20. maaliskuuta 2010

Hääpuvun säilytys & huolto

Tässä otteita Stilissiman blogin postauksesta "Hääpuvun säilytys ja huolto" joka jokaisen morsiamen kannattaa ehdottomasti lukea :)

Säilytys ennen häitä:
Kun olet noutanut pukusi hääpukuliikkeestä laita se mieluusti roikkumaan koko pituudeltaan ilman taitteita.

Suosittelen puvun säilyttämiseen erikoisesti sitä varten suunniteltuja pukupusseja, jotka on valmistettu kuitumateriaalista joka hengittää, mutta ei hiosta pukua eikä myöskään tee siitä sähköistä. Muovissa säilöminen hautoo kangasta tarpeettomasti ja etenkin käytön jälkeen saattaa aiheuttaa ikäviä seuraamuksia tahrojen pinttymisen muodossa.

Muutamaa päivää ennen häitä:
Käy läpi pukupussisi sisältö, mieluusti vaikkapa sovittamalla pukusi ennen h-hetkeä ja tarkistamalla, että sinulla on mukana kaikki tarvittavat osat. 

Silitys: NYT VAROVASTI! Katso, että lämpötila ei ole liioitellun korkea. Ykkösellä tai kakkosella pitäisi pärjätä kankaasta kuin kankaasta. Tarkista ENNEN SILITYSTÄ saako pukuun käyttää höyryä ja vettä, on olemassa myös materiaaleja jotka eivät kestä vettä ja niiden kiiltokäsittely menee pilalle jos niihin tulee vettä. Vesitahraa ei juurikaan ilman kemiallista pesua eikä aina edes sillä saa pois. Varo helmiä, muovista valmistetut helmet sulavat, jos laitat raudan niiden päälle! Lue puvusta pesuohjeista huolto-ohjeet ensin ja kysy tarvittaessa puvun myyneestä liikkeestä apua.


Hääpuvun pukeminen:

Hääpäivänä kannattaa miettiä missä pukee puvun päälle. Kampaajalla pukiessa saattaa pukuun tulla karvoja ja hiuksenpätkiä, joiden poistamiseen voi mennä tovi jos toinenkin - ainakin jos puku on sähköistä sorttia. Puku kannattaa pukea alakautta, jotta kampaus ja meikki eivät mene suhruiseksi. Alushameet yms puetaan viimeiseksi alakautta.

Hääpaikalle meno:
Jos on syytä olettaa, että hääauto on hieman likainen ja morsian haluaa varjella pukuaan, kannattaa autoon ottaa mukaan lakana, jonka avulla voi levittää penkiltä käsin tulemaan auton ovenpielen yli siten, että puku ei nappaa kuraa ovenpielistä.

Tahrat päivän aikana:
Riippuen puvun materiaalista voi pukuun tullutta tahraa poistaa esimerkiksi vissyvedellä ja pyyhkeellä (ei värillisellä servietillä eikä nukkautuvalla paperilla!). Laimealla pesuaineliuoksella ja pyyhkeellä (varo värillisiä pesunesteitä!) tai antaa olla, jos kyseessä ei ole suuri tahra tai on oletettavaa että tahran poistaminen paikanpäällä aiheuttaa suuremman harmin, kuin tahra itse.

Hääpäivän jälkeen:
Vie puku pesulaan pesetettäväksi heti kun ehdit. Älä jemmaa käytettyä pukua muoviin, joka hautoo puvun tahrat vaikeammin poistettaviksi. Muista, mitä ripeämmin puvun viet pesulaan sen paremmin tahrat ja lika lähtevät. Säilytä puku joko hengittävässä pukupussissa tai pahvilaatikossa.


teksti on Stilissiman ja se löytyy kokonaisuudessaan Stilissiman blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...