17. kesäkuuta 2011

ympäristö vs sisätilat

Juhlapaikan metsästyksen alkumetreillä huomasin joutuvani miettimään kysymystä "kumpi on tärkeämpi ympäristö vai sisätilat"? Monessa juhlapaikassa upea puistomaisema hiveli silmää, mutta itse juhlatila oli nuhjaantuneen oloinen kun taas toisessa ääripäässä sisätilat saivat ihastumaan, mutta ympäristö oli idyllisestä kaukana. Me valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon. Jos löytää paikan jossa sekä sisätilat, että juhlapaikan ympäristö ovat mielettömät saat kiittää onneasi :D


Villa Haikko / kuva:haikko.fi

Itse löysin yhden ainoan idyllisen paikan kohtuumatkan päässä Helsingistä jonka ympäristö oli henkeäsalpaava ja sisätilat kauniit - Porvoon Villa Haikko sekä itse Haikon Kartano. MUTTA itse Haikon Kartano oli sisustettu aikansa mukaisesti hyvin raskaaseen tyyliin. Lopulta tajusin, ettei sisätilat olleet ollenkaan meidän tyyliset rennot ja tyylikkäät ja olinkin sulhasen kanssa ainoastaan ihastunut puistoon ja kartanon parvekkeeseen... ei siis toimiva yhtälö ellemme halunneet juhlia parvekkeella :P Villa Haikko oli lopulta meidän makuun liian merihenkinen. Mietimme pitkään villaa ja kartanoa pelkästään puiston takia, mutta koska Suomen kesässä ei aurinkoinen ilma ole ollenkaan taattu niin päädyimme luopumaan ideasta viettää häät Haikossa.

Haikon kartanon Romanov- sali / kuva: haikko.fi

Yhä enemmän alkoi meille selviämään, että sisätilat olivat meille selkeästi tärkeämpi kuin itse miljöö/rakennuksen ulkonäkö. Kaikki katsomamme sadan hengen kartanot ihanine pihoineen olivat yhtä huonetta toisen perään ja olisimme joutuneet ripottelemaan vieraat eri huoneisiin.

Merimelojien maja / kuva: goexperience.fi

Sitten oli niitä juhlatiloja joissa kyllä puita tai muuta luontoa ympärillä, muttei sisätilat muuten vain napanneet/olivat liikuntasalin näköiset. Lisäksi muistissa oli vielä yhdet ulkona pidetyt kesähäät joista mulle silloin jäi muistoksi 130 itikan pistoa (jo pelkästään jalkoihin, loppuja en vaivautunut laskemaan) hyttyskarkotteista huolimatta.

Miljöö vs sisätilapohdiskelun kohteita verotti myös se, että ravintolahäiden (Haikko) sijasta halusimme kuitenkin juhlia tilassa pitkään ja tuoda paikalle omat juomat.

kuva: salmisali.fi

Lopulta sisätilojen kriteerit alkoivat nousemaan niin ettei sellaista tilaa löytynyt ainakaan pk-seudulta tai lähistöltä jossa yhdistyisi helpot kulkuyhteydet + idyllinen miljöö + haluamamme moderni, hyvin ilmastoitu,äänentoistolla ja lavalla varustettu yhtenäinen kaunis intiimi juhlatila joka ei vaadi suurta koristelurumbaa.

Salmisaaren liikuntakeskus = Salmisali sijaitsee ylimmässä kerroksessa / kuva:helsinkitap.fi

Salmisalin terassilta näkyvä miljöö; vasemmalle avautuu toimistorakennukset ja oikealle meri sekä kaupunkinäkymä. / kuva: salmisali.fi

Lopulta päädyimme juuri meille toimivaan juhlatilaan joka täytti kaikki sisätilan kriteerit ja jossa kuitenkin oli mahdollisuus oleilla ulkona terassin muodossa. Juhlatilan ympäristö on tosin hyvin karu Salmisaaren tehdasmiljöö (+ilmeisesti juhlapaikan edessä on häidemme aikaan vielä rakennustyömaa) eikä itse rakennuskaan silmää hivele (tulee mieleen vähän ikea :P), mutta ainakin meri näkyy mukavasti juhlatilan terassilta.

Kumpi teille on tärkeämpi, sisätilat vai miljöö? Oletteko joutuneet miettimään juhlatilaa valitessanne tätä asiaa?

