11. heinäkuuta 2012

Our Wedding 1 - Hääviikko

Päivää ennen häitä stressi ja perhoset olivat asuttaneet mun masua jo ainakin viikon. Välillä jännitti ihan niin, että oksetti. Okei kuulostaa kuvottavalta, mutta niin ne tunteet vaan kulki vuoristorataa paniikista vaaleanpunaisiin pilvilinnoihin, koska päivässä tuntui olevan aivan liian vähän tunteja kaikkien asioiden hoitamiseen. Jos olinkin ajatellut pyhittäväni hääviikon rentoutumiselle niin ne unelmat kaikkosivat hyvinkin nopeasti. Blogihiljaisuus oli valitettavasti välttämätön, vaikka kaikki nämä asiat olisinkin jo silloin halunnut jakaa kanssanne. <3

 kuva: health.howstuffworks.com

Hääviikko meni sellaisella univajeella mitä ihminen vaan voi kestää ja täytyy sanoa, että onneksi olin sentään jo kesälomalla koska keskittymiskykyä mulla ei kaiken univelan jälkeen ollut. Ma-la välisenä aikana nukuin 3-4 tunnin yöunia, koska - uskokaa tai älkää - meillä tuli ihan hirveä kiire kaikkien hääjuttujen kanssa. Oli palaveria valokuvaajan kanssa, hääpuvun ja solmioiden hakemista Hyvinkäältä, alusvaatteiden ostoa, karkkirasioiden kokoamista ja täyttöä, vieraskirjalappusten etsimistä (syy löytyy osiosta muuta pientä kivaa ja jännää), photoboothin valmistelua, valssin opettelua, kaunistautumista rakennekynsillä, ripsillä yms., kävin suunnittelemassa kampausta kampaajan luona, hiukset piti värjätä, skumpat hakea alkosta ja muutoinkin hakea alkoholittoma juomia, ohjemat&menu + pöytäkartta Hey Lookin toimistolta jne.jne.

Mulla oli viiden päivän aikana viisi migreenikohtausta joista puoliin tehosi hitaasti lääke, kun taas loput piti vain kärsiä. Sain myös ensimmäisen Liisa Ihmemaassa- syndroomaksikin kutsutun kohtauksen: sängyssä maatessani makuuhuone mun ympärillä kutistui kunnes se pimeni kokonaan.


TOP3 suosikkidraamat hääviikolta
Kolme päivää ennen häitä

kuva: speechsuccess.com

Bestman H ilmoitti, että joutuu valitettavasti vetäytymään tehtävästä. Miehelle tämä oli aika kova isku ja kyseinen bestman olisi ollut juuri se joka antaa papille sormukset kirkossa. Onneksi Mr.N:llä oli kaksi muuta bestmania, joten hääpäivän hommissa tämä ei suurta kaaosta aiheuttanut. Bestmanin lähisuvussa oli kuolema vieraillut eli ihan hyvä syy hänellä kyllä oli. Onneksi H kuitenkin jaksoi osallistua häihimme vieraan roolissa mistä me ja erityisesti Mr.N oli hyvin otettu.


Kaksi päivää ennen häitä 

kuva: manism.com

Tammikuussa ostimme miehelle kalliin pukusetin liiveineen ja paitoineen. No testasimme sitten sitä paitaa paria päivää ennen häitä ja ajateltiin kokeilla kalvosinnappeja hihoihin. Paljastui, että paidassa ei ollut kalvosimille reikiä (ei edes siinä napin alla sellaista valmista paikkaa) vaikka se oli nimenomaan meille sellaisena paitana myyty. Minä kauheassa migreenissä astelin miehen kanssa (koska se on niin huono reklamoimaan mitään) Stockalle ja esitettiin asiamme. Koska paitaa oli sovitettu ei sitä voinut vaihtaa vaikka paita oli myyty meille väärillä tiedoilla (olimme kertoneet kalvosinnapeista jo ostovaiheessa). Tätä logiikkaa en vaan ymmärrä, että jos sulle myydään esim. vessanpönttö ja paljastuukin, että siitä puuttuukin noh...vaikka se huuhtelupainike...niin kyllä minun mielestä tällainen asia kuuluu myyjän hyvittää/korjata. Ostotilanteessa oli myös tehty selväksi, että pukua varusteineen käytetään vasta heinäkuussa.

