiset ja ne jäävät myös kymmenissä häissä vierailleen serkunkin mieleen.
________________________________________

VIERASKIRJAT
Unohda perinteinen vieraskirja johon kukaan ei jaksa raapustaa muuta kuin nimensä. Näistä vieraskirjoista on iloa häissä ja jälkeenpäin joko koristeena tai hyvänä muistona.

HÄÄPARIN LIKAPYYKKI

Helppo, halpa ja hauska!
Askartele erivärisistä papereista (häiden teemaväreistä) sukkia, paitoja hameita ja vitsikkäimmät vaikka boksereita ja stringejä :D Nämä laput laitetaan pieneen koriin joka toimittaa pyykkikorin virkaa ja tästä vieraat sitten ottavat, kirjoittavat tervehdyksensä ja ripustavat narulle.
Pesuainepullon taakse voi kirjoittaa esim. "Niinan ja Jukan likapyykki. Onko sinulla hauska tarina tai tarina joka ei ole nähnyt päivänvaloa? Tai suosikki muisto morsiamesta/sulhasesta? Kirjoita se vaatteeseen ja ripusta narulle (jos tämä on ulkona niin voit kirjoittaa ulos kuivumaan)! Ei likapyykkiä onnellisella parilla? Onnittele tai kirjoita vaikka elämänohje." Tai kirjoita siitä vaikka runo.
Jälkeenpäin kaikki vaatekappaleet voi koota leikekirjaan.


VIERASKIRJA KUVILLA

Tarvitaan polaroid kamera, siihen pari filmiä (riippuen tietysti vieraiden lukumäärästä) ja tyhjä vieraskirja. Periaatteena on, että kirjoittaessaan vieraskirjaan vieraasta/vieraista otetaan kuva. Tätä vieraskirjaa kannattaa alkaa täyttää vasta muutaman lasin jälkeen ;)


VIERASKIRJALAUTANEN
Tähän vieraskirjaan ei kovin pitkiä värssyjä mahdu, mutta jos valmiiksi jo tiedät etteivät häävieraasi ole mitään kynäniekkoja, niin miksei ikuistaa heidän nimiään hauskalla tavalla!


LEIKEKIRJA - VIERASKIRJA


Tämä vieraskirjan voit koristella joko teeman mukaisesti tai kuvilla teistä johon liitätte esim. hauskoja puhekuplia.
________________________________________

11 kommenttia:

 1. Kivoja vinkkejä, näistä voisi poimia itsellekin jotakin!:)

  VastaaPoista
 2. Tuo riisin heittäminen on muuten useimmissa kirkoissa kiellettyä, enkä usko että kauranjyvät ovat yhtään enempää tervetulleita. Nykyään yritetään markkinoida saippuakupla trendiä.

  VastaaPoista
 3. Suvi: Voipi olla, vaikken itse tällaiseen kieltoon olekkaan törmännyt. Itse puollan saippuakuplia ja terälehtiä, kuten rivien välistä saattoikin ehkä lukea.

  Häissä joissa olen ollut vieraana parina viime vuotena on lentänyt aina riisi tai (kuten viimeksi) kaura.

  VastaaPoista
 4. Olin työharjoittelussa morsiuspukuliikkeessä, jossa tosiaan kerrottiin minullekin tämä yllättävä asia.

  Kirkot eivät enää useasti anna heittää riisiä, koska se sotkee paikat ja houkuttelee paikalle lintuja jotka sotkevat paikat ja linnut voivat myös kuolla ahmittuaan liikaa riisinjyviä. :( Varmaan se on syy miksi niihin niin nuivasti suhtaudutaan.

  Onneksi nykyään on tuo kasvava saippuakuplatrendi, ja vaateystävällistäkin liuosta saa vaikka mistä, vaikka ei se kyllä taida kaikista tuntua tarpeeksi perinteiseltä.

