5. maaliskuuta 2012

Honeymoon Destination: Indonesia!

BALI-LOMBOK
12-29.7.2012

GETTING STARTED 

-sukellusta ja snorklausta 
- lämpöä ja aurinkoa 
-kirkkaan turkoosia vettä ja valkoista hiekkarantaa 
-nähtävyyksiä ja upeita maisemia 
- luontoa ja eläimiä 

Sulho mainitsi jo joskus viime vuoden puolella Balin ja Bora-Boran, mutta mä pyörittelin edelleen ideoita Meksikosta, Thaimaasta ja Malediiveista. Noh, totesin ettei nuo mun miettimät kohteet täyttäneet meidän kaikkia kriteerejä esim. Thaimaassa tosi huono sukeltaa kovan merenkäynnin vuoksi, Malediiveilla aika voisi oikeasti käydä tylsäksi ja Meksikossa saattaa olla kesällä hurrikaaneja.

Lopulta muakin alkoi houkuttamaan sulhasen mainitsemat kohteet, joista Bora Bora oli ihan suoraan out of question hintavuutensa vuoksi. Googlailin Balia tuntikausia ja menin ilmoittamaan sulhaselle, että lähdetään ihmeessä sinne Balille :D Balin luonto on niin monimuotoista ja ihania paikkojakin löytyy ihan laidasta laitaan!
"Nykyisin Indonesia muodostuu noin 17 000 saaresta, ja maassa on yli 150 toimivaa tulivuorta. Noin 25 miljoonaa vuotta sitten Australian ja Aasian mannerlaatat törmäsivät toisiinsa ja niiden reunat repeytyivät kappaleiksi. Muinaisista mantereista irronneet palaset muuttuivat saariksi – vanhoiksi saariksi. Indonesian saariston luonto kuuluu ainutlaatuisimpiin ja vaihtelevimpiin maailmassa. Indonesiassa saaria syntyy ja katoaa.

Balilla sinnittelee luonnonvaraisena maailman harvinaisimpiin kuuluva lintu, balinkottarainen. Vajaan 200 kilometrin päässä Balilta sijaitsee Sumbawan saari. Vuonna 1815 saarella sijaitseva tulivuori purkautui, joka viilensi koko maapallon ilmastoa ja sen seurauksena aiheutui laajalti katovahinkoja.

Indonesian vesillä on harvinaisen paljon eri merieläimiä, yli kaksi tuhatta lajia, eikä se johdu sattumasta. Maaeläimet tulivat alueelle mannerlaattojen mukana Aasiasta ja Australiasta, ja samalla tavalla alueelle saapuivat myös merieliöt. Indonesian saaria ympäröivässä meressä on lukemattomia erilaisia elinympäristöjä. Saaristossa on enemmän mangrovemetsiä kuin missään muualla maailmassa." Lähde: http://www.yle.fi/avaraluonto/index.php/ohjelmat/79/

Bali yhdistettynä Lombokin Gili-saariin täyttää meidän kaikki kriteerit! Wuhuu! Katselin ensin valmiita pakettimatkoja...noh ehkä sen huikeat 10 minuuttia kun totesin ettei hinta-laatusuhde oikein kohtaa. Varaamme siis kaikki itse jolloin pakettimatkan hinnalla saadaan kolme kertaa pidempi matka, useammalla kohteella ja paremmilla hotelleilla.

Ihan hurja määrä rokotteita kyllä tarvitaan, mutta eniten mua ehkä jänskättää Malarian estolääkitys - niitä kun on useampaa sorttia.

Ihan riskitön matkakohde Bali & Lombok ei ole, sillä esim. Balille Kutan alueelle on tehty 2000-luvulla kaksi terrori-iskua (molemmat lokakuussa eri vuosina). Myös tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset ovat seikkoja joista ei ikinä tiedä.

