1. huhtikuuta 2011

Meidän "vaavi" ja tipuset

Olen saanut toiveen kirjoittaa meidän hauvavauvan kuulumisista. Viimeksi olen tainnut kirjoittaa hauvasta silloin kun se oli vielä pieni ja säälittävä mitä se tietysti on edelleenkin. Muutama "Muutama" sana ja kuva meidän hauvasta mutta ajattelin laittaa pari juttua myös meidän undulaateista jotka ovat kaukana tylsistä orrella kököttäjistä :P

Chika 散花
(= scattered flowers)
virallinen nimi: Malenkiy Angel Judjina s.4.10.2009

Kellään chihuahuaa joka sukua Chikalle?
i=Dzekson Fanni
ii= Diza Fleich Skazochny Lel ie=Ulissa Butterfly
iii= Leo Huligan Ot Drevnih Maja iie=Shanmele Blondi
iei=Aivengo iee=Odetta Montevideo


e=Malenkiy Angel Elina
ei=Novaya Antika Gucci Rush ee=Dayana
eei=Domenico Z Konce Cech   eee:Yutika San Mishel
eii=Chipau Ace of Hearts eie:Milaja Kroha Varya

tummennettu=champion

Olemme molemmat olleet aina kissaihmisiä, mutta meidän pikkuruinen 1,7 kg chihuahua on valloittanut meidät täysin. Alku oli vähän hankalaa kun koiraa ei oltu käytetty koskaan ulkona vielä 5kk iässä, ei totutettu pantaan tai annettu muutenkaan minkäänlaista tottelevaisuuskoulutusta. Chika oppi kuitenkin todella nopeasti ja ehkä jo parissa viikossa se oli kuin mikä tahansa muukin sen ikäinen hauva ja osasi jopa istua, maata ja antaa high fiven käskystä jotka olin opettanut sille naksuttimella (suosittelen suuresti naksutinkoulutusta, toimii varmasti myös kissoilla! Naksutinkoulutusta olen aikaisemmin käyttänyt hevosten kanssa) ".

Ensimmäinen ilta meillä. Chika oli tuntikausia vaan tuolla alustalla eikä se uskaltanut edes liikahtaa :P 
(pentukuvia löydät selaamalla slice of life tunnisteella varustettuja postauksia)

Chika on hyvin kissamainen koira ja omaa kissojen ja koirien parhaat puolet mm. ei hauku, osaa käyttää sisävessaa joka talven paukkupakkasilla on ollut iso apu (jätökset on pienemmät kuin kissalla :P), todella siisti neiti jolla ei juoksujen aikana tarvitse käyttää housuja.


Chika on nyt 1,5 vuotias hellyydenkipeä neitonen joka hurmaa kekseliäällä ja uteliaalla luonteella.  Neiti on tosin vähän ujo eikä hirveästi välitä muista koirista (paitsi roturasistina toisista chihuista :P), mutta ihmisistä sitäkin enemmän. Chika rakastaa juoksemista ja sen kanssa pystyy kesällä tehdä 1,5h lenkin reippaasti kävellen/hölkäten.


Chikan lempiherkkua heti normaalien kaikkien koirien lempparien eli erilaisten lihojen jälkeen on jäiset mustikat, ananas, omena ja banaani joita se mussuttaa enemmän kuin mielellään :P Varsinkin banaania se mussuttaa aina silmät ummessa *nauraa*.

Chika rakastaa hierontaa/rapsuttamista! Se harvoin pysyy edes pystyssä kun hieronta tekee niin hyvää...katso vaikka tämä kuvasarja :P


TAIMuuta kuvasatoa:

Piilossa! Neiti näytti niin naurettavalta kun se tarkkaili meitä verhon läpi. Ei taida pelkästään jänöille riittää, että pää on pensaassa :P

ehkä pienin kerä ikinä <3 
(mittasin kerran kuinka pienelle kerälle Chika oli mennyt ja sain kerän halkaisijaksi 20cm :P)

byebye korkkari...

nukkuminen istualtaan näyttää onnistuvan :P

 Syli on ehdottomasti paras paikka nukkua...

