16. maaliskuuta 2011

Kakkumaistiaiset

kuvat: Kitty (ellei toisin mainittu)

Eilen Annin Juhlapalvelu piti juhlapaikassamme Salmi-Salissa kakkumaistiasillan. Paikalla oli myös floristi Kirsi Hänninen, Helin Matkaoimisto, Best Western Hotel Haaga ja pari muuta firmaa.

Viinimaistelusta löytyi meille myös erittäin potentiaalinen kuohuviini vaihtoehto alkumaljaksi, mutta siitä lisää postauksen lopussa ^^


Näillä näkymin meille on tulossa kahta eri kakkua tarjolle yllä olevan kuvan telineeseen (kahteen telineeseen?). Annien mukaan tuohon telineeseen mahtuu neljä kakkua joista riittää n.60:lle henkilölle. 

Minkä kakun sinä valitsisit näistä?

KAKKUJEN TOP 4
 Herukka-Suklaamoussekakku

Tämä kakku maistui selkeästi muillekkin kuin meille sillä se loppui kesken. Suklaa antoi sopivasti makeutta ja herukoiden kirpeys toi tasapainoa koko kakkuun. Nams!


Vadelma-Valkosuklaamoussekakku
 Todella kaunis suht makea kakku macaron leivoksineen. Ei ehkä niin raikas kakku kuin miltä näyttää, mutta täyte kuitenkin oikein suussa sulavaa supernamia! Macaron leivoksia voisi olla enemmänkin tarjolla :D


Mango-Suklaamoussekakku
 Ei ollenkaan liian tuhti suklaamoussekakuksi. Kakun sisällä oli myös mangomoussekerros joka toi kakkuun sopivasti raikkautta.

Mustikka- Valkosuklaamoussekakku

Tätä herkkua ei ollut tarjolla, mutta luulisin tämän kuuluvan myös meidän suosikkeihin jos on yhtään samanlainen kuin vadelmainen versio.

 MUUT KAKUT

Lime-Valkosuklaakakku

Täyte oli oikein raikasta, mutta kiille päällä oli aivan liian kirpeää! Itse tykkään kirpsakoistakin kakuista mutta tämä sai jopa minulta irvistyksen aikaan. Kaunis kakku muuten. Tätä kakkua voisi harkitakkin jos kiille ei olisi niin tuju (ilmeisesti täytteessäkin oli jo limeä mukana).

Passion-Amarettotuorejuustokakku

Oikein kutsuva kakku, mutta tämän täytekin oli todella kirpeä eikä vain pelkkä kiille! Ei siis tätä meille :)

Suklaa- ja Valkosuklaamousseleivos
Molemmat maut olivat ihan hyviä mutta äh en tiedä...tosin kyllä voisin aina yhden tällaisen jälkiruuaksi syödä missä vain :D Kyllähän nämä maistuivat ihan hyviltä ja näyttäisivät kivalta pöydässä pienten kakkusten merenä :P

Näiden lisäksi oli tarjolla kahta suklaakakkua, tiramisukakkua ja perus kermakakkua. Suklaakakut olivat mielestäni kesähäihin liian tuhteja tapauksia, tiramisu oli ihan jees mutten ottaisi sitä kuitenkaan häihin (kaikki ei tykkää) ja kermakakku oli todella perus... nimimerkillä parempaakin kermakakkua syönyt ;)

Muuta kuvasatoa ;)







Viinitastingista löytyi siis meille myös potentiaalinen alkumalja eli rose kuohuviini KWV Sparkling Dry Rose, joka nimensä mukaan ei kuitenkaan maistunut kovinkaan kuivalta ja jopa Mr.N joka ei pidä kuohuviinistä sanoi tämän olevan ihan juotavissa :P
kuva: kwv-wines.com
"Kauniin vaaleanpunainen uutuutuote Etelä-Afrikasta. Tuoksussa runsaasti hedelmäisyyttä, punaisia marjoja ja kesän tuntua. Maku pehmeä, mutta raikas. Paljon punaisia marjoja ja aavistus omenaa. Tasapainoiset hapot. Herkullinen."

13 kommenttia:

  1. Vadelma-Valkosuklaamoussekakku, meillä oli joku tuontapainen kakku ja oli todella hyvää, joskin hurjan makeaa. :) Voin siis suositella. ;) Mutta tuo suklaaherukkakakku kuulostaa kyllä supernamilta!

    VastaaPoista
  2. Oi oi kun tulee vesi kielellä kun näitä syö silmillään! Tollasen vadelma-valkosuklaamoussekakun voisin ottaakin. Mmmm... :P Kermakakkua meille ei ainakaan tule! Tai no koskaan ei voi sanoa ei koskaan, mutta sillä kannalla ollaan toistaiseksi molemmat. :D

    VastaaPoista
  3. Nams :P Herukka-suklaamousse tai vadelma-valkosuklaamoussekakut kuulostavat tosi hyviltä :)
    Ja macaronit tietenkin! (Tai siis ainakin ne ovat ihanan näköisiä, mutta omaan makuun hiukan liian makeita ;))

    VastaaPoista
  4. Mei emme tykkää erityisesti noista moussekakuista emmekä hyytelökakuista (tai siis tykätään, mutta ei haluta häihin). Mutta jos noista olisi valittava, ottaisin ehkä jonkun kirpeän...Lime-valkosuklaan!

    VastaaPoista
  5. Minäkään en juuri pidä moussekakuista, mutta noista kokeilemisen arvoinen voisi olla tuo herukka-suklaa! Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja vähän erilaiselta. Noi mango ja lime jutut on niin koettu ja nähty...

