22. syyskuuta 2012

Identity crisis! From redhead to brunette!


Oletteko koskaan huomanneet kuinka moni on pian rouviinnuttuaan oikein repäissyt hiusten kanssa? Ilmiötä kutsutaan rouvatukaksi :D Monella pitkä hiusten kasvatusprojekti päättyy häihin ja tämän jälkeen marssitaan leikkaamaan kiva lyhyempi malli tukkaan. Omalla kohdalla tämä tarkoitti reilumpaa kerrostusta ja 15cm pätkäisy latvasta. Väri olikin sitten toinen juttu.

Uuden sukunimen myötä tuli pienoinen identiteettikriisi. Nykyiseen sukunimeeni minulla on vahva side ja se on isompi osa minua kuin tyttönimeni ikinä oli. Uusi sukuni on ihana, äärimmäisen pieni ja erittäin kiehtova. Voisin istua uuden mummini kanssa kahvipöydässä tunnista toiseen hänen kertoessa balettikiertueestaan maailmalla ja kuinka he vaarin kanssa tapasivat oopperan kulisseissa tai uuden tätini lapsia vahtiessa saatan löytää lasten piirustuslaatikosta salkkarien kässärin ja kuulla mitä kulissien takana on tapahtunut. Tyttönimeeni en ikinä ole ollut mitenkään kiintynyt, johtuen ehkä siitä etten tunne minkäänlaista kiintymystä sukunimeäni kantavia sukulaisia kohtaan (paitsi tottakai isä ja sisarukset). Olen niin erilainen kuin isäni ja äitini, että hekin välillä miettivät keneen olen oikein tullut. Miehen kanssa ollaan mietitty, että ollaan synnytty ihan vääriin sukuihin, koska oma sukuni harrastaa kovasti moottoriurheilua ja miehen taas teatteria ja taiteita.

Punainen tukkani (sisältäen monet punaisen ja kuparin sävyt) on ollut oma tunnusmerkkini ja suuri osa identiteettiäni seitsemän vuoden ajan ja oikeastaan kasvoin sen kanssa aikuiseksi. Kuinka ollakkaan punaiset hiukseni tuntuivat pian kuuluvan vanhalle minälle joka kantoi tyttönimeään. Uusi nimi ja sen tuoma tunne olikin muuttanut identiteettiäni niin vahvasti, ettei entinen tunnusmerkkini enää kuulunut siihen. Punaiset hiukset tuntuivat jopa tylsältä, joten päätin oikein repäistä ja värjäyttää ne ruskeaksi! Ei voi moni sanoa repäisseensä ruskealla :P Moniväri oli mulle ihan must koska en punaisen tukan kanssa ole voinut kuin vain unelmoida raidoista enkä itseasiassa edes muista milloin olisin istunut foliolaput päässä, ihanaa!

Nyt tuntuu, että identiteettikriisi on selätetty ja olen oikeilla vaikkakin uusilla raiteilla :) Ajatuksia? Onko muilla ollut samankaltaisia fiiliksiä?

Loppukevennyksenä päivitys meidän kiitoskorttien sijainnista. 


 Kiitti UPS, ihan oikean nimen ootte firmallenne valinneet.


36 kommenttia:

 1. Itse olin kasvattanut pitkiä hiuksia 5 vuotta ja häihin sainkin ihanan kampauksen pitkien hiuksien ansiosta. Häiden jälkeen kaipasin kuitenkin muutosta hiuksiini ns. rouvatukkaa, joten menin ja leikkasin polkkatukan! Pidän siitä kovasti, näytän hieman aikuisemmaltakin, enkä enää "tytöltä". Mies ei niinkään pidä muutoksesta, hän muistelee vieläkin pitkiä hiuksiani...:D Ehkä vielä joskus voisin miehen mieliksi kasvattaa pitkät hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta omallakin kohdalla, että uudella tukalla halusi ehkä vähän "aikuisempaa" fiilistä :)

