20. lokakuuta 2009

Myydään lippuja häihin?!

Törmäsin tällaiseen kirjoitukseen Iltalehden keskustelupalstalla ja täytyy sanoa, että minusta idea on aivan älytön.
Ensinnäkin koen erittäin mauttomaksi myydä kutsuja häihin ja vielä tyylillä jos kaverit ja sukulaiset eivät halua ostaa kutsuja myydään ne sitten ventovieraille. Ja en todella ymmärrä miksi kiitoskortteja ei tarvitse lähettää jos lahjoja ei anneta?! Häihin osallistumisestahan sillä kiitetään!

Mitä mieltä olette?


"On olemassa paljon hääpareja jotka haluaisivat pitää isot häät mutta vanhemmat ei maksa ja itsellä ei ole varaa ja on olemassa paljon ravintoloita jotka pitäisivät isoja häitä kun vain joku tilaa ja lisäksi on ihmisiä jotka tulisivat mielellään häihin kun vai joku lähettää kutsun. Minä keksin idean millä nämä asiat pystyy yhdistämään ja avainsana on häiden ulkoistaminen.

Keksin idean Kanervan syntymäpäiväjuhlista jotka yritykset suureksi osaksi maksoivat. Idea on se että ravintola järjestää ruoka ja tanssihäät esim 200 ihmiselle ja ravintola ottaa vastuun kustannuksista ja samalla saa oikeuden myydä illalliskortteja häihin esim 200 kpl tai enemmän. Illalliskortin hinta olisi todelliset kustannukset eli sama minkä hääparikin joutuisi maksamaan varatessaan paikan. Hääpari ostaisi vain kaksi tai halutessaan enemmänkin illalliskortteja ja kaikki jotka haluavat häihin ostaisivat loput ja jos loppuvat kesken niin aina parempi ravintolan kannalta.

Ravintola voisi jättää alkoholimyynnin itselleen niin boolia ei tarvitse olla niin illalliskortin hinta olisi halvempi kun halukkaat ostaisivat alkoholin itse. Tässä mallissa hääparille ei tulisi kustannuksia kuin häävaatteiden osalta tosin häälahjat jäävät luonnollisesti saamatta koska illalliskortin lunastaminen riittäisi vierailta. Mikään ei tosin kieltäisi häälahjankin antamista jos välttämättä haluaa.

Ravintola hyötyisi myös kun saisi salin täyteen porukkaa ja riski että porukkaa ei häihin saisi on tosi pieni kun uskon jokaisen hääparin ystävistä, sukulaisista, naapureista ja työkavereista kertyvän vähintään 50 paria niin olisi ihme jos ravintola ei pystyisi toista 50 paria hankkimaan asiakkaistaan häihin johon kaikki halukkaat voivat osallistua. Tällainen systeemi antaisi mahdollisuuden osallistua häihin myös sellaisten ihmisten jotka eivät saa koskaan kutsuja häihin vaikka haluaisivat osallistua. Eli ravintola myisi loput liput kaikille halukkaille jotka haluaisivat osallistua häihin vaikka eivät hääpari tuntisikaan.


Vihkimisen voisi halutessaan suorittaa vaikka ravintolassa mutta on se kirkossakin mahdollista ja silloin olisi hyvä ilmoittaa vihkimisaika ja paikka myös ravintolaan niin halukkaat voisivat osallistua myös kirkkovihkimiseen. Kiitoskorttejakaan ei tarvitsisi lähettää kun lahjoja ei tule niin ei ole sitäkään vaivaa hääparilla.


Sellainen pelko että ihmiset eivät osallistuisi tämäntyyppisiin häihin on turha koska häävieraalle on sama viekö hän häälahjan vai lunastaako hän illalliskortin lopputulos on sama. Hääpari saisi lahjoja vain niiltä kenen puolesta he ostaisivat illalliskortin joten mahdollinen kiitoskortti pitäisi antaa vain niille muille sitä ei tarvitse lähettää.

Tässä häämallissa hääparilla ei ole taloudellista riskiä koska häävaatteet jää ainoaksi kustannukseksi mutta häälahjat jäävät myös saamatta mutta voi pitää sellaiset häät että kaikki halukkaat voivat osallistua lunastamalla illalliskortin ajoissa niin ei tarvi miettiä ketä kutsuu ketä ei. Hääpari voi myös sopia että he varaavat tietyn määrän paikkoja sukulaisilleen ettei käy niin että ventovieraat lunastavat kaikki liput jos sukulaiset hidastelevat ja tietyn päivän jälkeen ravintola myisi jäljelle jääneet paikat.
Tilanne jossa joku on lunastanut illalliskortin häihin ja tulee este tai sairaus niin illalliskortin voi myydä tai antaa toiselle niin raha ei mene hukkaan.

