20. kesäkuuta 2012

Aikakapseli + photo booth = vieraskirja

Aiemmin vihjailinkin jo täällä millainen "vieraskirja" meillä tulee olemaan. Vieraskirja koostuu siis aikakapselista ja photo boothista (juhlapaikalla nimellä kuvausnurkka mummujen iloksi). Päädyin tällaiseen ratkaisuun kun olin käynyt läpi varmastikin jokaisen vähänkin tunnetun vieraskirjaidean palapelistä puuhun.

AIKAKAPSELI

Vieraat kirjoittavat onnitteluja, tulevaisuuden ennustuksia tai hauskoja muistoja lapulle ja pudottavat ne maljaan...kulhoon... no tuollaiseen kippoon joka on kuvassa :P. Laput on tarkoitus kerätä kulhosta häämatkalle mukaan ja lukea niitä siellä jonakin iltana (ei me millään malteta odottaa ensimmäiseen hääpäivään asti :P).

Kulho on ostettu Stockalta ja tumman violetti satiininauha Sinellistä (nauhojen päät vielä siistimättä, kun oli vähän tylsät sakset). Solki on ostettu Jenkeistä :)

Lappuina toimii sydämen malliset DIY kortit joissa toisella puolella on laulujen sanoja (häihimme tulevia biisejä: häävalssi, "meidän" biisi, ehkä myös jokin hauska biisi kuten "Moves like Jagger" tms.). Kuvassa näkyvät laput on nyt vain testikappaleita.

Olisiko kaikkien lappujen hyvä olla valkoisia vai pitäisikö laittaa toista väriä esim. heleän vaaleanpunaista fifty-fifty? Olisiko fiksumpaa laittaa jokaiseen pöytään nämä kortit vai itse kulhon viereen jonnekin pöydälle? Mitä mieltä olette?

VINKKI! Lappuihin voi laittaa oikeastaan mitä vaan tekstiä ja niistä voi tehdä melkein minkä malliset tahansa. Laput voi myös leikellä scrapbook- papereista jos ei halua mitään tekstiä. Varsinkin vintage-tyylisiin häihin löytyy Sinellistä ihan jumalattomasti erilaisia kuoseja.PHOTO BOOTH

Juhlapaikalla mahdollisesti ruokailun tai kakkukahvien jälkeen Kaaso V ottaa vieraista kuvia terassilla jonne laitamme pienen photo booth pöydän pystyyn. Vieraat saavat poseerata joko propsien kanssa tai ilman. 

Propsit jätetään vielä pöydälle tämän jälkeen kameran tai kertakäyttökameroiden kera (en ole vielä päättänyt uskallanko jättää terassin pöydälle uutta kameraamme jos lapsia on vielä siihen aikaan paljon paikalla) jos vieraat vaikka intoutuvat ottamaan itse kuvia pitkin iltaa. :) Kaaso voi laittaa lopettaessaan pöydälle vielä itsepalvelu- lapun jossa ohjeet kuvien ottamiseen.

 kuva: snippetandink.com


=VIERASKIRJA

Häiden jälkeen laput ja photo boothissa otetut kuvat kootaan yksiin kansiin. Laput sekä mahdolliset kertakäyttökamerakuvat skannataan ja kuvat siirretään koneelle jossa sitten esim. Ifolorin kuvakirjaohjelmalla asetellaan vieraskirja kuvista ja lapuista. Kirjan loppuun liimaan kirjekuoren tai vastaavan josta alkuperäiset laput saavat säilytyspaikan.

kuva: scuffedboots.ca

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


MILLAISIA VIERASKIRJOJA TEILLE ON TULOSSA? 

22 kommenttia:

 1. Ihan samanlainen ajatus on meilläkin. Itsekin olen miettinyt noita sanoja photo booth, slide show... että pitäisikö kääntää suomeksi. Miten olet ajatellut laittaa ohjelmaan? "Vieraiden valokuvaus"?

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei tule niin tarkkaa ohjelmaa vaan merkinnät tulee jotenkin tähän tyyliin:

   Ruokailu
   Ohjelmaa ja vapaata seurustelua
   Kakkukahvit
   Ohjelmaa ja vapaata seurustelua
   Häävalssi

   Seremoniamestari sitten kertoo mitä milloinkin tapahtuu :)

   Itse kuitenkin varmaan laittaisin suomeksi jos paikalla on paljon ihmisiä jotka eivät osaa englantia. Photo booth sanana ei välttämättä ole tuttu niillekkään jotka englantia osaavat. Meillä photo booth kulkee nimellä kuvausnurkka.