   Miehet on vähän hassuja, vastustaa kaikkia hiuksiin liittyviä muutoksia jos niiltä kysyy ja kun aikaa on kulunut on se uusi tukka kuitenkin hyvä :P

   Poista
 2. Sä oot niiiiiin erinäköinen tossa uudessa lookissa, huippu :D

  VastaaPoista
 3. HERRAJUMALA kiitoskortit kateissa?!?! O___O UPS!:D

  VastaaPoista
 4. Eräänä kesänä käytin postin maksullista postin siirtopalvelua ja siirsin postini muutamaksi kuukaudeksi tulemaan eri osoitteeseen. No yksi lasku sattui tulemaan talvi osoiteeseeni. En tietenkään saanut sitä silloin kesällä, mutta karhuamis kirja tuli sitten kesä osoitteeseeni. Tein sitten postille reklamaation, kun ei kauheasti kiinnostanut maksaa muistutuksesta. Odottelin postin vastausta muistaakseni kuukauden ja kun sitä ei kuulunut soitin postiin. Selvisi että vastaus reklamaatiooni oli kadonnut... postissa.

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää! Voipi olla, että munkin hiukset kokevat muutoksen sitten häiden jälkeen... Alkaa nyt olla jo sen veran pitkät, että mm. nukkuessa ovat aina jotenkin tiellä :). Ihana tuo entinen punainen, mutta kivalta näyttää uusikin look!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä tukka on kyllä aina vähän tiellä, mutta se on niin helppo :D

   Kiitos Hanna :)

   Poista
 6. Mulla oli ollu pitkät hiukset jo ainakin 9 vuotta ja varsinkin häitä varten niitä sitten kasvateltiin. Hiukset oli varmaan yli puolitoista vuotta ärsyttänyt ja ollut tiellä ja liian hankalat ja raskaat... vannotin, että kun häät on ohi leikkaan hiukset.
  Häiden aikaan hiuksia oli jo liiaksikin kampaukseen. Puolet siitä määrästä mitä meikäläisellä oli, olisi helposti riittäneet :D. Hiukset oli kyynärtaipeeseen saakka pitkät ja tasapaksut (mulla on hirmupaksut hiukset).
  Kun häät oli olleet varasin ajan tutulle kampaajalle, jonka tiesin osaavan leikata. Nää on niiin upeat! Ja lyhkäsemmät kuin koskaan! Ei nää edes yllä olkapäille :). Jotenkin tunne on ihan huippu, kun näistä lyhyistä hiuksista oli haaveillut niin kauan, ja kun nää sitten vihdoin sai ja itsensä tuntee niin upeaksi niin ahhh <3 Ja kun saa kehuja tutuilta ja ystäviltä jopa toistamiseen saakka siitä kuinka nää sopii mulle niin hyvin ni sitä on vaan niin onnellinen :). Oli toki niitäkin jotka ihmetteli miten pystyin leikkaamaan niin lyhyiksi nämä hiukseni, että kuulemma rohkeutta vaatii! Itelle se ei tuntunut missään vaiheessa siltä vaan se oli vaan luonnollista :). "Mulla on tällänen rouvatukka!" mä vastaan kaikille ihailijoille ja ihmettelijöille ja hymyssä suin pöyhennän mun upeita uusia hiuksiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kasvatusprojektissa voi tosiaan käydä niinkin, että materiaalia on liikaa :D

   Ihana kuulla miten uusi upea tukka on vaikuttanut noin vahvasti suhun <3 Niinkin pienellä asialla kuin hiusten leikkauksella voi tehdä ihmeitä omalle fiilikselle! Jaan tunteen kanssasi :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää uusi look, sopii sulle tosi hyvin! Itsekin suuntaan lähiaikoina kampaajalle, viime hetket ennen häitä tukkaa kasvatettiin kunnosta huolimatta ja sen kyllä huomaa. Ja muutenkin haluan vihdoin uutta mallia hiuksiin... tai no lähinnä edes jotain mallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tukka tuntuu niin paljon paksummalta sen jälkeen kun on saanut kuluneen latvan pois ^__-