Lennot
kuva maailman kauneimmaksikin äänestetyltä Singaporen Changin lentokentältä


Aloitettiin lentojen varaamisesta. Menopaluu kahdella välilaskulla esim. Milanon ja Hong Kongin kautta Balille olisi irronnut hintaan 930€/hlö, mutta tällöin Balilla olisimme olleet vasta hyvässä lykyssä yli 26-36h matkustamisen jälkeen...no thanks! Päätettiin varata menopaluu lennot yhdellä valilaskulla Singaporen kautta. Lennot Helsingin ja Singaporen välillä ovat Finnairin ja Singaporen ja Balin välillä Quantaksen (Air Jamaican operoimana). Menopaluu lentojen hinnaksi tällä combolla tuli 1042€/hlö.

Pieniä kustannuksia aiheuttaa myös saapuessa Denpasarin kentältä ostettava viisumi ja lähdettäessä maastapoistumisvero. Viisumin voi myös hankkia Suomesta, mutta homma on kuulemani mukaan tehty hankalaksi ja pitkäksi prosessiksi josta joutuu maksamaan vielä enemmän kuin Denpasarin lentokentältä hankitusta viisumista.

Paluumatkalla meillä on useampi tunti aikaa pyöriä Singaporessa ennen Finskin koneen lähtöä takaisin Suomeen. Singaporen Changin lentokentällä on kätevä laukkujen säilytyspalvelu joka maksaa n.3,30€/24h, joten me jätetään ehdottomasti laukut heidän huostaan kiertelyn ajaksi. Tarjolla olisi ollut myös ilmainen kahden tunnin city tour, mutta näyttää siltä, että meidän kone ei ole vielä silloin Singaporessa kun viimeinen city tour alkaa.

Lentoaika kyllä silti hirvittää... Helsinki-Singapore lennon pituus on 11h 40min ja Singapore-Bali välillä 2h 40min. Tuo pitkä lento tulee kyllä olemaan yhtä tuskaa. Mulla on tuo häntäluu murtunut useampaan otteeseen, joten paikallaan istuminen viidenkin tunnin lennoilla on jo ihan kamalaa. Pakko varmaan käydä lääkärissä hakemassa jotain tajunnan räjäyttävää lääkettä tai sitten kokeilen kaverin neuvoa "lyöt pääs johonkin siinä koneessa ja sit nukut sikeesti 12h".

Oikeastaan meidän lomamatkan pituus Balilla on 13-28.7 koska pari päivää kuluu lentäessä.

 
KOHTEET
Kuta, Bali (1 yö)
Posted Image

Ensimmäinen yö ollaan Kutalla sillä se on niin lähellä lentokenttää. Lento on tosiaan perillä silloin myöhään illalla, niin molemmat on varmasti ihan poikki matkustamisesta. Seuraavana päivänä lähdetään kohti Gilin saaria.

Kuta on tunnettu surffareista ja bailaajista sekä hyvistä ostosmahdollisuuksista.

Gili Trawangan, Lombok (6 yötä)
kuvassa vasemmalta: Gili Trawangan, Gili Meno & Gili Air

Loman paratiisimainen rantaosuus! Gili- saaret koostuvat kolmesta saaresta Gili Air, Gili Meno ja Gili Trawangan. Viimeksi mainittu on saarista suurin ja myöskin se saari jolla me yövytään. Trawanganilta on helppo tehdä retkiä pienemmille Gilin saarille tai Lombokin saarelle jossa on upea vielä toiminnassa oleva tulivuori Rinjani (purkautunut viimeksi vuosina 2010,2009 ja 2004). Myös Balilla on useampi vähemmän aktiivinen tulivuori joista aktiivisin - Batur - on purkautunut viimeksi vuonna 2000.

 
Yksi potentiaalinen hotelli voisi olla Villa Almarik jossa toimii myös oma - hyvinkin kehuttu - sukelluskoulu Gangga Divers. Villa Almarikissa on oma yksityinen ranta saaren parhaalla snorklauspaikalla jossa jo heti rantavesissä näkee kaloja ja usein jopa kilpikonnia! Korallia tosin täytyy varoa uiskennellessa ja vedessä oloa varten täytyykin käydä ostamassa ihan speciaalia aurinkorasvaa herkän ekosysteemin takia.

