28. kesäkuuta 2012

Sopiva häälahja ja häälahjan arvo?

 ...tähän kysymykseen Lilyn toimitus kysyi vastausta minulta ja neljältä muulta hääbloggarilta.


Kitty, 24, kirjoittaa Modern Bride-blogia.  Modernit elokuvateemaiset cityhäät ripauksella vanhaa Hollywoodia. Häiden budjetti 13 000 - 15 000 e, puvun budjetti 1000e.
 
Millainen on hyvä häälahja?
 
Hyvä häälahja kunnioittaa hääparin omia toiveita tai on mahdollisesti jokin oikein persoonallinen lahja, jollaista hääpari ei olisi osannut edes toivoa.

 
Mikä olisi mieluisin häälahja jonka voisit saada ja miksi?
 
Sellainen, jonka muistamme ikuisesti. Tällainen lahja meille olisi kokea häämatkalla paljon elämyksiä, toisin sanoen saada rahaa häämatkakassaan.

Tavaroita emme halua häälahjaksi, koska meillä oikeasti on jo kaikkea. En halua joutua tilanteeseen, jossa en voi myydä tai heittää jotain pois vain, koska "tämä oli Matin ja Maijan häälahja meille".

 
Mikä on mielestäsi sopiva summa häälahjaksi?
 
Sellainen, jonka kukin kokee omalle elämäntilanteelleen ja budjetilleen sopivaksi. Itse vastaanottaisin häälahjana mielummin 10 euroa snorklausvälineiden vuokraan kuin kalliin design-maljakon, jolla emme tee mitään. 

 
(lähde: suora omalainaus Lilyn toimituksen sivuilta. Tekstin lihavoinnit ovat Lilyn toimituksen tekemiä.)Neljän muun hääbloggarin vastaukset voi käydä lukemassa Lilyn sivuilla täällä ja osallistua samalla vaikka aiheeseen liittyvään kilpailuun jossa palkintona hääaiheinen Siksi Tahdot - kirja.

Kilpailun aihe on sellainen joka kyllä jakaa vahvasti mielipiteitä. Jos ei halua osallistua kilpailuun, tai haluaa muuten vaan jakaa ajatuksia niin aihetta saa ihan vapaasti kommentoida tähän postaukseen ^__^

10 kommenttia:

 1. Hehe, perskutti - olin juuri huomiseksi laittanut ajastumaan lähes identtisen postauksen :) Sulla oli kyllä hyviä pointteja tuossa, joita itse en osannut mainita!

  VastaaPoista
 2. Haha, ehdinpäs eka! No ei en itseasiassa edes ollut ensimmäinen, kun Pipanuk kerkesi jo juhannuksena :D

  Tiedätkö, ihan sama fiilis tuli sun vastauksista! Erittäin hyvä siis, että vastaajia oli useita ^__^

  VastaaPoista
 3. Vähän tosin harmitti, kun osa kommenteista oli tyyliin: "eikö muu kuin raha kelpaa?". Kun nimenomaan käskettiin Lilyn puolelta keskittymään siihen materialistiseen puoleen... He olisivat siitä voineet toki vaikka mainita jutun alussa, koska nyt meistä sai ehkä sen kuvan, että olemme vain rahan ja tavaran perään. Materialistimorsmaikut! :D

  Mä en taida tehdä tästä ollenkaan postausta. En halua vieraidemme tietävän meidän budjettia, vaikka eivätköhän he osaa sen arvata jo muutenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kanssa saman jutun merkille ja minustakin oli vähän ikävä ettei jutun taustoja selvitelty lukijoille :(

   Osa noista kommenteista oli kuitenkin vähän sellaisia, että hohhoijakkaa. Suoraan sanottuna eikö hyvä häälahja ole juuri sellainen mitä hääpari toivoo oli se sitten rahaa, tavaraa tai ei mitään? Kaikki kommentit tyyliin "olisivat nyt tyytyväisiä siihen mitä saavat" kertovat vain minusta siitä ettei lahjan saajaa ole ajateltu ollenkaan tai siihen ei edes ole kiinnostusta. Tällöin myöskin jos hääpari toivoo, ettei lahjoja anneta niin sitäkin pitäisi mielestäni kunnioittaa.

   Ja tuskinpa ketään vierasta nyt käännytetään ovella jos lahjaa ei ole :P Ei se lahja mikään pääsylippu ole, mutta mielestäni kyllä kuuluu tällaiseen juhlaan jo hyvien tapojenkin puolesta. Kai tämäkin johtuu siitä, etten voisi itse kuvitella meneväni kenenkään häihin ilman lahjaa oli hääpari sitten kuinka läheinen tai kaukainen tahansa.

   Hehe, ehkä sitten ihan hyvä ettet laita, saavatpahan sitten arvuutella ;)

   Poista
 4. Me pyydettiin ensisijaisesti kanssa rahaa häämatkaan, suurimmalle osalle vieraista asia oli ok. Niitä varten, jotka eivät rahaa halunneet antaa, oli pieni lahjalista keräämäämme Iittalan lasisarjaa, josta sai valita mitä haluaa meille tuoda. Pääosin saimme siis rahaa häämatkaan ja näitä laseja.