   Poista
 8. Jos sulla ei oo identitettikriisiä, niin mulla on se susta! :D Moneskohan kerta tämä on kun sanon, mutta mä joudun oikein pinnistelemään itseni kanssa että tunnistan sut tosta kuvasta. Mutta edelleen, ihana Krisse <3

  Ja äsken jouduin jo ihan pysähtyä pohtimaan mikä olikaan sun vanha sukunimi. Eli sen kriisin yli olen jo päässyt. ;) Tuo uusi sukunimesi on todella kaunis jotenkin.

  Haha, UPS. :D Toivottavasti paketti löytää pian oikealle omistajalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, muutoksia muutoksia! Positiivista on, että tunnistan jo oman peilikuvani ;D

   Paketti tuli onneksi ja eihän sitä odoteltu kuin viikko Suomeen saapumisen jälkeen :P

   Poista
 9. Wau mikä bella! Ihana muutos. Ja ihana kirjoitus. Mutta UPS! :D

  VastaaPoista
 10. Mulla on ihan samanlaisia ajatuksia kummankin suvun suhteen! :D
  Uusi tyyli sopii sulle tosi hyvin, kyllähän se vaihtelu aina virkistää. Varsinkin varmaan seitsemän vuoden punaisen värin jälkeen, vaikka se niin ihana olikin :) Toivottavasti sun pakettikin vielä löytyy jostain helsingin uumenista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi hyvä kun joku muukin tunnustaa omaavansa sukuja kohtaan samanlaisia ajatuksia :D

   Olihan se ihana se punainen (siis edelleenkin mielestäni), mutta vaihtelu on osoittautunut TODELLA virkistäväksi! :D

   Paketti löytyi vihdoin ja saadaan kiitoskortit matkaan! ^^

   Poista
 11. Hihiii, meijän "vieraskirjassa" vieraat sai äänestää mikä tapahtuu ekana, tuleeko farmarivolvoa, matching tuulipukuja vai rouvatukkaa. :D Rouvatukka oli aika vähän äänestetty vaihtoehto... :P Mutta onnittelut sulle UPEASTA uudesta rouvatukasta! :D

  Ja UPS! indeed... :S Karseeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä haluan nähdä teidän tuulipuvut! :D Mars Top Sportiin! Ihana vieraskirjaidea muuten :D

   Kiitos, rouvatukka on vaatinut vähän totuttelua....voin käyttää vihdoin valkoisia pyyhkeitä! ;D

   Poista
 12. Hitto, piti oikein hetken miettiä, kukas noissa kuvissa onkaan. :) Tosi hyvännäköinen tukka. Toivottavasti tosiaan kiitoskortit löytää tiensä vielä perille, postin kulku tuppaa välillä olemaan "hieman" kummallista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ajattelin ensin pistää vain kuvan uudesta tukasta ei tekstiä tai mitään ja katsoa kuinka moni tunnistaa :P En uskaltanut lähteä sille linjalle :D

   "Hieman" kummallista tosiaan :P

   Poista
 13. Tykkään uudesta väristä! Punainenkin passasi oikein hyvin, mutta niin tämä uusikin. Ihan eri tyyli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on itseasiassa hyvin lähellä mun oikeiden hiusteni tummuutta ja tykkään tästä kovasti! :) Punainen tukka on silti mun ikuinen rakkaus <3

   Poista
 14. Tosi kiva rouvalook! :) Täällä ei olla ihan vielä niin pitkälle päästy, vielä on kaikki hääroippeetkin kasassa makkarinnurkassa. Arkeensopeutuminen vienyt näemmä vähän pitempään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta teidän hääthän oli vasta niin ei hätää! :D

   Pakko tunnustaa, että meidän häistä on melkein kolme kuukautta ja vasta kaksi viikkoa sitten korjasin viimeiset hääromppeet työhuoneen lattialta vaatehuoneeseen asti. Odotin josko mies olisi tajunnut ne omatoimisesti siirtää säilöön, mutta turha oli näemmä odottaa mitään liikehdintää siihen suuntaan :P

   Poista
 15. Hihi, ihan erinäköinen olet ruskealla tukalla! Mutta sopii sinulle todella hyvin.