Tarkoitus olisi suorittaa PADI Open Water Diver- kurssi ja ehkä myös Advanced OWD-kurssi jos aikaa jää. Olisi mieletöntä käydä yö- tai hylkysukelluksella jatkokurssilla<3Ubud, Bali (3 yötä)

Ubudissa on pilvin pimein aivan mielettömän upeita hotelleja laajalla hintahaitarilla! (toimimattoman linkin takia kuva vaihdettu toiseen 9.4.2012)

Ubudista löytyy upeaa luontoja ja henkeäsalpaavia maisemia, voi katsokaan nyt tuotakin uima-allasta...hitto millä paikalla! Kyllä kelpaisi sen reunalta katsella metsään ja joelle <3 Nähtävyyksiä Ubudista löytyy useampia esimerkkinä Royal Palace, muinainen Gunung kawi temppeli (kuulemma kuin suoraan Indiana Jones leffoista) ja apinantäyteinen Monkey Forest. Ubud on myös kuuluisa mielettömistä riisipelloistaan.

Posted Image
Royal Palace, Ubud

Posted Image
Monkey Forest, Ubud

Posted Image
Gunung-Kawi

Posted Image
Riisipellot


Gianyar, Bali (3 yötä)

Posted Image
kuva hotellista

Tänne ollaan menossa ihan pelkästään Bali Safari & Marina Parkin vuoksi. Ihan must juttu on meille yöpyä Safarin alueella sijaitsevassa Mara River Safari Lodgessa. Odotettavissa on safareita yöllä ja päivällä, ratsastusretkiä hevosilla ja norsuilla. Kuvia leijonanpoikasten kanssa ja mielettömiä ruokailuhetkiä ravintola Leijonassa (alla olevassa kollaasikuvassa oikea alalaita).

Posted Image
Posted ImagePosted Image


Kuta/Sanur/Uluwatu/Seminyak/Lovina/Amed/Candidasa(2 yötä)

Posted Image

Loppuloman kohde on vielä auki, mutta jokin rantakohde loman loppuun voisi olla kiva. Mielellään ehkä palattaisiin takaisin Denpasarin lentokentälle päin koska parissa päivässä ei paljoa kerkeä tehdä, mutta tekisi kyllä mieli jatkaa saaren muihin osiin Lovinaan tai vaikka Amed&Tulamben nurkille...tai sitten vähän lähempää Candidasaan. Veikkaan, että päädytään kuitenkin kurkkaamaan lähemmin sitä kuuluisaa Kutaa.

kuvat: travelpod.com, travelettes.net, bali.co.nz, balionanybudget.com, bali-vacation-villa.com, marariversafarilodge.com, giliislandstravel.com

34 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hyvällä ajotuksella tuli tää postaus! :) Varattiin pari pv sitten kaverin kanssa extempore menopaluu Singaporeen (vajaa 500 e/lärvi, hullu Lufthansan tarjous) ja oon koittanut kaivella jatkolentoja mahd huokeeseen hintaan Denpasariin. Lähtö kuukauden päästä ja tää aika näyttää kuluvan siihen lentojen etsimiseen eikä lomakohteiden tutkailuun, plaah. Eli ISO kiitos täydellisestä ajotuksesta, kivasti tuli tiivistettyä settiä! 8)

  Ootko kaivellut noita botskiyhteyksiä Balilta Gilille tai onko jollain lukijalla hyviä vinkkejä niiden suhteen? Kannattaako varata etukäteen vai säätää vasta paikanpäällä, kumpi tulee halvemmaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä juttu! Tosi halvalla saitte kyllä lennot! Me haluttiin mennä nimenomaan Finskillä Singaporeen,kun tämä on mun (lentopelkoisen) ensimmäinen pitkä lento.