13 kommenttia:

 1. Meilläkin tämän asian kanssa painiskeltiin jonkin verran. Kesähäitä kun vietetään, niin haluttiin kuitenkin ensisijaisesti mukava miljöö, että hyvän sään siunaantuessa vieraiden olisi mukava viettää aikaa myös ulkona.

  Onneksi löydettiin juhlatila, joka miellytti niin miljööltään kuin sisätiloiltaankin! Yhtään enempää vieraita ei tosin voi kutsua kuin on kaavailtu, ja onhan se vähän kaukana, muttamutta... Silti niin ihana!

  Teidänkin juhlapaikka vaikuttaa sisätiloiltaan tosi upealta - ja kun meri näkyy, niin mitäpä noista muista tönöistä välittämään :)

  VastaaPoista
 2. Meille on myös erittäin tärkeää, että miljöö on juhlapaikassa kohdallaan niin että voidaan olla ulkona jos on hyvä sää. Tämä kriteeri ehkä siitä, että halusimme juhlia häitämme historiallisessa rakennuksessa, joten odotimme ympäristön olevan sen mukainen. Huonona puolena on juuri tuo vieraiden sijoittaminen useisiin huoneisiin, yhteisen tilan puuttuminen.

  Olen ollut yksissä hotellihäissä, jotka olivat ankeassa ympäristössä, eikä sisätilojenkaan moderni ilme riittänyt kohottamaan ympäristön puutteita. Mutta kukin tyylillään, teidän juhlatila näyttää kyllä tosi hienolta mitä sisäkuvia olen nähnyt ja merinäkymä kuulostaa myös kivalle:)

  VastaaPoista
 3. Hei olet ilmeisesti pitämässä hääsi salmi-salissa? Itsekin haluasin viettää hääni kyseisessä paikassa, mutta haluaisin tietää, että onko siellä pakollista ottaa tarjoilijat tarjoilemaan ruuan vieraille? Vai voiko olla perus noutopöytä?

  VastaaPoista
 4. Mekin kallistuttiin pitkien pohdintojen ja lukuisten hääpaikan metsästysreissujen jälkeen siihen, että sisätilat on tärkeämpi kuin ulkotilat. Ja hyvin harmillista oli, ettei meidän kotiseudulta löytynyt yhtäkään sekä ulko- että sisätilallisesti kaunista paikkaa -sellaisille olisi nimittäin varmasti kysyntää ja käyttöä! :O
  Päädyimme siis sisätiloiltaan kauniin ja edustavan näköiseen juhlasaliin (jonka nimi on muuten Martti Ahtisaaren sali, koska hän on aikanaan käynyt kyseistä lukiota, jossa juhlasali sijaitsee). :D Mielestäni on ihan fiksua pitää pääpaino juhlapaikan valinnassa sisätiloissa, ellei nimenomaan aio pitää häitä ulkona. Suomen säästä kun ei ikinä voi olla varma! Teidän valitsema Salmi-sali on kyllä todella upean näköinen sisältä ja terassi on oikein piste iin päälle! :)

  VastaaPoista
 5. Mekin pohdittiin tätä asiaa pitkään ja nyt kun olemme päätyneet paikkaan jossa ei ulkona ole oikeastaan mahdollisuutta olla (ei edes parveketta ja häät heinäkuussa) niin edelleen haikailen jonkun puistomaisemman miljöön perään.
  Espoon Kartanoa käytiin katsomassa mutta sulholle vieraiden jakaminen eri saleihin oli ehdoton ei. Jos meillä olisi vieraita vaan se alle 70 jotka mahtuisivat samaan saliin niin olisin ehdottomasti halunnut häät kartanolle. Sen verran kaunis paikka se oli ja mukava myyntihenkilö paikkaa esittelemässä.
  Mutta todellakin, pääkaupunkiseudulle paikka joka on kaunis ulkoa ja sisältä, ympäristö myös kaunis ja vielä mielellään omavalintainen catering ja omat juomat niin menestys olisi kyllä taattu...

  VastaaPoista
 6. Samat pohdinnat oli täälläkin.

