26. marraskuuta 2012

Our Wedding 8 - Kaasot ja Bestmanit


Kuvassa vasemmalta bestman J, Mr.N, bestman N sekä kaasot E,M, minä ja V.

Kaasojen ja bestmanien valinta oli helppo, tosin miehellä kävi vähän ikävästi kun pari päivää ennen häitä bestman H joutui luopumaan tehtävästään. Onneksi H pääsi kuitenkin juhliimme vieraan ominaisuudessa ja ilmeisesti hyvin viihtyneenä lähtikin viimeisten joukossa.

 E:n kanssa hakemassa heppoja laitumelta 2003

Kaasoihini olen tutustunut jo peruskoulussa joten historiamme on pitkä. Kaaso E on ollut rakas ystävä jo pian 20 vuotta ja minusta tuli neljä vuotta sitten hänen tyttärensä kummitäti. Kaaso M ja Kaaso V ovat olleet elämässäni seiskaluokalta lähtien. Voin sanoa kaaso M:n olevan paras ystäväni ja meidän tutustuminen toisiimme oli ihan sattumaa koska olimme eri luokalla eivätkä luokkamme olleet tekemisissä toistensa kanssa. Minä ja M tutustuimmekin ihanan V:n kautta jonka kanssa olin samalla musiikkiluokalla yläasteella.

 V & minä esiintymässä bändin kanssa 2003-2004?

 M & minä Kuusijärvellä 2004

Miehellä ja bestmaneillä on myös pitkä historia takanaan ja saimmekin kuulla häissä paloja näistä puheen muodossa ;D

PUVUT & KUKAT


Kaasot - Kaasojen puvuista on tullut paljon kyselyjä ja niistä toivottiinkin omaa kirjoitusta, mutta laitan nyt tähän niistä lyhyesti.

Kaikkien puvut on hankittu verkkokaupasta nimeltä tidebuy. Kyseisestä kaupasta kannattaa tilata vain tosi simppeleitä pukuja missä ei ole monimutkaisia malleja ja koristeita sillä ne eivät missään nimessä ole kuvien aitoja pukuja vaan tehdään paljon halvemmilla materiaaleilla ja ompelujälki on vähän niin ja näin. Puvut kuitenkin ajoivat asiansa ja näyttivät hyviltä. Pukujen puolesta voi sanoa, että hinta-laatu suhde oli kuitenkin hyvä ja puvut olivat napakat päällä. Puvut maksoivat postituksineen n.100€ -120€/kpl. Kaksi kolmesta puvusta käytettiin vielä täällä Suomessa ompelijalla mm. helman lyhennyksessä. 

 Kaaso E:n pukua kavennetaan ja helma lyhennetään edestä ompelijan suosituksesta
(näettehän kuinka aivan liian lyhyt vuorikangas kuultaa mekon läpi edestä?)

Kaasoilla oli orkideasta tehdyt rannevieheet. Laitoimme ne oikeaan käteen, virhe! Laittakaa vasempaan niin osuu vähemmän joka paikkaan ;)


Bestmanit - puvut olivat omia ja solmiot he saivat meiltä :) Vieheinä heillä oli yksi perhoskämmekkä orkidea eli samaa mitä sulhon vieheessä, kaasojen rannekukissa ja minun ja kukkaistyttöjen kimpuissa.TEHTÄVÄT
Kaasojen ja bestmanien tehtävät koskivat lähinnä hääpäivän aattoa ja hääpäivää (mm. puheiden pitäminen) sekä polttareiden järjestämistä ja polttarikansioiden tekemistä. Hääpäivää ennen oli ainoastaan kirkkoharjoitukset eikä mitään sen kummempaa. Kaaso M:llä oli eniten hommia sillä hän auttoi mm. askartelemaan vieraskirjalappusia, karkkibokseja, kokoamaan biisilistaa yms. Hääpäivänä M myös otti vieraistamme photo booth kuvat.

Kaaso E:n oli tarkoitus huolehtia laahuksestani ja morsiustytöistä kirkossa sekä jakaa ohjelmalehtisiä kirkossa, mutta koska E ei ollut kirkkoharjoituksissa ei homma mennyt ihan nappiin vaan kaaso M joutui ottamaan homman itselleen, kuten myös ohjelmalehtisten jaon kirkossa.


Kaaso V ja Bestman J olivat illan seremoniamestareita ja tämän lisäksi V soitti viulua kirkossa ja J antoi sormuksen kirkossa ja hän oli potrettikuvauksissa valokuvaajan assarina. Bestman J & N myös hoitivat ryöstön ja ohjasivat vieraita pöytiin.

LAHJAT
Kaasot ja Bestmanit saivat hääpäivän aamuna pienet lahjakassit joissa oli...

Kaasot
Pukunin laukkulahjakortit (nämä oli kahdelle kaasolle, yhdelle ostin pitkän iltapuvun)
pieni pullo Amarettoa
korkokengän malliset pullonavaajat
pienet hajuvedet (kullakin kaasolla eri tuoksu)

Bestmanit
Matexin solmiot (olivat käytössä myös hääpäivänä)
pieni pullo Salmaria
pullonavaajasetti


5 kommenttia:

 1. Hei minä vuonna olet syntynyt? :D jäin vaan miettimään, että ollaanko saman ikäisiä... tv. -89 syntynyt

  VastaaPoista
 2. Hei, olen syntynyt tammikuussa -88 joten pian saa taas juhlia syntymäpäivää :)

  VastaaPoista
 3. Kysymys : Olen itse tilannut muutaman "koepuvun" vastaavanlaisista firmoista ja en tiedä onko mittaajassa vika, vai missä, mutta mekot ovat auttamattoman liian pitkiä ! Osaisitko antaa tähän mitään vinkkivitosta, miten mittaus kannattaisi tehdä :)

  Toinen kysymys : Mitä lyhennys maksaa ( noin summa kelpaa ), mietin, josko mekkojani lyhennän, mutta mietin myös, että näillä hinnoilla voi melkeen tulla edullisemmaksi tilata uusi!

  Kiitos paljon vastauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että mittaajassa on vikaa ;) Melkein kannattaa ottaa omasta mittatuloksesta suoraan se 5-10cm pois, että puvun pituus tulee olemaan lähellä sitä mittaa minkä on oikeasti mitannut :) Tuntuu, että taitavat laittaa siellä tehtaalla niiden omien mittojen päälle vielä lyhennysvaraa ihan varmuuden vuoksi :P Yksi kaasonihan tilasi kolme pukua, joista viimeinen puku sitten nappasi ;)

   Meillä on suvussa ompelija, joka otti puvun kavennuksesta ja lyhennyksestä jotakuinkin parisen kymppiä, joten virallisista hinnoista ei mitään hajua. Kannattaa kysyä vaikka Bling -blogin Heidiltä paljonko helman lyhennys maksaa ja ottaako hän lyhennystöitä vastaan :)

   Poista
  2. Minullekin,kunnollisista mittauksista huolimatta, mekko oli liian pitkä. Parempi kuitenkin niin kuin että olisi liian lyhyt. Lyhentäminen maksoi vaivaiset 20-30 euroa. Lyhentäminen on ompelijoille melko helppo homma, joten eivät veloita mahdottomasti. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...