8. heinäkuuta 2011

My nightmare wedding

kuva: seabreezegal.blogspot.com

Niinkuin otsikko kertoo, niin tällaiset olisi siis meidän häät jossain mun painajaisissa...tässä siis listaa asioista mitä en meidän häihin halua.

1. juhlapaikka
Koulun liikuntasalilta näyttävä tila/todella kulahtanut paikka tai sitten monta pientä huonetta.

kuva: kolumbus.fi/tapanilan.tyovaenyhdistys


2. koristelu
Joka *piiip* paikassa tyllihärsäkeitä ja sydämiä
Tyllihärsäkkeistä mulle tulee vaan ihan kauhee ysäri fiilis, sitäpaitsi tylliä on tosi harvoin osattu käyttää niin, ettei se näyttäisi todella halvalta. 

Ok, häät on rakkauden juhla ja sydän sen symboli, mutta sydämien viskominen joka hemmetin nurkkaan - ohjelmalehtiseen, pöytäkoristeluun ja seinien koristeluun - saa mut vaan voimaan pahoin varsinkin jos näihin on yhdistetty jotain todella siirappisia lässynlää tekstejä joka paikkaan.
Mun painajaisissa meillä olis myöskin ne todella kuluneet menukolmiot johon on kirjoitettu menu, ohjelma ja joku runo.

kuva: mydreamwedding.ca

kuva: occasiongiftware.com

kuva: mjdecorations.com

kuva: balloons-denver.com


3. ruoka ja juoma
Ruoka olisi jotain todella arkista eli perus lihaperunalaatikkoa, makaronilaatikkoa tms. Juomatarjoilua ei olisi tai sitten joutuisi litkimään samaa boolia koko illan.



4. kakunkoriste
Nämä kaksi on vaan niin jo nähtyjä...
 kuva: ?

kuva: weddingandcakes.com

5. hääpuku
 Kaksiosainen puku tai sitten joku alla olevista malleista olisi ihan katastrofi (ottaisin siinä vaiheessa varmaan sakset käteen).

kuva: bridalbargains.co.uk

kuva: bridalbargains.co.uk

kuva: itvmedia.de

kuva: dreambridaldress.com


6. kampaus, meikki ja asusteet
 Tässä kuvassa tiivistyy hyvin kaikki mistä en pidä eli päälaelle kerätty tötterökampaus, viime vuosikymmenille kuuluva meikki ja ylipäänsä tiarat.

kuva: my-weddingdream.com


7. hääkimppu 
 Runsas valuva kimppu missä menisi vielä jotain murattia olis mulle aika horror :P Samoin kaikki sellaiset todella epämääräisen näköiset kimput ei ole yhtään mun mieleen. Väreinä olisi varmaan jotain tyylin baby blue tai laventeli jotka on ihan yökyök.

 kuva: hubpages.com

kuva: wedding-bouquets-gallery.com

kuva: weddingflowerslong.com


8. musiikki
Kaikenlainen humppa...haitarin äänestä en tykkää yhtään. Häävalssi inhokki mulla on Akselin ja Elinan häävalssi.









 
9. leikit ja ohjelma
Tuttu-juttu leikki, hääbingo, 12 kuukautta leikki yms. Myöskin kaikki tekohauskat leikit, nolausleikit ja rahankerjuuleikit kuuluisi mun painajaiseen. Vieraiden odotuttaminen ja ylipäänsä huonosti toteutetut leikit (esim.morsiamenryöstö on hyvin usein tällainen, vaikka siis kyseisestä ohjelmanumerosta pidänkin).
 

kuva: izismile.com







10. sulhanen
No ihan kamalintahan olisi jos sulhanen karkaisi ;) Mutta onneksi tähänkin löytyy apu sillä miehen mielestä häihin liittyen sana viehe "on sellanen jolla voi kelata sulhasen takas jos se karkaa". *pus* Ihana Mr.N <3


 kuva: Kitty


Päivitys 8.7.22 klo.19.20
Lisäyksenä vielä, että vaikka nämä onkin minun painajaishäät ei se tarkoita, että väheksyisin muiden häitä joilla näitä juttuja on. Meillä tällaiset häät ei vaan toimisi ihan siitä syystä, ettei ne olisi tällaisella setillä yhtään meidän näköiset ;) Joten herneet saa vetää nekusta mikäli sellaisia sinne tämän postauksen takia joutui.