   Josn englanninkielistä nimeä käyttää niin tottakai jokainen varmasti ymmärtää mikä photo booth on kun näkevät mitä siinä tehdään :)

   Poista
 2. Mä löisin ne laput ihmisten pöytiin! Se kynnys tehdä sille jotain madaltuis varmasti, kun lappu on nenän edessä, eikä sen luokse tarvi kävellä tms. :) Ihmiset on laiskoja! Tai sit mä oon. :D

  VastaaPoista
 3. Meillä oli vieraskirjana ne pöytäkuvat, ja toimivat oikein täydellisesti. Mutta pöydissä oli siis valmiina myös kynät, jotta kynnys olisi matalampi. Samoin kun improesiintyjämme tarvitsivat "replalappuja", ne oli jaettu valmiiksi pöytiin (tai bestmanit ja kaasot jakoivat ne siinä jossain vaiheessa). Näin saatiin jengi kirjoittamaan villisti :) Eli minä jakaisin mahd paljon juttuja valmiiksi! Kuulostaa ässältä vieraskirjalta kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, eli testattu on, että hyvin toimii! :D

   Kallistun jo itsekin siihen, että pöytiin vaan suoraan ne laput ja kynät tyrkylle niin ehkä ihmiset eivät ihan kokonaan unohda kirjoittaa meille terveisiä :D

   Poista
 4. Samaa mieltä Aurinkoprinsessan kanssa. Laput pöytiin ja lappuja voi hieman pistää myös kulhon viereen? :)

  Musta kuulostaa tosi herkulliselta,että osa lapuista olis vaaleanpunaisia. Sopisi aika ihanasti tuon samettinauhan kanssa ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli vaaleanpunaisen kartongin ostoon! :D Joo nyt se on päätetty, et laput ja kynät pöytiin! :D Extra-lappuja sit vieraskirjan viereen jos ihmiset vaik innostuu piirtämään tai raapustamaan useampaa sydäntä ;D

   Odotan jo innolla niitä loppuillan kommentteja! Taidan laittaa itsekin sulholle muutaman ylläriviestin... ;D

   Poista
  2. Hyvä idis :D K ja N ne yhteen soppii.. kohta ne pannaan pussauskoppiin... :D

   Poista
 5. Voi että tuo aikakapseli! Ihana idea.

  Minä taidan yhdistää aikakapselin ja vieraskirjan... jotenkin. Onneksi tässä on vielä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, onneksi tapoja yhdistellä näitä on monia joten varmasti keksit jonkun teille sopivan tavan. :)

   Poista
 6. Ihana idea!!! :)
  meille tulee vieraskirjaksi sellanen "tahdoin sinut" -kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Itseasiassa teidän vieraskirja sattui silmään kirjakaupassa viikko sitten ja pistin merkille, että siinä oli tosi kivoja kysymyksiä :)

   Poista
 7. Voi mikä murunen siellä alimmassa kuvassa!! <3

  Ja tää on vaan niin loistava idea. Oi tykkään sydämistä! Itse en laittaisi kuin valkoisia, mutta oonkin tällainen värivammainen :D Ihan kumpi vain vaihtoehto, joko valkoisilla tai sekä että sopii varmasti hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, Chikakin osallistui satiininauhan valintaan, se kun toi mulle tota pinkkiä nauhaa jatkuvasti. Ei oikeen mun lemppariväri tohon kulhoon, niin neiti sai sen sit kaulaansa hetkeksi :P

   Itseasiassa tulostin herjaa siitä pinkistä pahvista, että "poista tukos", mut aivan identtinen valkoinen pahvi menee kyllä läpi!? Valkoisella mennään kun en jaksa alkaa taistelemaan tulostimen kanssa minkä väristä paperia se haluaa printata ;D

   Poista
 8. Kitty hei!

  Yksi harras postaustoive vieraskirjaan liittyen: jos laitatte kuvausnurkan pöydälle jonkin ohjeen kuvauksesta, laittaisitko sen myös tänne blogiin. Mulla on vaikeuksia miettiä, miten ohjeen muotoilisi ilman että se aliarvioi vieraita. If you know what I mean??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!

   Olen kuumeisesti miettinyt juurikin tuota eli mitä siihen raapustaa ilman, että vieraat tuntevat itsensä lapsiksi joille asia pitää vääntää rautalangasta :P

   Koska yksi kaasoista on ottamassa kuvia ja voi tarvittaessa meillä ohjeistaa niin ajattelin jotain tällaista. Tämän jälkeen jätetään kamera pöydälle ja kaaso laittaa kameran viereen lapun "Itsepalvelu" tai jotain vastaavaa lyhyttä ja ytimekästä ;)

   Poista
 9. Moikka!
  Mietin mistä olet hankkinut lasipurkin kyljessä olevan soljen? Se on ihana! :)
  Terveisisn, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solki on hankittu jenkeistä, kun niitä ei Suomessa ollut tarjolla :) Mulla on kuitenkin useampi ylimääräinen joista voin luopua, joten jos kiinostuit laita mulle sähköpostia modernbridetobe@gmail.com

   :)

   Poista
 10. Hei! Laitan sinulle sähköpostia, terveisin Tiina

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...