   Olen jotain kyydityksiä Trawanganille katsellut, mutta meidän yksi tutun tuttu asuu tuolla Gilien pääsaarella jolta varmasti saadaan pian tietää millä pääsee hyvällä halpaa&turvallista combolla perille :)

   Moni kyllä suosittelee lentämistä Denpasarista Lombokin Matarmin kentälle (muistinkohan kentän nimen nyt väärin), josta sitten menis botskilla lyhyemmän matkaa. Kuulemma mukavampaa ja nopeampaa suht samalla hinnalla. Balilta Lombokkiin lentää puolessa tunnissa ja sieltä vissiin toiset puol tuntia Gileille, kun venematka Bali-Gili kestää vähintään 2h.

   Ihanaa reissua teille! Olisi kiva jos tulisit kertomaan millaiset fiilikset reissusta sitten jälkeenpäin jäi :)

   Kai teillä on kaikki rokotteet kondiksessa kun noin nopealla aikataululla lähdette? Minkä malaria-estolääkityksen meinaatte ottaa?

   Poista
  2. Mä olin viime heinä-elokuussa Singaporessa + Malesiassa ja lensin sillon tolla Finskin suoralla Sporeen. Se oli ihan kiva lento, kun konetta pääsee kävelemään vaikka ympäri, kun siellä takana on sellanen snacksibaari-systeemi. Lennon pitkuuskaan ei jotenkin haitannut siinä matkakuumeen kourissa, ihme kyllä. :D

   Tota lentämistä en ollut jotenkin tullut ajatelleeksikaan Denpasarista Lombokiin, hmm. Pitäis vähän kaivella. Yllättävän kalliita oli fast boat -liput mitä etukäteen olis voinut ostaa/varata.. Jos viitsit, niin kerro ihmeessä jos joku fiksun hintanen idea kävelee vastaan tutun tutun vinkillä tms! :)

   Rokotukset on kondiksessa mulla entisestään joo, kaveri ehtii saada twinrixin kahen sarjan just ennen matkaa kuntoon (kolma sit puolen vuoden päästä tokasta), ajotus siis päivälleen kohdallaan.. :D Malariaestolääkkeet jätetään syömättä niiden sivuoireiden takia, kun Bali on low-no risk ja Gilille merkitty high risk ei välttämättä pidä enää ihan paikkansa. (www.fitfortravel.nhs.uk) Ollaan n. viikon verran Gileillä eikä oo tarkotus rämpiä tiheimmissä metsissä, että uskaltaa lähteä ilman. :) Ootko varannut jo majotuksia?

   Ja joo, tietysti voin muistaessani tulla kertoilemaan reissufiilikset ja -vinkit kun kotiudutaan. :-)

   Poista
  3. Oi, kiva kuulla, että lento Finskillä oli ihan miellyttävä vakka matka oli pitkä! :D

   Singaporesta saattaa päästä myös suoraan Lombokiin? Vinkkaan heti kun saan tietää tältä jo melkein "paikalliselta" tutun tutulta kukkaroystävällisimmät kulkupelit ja firmat :D

   Käsittääkseni etukäteen ostamalla pääsee halvemmalla kun satamassa liput on suht saman hintasia tai jopa kalliimpia. Näin ainakin olen lukenut :)

   Ajateltiin pyytää lääkäriltä sitä kalleinta mutta suht sivuvaikutuksetonta estolääkettä...en nyt muista nimeä. Mä olen sellainen hyttysmagneetti jo täällä Suomessa, enkä usko balin inisijöiden olevan poikkeus :)

   Ajateltiin yöpyä Gileillä Villa Almarikissa ja Gianyarissa Mara River Safari Lodgessa. Ei tosin olla näitä vielä varattu, kun edelleen vatvotaan vähän, että montako yötä missäkin ollaan. Ubudissa olisi kymmeniä ihania hotelleja mm. Natura Resort & Spa, joten varataan Ubudin hotelli sitten myöhemmin. Kutalla Poppies voisi olla jees tai toisalta kokemuksena kiehtoisi myös Hard Rock Cafen hotelli, mutta se on ihan samperin kallis.