Jos joku hääpari oikeasti haluaisi isot häät ilman kustannuksia niin kannattaisi neuvotella löytyisikö ravintola joka olisi valmis häiden järjestämiseen yritys riskillä mikä on tosi pieni ja jos löytyy rafla joka on valmis kokeilemaan ideaa niin hääpari luonnollisesti ilmoittaa esim puhelimella läheisilleen että ravintolasta saa illalliskortteja häihin ja niitä saa vain tietyn määrän että kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja lahjaa häihin ei tarvita ja sen jälkeen ravintola voisi kaupata loput liput vaikka lehtiilmoituksella mikäli ei puskaradio saa illalliskortteja loppumaan. Toivottavasti joku päättäisi kokeilla ideaani olisi hieno asia jos köyhäkin hääpari voisi pitää isoja häitä ettei ne jää vain varakkaampien etuoikeudeksi."

Alkuperäinen teksti löytyy täältä

8 kommenttia:

 1. Voi HERRANJESTAS sanon minä. Vähänkö nauroin kun luin ton tekstin. =)

  VastaaPoista
 2. Voi luoja! :D Ei taida kirjoittajalla olla ihan kaikki murot kulhossa.. Kuka haluaa jonkun sata ihmistä kuokkimaan omiin häihinsä? Tai siis varmasti joku, mutta itselle häät on ainakin sen verran tärkeä juttu, että sitä sitä juhlitaan läheisten kanssa, ei randomeiden kanssa. Eihän noista randomeistä edes tietäisi jos joku heistä vaikka pilaisi koko häät idioottimaisuudellaan.. Onhan sitä joo kaikkea ennenkin keksitty, mutta joku raja sentään..

  VastaaPoista
 3. Minä en tuota tekstiä edes lukisi ellei se tänne olisi postattu, on nimittäin sen verran paljon kirjoitusvirheitä ettei moista voi tosissaan ottaa vaikka miten yrittäisi. :P

  VastaaPoista
 4. Camomilla & Mari: Todellakin, kyllä sitä mahtuu moneen menoon meitä morsiamia :P

  Suvi:Itse ajattelin tämän aluksi olevan jokin vitsi, mutta tosissaan tämä henkilö näyttäisi olevan(sen huomaa jos lukee alkuperäisen kirjoituksen). En nimittäin usko, että kukaan jaksaisi pohtia niin monelta kantilta ja kirjoittaa siitä vielä noin pitkää postausta ja vielä kahteen otteeseen.

  VastaaPoista
 5. Meitä on moneen junaan monelta asemalta. :P Ja vaikka kirjoittaja olisi tosissaan ollut niin en silti ottaisi moista todesta kun ei kirjoittaja osaa kirjoittaa alkuunkaan. Ikää mietin kovasti että voisiko kyseessä olla hyvin nuori henkilö.

  VastaaPoista
 6. Juu ei kiitos!!
  On ihan hullua ajatella asiaa edes niinpäin, että itse ostaisi lipun joidenkin ventovieraiden ihmisten häihin. Siis heidän elämänsä tärkeimpään tapahtumaan! :o
  Kylläpä olisi takuuvarmasti vaivautunein olotila ikinä.

  Huomasin juuri tuon ihanan tekstin, joka koristaa tuota otsikkoa. Meille on meinaan tulossa juurikin tuo teksti hääkutsuihimme. Suomeksi tosin, mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
 7. Mulperiina: Minusta tuo lause on myös todella ihana, se jotenkin kiteyttää koko avioliiton tarkoituksen ^^

  VastaaPoista
 8. "Tässä häämallissa hääparilla ei ole taloudellista riskiä koska häävaatteet jää ainoaksi kustannukseksi mutta häälahjat jäävät myös saamatta mutta voi pitää sellaiset häät että kaikki halukkaat voivat osallistua lunastamalla illalliskortin ajoissa niin ei tarvi miettiä ketä kutsuu ketä ei."

  Suomen kieltä kauneimmillaan! :D Löysin tämän vasta nyt ja kylläpä naurattaa, oivoivoi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...