26 kommenttia:

  1. Hihihiii, aika samoilla karmivuuden kohteilla mennään! Ultimate-kauhistus olisi kyllä juuri tuollainen juhlapaikka tai nuo kakunkoristeet *puistatus*

    VastaaPoista
  2. Onko tällaset häät tullut taas sun uniin?:D Ihan piruuttani haluun just tällaiset järjestelyt omiini ja sä oot maid of honour!!:D

    VastaaPoista
  3. Heh, hauska postaus :D (noloa myntää mutta sulho haluaa meille just jonkun tollasen "hauskan" kakunkoristeen :/)

    VastaaPoista
  4. Tämä oli niin hyvä! Samoilla linjoilla.

    VastaaPoista
  5. Oon osittain samoilla linjoilla! Morsiamenryöstö on ehkä out, mutta mun mielestä se on kuitenkin aina hauska :D Seuraavana vuorossa olis askarrella meille noi menut. Oiskohan sulla jotain omaperäistä ideaa menu/ohjelmalehtisten toteutukseen? :)
    Ois hienoa saada postaus näistä inhokkien korvaajista. Mä esimerkiksi oisin halunnut boolin sijaan baarimikon, joka pyöräyttäisi jokaiselle mieleisen drinkin, mutta edes 10 000 euron budjetti ei siihen veny.
    Mulla oli vielä suunniteluvaiheessa paljon ihania erilaisia ideoita, mutta niiden toteutus ei loppujenlopuksi olekkaan kovin helppoa.. :)

    VastaaPoista
  6. Unohdinkin omassa inhokkilistassani mainita tuon työväentalo/liikuntasali-tyyppisen juhlapaikan - se kuuluisi tosiaan aika kärkipäähän :p

    Samoilla linjoilla olen oikeastaan kaikissa kohdissa :)

    VastaaPoista
  7. Hatunnosto, itse pelkäisin hevosen pään ilmestymistä sängylleni tämän postauksen seuraukseni, inhokkilistasta suurinosa kun taitaa olla aika pinttyneitä tapoja suomalaisissa häissä! Tosin yhdyn täysin mielipiteeseesi!

    VastaaPoista
  8. Anonyymi8/7/11 11:23

    Joo hyi unohdin myös omalta inhokki-listaltani nuo kakunkoriseet. Ja noi menukolmiot jaksan paasaa niistä edelleen. Teinkin niistä oikein posatuksen kun ne on vaan niin mun painajainen.

    VastaaPoista
  9. Haha jälleen kerran täydellinen postaus. :) Olen samaa mieltä kaikesta. ;)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi8/7/11 16:27

    Kuulostaa aika perinteisiltä suomalaisilta häiltä nämä sinun inhokkisi. Lisäisin itse inhokkilistaan vielä nolauspolttarit, joissa myytäisiin tyyliin lehmäpuku päällä härskin muotoisia pipareita jollain pikkukaupungin torilla! :D

    Mut voitteko kertoo, mikä vika on menukolmioissa? Onko ne ihan out, kulunut idea tjt? Suunnittelin niitä helppoutensa vuoksi meidän häihin...Vaihtoehtoista toteutusta kaipailisin ja ois kiva lukea myös postaus unelmahäistäsi, sellaisista, joissa ei tarvitsisi miettiä budjettia tms. ollenkaan :)

    -titta

    VastaaPoista
  11. Heh. Aika paljon samoja juttuja löytyy omalta inhokkilistaltakin. Toisaalta, en itsekään tykkää ihan tavallisesta perusruoasta ja tylsistä koristeluista häissä/muissa juhlissa, muttei kaikilla ole tarpeeksi budjettia parempiin ruokiin, taikka kovinkaan hienoihin koristeluihin. Asioilla on nääkin puolet :)

    VastaaPoista
  12. Anonyymi8/7/11 17:15

    Mielipiteensä kullakin :) Mäkään en järjestäis tollasia häitä, mutta blogisi lukijana oon kyllä sitä mieltä, että tää sun postaus oli ehkä vähän liian suorasanaisesti kirjoitettu. Voimasanat tuolla väleissä on turhia, jengi tajuu kyllä muutenkin...
    -Minna

    VastaaPoista
  13. Aika monet oli itsellekkin kauhistuksia, mutta pari sun inhokkia oli omissa häissä. :)
    Itse en ymmärrä mitä painajaismaisen kauheaa on menukolmioissa :D Tää on ehkä sellasia juttuja että toiset ei ymmärrä mitä pahaa on legginseissä ja toiset ei voi ymmärtää miks täysjärkinen ihmisen vetää jalkaansa legginsit.