    VastaaPoista
  6. Vau vau vau! Lime-valkosuklaa näyttää ihanalta, mutta niin näyttävät kaikki muutkin! Kakun valinnassa kannattaa varmaan myös vähän miettiä, mikä voisi olla sellainen yleinen suosikki. Eli ilmeisesti se herukka-suklaakakku kävi maistajaisissa ainakin kaupaksi!:)

    VastaaPoista
  7. Ajattelin vain kommentoida kun olen jo vuoden verran blogiasi seurannut, mutta pysynyt hiljaa...:)
    Nyt on meidän häät jo vietetty, mutta näköjään olen jatkanut blogisi seuraamista näin häiden jälkeenkin. Jatka samaan malliin, häitä suunnitellessa oli kiva käydä aina täällä hakemassa vähän inspiraatiota :)

    -iitu

    VastaaPoista
  8. Suvi, Lauraliini-, Mocca, Bride, hannamaria, Suvi & M: Tässä vaiheessa luulen, että meidän häihin tulee tarjolle Herukka-Suklaa ja Vadelma-Valkosuklaa kakut ^^ Minusta ajatus kahdesta eri suklaasta yhdistettynä himppasen erilaisiin marjoihin on myös suhteellisen varma valinta.

    Ainakin Lime-valkosuklaaan ja Passionkakun luulen olevan tosiaan liian erikoisia makunautintoja ollakseen kaikkien mieleen. Olen siis ennenkin maistanut vastaavaa limekakkua, mutta tuo oli ihan erilaisissa kirpeyden sfääreissä :P Kakkua haukatessa tuntui kuin olisi puraissut lime hedelmää :P

    Ja tuo Passion noh...sekin todella kirpeä ja maku oli minusta jopa vähän kuvottava :P Ei voi muuta sanoa kun onneksi oli mahdollisuus maistaa näitä ennen tilausta! ;)

    Tokihan on sekin mahdollisuus ettei joku tykkää valitsemistamme kakuista mutta ainakin tarjolla on kahta makua ja jos kumpikaan niistä ei ole mieleen niin sitten no can do.

    Iitu: Hei ja tosi kiva juttu että laitoit nyt merkkiä! :D Monesti aina mietin että monikohan tätä blogiakin oikeasti seuraa ja onko siitä muille mitään hyötyä ts.mahtavaa kuulla että olet tykännyt! Jätä vaan kommenttia jatkossakin tai muuta palautetta jos sisältö blogissani huononee :P

    Omien häiden jälkeen luulen jatkavani yleisellä häälinjalla (suomessa on liian vähän pysyviä hää-ja juhliensuunnittelu blogeja), mutta joukkoon tulee varmasti enemmän slice of life juttuja esim.asiaa kodin sisustuksesta, kauneudenhoidosta, eläimistä yms.

    Onnea vielä tuoreelle rouvalle! :)

    VastaaPoista
  9. Kannattaa muuten itse laskeskella, montako kakkua tarvitaan häihin. Annin Juhlapalvelu sanoi meille, että meidän vierasmäärälle tarvitaan joku tietty määrä kakkuja (en muista kuinka monta), ja että koska meillä oli kolmea eri kakkua, niin piti kertoa jollain kertoimella (koska ihmiset syövät silloin enemmän). Lopputulos oli, että meille jäi kolme kakkua kokonaan syömättä. Eikä niitä tietenkään kukaan silloin yöllä halunnut mukaansa, ja kun juhlatilaan ei saa jättää mitään ruokaa, niin ihan hukkaan menivät.

    VastaaPoista
  10. minimalistbaby: Hei hyvä tietää! He olivat varmaan lisänneet juuri sen yhden kakun verran lisää jokaista makua :O

    Aion kyllä sanoa, että määrä saa pysyä samana vaikka makuja on kaksi sillä noita ei ihan oikeasti edes pysty ottamaan samanlaisia paloja kuin jotakin kermakakkua (mousse on senverran makeaa kuitenkin)!

    Hei jos jaksat ja viitsit niin mulla olisi muutama kysymys! Mitä kakkuja teillä oli ja mitä niistä pidit? Käytittekö mitään annien koristeista (maljakkoja, kynttilänjalkoja tms.)? Oliko teillä floristina se Kirsi jota Annit suosittelevat? Pääsittekö koristelemaan jo edellisenä päivänä?

    VastaaPoista
  11. Me haluttiin yksi juustokakku, yksi marjaisa tai valkosuklainen kakku ja yksi tumma suklaakakku. Passion-amaretto- vaihtui kakkumaistiaisten jälkeen mansikka-mangojuustokakkuun. Myös tumma suklaakakku taisi vaihtua; meillä oli sitten se appelsiini-tummasuklaakakku. Kolmanneksi valitsimme mustikka-valkosuklaakakun. Sitä ei ollut myöskään vuonna 2010 kakkumaistiaisissa. Valitsimme sen siis maistamatta. Mustikka-valkosuklaakakku oli lopulta maultaan paras. Mikään kakuista niin kakkumaistiaisissa kuin meidän häissä ei kuitenkaan ollut mitenkään erityisen hyvänmakuinen. Ihan ok, mutta olen parempiakin syönyt muiden häissä.

    VastaaPoista
  12. Koristeet meillä oli omasta takaa: kakkutelineeseen murattia, pöytiin pienet maljakot kukkaliikkeestä (Livingroom). Maljakoissa oli värillistä hiekkaa ja pieniä kalloja. Lisäksi pöytiin tulivat plaseerauskortit ja ohjelmakirjat. Servettien väriksi olimme valinneet mustan. Kynttilät ovat mielestäni ihan turhia kesällä, sillä juhlatila on todella valoisa. Pääsimme koristelemaan hääpäivänä 3 h ennen vihkiseremonian alkua, ja se riitti meille ihan hyvin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...