 ...heti peffan jälkeen :P

puppyface

 evilface

 Ninja! Chika on vienyt pummimisen ihan uudelle tasolle. Sitä kun ei oikeasti näe eikä kuule/tunne ennen kuin ollaan tässä vaiheessa. Se kuitenkin tottelee onneksi salamana alas-kieltoa.

 pupujussi!

heinäsirkka :P

 Chikan tyrmistynyt ilme aina silloin kun se nostetaan ylös sylistä ja seuraavaksi se valahtaa ihan löysäksi hän kun ei yksinkertaisesti halua sylistä poistua. Onneksi tällainen mini on helppo nostaa lattialle löysänä makarooninakin :P

laivakoira

talvi toi vähän haastetta ulkoiluun kun lumipeite tiellä oli koiraa korkeampi. Onneksi oli aina esim. auton renkaiden jälkiä joita pitkin hauva pääsi kävelemään :P

Ai huomionhakuinen....ei yhtään :D yritä nyt tässä sitten paketoida...Sirppi & Törppö
 s.10.5.2009
(Sirppi vasemmalla sininen päävärinä  ja Törppö oikealla näyttää lähinnä tipahtaneen maalitörppöön :P)


Ehkä suurin ero normaaliin undulaattitalouteen on se, että meillä linnut ovat vapaina vuorokauden ympäri. Ne kuitenkin tykkävät olla myös häkissä, mutta häkin ovet ovat aina auki ja ne viettävätkin paljon aikaa myös häkin päällä/lennellen asunnossa.

Olin juuri pakkamassa henkareita muuttolaatikoihin kun Sirppi tuli katsomaan mitä siellä eteisessä oikein puuhastellaan :P

Kun sisarukset tulivat meille ne eivät jaksaneet lentää metriä pidemmälle ja lentotekniikka oli todella hakusessa. Tästä syystä ne joutuivat tekemään välillä pakkolaskuja lattialle. Kuukauden kuitenkin lenneltyään ne pystyivät lentää jo pitkän aikaa ilman tarvetta laskeutua ja lentotekniikkakin oli hallussa erilaisia kaarteita ja parilentoa myöten ;)

Meidän linnut harrastaa koiran ratsastusta (tai ainakin yritystä)ja meidän (tai koiran) kyyläämistä häkin ulko-orrelta sekä pummimista (kyllä luit oikein). 


Chikan ollessa muualla käy Sirppi neiti juomassa sen juomakupilta jonne Törppö pojukin sitten lennähtää kun ei halua jäädä siskostaan kauas. Niiden taloudessa vallitsee selkeästi Sirpin akkavalta sillä se saa aina syödä ensin. Törppö on selkeästi uteliaampi kun taas Sirppi on vähän hannari. Lempipuuhaa on peilille juttelu ja toisen orrelta tiputtaminen.

Sirpistä on enemmän onnistuneita kuvia, sillä Törppö on niin kova vipeltämään että se näkyy keltaisena raitana suurimmassa osassa kuvia :P5 kommenttia:

 1. Voi mikä söpöliini Chika onkaan! :) Ja hauskoilta kuulostavat myös Sirppi ja Törppö! :D

  VastaaPoista
 2. Ei noin sulosta hauvaa voi olla olemassakaan! :) Aloin jo itsekin haaveilemaan omasta pikkuisesta chihuahuasta..

  VastaaPoista
 3. Voi ei kuinka söpö! <3 Meillä on vähän isompaa kaliiperia, mutta tuollainen taskuunsopiva olisi ihana <3

  VastaaPoista
 4. Toi teitin pikkuneiti on kyllä todella suloinen pakkaus! :)

  Ja Sirpistä ja Törpöstäkin tykkäsin.. itsellänikin on joskus ollut undulaatteja. Ihanan seurallisia olentoja nekin, vaikka ei ihan heti linnuista uskoisi. Tosi hieno juttu että saavat lennellä teillä vapaasti. Lintusten elämänlaatu on siten varmasti paljon paremmin kun aina häkissä nyhjöttävillä linnuilla.

  VastaaPoista
 5. Suloisiahan ne on <3

  Mintilicious: Selkeästihän linnut nauttivat vapaudestaan ja pitävät häkkiä turvapaikkanaan, jonne mennään sitten pimeän tullen nukkumaan :)

  Jos me vaikka tuuletetaan ja unohdetaan sitten avata häkin ovet niin kyllä tipuset on siellä oven takana kovaan ääneen ihmettelemässä, että perhana miksi tämä on kiinni :P

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...