    VastaaPoista
  14. Mimo: Mullekkin ehkä pahin on tuo juhlapaikka tältä listalta ja hyvänä kakkosena tulee tyllihärsäkkeet ;)

    MaijuS: Hahah, olen mä tällaisissa häissä ollut kerran eikä se mua itseäni mitenkään niin häirinnyt kunhan ei omiin tule mitään näistä, ei vaan tuntuisi yhtään omalta ;) Mutta hei mulla on vielä aikaa askarrella sulle sulkapuku :P

    Noora: Ei mullakaan mitään niitä hauskoja kakunkoristeita vastaan ole (itsellänikin niistä muutama lemppari), mutta nimenomaan nuo kaksi mallia on minusta jotenkin vaan niin...,mutta eikös se vaan niin mene, että toisen ihastus on toisen kauhistus? :D

    Ms., Krista, Suvi, Kata, Satsu: Kiva kuulla, että saman tyylisiä ihmisiä löytyy ;)

    Satsu: Lista oli mullekkin loppujenlopuksi hyvin valaiseva kokemus kun sain kaiken mustaa valkoiselle ;) Välillä pitää kokeilla vähän rajoja, mutta toivon silti ettei kukaan nyt mitään voodoo nukkea ala väsäilemään ;)

    Tuija: Saa nähdä riittääkö meilläkään budjetti "drinkkibaariin", mutta yhden boolin kaverina olisi kiva olla vaikka erimakuisia siidereitä, lonkeroita tms. Jos ei näitäkään niin ihan vaikka 2-3 erimakuista boolia. Alkoholittomat vieraat olisi myös hyvä huomioida tekemällä heillekin oma booli tms.

    Kiitos kivasta postausideasta :)

    Titta: Se olisi aika kamalaa :D Menukolmioihin liittyen kurkkaappa Friscolle laittamani vastaus. Minusta kivan raikkaita vaihtoehtoisia tapoja on paljonkin tarjolla esim.
    Nämä Ikean telineet
    Telttamallinen menu/ohjelma johon teko-ohjeet löytyy ainakin naimisiin.infon foorumilta.
    Klassinen "ravintola" tyylinen menu vaikka pari per pöytä tietysti pöydän koosta riippuen.
    Tämä on myös aika ihana jos häiden teemaan vaan sopii niin minusta tämä on ihana, tosin itse tekisin viillon pituus suunnassa ja siihen menu/ohjelma kartonki.

    Siis onhan näitä, omaperäisimpiä ideoita en tähän laittanut, kun ne tarvitsevat huomattavasti enemmän aikaa, hermoa ja resursseja :) Toki jos jaksaminen ja aika on oikeasti todella rajallista niin menukolmiot tosissaan on yksi helpoin vaihtoehto.

    Tätyypä pistää korvan taakse postausidea :)

    Suklaasydän: Kyllä pienelläkin budjetilla saa tyylikkäät häät :) Ok, että ruoka saattaa olla itsetehtyä mikä mua ei haittaa ollenkaan jos se sopii juhlan henkeen esim. kyseessä on rennot puutarhahäät tms. Tämä lista on siis sellainen mitä meidän häihin ei ole tulossa, joten muut tehköön niinkuin parhaaksi näkevät ja miltä heistä itsestään tuntuu :)

    Minna: En ole mitenkään "tarkoituksellisesti" lisännyt voimasanoja vaan kirjoitan aina ihan sillä fiiliksellä mikä mulla on kustakin asiasta on ja kirjoitustyyli on sen mukainen. :)

    Frisco: Eipä siinä menukolmiossakaan varmasti muista mitään pahaa olekaan varsinkin kun se on niin näppärä väkertää, mutta kun itse on nähnyt viimeisten 15 vuoden aikana sen jokaisissa häissä (anopin häitä lukuunottamatta) niin se alkaa olla jo omissa silmissä aika kulunut juttu :) Mutta sun legginsi vertaus oli aika hyvä, näinhän se yleensä menee ;)

    VastaaPoista
  15. Anteeksi kaikki virheet/toisto tuossa edellisessä kommentissani, tämä kuumuus taitaa tehdä tehtävänsä :S

    VastaaPoista
  16. Hah! Hyvin oot saanut koottua kaikki omatkin kauhistukset yhteen! Ja niistä menukolmioista... Oon itse sitä mieltä, että häät ovat sen verran juhlava tilaisuus, että niihin voi keksiä jonkun tyylikkäämmän ratkaisun kuin menukolmio! Katselen kolmioita joka päivä Unicafeessa ja sitseillä sun muissa kissanristiäisissä, etten missään nimessä halua niitä omiin häihini!!!

