11. helmikuuta 2011

DJ varattu!

Eli kuten otsikkokin kertoo on taas yksi asia vähemmän hoidettavana To do listassa!

kuva: freshweddingideas.com
DJ vai Bändi? Syitä DJ:n valintaan
 • musiikkia koko päivälle taustamusiikista illan bileisiin
 • vierailla on mahdollisuus toivoa omia suosikkejaan
 • volyymia pystyy hallita.
 • paaaljon laajempi soittolista
 • biisit alkuperäisessä muodossaan esim. haluan kyllä kuulla Elviksen Elviksenä ja Sinatran Sinatrana ;P
 • vieraat voivat seurustella vapaammin kun heillä ei ole pakottavaa tarvetta olla yleisönä bändille.
 • omakohtaisesti oikein hyviä kokemuksia häävieraan näkökulmasta kun häissä on ollut dj. Huonompia kokemuksia kun häissä on ollut bändi. Tosin kai tämä on vieraistakin ollut vähän kiinni, että kumman tahdissa on ollut kivempi jorailla mutta täydempi on ollut tanssilattia niissä häissä joissa Dj soitti.

  Itse pyysin tarjoukset seuraavista paikoista:
  weddingcrashers.fi - kaikista kehuista huolimatta en saanu kovin hyvää kuvaa ts. tarjouspyyntöön vastattiin käytännössä yhdellä lauseella.
  haamusiikki.fi - erinomaista palvelua ja kaikkiin kysymyksiini vastattiin. Joustavuudesta ja viitseliäisyydestä plussaa
  haadj.fi - erinomaista palvelua ja ihanan pitkät s-postit (siis hyvässä mielessä tottakai)
  vesavoice.com  - oikein hyvää palvelua ja hintakin oli kohdallaan.
  rapsodiamusiikki.com - täältä tarjouspyyntöön ei vastattu ollenkaan

  Näistä voi tarkemmin kysyä minulta sähköpostitse: modernbridetobe@gmail.com

  Sähellystä
  Kuten osa tietää niin meillä oli dj:n varauksessa vähän säätöä eli löysimme firman jolla oli todella hyviä ideoita ja selkeää kiinnostusta, mutta sitten kun olimme päässeet jo varausmaksuvaiheeseen asti ei sitä luvattua laskua kuulunutkaan. Ihan periaatteesta en perään soittele ja nyt 2kk odottelun jälkeen laitoinkin viestiä ettemme enää jää odottelemaan vaan otamme dj:n jostakin toisesta firmasta. Asiaan suhtauduttiin ymmärtäväisesti ja ystävällisesti ja pahoiteltiin kohtuutonta odotteluaikaa ja sitä ettei heidän tammikuun alussa laittamansa lasku sähköpostitse ollut koskaan tullut perille. Lisäksi hän perusteli, että oli joutunut täysin odottamattomasti isyyslomalle...siis luulisi että joku muu olisi sitten voinut sinä aikana hoitaa näitä varaus asioita?!

  Naimisiin.infon foorumilta selvisi, että minulla oli myös kohtalotoveri joka oli soittanut firmaan ja tiedustellut missä lasku viipyy ja hänelle pahoiteltiin myös ettei lasku koskaan ollut tullut perille. Tämä henkilö joutui vielä toiseenkin kertaan soittamaan kun sitä laskua ei vieläkään kuulunut. Nyt mietin onko niitä laskuja koskaan edes lähetetty? Firman nimeä en viitsi paljastaa tekemällä hallaa heidän bisnekselle, sillä heidän palvelunsa oli muutoin kyllä ihan ensiluokkaista. Osa tosin voi pätellä sen siitä, että minkä firman bannerin otin pois tuosta headerin alta ;)

  kuva: ultimateweddingdj.co.uk
  THE DJ
  Tämän vuoden Mennään Naimisiin messuilta jäi yksi firma mieleen jonka kanssa juttelimme jo tuolloin vähän alustavasti heidän hääpaketeistaan. Otin heihin pari päivää sitten yhetyttä ja sain lisää tietoa mm. he ovat olleet toteuttamassa useita elokuvateemalla olevia juhlia ja tapahtumia joten tämähän oli ihan loistava juttu meidän teeman kannalta!

  Annoin lopulta sulhasen valita, että otammeko tämän häämessuilla tavatun vai sen jolta odottelimme sitä varausmaksua. Sulhasen kanssa siis päädyimme varaamaan messuilla tavatun firman kautta dj:n eli meidän dj tulee häämusiikki.fi sivuston kautta. Tänään sitten lyötiin varaus lukkoon ja lasku laitettiin tulemaan meille postitse.