  Pari muutakin lahjaa saimme myös, ikävä kyllä ne ei sitten olleetkaan ihan meidän tyylisiä. 2 kappaletta muurlan kuohuviinilaseja, siis jotain ihan muuta, kun me kerätään. Lasit annoin anopille. Liput oopperaan. Me rakastetaan musikaaleja, mutta ooppera ei oo meidän juttu. Liput jäi käyttämättä ja meni vanhaksi. Lappalainen kaulakoru ja solmioneula. Kauhisteltiin näitä miehen kanssa ja tungettiin laatikonpohjalle.

  Harmittaa että noi lahjat ovat olleet antajilleen varmaankin tosi kalliit, mutta me ei niitä osata arvostaa, kun eivät ole meidän tyylisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin pitkään, laitetaanko lahjalista niille jotka eivät halua rahaa antaa. Päädyttiin kuitenkin siihen, että ne jotka välttämättä haluavat antaa jotain tavaraa niin he kyllä keksivät varmasti jotain ihan omaa kuten just jotain Lappalaisia kaulakoruja jotka eivät ole yhtään meidän tyylisiä ;) Toki arvostamme lahjaa, mutta mielummin ottaisin vaikka kortin johon olisi rustattu joku hieno omatekemä runo :D

   Minusta tuntuu, että usein nuo "hutilahjat" tulevat sellaisilta jotka eivät hääparia kovin tunne ja halutaan ostaa joku neutraali yleispätevä lahja (mm.kaukaiset sukulaiset) :) Teidän sellaisenkin ihmisen jolla on komerossa näitä yleispäteviä lahjoja valmiina, jotta voi ottaa tarvittaessa yhden sellaisen mennessään mihin tahansa juhliin synttäreistä häihin. Ihan kätevää, mutta...noh... tarvitseeko tässä enempää sanoakaan :D

   Poista
 5. Me tehtiin tavarallinen häälahjalista ja ilmoitettiin myös keräyskohde rahalahjoja varten. Hutilahjoja ei tullut juuri ollenkaan, yksi vieraista oli vain ostanut keräämäämme astiastoa väärän värisenä ja nämä astiat laitoimme häiden jälkeen hyvillä mielin kiertoon, koska ne olisivat jääneet meiltä käyttämättä. Lahjalistalla oli hyvin eri hintaisia tuotteita, alkaen 3 €, kallein taisi olla 40 €. Lahjalista oli meidän kohdalla siis toimiva ja olen onnellinen, ettemme saaneet mitään turhaa tai varsinkaan mitään arvokasta ja turhaa. Minua olisi nimittäin harmittanut ihan vietävästi lahjan antajan puolesta, jos olisimme saaneet jonkun kalliin lahjan, joka ei olisi ollut ollenkaan tyyliämme ja täten jäänyt käyttämättä.

  Yhtä asiaa ihmettelin: muutama vieraistamme ei tuonut lahjaa ollenkaan! Emmme missään nimessä loukkaantuneet tästä, mutta minusta oli hieman outoa, että joku edes tuli häihin ilman lahjaa? Mietin, eikö häälahjan tuominen ole jo itsestäänselvyys, jos lahjalistankin olemassaolosta on ilmoitettu kutsun yhteydessä? Onkohan jokaisissa häissä näitä ''vapaamatkustajia'', jotka ajattelevar vierasmäärän paljouden tms. peittävän sen, että voi tulla häihin tuomatta mitään mukanaan?

  Ainakin nyt, omat n. 10 000 €:n budjetilla järjestämien häidemme jälkeen tiedän, miten paljon yksi vieras tulee suurin piirtein hääparille kustantamaan ja tuon tulevaisuudessa häävieraana mukanani tarpeeksi arvokkaan ja hääparin näköisen lahjan, toki parin toiveita kunnioittaen. Se kertoo mielestäni hääparille, että arvostaa heidän vaivannäköään ja rahallista panostustaan, jotka he ovat häihinsä ja vieraiden viihtymiseen laittaneet.

  -taika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja ja samoja aatteita! Minä en yleensä saavu edes tupareihin ilman jotain tuomisia (ellen erikseen ole juhlakalujen kanssa jotakin sopinut) saati sitten häihin joten olen kyllä aivan samaa mieltä kanssasi!

   Poista
 6. Anonyymi1/7/12 08:40

  Hei Kitty,
  tiedän että sinulla on varmasti loppukiri meneillään ja satamiljoonaa muuta asiaa hoidettavana, mutta olisi niiiiin kiva kuulla tämänhetkisiä fiiliksiäsi jos millään kerkeisit niistä postaamaan :) Olen monien muiden tavoin seurannut blogiasi todella pitkään, ja jo nyt tuntuu tyhjältä että viikon päästä tämä kaikki on ohi :'( :D Ehtisitkö siis avata fiilareistasi, miltä nyt tuntuu kun takana on piiiitkä juoksu ja edessä loppuhuipennus? :) Se olisi mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaus tehty, tosin siinä vähän juttua myös polttareista ja hankinnoista :) Unohdin siihen vielä laittaa, että 24/7 asustelee nyt jo parvi perhosia vatsassa ;)

   Iiik, tosiaan ens viikolla tämäkin hössötys tulee tiensä päähän. Paitsi mulla on NIIN monta juttua vielä jäljellä häidenkin jälkeen joita en vaan tässä hulinassa ole kerennyt vielä teidän kanssa jakaa :) Blogi pysynee häiden jälkeen hengissä edelleenkin häihin ja juhliin painottuneena :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...