Mun pää meinasi hajota siinä kassalla niihin kirkkaisiin valoihin ja tähän uuteen kivaan pikku tietoon, että miehelle pitäisikin ostaa uusi 80€ pukupaita ja Stockalta ei edellisestä paidasta mitään hyvitystä heru eikä uutta sopivaa meille löytyisi koska mies tarvitsee slim- mallisen paidan ja heidän korjauspalvelunsa tekisi ostettuun paitaan kalvosinnapeille reiät maksua vastaan viikossa. Se sama myyjä seisoi siinä vieressä ihan sinisin silmin ettei varmasti ole erehtynyt myymään tavallista kauluspaitaa pukupaitana.

Tässä vaiheessa mä purskahdin itkuun migreenin tai univajeen tai kenties molempienkin takia. Huikkasin, et tietää jatkossa, et missä ei enää asioida - menin hetki myöhemmin saman puljun naistenosastolle ja tuhlasin 200€ alusvaatteisiin ja häämatkapuvustoon. Tuntui heti paremmalta....prkl. Fyysisesti paremmalta tuntui kun melkein juoksin Stockalta kotiin pää sykkien ja vedin nappulat naamaan ja unta kuulaan neljän tunnin iltanokosilla saadakseni migreenin pois.

Onneksi miehen äidin avioliiton kautta saatu uusi ompelija siskopuoli hoiti asian muutamalla eurolla. Ja siihen päästäänkin seuraavassa kohdassa...


Päivä ennen häitä

kuva: momlogic.com

Kaasoni soitti, että Anoppini oli ottanut häneen yhteyttä. Anopin  asia oli, että eikö mahtuisi viittä henkeä lisää juhliin kun Anopin mies on nyt siitä pahoittanut mielensä kun hänen tytärtään perheineen ei ole kutsuttu. Anoppi meni siis pari vuotta sitten naimisiin ja olemme nähneet hänen miehensä tyttären perheineen ehkä kolme kertaa.

a) Olimme kysyneet jo ennen kutsujen lähettämistä keitä heidän mielestä meidän pitäisi heidän puoleltaan kutsua. Siskopuolesta perheineen ei ollut silloin mitään mainintaa ja jos olisi ollut niin olisimme voineet kutsua heidät.
b) päivää ennen häitä ei minusta enää soitella tällaisia asioita.

Anoppi lupasi, että he kyllä kustantaa tämän perheen jos vaan nyt soittaisin pitopalveluun ja kysyisin onnistuuko tämä. Selitin, että lopullinen vierasmäärä on ilmoitettu pitopalveluun jo viikkoa ennen ja ruoka, kakut ja iltapala tehty jo sen mukaan. Lisäksi pöydissä oli jäljellä enää hajapaikkoja ehkä kolmelle, pöytäkartat painettu, hääkarkit tehty yms. Kuulemma lapset olisivat voineet sitten istua vaikka vanhempiensa sylissä jos olisi ollut vain muutama paikka vapaana...

Lupasin, että voivat tulla kakun jälkeen iltajuhlaan jos haluavat, mutta pienten lapsienhan piti jo siihen mennessä olla nukkumassa. Meillä ei muutenkaan tästä syystä ihan pieniä lapsia edes häissä ollut - nuorin oli 9v.

Miehen kuullessa asiasta hän soitti äidilleen vaikka kielsin ja tokaisi vissiin puhelimeen jotain, että lisää vieraita ei nyt ole tulossa piste. Vähän pelotti millä mielin anoppi miehineen tulisi häihin, mutta kaikki meni hyvin.

Anoppi ja mies on kyllä tosi ihania ja rakkaita ja he ovat mulle vähän sellaisia kakkosvanhempia, mutta tämä on kyllä tilanne jota en haluaisi kenellekään hääpäivän aatoksi koska siinä vaiheessa on muutenkin aika monta rautaa tulessa.