  Täytynee tunnustaa että tämä rouva värjäsi äskettäin (häistä 3kk) ruskean tukkansa kirkkaan punaiseksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan niin on, että uusi väri tekee ihmeitä :D

   Hehe, vaihdettiin siis värejä ;D

   Poista
 16. Kiva muutos! Olemme menossa ensi kesänä naimisiin ja minä olen potenut jo etukäteen (!) lievää identiteettikriisiä miettiessäni sukunimiasioita. Ehkä olisi fiksu idea repäistä sitten juuri tuolla tavalla kerralla uusiksi myös ulkonäön osalta. Helpottaisiko se sopeutumista uuteen nimeenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ehdottomasti sopeutumisen ja uuden rouvaminuuden kannalta hiusten muodonmuutos oli ainakin itsellä se ratkaisevin tekijä ;D

   Nää on näitä päänsisäisiä naisten juttuja jolle miehet vaan pyörittelee silmiään :P

   Poista
 17. Heippa!

  Onnittelut naimisiinmenosta ja myös ruskeat hiukset sopii sulle erittäin hyvin! :)

  Itselläni olis kysymys lähinnä noista sun ent. punasista hiuksista... Mietin sitä et miten sulla pysy toi punanen väri päässä? Kuinka nopeesti haalistu ja kuinka usein jouduit sitä värjäilemään? Oon aatellu vaihtaa punaseen, alkaa nää mustat jo useamman vuoden jälkeen vähän kyllästyttään.. Harmittaa vaan vähän kun en taida päästä tohon ennenku on käyty värinpoistorumba läpi ensin :/

  Kiitti vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Juu et kyllä mustasta pääse millään punaiseen ilman värinpoistoa. Punainen haalistuu tosi nopeasti vaalennetussa huokoisessa hiuksessa ja suoraväriä joutuu laittamaan kolmekin kertaa kuussa. Mulle tämä oli helppo homma koska olin silloin vielä kampaamossa töissä. Muuten olisi ollut aika kallista puuhaa.

   Punainen väri pysyy hyvin kun väri tehdään kestoväri-suoravärisekoituksella vahvalla hapetteella värjäämättömään tukkaan (tummuusaste korkeintaan 7). Mutta kukapa haluaisi aloittaa tyvikasvun punaiseksi värjäämisellä jos latva on musta ja odottaa kunnes mustat voi leikata pois punaisen saavuttaessa jotenkin fiksun mitan :P

   Mulla punainen väri ei siis pysynyt paria viikkoa pidempään jo värjätyssä pituudessa ts. vaalennetussa tukassa. Kun hiuksia jaksoi kasvattaa pari vuotta värjäten aina tyven punaiseksi + pituuteen punainen suoraväri leikkasin lopulta kaikki vanhat vaalennetulla pohjalla olevat pituudet pois jolloin mulle jäi aika polkka, mutta hyvin kestävä punainen väri suoraan mun omaan pohjaan värjättynä. Tästä useampi vuosi kasvatusta ja sain ihanan pitkän punaisen tukan. Kun pohjalla oli vain oma luonnonväri pysyi punainen hyvänä kuukausia, mutta tottakai tyvikasvua piti värjätä silloin kun se rupesi ärsyttämään.

   Tässä kuvassa mun punainen on jopa haalistunut ja edellisestä värjäyksestä 1,5kk :P

   Poista
 18. Kuva nyysitty?

  http://treffit.suomi24.fi/profile/743810

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näkyy olevan, kiitos! :D Otin jo yhteyttä suomi24 kuvan/profiilin poistamiseksi. Kai tässä nyt vähän otettu pitää olla jos joku meinaa, että mun naamavärkillä saa paremmin treffiseuraa :P

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...