1. syyskuuta 2009

Piukkana papin eteen, viehkeänä vihille...

... eli Morsianten kuntoklubi! Tähän Livian perustamaan klubiin liityin varmaankin heti hänen bloginsa löydettyäni.


SYYSKUUN TAVOITTEENI:

 1. Käy vähintään kerran viikossa spinningissä sekä pilateksessa.
 2. Pysy Kalorilaskurin tavoitteissa
 3. Muista merkata myös alkoholi laskuriin!
 4. Tee kotona 2xviikossa käsipainoharjoituksia.
 5. Käy kokeilemassa jotakin seuraavista tunneista: Pump, Balletone, Syvävenyttely, Nia, Jooga, Sambic (Onko kukaan käynyt kokeilemassa jotakin edellämainituista tunneista? Kerro ihmeessä kokemuksistasi!)


Jotta tavoitteeni täyttyisivät liittyin kesäkuun alussa Itäkeskuksen Finnbodyyn ja aloitin jälleen kalorilaskurin käytön sitten viime vuoden. Normaalipainoisena tavoitteeni ovat lähinnä kiinteytyä ja helposti turpoava mahani kuriin saaminen terveellisellä ruokavaliolla.

Kalorilaskuria voin ehdottomasti suositella ja vaikkei laihtuminen niinkään ole tarkoitukseni en voi olla hymyilemättä katsoessani painoindeksiä kesäkuulta (BMI 21,8) jolloin aloitin ja verratessani sitä tämän hetkiseen (BMI 19,8).

8 kommenttia:

 1. Oho, huomasin vasta nyt että oot laittanut tänne tavoitteitasi! Mulla on vähän sama tilanne siinä mielessä että oon normaalipainoinen ja juuri kiinteytyminen on se mihin pyrin. Ja mullakin sattuu olemaan helposti ärtyvä maha joka on joskus kuin jalkapallo vaikka en olisi syönyt juuri mitään... Mut ruokavalio auttaa siinä tosi paljon.

  Kerro sitten kokemuksiasi noista tunneista, itse en oo kokeillut mitään niistä, vaikka oonkin kuullut niistä paljon hyvää!:)

  VastaaPoista
 2. No sepäs hauska sattuma, että on noinkin samanlaiset tavoitteet! Täälläkin välillä tosiaan sellainen jalkapallomaha ilman mitään järkevää syytä, mutta ruokavalion muutos ja runsas veden juonti ovat auttaneet onneksi jo todella hyvin.

  Minun piti mennä huomenna aamulla Pump tunnille, mutta ainoa aika hammaslääkäriin oli juuri samaan aikaan,joten pakkohan se oli ottaa :/ Ensi viikolla sitten :)

  VastaaPoista
 3. Pumpin sanotaan olevan todella tehokasta. Sitä olen aiemmin kokeillut muutaman kerran, mutta nyt olisi tarkoitus käydä säännöllisesti ja toivottavasti saada jotain tuloksia näkyviin. Tosin tällä viikolla en ole kertaakaan käynyt kun tuo joka syksyinen flunssa on iskenyt. Mutta ensi viikoksi kaksi aikaa varattuna:)

  VastaaPoista
 4. Itse olen myös samaa kuullut, että kuulemma rankkaa on. Käytetäänkö siinä apuna jotakin painoa tms? Kerro Jenni sitten millainen tunti oli :)

  VastaaPoista
 5. Pumpissa käytettään painoja apuna. Eli siis tanko ja siihen vaihdellaan sopivia painoja. Välillä voi myös olla irtopainot. Ei sisällä askelsarjoja, mutta tosiaankin rankkaa on! Eli ei kannata aluksi ahmia niitä painoja. Enemmin liian vähän aluksi, muuten on melkoisen kipeät paikat:)

  VastaaPoista
 6. Paljonkohan tuo pelkkä tanko painaa, olisiko noloa mennä pelkällä tangolla ilman painoja *nauraa*? :D

  VastaaPoista
 7. Heissan! Huomasin tämän keskustelun täällä. Ihana blogi muuten! Millälailla tuosta kalorilaskurista on ollut hyötyä? itsellä vuoden päästä häät ja tuntuu, ettei itsekuri riitä parin kilon laihduttamiseen.

  VastaaPoista
 8. Hansu:Kalorilaskuri on minulle juurikin tuo kurissa pitävä voima :D Pyydän jo etukäteen anteeksi, sillä nyt tulee pitkä teksti!

  Sanoisin, että tuon kalorilaskurin avulla kuka vaan pystyy laihduttamaan jos on omatunto joka kolkuttaa kaloriylityksen tapahtuessa :)

  Alussa en edes yrittänyt vähentää tai tarkkailla syömistäni vaan vain lisäsin listaan mitä söin. Järkytys oli suuri, sillä söin n.3000 kalorin edestä vaikka kulutin vain n.1800. Ei ihme, että kiloja oli kertynyt muutama ylimääräinen. Sitten aloin vaan vähentämään ja valitsemaan esim. kermajäätelön sijasta sokerittoman mehujään, karkin sijasta hedelmän ja normaalin siiderin sijasta kevytversion. Pikkuhiljaa huomasin miettiväni jos syön nyt tämän en voi syödä tuota.

  Alussa kuri oli todella vaikea pitää ja kyllä mulla menikin ne kalorit sitten välillä yli. Mutta pikku hiljaa huomasin syöväni aivan yhtä paljon kuin ennen, mutta PALJON vähäkalorisempia ja enemmän proteiinipitoisempia ruokia joissa yleensä oli esim.kanaa ja tonnikalaa ilman rasvaisia kastikkeita. Siitähän se painon lasku alkoi :)

  Itse laskurihan toimii niin, että asetat itsellesi esim. tavoitepainon mihin haluat päästä päivään x mennessä. Laskuri laskee sinulle monta kaloria saat päivässä syödä, jolloin sinun täytyy laittaa laskuriin aivan KAIKKI mitä syöt ja juot. Kalorilaskurista löytyy todellakin aikalailla kaikki hedelmien ravinnearvoista kaupan valmisruokiin ja herkkuihin, joten valittuasi syömäsi ruoat (voit myös lisätä omat reseptit ja laskuri laskee kalorit puolestasi) näet paljon kaloreita on vielä jäljellä eli paljonko saat syödä.

  Huomasin lisänneeni myös liikuntaa jolloin sain tottakai syödä enemmän, koska kulutinkin enemmän. Joinain päivinä mässäilin sulkaata yms. jolloin käytettäviä kaloreita jäi jäljelle todella vähän, mutta sen valinnan olin tehnyt - syödä mussuttanut kaikkea hyvää ruoan sijasta.

  Itse laihduin laskurilla 5,5kg neljässä kuukaudessa (liikuntaa esim. pumppia harrastin silloin n.kaksi kertaa viikossa).

  Painon pudotuksesta on nyt aikaa hiukan alle vuosi ja ainoastaan yksi ainokainen kilo on tullut takaisin. Liikuntaa en hirveästi ole nyt harrastanut mitä en niinkään ole painossa huomannut vaan lähinnä kiinteydessä. Ajattelinkin taas jossain vaiheessa ottaa laskurin käyttöön, sillä se motivoi minua myös harrastamaan liikuntaa ja syömään terveellisemmin :)

  Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...