19. syyskuuta 2009

Hääteema nro.2 Elokuva/Musikaali

kuvassa Pörssin sisäpiha
Elokuva/Musikaali teemaa pohtiessani mieleeni tuli heti juhlallinen Oscar-gaalamainen ympäristö. Ei siis mitään jäljitelmiä popcornkipoista ja limukupeista. Olen pohtinut tätä niinkin pitkälle sulhasen kanssa, että tämä voisi olla yksi vahva vaihtoehto meidän häiden teemaksi.

Teema alkaa jo kirkosta, jossa alttarille astellaan Braveheartista tutun For the love of a Princess kappaleen tai Enyan May It Be:n mukaan. Toki on myös vaihoehto B tulomarssiksi eli Pachelbelin Kaanon D-duurissa uruilla ja viululla soitettuna. Välissä kuultaisiin lauluesitys (esim. Ave Maria) ja menomarssiksi tulisi hiukan jotain perinteistä eli Prinsessa Ruusunen.

Helsingin Ravintola Pörssi olisi aivan ihanteellinen tähän teemaan, sillä sisäpiha muistuttaa linnan pihaa ja ovelle menee punainen matto. Tässä tilassa nostettaisiin malja. Parvekkeelta olisi aivan mahtavaa heittää kimppu! Pörssin ruokasalin lisäksi löytyy myös erillinen, mutta tilaan liitetty tanssisali. Ruokasalissa hallitsevimmat värit punainen&kulta, kun taas tanssisali peilisalissa musta&kulta.

Pöydät voisi nimetä elokuvien/musikaalien mukaan esim. Bridget Jones (morsiamen lähimmät ystävät), Indiana Jones (sulhasen lähimmät ystävät), The Horse Whisperer (morsiamen ystävät ratsastuspiireistä) jne. Muita elokuvia pöytien nimiksi: West Side Story, Moulin Rouge, Greace, Godfather, Pirates of the Caribbean, Greace, Transformers, James Bond, Titanic jne.jne.

Baarissa muutamat drinkit olisi nimetty myös elokuvien mukaan. Esim Mr&Mrs Virtanen ( tiedättekö elokuvan Mr&Mrs Smith?), Lady Marmalade (jokin makea drinkki), 007 (martini), Jack Sparrow (jokin rommidrinkki) jne. Alkoholittomia: Shrek (vihreä juoma), Prinsessa Ruusunen (vaaleanpunainen juoma) yms.

Löytyisikö teiltä lisää vinkkejä esim. miten ilmaista kutsussa
elokuva/musikaali teemasta?


Kuvia tilasta

Sisäpihan sisäänkäynti


Ravintolan sisäänkäynti


Aula


Ruokasali


Ruokasali ja Peilisali


Peilisali (ns.tanssisali)

6 kommenttia:

 1. Kutsukortit voisi tehdä näyttämään filminpätkältä.

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea tuo pöytien nimeäminen lempielokuvienne mukaan!

  Tässä blogissa teemana on juuri elokuva glamour. Toivottavasti sieltä löytyy vinkkejä!!

  http://justjulesandjoe.com/

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille aivan mahtavista ideoista. Menin heti penkomaan tuota blogia uusien ideoiden perässä ja sieltä löytyi mm. tämä upea juliste. :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi2/2/11 22:21

  Näin erittäin kauniin hääkutsu kortin, jossa oli myös elokuvateema. Kuvassa olivat piirettynä/kuvattuna hääpari itse samoissa asennoissa ja värit ja fontit kuvan mukaisesti.Kortti oli jotain tähän suuntaan :
  http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.teachwithmovies.org/guides/casablanca-DVDcover.jpg&imgrefurl=http://www.teachwithmovies.org/guides/casablanca.html&usg=__sxHsv8u5ue3DkomzOdZOKIN_jXI=&h=475&w=322&sz=47&hl=fi&start=0&zoom=1&tbnid=jGL465lKeOuUKM:&tbnh=170&tbnw=115&ei=dbtJTb6MPMmztAb6-N2sDw&prev=/images%3Fq%3Dcasablanca%26um%3D1%26hl%3Dfi%26sa%3DN%26rlz%3D1C1CHNU_enFI324FI324%26biw%3D1280%26bih%3D685%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=309&oei=dbtJTb6MPMmztAb6-N2sDw&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:3,s:0&tx=81&ty=34

  Oho, tulipa suuri linkki :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi2/2/11 22:37

  Tuli vielä mieleen, että kun olet elokuvien ystäviä niin tsekkaa The Road Home / Tie Kotiin elokuva ellet vielä ole katsonut :) Se on todella kaunis, romanttinen ja sisältää kaunista musiikkia, jota itse haluaisin käyttää omissa häissäni :)

  http://www.youtube.com/watch?v=xMEnOoAvxRs

  VastaaPoista
 6. Kiitos linkeistä!

  Tuon kutsun olen minäkin jossain nähnyt enkä muistanut sitä tallentaa koneelle! Harmittaa hirveästi. Mietimme tuota vaihtoehtoa, mutten tiedä yhtään kukahan tuollaisia kuvanmuokkauksia tekisi kun meilläkään ei ole photoshoppia tms. :S

  Katsoin saman tien tuon elokuvan ja se oli niin koskettava! Kiitos tuhannesti ja musiikki oli todella kaunista <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...