Muuta pientä "kivaa ja jännää"

 • Tulostimesta oli loppunut muste eikä uutta värikasettia (vai mikälie) löytynyt mistään. Myöskään duunin tulostin ei suostunut yhteistyöhön.
 • Edellinen tarkoitti sitä, että saatiin sanoa heipat meidän vieraskirjasydämille joihin piti tulla laulun sanoja.
 • Kaksi viikkoa ennen häitä miehellä oli niin kova yskä että sille tuli kylkiluihin lukuisia hiusmurtumia. Päästiin harjoittelemaan valssia vasta päivää ennen häitä eli tiedettiin, ettei mitään spektaakkelia ollut luvassa.
 • Edellisen lisäksi tajuttiin päivää ennen häitä ettei oltu valittu edes valssia joten hääviikolla tuttu "ihan sama"- motto päti myös tähän ja valkattiin "perusvalssi" Finlanders - Taas päivä kaunein on, joka suomalaisista valsseista oli ainoa joka nyt sattui sopimaan elokuvateemaan (sävel on Lumikista). 
 • Mies tiputti päivää ennen häitä mun läppärin hotellin edessä maahan eikä se ole sen jälkeen ollut ihan täydessä toiminnassa. Siis se kone ;)

Voin kuitenkin kertoa, että itse hääpäivä meni upeasti ilman migreeniä ja suuria kommelluksia. ^__^ 

...to be continued. ;)

28 kommenttia:

 1. Huh, aikamoinen viikko, varmaan meinasi jo usko loppua ^^' Onneksi itse päivä kuitenkin sujui paremmin ainakin terveyden suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko kyllä meinasi loppua ja toisaalta vaikka kaikki oli ihanaa olen niin helpottunut ettei tätä rumbaa tarvitse uusia :P


   Itse päivä oli kyllä täydellinen <3

   Poista
 2. O-ou. Jopas on sattumaa kerrakseen. Mä odotan vähän kauhulla
  meidän ensi viikkoa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä tuntui, että kaikki on hanskassa kunnes alkoikin tapahtua. Muistat vaan hengitellä syvään jos näin käy <3

   Poista
 3. OIj voij voij voij!!!! Mun "suosikki" on ehkä toi 5 lisävierasta, kiitoos! Voi tsiisuskraist! Onneks kaikki kuitenkin meni sitten lopulta loistavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, taitaa olla omakin suosikki ;D Niin meni ja varoituksen sanana et kyl se huntu sit tarttuu siihen kirkon mattoon aika hyvin kävellessä. Tuukko huomenna hakemaan hunnun ja sen hiuskoristeen? :)

   psst. käytin meidän salaista asetta ekan marssin aikana ja vähän siinä alttarillakin kun meinas itku tulla :D

   Poista
 4. yhdyn Aurinkoprinsessaan. Hyvä ettei ton 5 lisävierasta jutun kohdalla tullu itelle migreeniä :/ Mutta ihana kuulla että The päivä meni hienosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meni <3 <3 <3

   Yks oltais ehkä saatu jonnekkin mut 5? Aika pahan pisti.

   Poista
 5. Itsekin on tullut huomattua moneen otteeseen, että vaikka kuinka olisi ihania sukulaisia, tuntuu heiltäkin suhteellisuuden taju loppuvan ajoittain... Vanhemmat ihmiset eivät välttämättä edes tiedä mitä nykypäivän, modernit häät pitävät sisällään kaikkine yksityiskohtineen ja kuinka paljon aikaa ja vaivaa niiden suunnitteluun ja toteutukseen käytetään. Ennen lähetettiin kutsut, vihittiin kirkossa ja mentiin sitten kakkukahville jomman kumman vanhemmille. Piece of cake sanon minä!

  Onneksi teidän päivä meni ihanasti ja varmasti myös anoppisi tajuaa näin juhlan jälkeen, että ei sinne olisi sopinut noin vaan viittä uutta ihmistä tuoda mukana ;)

  - Nora -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tuossa samaa mieltä vaikkei anoppi nyt niin vanha olekaan. Ehkä koska heillä itsellään oli muutama vuosi sitten vapaamuotoisemmat häät hän ajatteli tällaisen lisäyksen onnistuvan. Kuka tietää. :)

   Muistan kun kerroin hääsuunnitelmista tädilleni vuosi sitten ja hän sanoi, että kai te pidätte ihan kotona hääkahvit...hän on kerännyt meille astioitakin sitä varten. Meinasin vetää kahvit väärään kurkkuun vaikka olihan se ajatus ihan kaunis. :P

   Poista
  2. nyt kyllä repesin tuolle kotona hääkahvit-jutulle.. :D ei tainnut ihan mennä tädin mielikuvien mukaan xD

   Poista
  3. Hahah, ei todella ei :P

   Poista
 6. Voi kääks mitä säätöä. Olen kovin ihmeissäni tuosta Stockan käytöksestä, siellä kun yleensä pystyy reklamoimaan IHAN MITÄ TAHANSA. Mun mielestä sun kannattaisi kirjoittaa asiakaspalveluun selkeä, mutta tiukka palautekirje aiheesta - varmasti jotain teille hyvittävät!