  Minusta oli myös ihanaa, että he varmistivat äänentoiston sopivuuden Salmi-Salin kanssa ja aikovat vielä käydä tsekkaamassa juhlapaikan ennen meidän hääpalaveria. Plussaa myös siitä, että nyt vahvistettuamme tilauksen oli sähköpostin loppuun vielä kirjoitettu "Voitte olla meihin yhteydessä milloin vain kun suunnittelette hääjuhlaa ja palveluihimme liittyviä asioita" Tästä tuli sellainen tunne että voi olla hyvillä mielin yhteydessä jos jokin pienikin asia askarruttaa (sopii siis myös bridezilloille ;D).

  Soittoaika
  8h soittoa + 2h kamojen roudausta ja purkua
  Lisätunnit onnistuvat eli dj on niin kauan kun tarvitaan.

  Valaistus
  "Kevyt tunnelmaa tuova valaistus tanssilattialle, joka toisinsanoen sisältää 4-8kpl par valospotteja (300W/kpl) valot asetellaan joko tolppaan tai jalustalla lattialle, tilan mukaan kuten myös valojen määrä määräytyy usein tilan mukaan. Valot voidaan ohjata vilkkumaan erinlaisissa sarjoissa tai ne voivat palaa ja/tai vaihtaa väriä rauhallisesti. Värit voidaan laittaa myös halutuiksi."

  Muuta
  Dj voi tarvittaessa myös juontaa leikkejä tms.

  Hinta
  Meidän omalla äänentoistolla 500€ (norm. äänentoiston kanssa 600€) ja näin aikaisen varaajan etuna he lupasivat täydentää meidän äänentoistoa omallaan jos on tarve. Lisätunnit 40€/h

  14 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Musta dj on kyllä kans hyvä vaihtoehto varsinkin jos on sellainen juhlapaikka, missä saa olla myöhäiseen aamuyöhön :) Silloin saa ainakin suht pitkälle asti ammattilaisen hoitamat musat.

   VastaaPoista
  2. Loistavaa, kuulostaa hyvältä!.:DD

   VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa tuo paketti! =)Eikä hintakaan päätä huimaa.

   VastaaPoista
  4. Tosi hyvältä kuulostaa joo! Ja hintakin on kohdallaan! Pitäisiköhän sitä itsekin vielä miettiä, että josko ottaisi sittenkin dj:n...

   VastaaPoista
  5. Hehe, teinpä vihdoin profiilin tänne bloggeriinkin, joten pääsen paremmin seuraamaan suunnittelujasi! :) Toisaalta oli jo ehkä aikakin tehdä tuo... :D

   Sitten asiaan: Kuulostaapa tuo teidän dj kivalta! Dj voisi olla meillekin hyvä vaihtoehto... Toisaalta se hemmetin budjetti rajoittaa näitä häiden järjestelyjä, ja koska päätin panostaa valokuvaajaan, taitaa musiikin järjestäminen jäädä sitten sinne "pihistä" -listalle. :/ Mutta toisaalta onhan tässä vielä aikaa miettiä... :)

   VastaaPoista
  6. Hei,
   Mekin päädyimme Dj:hin, mutta meidän Dj välittäjämme ei pyytänyt mitään varausmaksua tai mitään muutakaan kirjallista sopimusta. Pitäiskö tästä huolestua?
   Dj soittaa meillä 6h ja hintaan kuuluu kaikki valot ym. ja hinta on vain 400 e. Toivottavasti kaikki sujuu 'sopimusten' mukaisesti..

   VastaaPoista
  7. Vautsi, hyvältä vaikuttaa ja hintakin kuulostaa kohtuulliselta! :)

   VastaaPoista
  8. Wedding Hassle: Totta ^^ Bändi olisi ollut myöskin ihan jees mutta valitettavasti mikään bändi ei soita koko päivää eikä kaikkia niitä meidän toivebiisejä ;)

   Pimalee, M, Mocca: Niin minustakin ja hinta todella oli kohdallaan! Nyt voin luottavaisin mielin jättää musasysteemit dj:lle ja keskittyä itse meidän omiin biisitoiveisiin :D

   Suvi: Minusta molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta se varmaan kannattaa miettiä siltä kantilta että kuinka pitkäksi aikaa musiikkia haluatte ja mitä kriteerejä/toiveita teillä on musiikin suhteen :)

   Anonyymi: Ei kannata huolestua sillä kaikki dj:t eivät tosiaankaan pyydä varausmaksua tai tee kirjallista sopimusta.

   Kuitenkin kannattaa jotain mustaa valkoisella olla eli ts. mielellään sähköposteja sovituista asioista eritysesti hinnoista ja soittoajasta "todisteena". Eli oletteko varanneet s-postitse vai puhelimitse?