   Tosi kiva, mä odotan täällä korvat höröllä sun matkakertomusta :D

   Poista
 2. Kuullostaa aivan täydellisen ihanalta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan todella matkakuumeisena nähnyt jo kaikkia matkauniakin, mutta tuo mies ei vielä näytä mitään erityisiä matkakuumeilun merkkejä, pöh!:P

   Poista
 3. OOOOOIIIII!!!!!! :D Mä veikkaan, että meijän sukellusintoilija saattas kans innostua Balista... :D

  Ja sekin on niistä malarialääkkeistä varotellu... aika karseita sivuoireita saattaa tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sukeltajien paratiisi! :D

   Nyt muistakin sen malarian estolääkkeen jota on kehuttu, ettei aiheuta oikein mitään oireita... se oli Malarone ja maksaa vähän enempi kun ne muut.

   Poista
 4. Oi oi! Aika upeita maisemia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Luulen, että matka hujahtaa tosi nopsaa ohi ja jälkeenpäin se tuntuu ihan unelta :D

   Poista
 5. Kuulostaa aivan ihanalta! :) En ole koskaan käynyt kummallakaan saarella, ainoastaan Sumatran saari Indonesiasta suurinpiirtein koluttuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olitko mihin aikaan vuodesta Sumatralla? Yölämpötilat kiinnostaisivat :)

   Poista
 6. Uuu ihanaa! :) Meilläkin on ollut pitkään harkinnassa Bali ja yksi toinen kohde häämatkavaihtoehtona, mutta päädyttiin sitten sinne halvempaan vaihtoehtoon. Bali saakoon siis vielä odottaa, sillä sinnekin varmasti vielä joskus lähdetään! :)

  Tykkään muuten tosi paljon sun tavasta kirjoittaa, se on niin selkeää ja miellyttävää lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin piti antaa ensin Balin odottaa vuoroaan, mutta kuinkas kävikään :) Ainakin teillä on jotain speciaalia mitä odottaa ja varmasti teidän lomakohde on oikein ihana! Onhan se matka aina matka ja loma lomaa :D

   Ehkä se selkeys johtuu siitä, että koitan itsekkin selventää asioita itselleni kirjoittaessani. Kiitos :)

   Poista
 7. Vautsi - näyttääpä hyvältä! :) Itse en ole (vielä) Indonesiassa käynyt, mutta moni kavereista on, ja olenkin kuullut siitä matkakohteena pelkkää hyvää! Minäkin olen oikeastaan aina koonnut itse meidän pidemmät ulkomaanreissut, koska noissa kaukomatkoissa tuntuu tosiaan olevan valmiina ostettuina ihan hirmusti ilmaa.

  Me ollaan pärjätty reissuillamme ihan perusrokotuksilla; itse reissuja varten on otettu vain Twinrix - mutta varmempihan se on suojautua paremmin kuin katua myöhemmin! Myöskään malarianestolääkitystä ei olla otettu mahdollisten sivuvaikutusten vuoksi. Mun äitini tosin otti sellaisen Afrikan-matkaa varten, eikä hänelle siitä tullut mitään sivuoireita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on niin monta ihanaa reissua takana, että varmasti Indonesiaankin tässä lähivuosina päräytätte :D

   Mulla on tuo A&B Hepatiittirokote voimassa jonnekkin vuoteen 2018 asti ja Mr. N:llä vielä pari vuotta joten ne on jo ok. Hyttysmagneettina tahdon ehdottomasti sen malarialääkityksen ja nimenomaan Malaronen, jonka sivuvaikutukset on tosi harvinaisia.

   Poista
 8. Ihanan näköistä, ihan mieletön reissu teille tulossa!