  VastaaPoista
 5. Suvi: Niin taitaa olla, että riisinjyvät taitavat turvota lintupoloisten mahassa :/

  Olenkin törmännyt tällaisiin sydän "riiseihin" jotka ovat tehty sokerista ja näin ollen sulavat pois. En sitten tiedä kuinka tahmaavia ovat ja sulavatko jo ennen heittoa ihmisten käsiin? :S

  VastaaPoista
 6. Jotain tuolta netistä tosiaan luin että pelkäävät sokeririisin sulavan käsiin.

  Itse kuitenkin luulen, että kun kerran on juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu tuote, niin kai siitä olisi vaivauduttu kehittämään toimiva ja sen verran kestävä, ettei se ihan heti hajoa kun koskee jotain lämmintä. Luulisin että siinä on pinnoite niin kuin jossain karkeissa. Tai sitten se muistuttaa enemmän raesokeria.

  Ja jos kuivaa kädet huolella niin ei tavallinen kidesokerikaan niihin tartu. :)(testasin asian)

  VastaaPoista
 7. Kiitos erinomaisista tiedoista Suvi!Niin onhan ne saippuakuplatkin (jotka tähän tarkoitukseen ovat valmistettu) sellaisia jotka eivät tahraa vaatteita.

  Tämähän voisikin olla sitten se toimiva riisin korvike niille jotka "riisiä" välttämättä haluavat heittää :)

  VastaaPoista
 8. Onneksi riisi ei ole enää niin IN koska joka paikassa sitä ei saa enää heittää, niin jo riisilläkin erottuu saippuakuplien joukosta ;)

  Meidän kirkossa saa riisiä heittää (oikeastaan ihan mitä vaan), kun suntio imuroi pihan hääväen siirryttyä jatkoille.

  Eniten tykkäsin ajatuksesta tähtisädetikut tai pienet tiu' ut!


  Ystävän häissä oli noita "sulavia" riisejä eikä sulanut käsiin :)
  Ja mitä noista saippuakuplista - oon aina onnistunut tahmaamaan käteni siihen litkuun, ja siinä on sitten mekko, laukku, meikit ja hiukset tahmassa :/ en tykkää yhtään :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja ideoita! Erityisesti tykkäsin tosta vieraskirja-ideasta. Pitääpä laittaa korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 10. Hei Kitty!

  Heti alkuun iso kiitos mahtavasta blogista! Löysin tämän jo aikaa sitten ja nyt omia häitä suunnitellessa palaan tänne tasaisin väliajoin hakemaan ideoita. Menemme naimisiin kesällä 2015 ja juhlapaikaksi valitsimme Salmisalin, ja idean saimme täysin tästä blogista! :)

  Meitä ei vihitä kirkossa, mutta emme myöskään halua vihkimistä Salmisalissa. Mietinkin josko sinulla olisi ideoita puutarhoista tms Helsingissä, josta voisi kysellä mahdollisuutta vihkimisiin? Eri ravintoloilta olen jo kysynyt, joissa olisi siis ideaali ulkopaikka vihkimisille (merenrannalla mutta myös mahdollisuus järjestää tilaisuus sisällä), mutta ymmärrettävästi he vuokraavat paikkoja vain ns. isommille juhlille (minimibudjetti 6000-8000€), joten ne eivät siis sovellu meidän tarkoitukseen.

  Olisi mahtavaa, jos jakaisit mahdolliset ideat tai vinkkisi! :)

  - Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maria! Anteeksi, että vastaukseni on kestänyt. Ihan ensiksi kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi ♥

   Oletteko miettineet sitä pienvenesatamaa, joka on ihan Salmisalin vieressä (en tosin tiedä keneltä aluetta voisi kysellä vuokralle)? Mites Talvipuutarha (ulkona tai sisällä) ? :) Ikävä kyllä muita ei nyt näin äkkiseltään tule mieleen, kun moni juhlatila on käytössä ulkoalueineen päivineen kesälauantaisin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...