  Päädyttiin Espoon Sinebrychoffin huvilaan ihan sisätilojen vuoksi, miljöö tulee oikeastaan plussana ( merenranta ja puutarha + länsiväylä :). Ainoa miinus on se, ettei ole imastointia.
  Nyt vaan toivotaan ettei tule hellettä ! Jos tulee niin täytyy hommata tuulettimia.-Emilia

  VastaaPoista
 7. Salmisaaressa työskentelevänä en missään nimessä pitäisi häitäni salmisalissa. Itse rakennus on vielä kesken ja ulkopuolella roikkuu rautaverkkoa yms. roinaa. Työmaa on ollut samannäköinen jo kaksi vuotta, joten todennäköisesti se ei tule siitä muuttumaan ennen teidän häitä. Ainut mikä saattaa muuttua on näköala, kun salmisaareen rakennetaan uusia rakennuksia: häipyy ne näkymät. Ja se minkä jätit kertomatta on talonvierestä kulkeva länsiväylä, tuohan se varmaan kivan taustamelun sinne parvekkeelle. Niin ja kannattaa juhlavieraita varoittaa siitä että juhlapaikalle päästäkseen kannattaa ottaa extrakengät mukaan. Piha kun ei ole mutakuoppineen ja sepelipeitteellä kovi kiva kaveri juhlakengille.

  VastaaPoista
 8. Krista: No hyvä, että teille löytyi tällainen vaihtoehto :) Meillä kyllä ne tönöt ja länsiväylä hallitsevat maisemaa, mutta koska kaupunkihäitä ollaan viettämässä niin ajateltiin, että no sellainenhan se kaupunkimaisema on :)

  Anonyymi (17/6/11): Mielestäni myös selkeä teema kuten teillä tämä historiallinen vaatii tietyn ulkotilan. Historiallinen rakennus nimittäin näyttäisi vähän hassulta keskellä kerrostaloja ;)

  Anonyymi (18/6/11): Salmisalissa pitää olla tuokailun ajan 1 tarjoilija 25 vierasta kohden oli sitten pöytiintarjoilu tai noutopöytä. Noutopöytä kyllä onnistuu, me päädyimme myös tähän perinteisempään vaihtoehtoon :)

  Morsian: Teidän valitsema sali kuulostaa minusta oikein hyvälle. En usko, että ulkotiloilla on loppujen lopuksi kovinkaan vaikutusta itse tunnelmaan paitsi jos sisällä ei ole kunnollista ilmastointia niin ulkotila olisi meilkein pakko olla. Tietysti myös jos ikkunoista näkyy joku jätelaitos tai vastaava niin se voisi olla aika kamalaa :P

  Anonyymi (19/6/11 klo:15.35): Onhan juhlapaikassanne kuitenkin hyvä ilmastointi? Voi tulla tukalat oltavat jos ei ole kun ulkoilutilaakaan ei ole. Minusta vieraiden viihtyvyyttä häiritsee enemmän tuollainen saleihin ripottelu kun se ettei ole kartanomaista pihaa saatavilla.

  Samaa mieltä olen sun kanssasi täysin tuollaisen juhlapaikan menekistä jos sellainen vaan olisi!

  Emilia: Se huvila on kyllä ihana! Harmi vaan, että se oli liian pieni meidän vierasmäärälle ;) Vaikka huvilassa ei ole sitä ilmastointia niin onhan teillä siinä kuitenkin se piha jos olo käy tukalaksi :)

  Anonyymi (20/6/11 klo.16.34): Tietääkseni en ole "jättänyt" mitään kertomatta...luulisin ainakin täällä asuvien tietävän, että "Salmisaaren tehdasmiljöö" kattaa myös Länsiväylän ;) Olen ollut itse terassilla pariin otteeseen eikä liikenteen häly sinne erityisen häiritsevästi kuulu sitäpaitsi minusta kaupunkimiljöö on aina kaupunkimiljöö.

  Viimeksi käydessäni en huomannut mitään ongelmaa kävellä rakennukseen vaikka jalassani oli 10cm korkkarit. Viime kesänä olin myös ulkohäissä jossa koko piha oli sepeliä eikä sielläkään kukaan mitään varakenkiä tarvinnut. Mitä muuhun romuun tulee niin eikös se kuulu asiaan kun siinä on rakennustyömaa auki.

  Olen myös nähnyt tulevat rakennussuunnitelmat eivätkä ne peitä näkymiä kuin murto-osan Salmisalin parvekkeen korkeudelta.