  Mekin mietittiin singapore-balia jossain välissä, mut se jää nyt myöhemmäks reissuksi. Valvo muuten koko edellinen yö, niin nukut koko lennon ajan. Näin mulle kävi vahingossa viime reissussa, kun jätin pakkaamisen viimeiseen iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, näin mä teen paitsi tuota tuota...aika pitkä päivä tulee valvotun yön jälkeen kun meidän lento lähtee vasta 23.55 :D Kuitenkin nukahdetaan illalla ja missataan meidän lento :P

   Poista
 9. Wau wau, aivan mielettömän ihanalta vaikuttaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malta odottaa, iiks! Arvaa olenko katsellut kaikkia vaatteita jo sillä silmällä matkaa varten :P

   Poista
 10. Onnittelut upean häämatkakohteen valinnasta :)!! Jään innolla odottelemaan sitten sun häämatkakertomusta tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sukkula!

   Varmasti laitan tänne niin pitkän matkakertomuksen, ettei kukaan jaksa sitä lukea (ehkä se menisi kymmenessä erillisessä postauksessa) ja kuvat Balista alkavat jo ihan öklöttää niiden runsauden vuoksi :P

   Poista
 11. Voi vau! :D Kuulostaa ja näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 12. Heippa!
  Onnea upeasta valinnasta, täälläkin justiin varattu häämatka Singapore-Sanur-Gili Trawangan-Ubud-Hongkong syyskuulle.. Vaikuttaa lähes täydelliseltä, toivotaan että malaria ja terroristit pysyy kaukana! :) Meihin iski Ubudin hotelleista kovimmin juurikin tuo Natura Resort&Spa, näyttää taivaalliselta! Ah, can´t wait!

  Muista heti raportoida kun tulette kotiin matkalta, me ehditään poimimaan vielä sitten parhaat vinkit.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, tarkka silmä oli kun bongasit Natura Resortin :D Se on meillä myös listan kärjessä Ubudin hotelleista, mutta pari kovaa kilpailijaa sille kyllä on. Tästä syystä ehkä olemme kokeneet Ubudin hotellin vaikeimmaksi päättää.

   Raportoin varmasti :D Olen päättänyt matkalla kirjoittaa päiväkirjaa niin, että voin vain kopioida tekstit blogiin :D

   Poista
 13. munkin häämatkatoiveisiin kuuluu bali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ihme, täältähän putkahtelee tosi monia jotka on menossa Balille tai ainakin miettivät Balia häämatkakohteena :D Ihan huippua!

   Poista
 14. Mä kävin Balilla vuonna 2009, olin osan lomasta Kuta Beachilla ja osan juuri Gili Islandseilla. Oli mahtava reissu suosittelen! Ja hyvältä kuullostaa teidän suunnitelmat ajan suhteen, ei kannata kyllä Kutalla viihtyä pidempään kuin tuo mitä olette suunnitelleet.

  Vinkkinä annan, että selvittäkää hintoja etukäteen, ettette tule huijatuksi ja katukaupustelijoiden kanssa kannattaa olla ystävällinen, mutta tiukka. Minusta paikalliset oli tosi huumorintajuisia ja mukavia ja muuten ei ollut mitään ongelmia. Voin koettaa vastata jos sulla tulee kysymyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä kuulla, koska mietin onko Kutalla pari päivää liian vähän.

   Täytyy tosiaan ottaa selvää noista hinnoista varsinkin kyytien hinnoista kun kuitenkin joudutaan aika paljon käyttämään yhtä sun toista kulkuneuvoa paikasta paikkaan siirtyessä :)

   Oliko sulla mikä Malaria lääkitys? Ajattelin josko sulla olisi ollut Malaronesta kokemusta :)

   Poista
 15. Onnea hienosta häämatkasuunnitelmasta! Sukeltamiseen täysin hurahtaneena fanitan erityisesti sukelluskurssiaikeita ♥ Suunnittelin vähän vastaavan paketin Singaporessa, Balilla ja Gilillä ystävilleni häälahjaksi pari vuotta sitten, tykkäsivät kovasti. Omat häämatkasuunnitelmat vielä kuitenkin hakusessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko sulla jakaa mitään vinkkejä ekaa kertaa sukeltavalle? :D

   Ihana, ovat varmasti olleet reissusta mielissään, Balilla kun on niin paljon nähtävää!