   Mikäli olette varanneet dj:n puhelimitse niin kannattaa heitä pytää lähettämään sähköpostiin vaikka vapaamuotoinen varausvahvistus jossa käy ilmi sovitut asiat :)

   Lauraliini-: Jee vihdoinkin, johan sä olet vuoden pyörinyt täällä mukana niin ehkä oli jo aika <3

   Pihistä ja panosta lista on meilläkin keikahdellut puolelta toiselle tässä suunnittelujen edetessä. Onhan se ihan kauheaa kun tekisi mieli kaikki änkeä panosta puolelle mutta kun tuollainen ärsyttävä tekijä kun budjetti on olemassa niin... :D

   Kyllähän noita dj:tä edullisemminkin saa jos ottaa soittamaan esim viideksi tunniksi^ja ilman valoja tms. Mielestäni edullisin oli 350€. Toisaalta ei sekään minusta paha ole jos esim. läppärille on tehty hyvät soittolistat ja tilannetajuinen musiikki ihminen laitettu vastuuseen listan pyörityksestä ^^

   VastaaPoista
  9. Oonko mä jo vuoden pyöriny täällä? :D Miten se aika onkin niin nopeaan menny... Toisaalta kyllä tässä keväällä tulee sitten vuosi kihlauksesta ja taisin pyöriä näillä sivuilla jo vähän ennenkin! ;D

   Joo täytyy vielä vaikka selailla noita Turun seudun dj:tä ja niiden hintaluokkia. :) Mutta ihan hyvältä kuulostaa kyllä sekin vaihtoehto, että kokoaa kannettavalle valmiita soittolistoja ja joku ystävällisesti sieltä sitten klikkailisi musiikkia soimman! :)

   VastaaPoista
  10. Haha, niin se aika vaan kuule menee ^^ Sun ensimmäinen kommentti on juurikin melkein noin vuosi takaperin eli olisko ollut huhtikuussa :D

   Totta, kun kerää useempia soittolistoja niin varmasti joka tilanteeseen löytyy jokin sopiva :D Yksissä häissä joissa olin niin ihmiset kävi kilpaa vaihtelemassa kannettavalta biisejä ja siitä tuli ihan hirveä kaaos ;) Siitä viisastuneena siis suosittelen ehdottomasti sitä vastuuhenkilöä ;P

   VastaaPoista
  11. Lauraliini, jos budjetti on musiikin kohdalla tiukka, suosittelen lämpimästi Spotifya tai iTunesia (tms.) musiikin järjestämiseen.

   Itse rakensin seitsemän tunnin juhlaamme 2 soittolistaa; Yhden päivällisen ajaksi ja toisen myöhemmäksi tanssia ajatellen. Bestman laittoi ekan soittolistan soimaan juhlan alussa. Väliin tuli häävalssi ja sen jälkeen vaihdettiin tanssillisempaan listaan.

   Soittolistojen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ja kuunnella sitä edestakaisin. Silloin kuulee, miten biisit sopivat peräkkäin; milloin tulee liian monta saman tyylistä kappaletta peräkkäin, milloin tarvitaan reippaampaa poljentoa hitaampien lässytysten sekaan. Itse aloitin soittolistojen teon jo tammikuussa, häät olivat marraskuussa. :D Ja työstin listoja pikkuhiljaa viikottain. Vuoden aikana ehti hyvin bongailla sopivia uusia ja vanhoja kappaleita listalle ja järjestellä niitä oikeaan järjestykseen.

   Listoista kannattaa aikataulun mahdollista venymistä ajatellen tehdä hieman liian pitkät. Etenkin tanssilistaan kannattaa laittaa ylimääräisiä biisejä monipuolisesti, silloin sitä voi helposti muokata lennosta jos tuntuu, ettei tietyn tyylinen musiikki toimikaan.

   VastaaPoista
  12. Dj:n yksi ehdottoman hyvä puoli on siinä, että yksi henkilö on vastuussa nimenomaan musiikista, eikä biisejä/volyymiä ole säätämässä kaaso/bestman/joku häävieraista. Yleensä tällä järjestelytoimikunnalla on muutakin tekemistä ja joskus jotain yllättävääkin eikä musiikista vastaaminen silloin onnistu. Tässäkin asiassa suosittelen ehdottomasti sitä, että palkataan ammattilainen.

   VastaaPoista
  13. Kiitos Siberia vinkistä! :) Luin kyllä kommenttisi jo aiemmin, mutten ehtinyt vielä vastata. Kävin äsken lataamassa Spotifyn ilmaisversion, joten aloitan nyt tutustumisen! ;)

   VastaaPoista
  14. Dj on mielestäni parempi vaihtoehto, kuin bändi. Mukautuu huomattavasti paremmin ja pystyy vetämään sen 8h putkeen. Romuakaan ei tartte kantaa paikalle hirveesti -> roudaus nopeeta. Enivei, halvalla saitte, mielestäni jopa liian halvalla =)

   VastaaPoista

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...