  Kiitos kuitenkin infosta, paitsi ettei se sisältänyt mitään mitä en jo tietäisi.

  VastaaPoista
 9. Hei Kitty, olin tuo anonyymi jolta kyselit onko meillä ilmastointia. :)
  Vastaus on, että eipä taida löytyä kun on vanha rakennus kyseessä, o-ou. :D No, ollaan tätä kyllä mietitty mutta täytyy vaan huolehtia siitä, että on myös kylmää alkoholitonta nestettä paljon tarjolla ja ainakin tämänhetkisestä työpaikastani saan varmasti lainaksi tornituulettimia jos juhlapaikalta ei niitä saa. :) Ehkä me selvitään.
  Juhla on myös ajoitettu hieman myöhempään iltaan jolloin toivottavasti aurinkoisen heinäkuisen päivän helle on jo hieman jäähtymään päin. :) Ainakin tulee lämmin tunnelma tupaan ;)

  VastaaPoista
 10. Moi! Luulen, että selviätte ihan hyvin jos tosiaan tarjolla on runsaasti kivennäisvettä, vettä tms. alkoholitonta virvoketta :)

  Yksi tosi kiva ohjelma/menu idea ihmisille on tällainen versio jota voi käyttää myös kuumuuden yllättäessä viuhkana...toimi ainakin yksissä suomalaisissa häissä hyvin jossa sisätiloissa oli ajoittan todella tukala olla :) En tosin tiedä mitä askarteluja olette kerenneet tekemään tai onko tämä edes sinun mieleen mutta ajattelin kuitenkin vinkata ideasta ;)

  tässä muutama kuva menu/ohjelma viuhkoista
  viuhka1
  viuhka2
  viuhka 3 jonka luonnospohjan voi ladata tietokoneelle tästä (kaikki tekstit voi muuttaa)

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä :) täytyy lisätä ideointilistalle!
  Ihanaa kesää sulle, kohta onkin jo -1 hääpäivä edessä ;)

  VastaaPoista
 12. moi! meillä oli häät viime lauantaina, ja harkittiin myös tuota salmisalia. se kaatui sitten muihin juttuihin, mutta oltiin miehen kanssa todella tyytyväisiä lopulliseen juhlapaikkaan farmasiaopiskelijoiden juhlatila käärmeenpesään! http://www.kaarmeenpesa.fi/kuvia.php sopii niille, jotka todella haluaa jotain erilaista: onhan toi tilana aika urbaani, mut jopa vanhemmat sukulaiset kiitteli "kapakkatunnelmaa". sopi hyvin meidän rockteemaan. hääkuvat käytiin ottamassa suvilahden voimalan pihalla graffitiseinä taustana. (ajattelin täälläkin mainostaa tätä niille, jotka on harkinnut euphoriaa tai vastaavaa. tosi siisti, uusi, iso yhtenäinen tila +saunatilat, hyvä äänentoisto ja ilmastointi & hienot valot. saa tuoda omat ruoat ja juomat)

  mut joo, oishan ne hienot ulkotilat olleet kivat, mut ei niillä välttämättä mitään tee. anoppi vähän takelteli kun kuuli ettei ulos pääse, mutta kun hääpäivänä sitten satoi, oltiin ihan tyytyväisiä ;) että itse en ehkä kuulu siihen koulukuntaan, joka jaksaisi istua kummallisenhajuisessa mökissä, kunhan ulkona näkyy puisto ;P

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: No niinpä onkin! Meillä itseasiassa tänään tasan kaksi viikkoa...jännää <3

  Rahien: Vaikuttaa todella toimivalta tilalta mitä myös pohjapiirroksesta katsoin. Minusta paljon parempi kuin Euphoria.

  Mun mielestä toi teema on tosi ratkaseva tekijä kyllä tossa tilavalinnassa nimittäin ihan loistava toi kyllä teidän teemaa ajatellen!

  Mekin varmaan halutaan ottaa luultavasti joku vastaavanlainen potretti siellä tehdasmiljöössä jotta saadaan vähän särmää muutamiin hääkuviin. Muut potretit otetaan perinteisesti puistossa, mutta muuten en tiedä tuleeko potreteista yhtään perinteiset hymistelykuvat ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...