  Niin se kai on vaan,e ttä vaikka kuinka olisi asiat suunniteltu valmiiksi, niin viimeisestä viikosta tulee mayhem. Ihana kuitenkin kuulla, että unelmienne päivä onnistui hyvin näistä yllämainituista draamoista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis kaveri sanoi kanssa samaa, että ollessaan siellä töissä asiakkaat kyllä palauttivat sinne vaikka mitä ja aina sai hyvityksen.

   Varsinkin kun tässä on nyt myyjän virhe kyseessä mietin kirjoitanko asiakaspalveluun jotain. Lähdemme kuitenkin huomenna matkalle niin taidan palata asiaan vasta elokuussa :)

   Poista
 7. Melläkin kävi hieman samalla tavalla kuin teillä noiden lisävieraiden kohdalla. Millä mummini oli mennyt itsekseen kutsumaan lisää ihmisiä häihimme! Onneksi nämä ihmiset ymmärsivät, ettei ole ihan soveliasta tulla, jos hääparilta ei ole kutsua tullut, vaan höperö mummi soittelee ja pyytää tulemaan... Lopputuloksena kukaan näistä ei tullut, mutta laittoivat onnittelukortin meille postissa. Itse laitettiin sitten tottakai kiitoskortit heille häiden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, teillä on sitten ollut mummi vauhdissa! Kai hän vaan oli niin onnellinen, että halusi tuttavansakin mukaan :P Onneksi ei kuitenkaan hääpäivänä kuokkavieraita saapunut ^__^

   Poista
 8. Voi apua mitä kommelluksia! Onneksi saitte tuon vierasasian puhuttua parhain päin. Olis anoppi toki voinut suunsa asiasta avata himpun verran aiemmin (: Ihanaa, että itse hääpäivä meni kuitenkin nappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän minäkin sille sanoin, kun on se nyt minusta ihan selvä juttu ettei vuorokausi ennen häitä voi tehdä kovin suuria muutoksia jo sovittuihin asioihin. Pitopalvelukaan olisi tuskin sen ruokapuolen suhteen voinut enää tehdä mitään.

   Ihana päivä oli <3

   Poista
 9. Voi apua! Ei ihme että on meinannut pää hajota kappaleiksi. Ihme touhua Stockalla, munkin mielestä sun kannaisi kirjoittaa sinne vielä asiallinen mutta tiukka palaute. Ja ihan uskomatonta tuo, että ihmiset oikeasti kuvittelee, että häihin tuosta vaan saadaan vain päivää ennen juhlia viisi lisävierasta!!!

  Innolla odotellaan jatkoa ja juttua hyvin sujuneesta The Päivästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi ensimmäistä sanaa taisi käydä munkin huulilla useampaan otteeseen. Kaikkea sitä :)

   Jatkoa saakin sitten todella odotella, nimittäin sitä seuraa vasta varmaankin elokuussa ellen vielä huomenna kerkeä ennen reissua jotain laittamaan :)

   Poista
 10. Huhhuh. Mä olen niin kovin suunnitellut, että mä sitten oikeasti rentoudun sen hääviikon, mutta ei näköjään aina mene niinkuin on suunnitellut. :/ No, tärkeintähän on, että itse päivä oli onnistunut ja onnellinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, voihan sitä aina koittaa, mutta kannattanee varautua siihen ettei kaikki mene suunnitelmien mukaan :)

   Poista
 11. Hui! Aikamoinen viikko! Onneksi itse hääpäivä meni putkeen. Sormet ja varpaat ristissä toivon, ettei meillä mee kovin moni asia sitten pieleen... :). Ja onneksi olit sentään lomalla! Migreenissä töissä ei kyllä olis ollu kovin hyvä juttu. Niin ja tervetuloa ihmemaahan, minäkin olen vieraillut siellä, kuten myös Ilotulitusten maailmassa ja äänettömässä discossa. Nauti elämästäsi rouvana, olet selkeästi sen ansainnut!