    VastaaPoista
  17. Hehheh, paras postaus pitkiin aikoihin! Voisin jopa printata kampaajalleni, meikkaajalleni, juhlapaikalleni ja kaasoilleni tämän postauksen, jotta häihimme ei tule yllämainittuja seikkoja! :D

    VastaaPoista
  18. Tämä oli mahtava !

    Olen samaa mieltä jokaisesta kohdasta, hassua ;)

    Meillä häät kuukauden päästä ja nuo menut vielä tekemättä, hehe. Saas nähdä millaisia tulee.
    Bestmanin oli vaikea ymmärtää kun sanottiin että ei mitään morsiamenryöstöjä tai muuta junttimaista. Stand-up ja puheet riittää ohjelmaksi.

    Yks kauhujuttu on mun mielestä morsiamen kampauksen kohdalla tiukka vanhojentanssi-nuttura, hyyyyyyyi.

    - Emilia

    VastaaPoista
  19. IHANIA YÖK :D Mennään vasta vuoden päästä naimisiin, mutta kaikki samat oksetukset on munkin eiei-listalla. Lisäksi vielä toi musiikki, että morsiamen kävellessä kirkkoon olisi se prinsessaruususmarssi -----eiiiiiii... Lisäksi se, että kaasoja olisi n.10 ja kaikilla sellaset kunnon valssimekot joissa ISO rusetti pepun päällä, namnam!

    Lisäksi seuratessa kaikkia hääohjelmia on alkanut ällöttää/oksettaa yks seikka, joka tuntuu nyt olevan vallalla, nimittäin se saippuakuplien puhaltelu siinä vihkimaalla vihittyjen päälle. Siis öh...

    Ai mutta onhan mulla vielä yks: nimittäin se mitä kirkossa ai-na luetaan se ensimmäinen korinttilaiskirje tms. klisee joka sitten värisevällä äänellä annetaan kaason tms. hermoraunion inistäväksi ja kaek on niin liikuttuneita ja voih, kun tuo kulunut sananparsi sai taas vihkimisessä tilaa.

    Kamala kun mä olenkin paatosmielellä näistä kliseistä.. no korostan siis, että omiin häihin en haluaisi. Jokainen tyylillään :)

    VastaaPoista
  20. Osittain myöskin samoilla linjoilla :) Olis hauska kuulla samanlainen lista sun unelmahäistä :)

    VastaaPoista
  21. Samoilla linjoilla ollaan. Täytyy kyllä myöntää, että omissa häissä kaikesta suunnittelusta huolimatta oli tällaisia elementtejä ihan vaan muiden ihmisten toimesta kuin omasta. Itse petyin häihini, mistä on minulle oltu vihaisia. Syy kylläkin oli cateringin, joka ne pilasia omalla keskittymiskyvyttömyydellään. Minun totaaliinhokki oli sellainen kakkutorni..en olisi sitä ikinä halunnut enkä sitä pyytänyt, mutta sielläpä se komeili kun kakkua mentiin leikkaamaan. Niin ja kakkukin oli väärä, siinä oli suklaata, jota vihaan kakussa :( Niin ja näytän kaikissa valokuvissa possulta :( Toivottavasti muilla paremmin.

    Hansu

    VastaaPoista
  22. Hahaha! I laughed with every picture!

    Loving this post. Quite rarely people put together a complete horror wedding. Especially since your horror wedding is pretty much the dream wedding of apparently quite many people around here ;)

    The decoration pictures were still missing some plastic rose petals, glitter hearts and fake diamonds sprinkled carelessly onto the tables. Khihi.

    Cheers for this!
    Michaela

    VastaaPoista
  23. No jopas on aika suorasanaista settiä. Voin vain kuvitella kuinka inhottava olo joillekin lukijoillesi tuosta listasta tulee, varsinkin noin esitettynä. Ikään kuin halveksisit niitä, jotka tahtovat häihinsä noita asiota. Mielipiteensä toki kullakin.

