28. maaliskuuta 2011

Ajatuksia häämatkasta


Häämatkoja on niin monenlaisia kuin on meitä hääparejakin. Yksi tahtoo ehdottomasti rentouttavan rantaloman toinen kaupunkiloman, kolmas haluaa paljon aktiviteetteja ja neljäs kulttuurillisesti rikkaan kohteen, viides on elämysmatkailija joka lomallaan haluaa kokea jotain ainutlaatuista ja erilaista.

Kohteita meillä on mielessä jo muutamia joista yhteen ei tällä hetkellä ole menemistä maan hektisen tilanteen takia.

Häämatka ei kuulu hääbudjettiimme enkä tiedä pääsemmekö sille heti häiden jälkeen, mutta ainakin viimeistään yksivuotishääpäivänä. Tässä on vielä sellainenkin, että Mr.N on hakenut syksyksi opiskelemaan ja jännäilemme pääsekö hän aikuislinjalle Heltechiin. Jos pääsee niin valmistuminen olisi keväällä 2013 jonka jälkeen olisi mitä ihaninta mennä matkalle.


ELÄMYKSIÄ
Ehdoton edellytys häämatkallamme on PADI Open Water Diver sukelluskurssin suorittaminen kestoltaan 3-5päivää. Tämä tietysti rajaa kohteita sillä haluamme kohteen jossa on erinomaisen kirkkaat sukellusvedet ja vilkas vedenalainen elämä. Minusta on myös ihana saada miehen kanssa vähän erikoisempi yhteinen harrastus jolloin jatkossa lomailumme ei tulisi rajoittumaan vaan maankamaralla oleviin kohteisiin.

KULTTUURIA/LUONTOA/NÄHTÄVYYKSIÄ
Historiallisia kohteita sekä näyttelyitä & museoita (ainakin automatkan päässä). Luontokohteita kuten vesiputouksia, kuumia lähteitä yms. tai jotakin unescon kohdelistalta.


AKTIVITEETTEJA
safareita, ratsastusta, snorklausta, canyoningia, melontaa, kalliokiipeilyä tms.


HEMMOTTELUA
hierontaa, ihania drinkkejä ja mahtavaa ruokaa, kynttiläillallisia yms.


Nämä kriteerit sulkevat suoraan pois muutamia upeita kohteita esim. saaret joilla ei ole muuta annettavaa kuin rantaa, rauhaa ja vesiaktiviteetteja esimerkkinä Malediivit.

Millaisen häämatkan tekisitte ja mihin kohteseen/kohteisiin?Millainen matkalija muuten olet? Suosittele jotakin kohdetta hyvin perusteluin!

3 kommenttia:

 1. Olen matkustellut melko vähän, mutta häämatkalle tahtoisin ehdottomasti jonnekin lämpimään kohteeseen, jossa olisi upeita maisemia eikä hirveää turistiryysistä. Matkailijana yleensäkin arvostan kaunista luontoa ja nähtävyyksiä, lämmintä ilmaa (kesäihminen kun olen) ja leppoisaa tunnelmaa. :)
  Voisin suositella pientä piipahdusta idyllisessä Luxemburgissa: sieltä löytyy aivan ihania kauppoja, kujia, ranskalais-saksalaista pienkaupunkielämää, ystävällisiä ihmisiä ja lisäksi kohde on lähellä suurempia paikkoja kuten Ranskaa ja Saksaa.

  VastaaPoista
 2. Häämatka on poikakaverin kanssa jo päätetty, vaikkei edes kihloissa olla. Se on sitten Bora Bora, mahdollisesti lisättynä jollain lyhyellä kaupunkilomalla jenkeissä tai esim. Karibian risteilyllä... Sellaiset ovat suureelliset toiveet. :)

  Muuten tykkäänkin enemmän kaupunki- kuin rantakohteista. Matkalla pitää olla tekemistä ja näkemistä. Mutta omasta mielestäni häämatkalla kuuluukin saada vain olla ja nauttia yhdessäolosta ilman hektistä liikkumista paikasta toiseen, ilman hirveää ihmismassaa ympärillä...

  VastaaPoista
 3. Maltaa ainakin moni kehui, että oli hyvät sukelluspaikat (tosin en tiedä järjestetäänkö siellä kursseja), samoin taisin Azorien jostain esittelystä lukea samanlaista. Itsellä siis mietinnässä nuo kyseiset kohteet molemmat :) Me haluamme myöskin kokemista, näkemistä, vesiputouksia, delfiiniristeilyjä, upeita rakennuksia, mutta myöskin sitä rantaelämää ja rauhoittumista. Mä vähän luulen, että kallistutaan Azorien puoleen..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...