13. helmikuuta 2013

Our Wedding 12 - Hääparin pöytäkierros


Kuinka monesti olenkaan lukenut netistä avioparin (okei lähinnä rouvien) harmittelua, ettei he jutelleet hääpäivänä kuin ihan muutaman vieraan kanssa. Vastaavasti löytyy vieraiden tilitystä foorumeilla että hääpari ei sanonut heille mitään koko päivänä tai haaparin ainoat sanat koko päivänä olivat "kiitos kun tulitte" heidän lähtiessään. Tällaista tilannetta on entisestään pahentanut vielä mahdollinen plaseeraus kokonaan toiseen huoneeseen ventovieraiden pöytään, jossa kukaan heistä ei pystynyt näkemään hääparia tai vieraille järjestettyä ohjelmaa.

Näitä lukiessani muistan ajattelleeni ettei näin voi olla enkä halua sellaista fiilistä meille enkä meidän vieraille. Jos juhlatilan rajoitteita ei oteta huomioon tärkein sääntö tähän onkin, että älä kutsu liikaa vieraita ja toinen, että muista jutella mahdollisimman monen vieraan kanssa. Helpoin tapa jälkimmäisen toteuttamiseen on tehdä suht perinteinen pöytäkierros :)


Ruokailun loppupuolella lähdimme siis miehen kanssa kiertämään pöytiä ja juttelemaan vieraidemme kanssa. Vaikka meillä ei ollutkaan monihuoneista juhlatilaa niin jos hääpari istuu kahdestaan erillään muista vieraista tämä on minusta silloinkin hyvä tehdä ^__^


Olimme tarkoituksella laittaneet esim. kahdeksan hengen pöytään vain seitsemän ihmistä, jotta pöydässä olisi yksi ylimääräinen tuoli. Vieraiden kanssa seurustelu onnistui näin vähän paremmin kun ei tarvinnut koko ajan seistä nököttää siinä vieressä jos juttua tuntui riittävän. Oletteko muutenkaan olleet koskaan häissä joissa ihmiset istuisivat koko loppuillan samassa pöydässä? Ylimääräinen paikka pöydässä helpotti alkuillasta myös muista pöydistä juttelemaan tulevia.


Ainoa pikku moka mikä meillä kävi oli se, että jäimme suustamme kiinni muutamaan pöytään aavistuksen liian pitkäksi aikaa ja meillä jäi kaksi pöytää kiertämättä kun puheet oli määrä aloittaa. Noh, tämä tuli onneksi korjattua myöhemmin illalla ;)

MUSIIKKI
Tämän taustalla soi ruokailustakin tuttu musiikki.

6 kommenttia:

 1. ILmeisesti tuo pöytäkierros ihan yleinen tapa euroopassa. Slovakiassa hääpari skoolaa vodkalla jokaisen vieraan kanssa. :D Fiksu morsian varmaan vaan haistaa omaansa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, tosin aikamoinen tuo tapa Slovakiassa ;D Haha, tai sitten fiksu pari vaihtaa omansa veteen ;D

   Poista
 2. Pöytäkierros on kyllä yleinen ja hyvä tapa!
  Koitteko muuten nuo 8 hengen pöydät hyväksi ratkaisuksi? Itse olen tässä juuri miettimässä pöytien asettelua ja uskoisin tuollaisten 8 hengen pöytien olevan seurustelun kannalta paljon hedelmällisempiä kuin tavanomaisten pitkien pöytien. Tuntuiko siltä, että vieraat pitivät enemmän tuollaisesta pöytämallista? Itse ainakin pitkien pöytien äärellä keskustelu päätyy aina vain vieressä istuvien kanssa seurusteluksi eikä edes seuraavien keskusteluun pysty kunnolla osallistumaan. Ja pöydässä on aina käynnissä monta eri keskustelua, joihin ei voi millään kaikkiin osallistua. Oliko tuo malli siis mielestäsi onnistunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, tosin häissä joissa olen viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut ei yksikään hääpareista ole pöytäkierrosta tehnyt :/ Onhan se ihan modernia jättää jotain perinteisiä juttuja pois, mutta tällä on mielestäni kuitenkin suora vaikutus vieraiden viihtymiseen :)

   Mielestäni se neliön muotoinen pöytämalli (oli myös muutama samaan tyyliin koottu 10hlö ja yksi 12 hlö pöytä), on ollut parhain mahdollinen juuri seurustelun kannalta. Mitä pöydissä tuli istuttua niin kaikkien kanssa oli helppo jutella tai jos halusi niin kahdeneskinen keskustelu onnistui myös vieruskaverin kanssa. Tunnelma oli jotenkin intiimimpi. Näissä pöydissä oli ikäänkuin pyöreän pöydän edut :)

   Poista
 3. Hei ihanaa, että ns. pyöreän pöydän edut on huomattu! Itsekin liputan innolla sen puolesta. Ihan käytännön vinkkiä olisin vielä kysynyt: onko olemassa jotain "hissipuhemaista" aloitusrepliikkiä, kun morsian saapuu pöytään tervehtimään vieraita? Vai voiko siinä olettaa, että vieraat aloittavat juttelun hääparin kanssa? Vai keksiikö jokaiselle pöydälle luonnostaan lennosta hyvän lähestymisreplan? :D Kiinnostaa myös, kiersivätkö molemmat (morsian ja sulhanen) kaikki pöydät vai ennemmin niin, että molemmat kiertävät omien sukulaistensa ja ystäviensä seassa? Plaseerauskin tähän tietysti vaikuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreät ja neliskanttiset pöydät on kyllä pop! :) Kiersimme miehen kanssa yhdessä, koska monissa pöydissä oli toiselle useitakin tuntemattomia ihmisiä (esim. toisen työkavereita). Tällaisissa pöytäkunnissa pöytäseurueesta suurimman osan tuntevan oli helpompi aloittaa keskustelu. Jossain vaiheessa toinen jäi vielä juttemaan edelliselle pöytäseurueelle, kun toinen meni jo tervehtimään seuraavaa.

   Sanoisin, ettei kannata olettaa pöytäseurueen aloittavan keskustelua niin ei ainakaan mene ihan jauhot suuhun jos sieltä tulee vain "onnea" ja "ihanat häät" kommentteja eikä sen enempää :)

   Me kyseltin ensin vieraiden fiilistä, maistuiko ruoka yms. häihin liittyviä small talk kysymyksiä. Tän jälkeen molemmat saattoivat jutella eri henkilöiden kanssa pöydässä ja sanoisin, että keskustelun aiheet löytä aika luentevasti. Mullakin oli yksi kaveri mitä en ollut nähnyt pitkään aikaan ja hänen miestään en ikinä, joten vähän mietin tuleeko meille jotain inhottavia hiljaisia hetkiä. Aloin kuitenkin rupattelemaan miten kauan mulla oli aamulla kestänyt laittautua hääkuntoon ja tästä päästiinkin hyvään keskusteluun siitä kuinka naisia saa aina odottaa ;)

   Rennosti vaan! Ajattele vaikka olevasi vain kyseisen pöytäseurueen kanssa iltaa vietämässä niin siinä rentoutuu kummasti unohtaen isojen juhlien paineet :) Puheenaiheita voi oikeasti keksiä vaikka haarukasta :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...