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa kovin tutulta :)

  Mä olen se anonyymi kirjoittelija ja hääpäiväsamis, joka joskus rustaili siihen ihmissuhteita käsittelevään kirjoitukseen.

  Meidänkin häät menivät aivan superisti ja päivä oli mieletön. Olin ollut samoilla linjoilla ja suunnitellut rentoutuvani hääviikolla. Vaan eipäs tullut mitään! Toisaalta, osan asioista olis vaan voinut jättää tekemättä, toisaalta taas oli kiva kun oli paljon puuhaa ja ei ainakaan ehtinyt jännittää lauantaita niin paljoa...ja kuitenkin häähommat aloitettu jo vuosi ennen häitä.
  Mutta kun oli macaron-leivosten leipomista, suklaasuihkulähteen testausta, photo booth-rekvisiitan säätöä, viimeisiä hankintoja...(tällä samaisella alalla kun on, ei vaan pysty jättämään ideoita toteuttamatta...)

  Sain muuten aivan samanlaisen puhelinsoiton hääviikon torstaina! "Onko pöytäjärjestystä tehty?" Kyseessä oli perhetutut, joiden tyttärillä on poikaystävät (eivät asu yhdessä), jotka ovat kuulemma jo perheenjäseniä! Ei olla sulhasen kanssa nähty ikinä näitä henkilöitä, näitä perhetuttujakin nähdään tosi harvoin, ja vierasmäärä oli se 140. Näitä vaan näköjään AINA on. Vaikka niin kuin tossa joku kirjoittelikin, niin ihania kun läheiset ovatkin. Onnea teille hurjasti ja ihanaa matkaa! :)

  VastaaPoista
 13. Harvoin kommentoin, mutta nyt on kylla pakko sanoa! LAITA HERRANJESTAS SINNE STOCKALLE TIUKKA SÄVYINEN PALAUTE MENEMÄÄN! Yleensähän stockmann hakee asiakkailleen vaikka kuun taivaalta jos osaa valittaa tehokkaasta. Varsinkin jos on Hki keskustan tavaratalo kysessä ja miesten muoti niin voin vannoa että saat hyvityksen, vaikka paita olisikin jo käyetty ja asia hoidettu muuten :)

  VastaaPoista
 14. Ou mai gaad... Onneksi itse päivä sujui hyvin! Todella kurjaa varmasti migreenin kanssa säätää ja tapella asioiden kanssa. :(

  VastaaPoista
 15. Hei! Pakko kommentoida tähän lakia lukeneena että kuluttajansuojalain mukaan sulla olis ollu oikeus saada reklamoida se paita stockalle koska se oli myyty sulle vääränä tuotteena. Sama esim jos sulle myytäs sisäpelikengät lenkkareina. En muista pykälää tarkalleen mut liikkeellä on kolme vaihtoehtoa: 1) vaihtaa tuote vastaavaan tuotteeseen (eli siihen oikeaan) 2) "korjata" eli tässä tapauksessa tehdä ne reijät mutta siitä EI SAA AIHEUTUA LISÄKUSTANNUKSIA tai 3) palauttaa sulle rahat. Kuittiakaab et tähän edes tarvi jos pystyt esim tiliotteella todistamaan ostaneesi tuotteen heiltä. Nyt ei muuta ku vihainen palaute vetämään että ovat rikkoneet lakia tossa tilanteessa!!! Ikävä kyllä nää pykälät ei oo tuttuja kovinkaan monelle asiakaspalvelualan työntekijälle. Ja vaikka ois esim 14 vrk vaihtopalautusoikeus niin reklamaatioissa oikeus vedota virheeseen on 2 kk siitä kun virhe on huomattu :) eli no problem!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jälkikäteen mietin tarjosivatko he sittenkin sitä napinläven ompelemista ilmaiseksi (migreeni kun oli päällä niin kaikki on vähän epäselvää). Silloinhan he olisivat tehneet oikein. Meillä ei vaan ollut aikaa odottaa sitä ompelua koska häät oli jo ihan ovella.

   Normaalisti reklamoin kyllä aiheesta, mutta tää muisto on sellainen etten halua alkaa availemaan sitä kaikkea vitutusta jonka yksi hiton paita aiheutti häiden alla.

   Kiitos kuitenkin sulle neuvoista :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...