   Ehkä se "oikea" kohde häämatkalle teillekkin putkahtaa jostain eteen. On tää maapallo sen verran iso mesta, että jokaiselle varmasti jotakin :D

   Poista
  2. PADIn Open water -kurssi kestää yleensä kolme päivää, mutta kannattaa muistaa, että ne päivät ovatkin sitten oikeasti tiukkoja ja aikataulullisesti hyvin täynnä. Jos haluaa ottaa matkalla rennommin, niin on mahdollista suorittaa teoriaosuus ja allastreenit Suomessa saman järjestöön kuuluvan sukellusfirman kautta, saada ns. siirtopaperit, ja suorittaa pelkät kurssisukellukset ulkomailla. Näin ei enää häämatkalla tarvitsisi iltaisin lueskella teoria-asioita ja voisi muutenkin ottaa rennommin. Hintaa tästä tulee kuitenkin hieman enemmän.

   Advanced -kurssin viisi sukellusta voi suorittaa osissa, joten vaikka ette koko kurssia kävisikään, niin voitte hyvin tehdä vaikka AOWD-kurssiin kuuluvan hylkysukelluksen tai yösukelluksen, ja saada siitä merkinnän tulevaa varten. Nyt en tosin muista, onko jotain aikarajaa, jonka sisällä kaikki viisi sukellusta pitää suorittaa. AOWD:hän ei ole niin teoriapainotteinen kuin OWD. Suosittelen sisällyttämään tähän nosteenhallinta-sukelluksen, se on oikeasti hyödyllinen!

   Meillä on syksyllä häät ja todennäköisesti olemme alkuvuodesta lähdössä pidempään reissuun, pituus ja kohteet vielä auki, mutta todennäköisesti matkassa ollaan muutamasta kuukaudesta maksimissaan vuoteen. Tämän olisi tarkoitus olla meidän häämatka. Toisaalta olisi ihana lähteä heti häiden jälkeen, mutta taitaa olla turhan iso pala järjestää sekä häitä että useiden kuukausien reissua samaan aikaan :) Kävimme joululomalla kurkistamassa Afrikan savanneja, toisaalta tekisi mieli reissata siellä enemmän, mutta monet muutkin paikat houkuttaisivat. Jos haluat käydä fiilistelemässä tulevia sukelluksia, niin täältä löytyy muutama sukelluskuva juuri tuolta Afrikan reissulta: http://intiaani.blogspot.com/2012/01/darling-its-better-down-where-its.html Samanlaisia mörkkejä teilläkin vastassa, kun trooppisissa vesissä ollaan :)

   Poista
 16. Viime heinäkuussa 2011 tuli käytyä Balilla ja Gili Trawanganilla. Majoituimme Gilillä Villa Almarikissa, joka oli mielestäni kiva hotelli. Huoneet siistit, rauhallinen, suihkusta tulee makeaa vettä (ei merivettä niinkuin monissa muissa hotelleissa Gilillä).
  Snorklaus oli helppoa, sen kuin käveli rannasta veteen ja kilpikonnia näkyi joka päivä :)

  Menimme Balilta Gilille pikaveneellä - Gili Cat. Tilasimme varmuuden vuoksi matkan netistä koska aikataulumme oli aika tiukka. Tähän kuului kuljetus hotellilta Padang Baihin ja takaisin sekä venematka. Koko systeemi oli hyvin organisoitu ja venematkakin sujui hyvin.

  Meno Gilillä oli kyllä todella rentoa, hauskoja biitsillä olevia ravintoloita jne.. Ainoa mikä jäi harmittamaan että Gililla tuli oltua liian vähän aikaa = 4 yötä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...