    Itsekään en voisi kuvitella häihini moniakaan noista listaamistasi asioista - toisaalta en voisi myöskään kuvitella häihini mauttomia pikareita lasikulhossa, ostavani vihkisormusta kolme vuotta aikaisemmin, tarjota vierailleni peruscateringsapuskaa tai leikkiväni omaperäistä, kun kaikki on oikeasti niin pirun samanlaista kuin kaikissa häissä nykyään.

    Mutta hei, kukin tavallaan.

    VastaaPoista
  24. Suvi: Arvasin, että sun kanssa ainakin ollaan samoilla linjoilla :D

    Mademoiselle Miau!: Haha, ihana <3

    Emilia: Voi kun meille toi stand up myös kelpaisi, mutta hyvät koomikot tuntuu olvan yhtä kalliita kuin valokuvaaja :S Teille tule kyllä tosi ihanat häät, laitoin sulle mailia ^^

    Anonyymi 12/7/11 13:06: Osittain samaa mieltä sun kanssa :) Perinteisistä jutuista tykkään itse ruususesta ja uudemmista häätrendeistä juurikin saippuakuplista kun ne eivät roskaa kirkon pihaa tai joudu lintujen suihin :)

    Miss Secret: Mun unelmahäät olisi varmaankin ulkomailla jossain saarella ^^

    Hansu: Voi miten harmi kuulla, että petyit. Aika hassua kuitenkin, että sulle siitä vihaisia ollaan oltu :( Todella paha moka Cateringiltä, kyllä muakin harmittaisi! Toivottavasti päivä muuten oli ihana ja fiilis onnellinen :)

    Michaela: Haha, thank you! I got your e-mail so go check your mailbox soon ;)

    Anonyymi 20/7/11 23:52: Tais mennä pari palkoa nekkuun, älä nyt tukehdu hyvä nainen. Ai multako suorasanaista settiä, ha! Mihin sä itse luokittelisit sitten ton sun kommentin? Aika tekopyhää minusta, mutta kukin tavallaan eikö niin ;)

    Tietääkseni mä leikin ihan itseäni, eli sori jos olen sun makuun liian omaperäinen :P

    VastaaPoista
  25. Tosi samanlaiset inhokit mullakin erityisesti nuo valkoiset hääpuvut, joissa on viininpunaiset somisteet ovat kyllä jotain sellaista, mitä en ikinä laittaisi päälleni.

    Hieman ennen meidän omia häitä oli mieheni serkun häät, joissa oli suunnilleen kaikki yllälistaamasi asiat. Meidän häissämme pari totesi, että "tällaiset häät sitten teillä" hieman erikoiseen tyyliin, johon saattoi vain ajatella, että ihmiset on niin erilaisia...

    VastaaPoista
  26. Moi,
    olen seurannut blogiasi enemmän ja vähemmän säännöllisesti ja nyt oli ihan pakko kommentoida. Omat häät ovat tulossa vasta 2012 lopussa ja häitä on puuhattu jo useita vuosia tilojen miettimisen, hankintojen yms. osalta, koskapa olen vähintäänkin semi-perfektionisti ja haluan oman tyylini, kädenjälkeni ja visioni näkyvän häissäni...

    ...Enkä haluaisi todellakaan mitään em. asioista häihini! Nauroin tälle merkinnälle ja pitihän se kihlatullekin esitellä ihmeteltäväksi!

    Tosi kiva lukea kerrankin ihan omia - mielipiteitä eikä mitään poliittisesti mahdollisimman korrektiksi väännettyjä korulauseita!

    "Anonyymi 20/7/11 23:52" saattaa olla ihmistyyppiä Virpi Salmi; Kun jos ei suostu syömään eineslihapullia ts. tekemään juuri niin kuin kaikki ns. tavalliset ihmiset, on snobi ja kauhean vaikea ihminen. Ja mikään muu kuin omasta mielestä kivat jutut eivät voi olla kivoja. Ja kaikkeen pitää suhtautua negatiivisesti ja kauhean vakavasti eikä kukaan muu kuin henkilö itse saa olla suorasanainen. :D

    Karoliina
    http://dl.dropbox.com/u/11186634/play_for_me/let_the_love/let_the_love.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...