12. maaliskuuta 2010

Anttilan keskusvaraston tyhjennys!

Anttilan keskusvaraston tyhjennys päiviltä löytyi ihania löytöjä edullisesti! :D

Jo kauan himoitsemani valkoinen Canada nukkamatto 160cm x 230cm oli tarjouksessa 79,50€ (norm.159€)! Mietin ensin, että olikohan valkoinen aivan väärä valinta, kun Chikakaan ei ole vielä sisäsiisti. No tyttö olikin pissinyt matolle kahteen otteeseen, kun tulimme miehen kanssa kotiin. Mitään näkyvää matossa ei ollut, mutta pissiläntin paljasti minun märkä sukkani matolle astumisen jälkeen. Nyt on matto suihkutettu "koirakarkotteella", joten saas nähdä onko huomenna uusia länttejä. Helppohoitoinen matto siis on muuten, mutten joka päivä jaksaisi pissejä pestä pois, vaikkei pissit onneksi matossa näykkään valkoisesta väristä huolimatta.

Ostin varaston tyhjennyspäiviltä myös ison ruskean korin pyykeille. Meillä siis pyykkikoreja on kaksi; toinen makkarissa ja toinen kylppärissä.

Tämä seinäkello oli myös tarjouksessa 29,90€ (norm.49,90€). olen sitä jo pidemmän aikaa himoinnut, sopisi nimittäin kotimme tyyliin kuin nenä päähän!Kello ei kuitenkaan mahtunut kantamuksiini (käyn ostamassa kellon huomenna). Oli jo tarpeeksi vaikea kantaa isoa mattoa ja pyykkikoria kotiin asti. Mustan seinäpeilin eteiseen ostin vielä ahneuksissani vaikka tiesin, etten enää saanut sitä kannettua! :D Onneksi mies suostui hakemaan sen matkalla töistä kotiin!

8 kommenttia:

 1. Mitä ihmeen koirakarkotetta? meillä on tota samaa ongelmaa, ja vaikka pesin maton, niin sama jatkuu..:(

  VastaaPoista
 2. Se on sellanen spray jota voi suihkuttaa mm.tekstiileihin. Suhteellisen hajuton muuten, mutta koira inhoaa sitä yli kaiken :) Eläinkaupasta ostettiin ja suihkutettiin koko matto sillä.

  VastaaPoista
 3. Hei helmeä! täytyy kokeilla tai muuten meiän valkonen matto muuttuu vähitellen keltaseks.. Kerro miten se toimii sit ku ootte kokeillu?

  VastaaPoista
 4. Noh, toimi ehkä n.2 tuntia vaikka kyljessä luvataan 12h :) Koira ei edes astunut matolle vaan kiersi sitä *nauraa*. Käsittääksen löytyy vahvempiakin aineita (joissa kesto varmaan oikeasti on tuota 12h luokkaa). Meidän aineen nimi oli Get off spray koirille ja kissoille.

  Mutta ihan loistotuote maton puhdistukseen löytyi ruokakaupan hyllyltä eli Vanish tahranpoistaja sohva & matto (pinkki pullo) hinta n.7€. Kun pissan siivoaa suht. nopeasti ja laittaa tuon aineen maton pissikohtaan, antaa vaikuttaa ja putsaa sen pois, niin meillä ei ainakaan jää jäljelle pissan hajua eikä keltaista läikkää mattoon vaan raikas tuoksu ja valkoinen matto :).

  VastaaPoista
 5. Matot pois! Jos koira on pentu/juuri teille tullut, kuten viestistäsi annetaan ymmärtää, niin eihän teillä kannattaisi olla mitään mattoja lattioilla vaan pelkkää paperia jos sitäkään, jolla opettaisitte sisäsiistiksi. Matoille pissiminen kun on kivempaa kuin ulkona kykkiminen ja koira voi ottaa siitä elämänmittaisen tavan. ;) Meillä on ollut matot sivussa aina koirien pentuaikana ja kotiin totutteluaikana noin vuoden ikäiseksi asti. Eivätkä pissi matoille aikuisenakaan! ;) Jos kuitenkin päätätte pitää matot lattiassa niin vanha kunnon etikka on turvallisempi tapa. Vanish kun on aikamoista kamaa varsinkin, jos koiruus käy sitä vahingossa lipittämässä.

  Sori tämä suuri avautuminen, mutta meillä on ollut koiria aina ja näen helposti punaista näissä asioissa. :D Ja tuo matoille pissiminen jää todella helposti tavaksi, joka toistuu sitten vieraissakin kodeissa.

  VastaaPoista
 6. Suosittelen myös lämpimästi lukemaan Tuire Kaimion koko kirjallisuuden koiran kouluttamisesta alkaen Pennun kasvatus-kirjasta http://wsoy.fi/yk/products/show?isbn10=951-0-26816-X .

  Jos ei ole ulos opetettu, niin sitten ulos aina kun pentu on syönyt, juonut, leikkinyt ja nukkunut (kenties jopa 10 kertaa päivässä), jos haluatte sen joskus oppivan koirien tavoille. Parin minuutin käynnit ulkona ja namia suuhun (makkaraa, juustoa jne.) ja ainakin järjetön kehuminen samalla sekunnilla, kun se pissii niin koiruus tajuaa tekevänsä oikein.

  Ja taas toistan etten suinkaan pidä sinua tyhmänä, vaan helposti vaan nämä asiat saavat "innostumaan". :) Toivottavasti saat vielä korjattua nuo ensimmäisen viiden kuukauden jutut. Ota yhteyttä myös vaikka rotuyhdistykseen ja kysele asioista. Venäjän tuonneista voisin pitää uuden luennon, mutta tuskin on tarpeen, kun teillä on se pikkuinen siellä jo. :)

  VastaaPoista
 7. Hei Tupsu ja kiva kun kommentoit! Kiitos myös hyvistä vinkeistä.

  Noh, työt vievät sen verran päivästä aikaa, ettemme millään kymmentä kertaa pysty pentua ulos viemään :)

  Meillä on vakiintunut tällainen rytmi (työvuorojemme mukaan), joka on nyt toiminut hyvin:
  07.40 (tai 11.30)
  15.30
  19.30
  22.00
  24.00 (jos aamulla vasta 11.30, niin saatan vielä viedä ulos 03.00)

  (yöllä pennulla on mahdollisuus tehdä pissa alustalle, johon se tekeekin jos on tarve. Yleensä kuitenkin nukkuu yön niin sikeästi, että jaksaa odottaa aamuun saakka.)

  Pentu ei ole tehnyt pissoja enää matolle, kun vaihdoimme pitkäkarvaisen maton lyhytkarvaiseen. Pennun aikaisemmassa kodissa on ollut mattoja, eikä se ollut niille tehnyt pissaa vaan vain näille alustoille.

  Eläimien kanssa olen ollut myöskin tekemisissä sen verran (mm. kissojen), että tiedän Vanishin olevan kovaa tavaraa. Kuitenkin pentu inhoaa tuoksua joka siitä mattoon jää, eikä ole kertaakaan sitä nuollut tai edes haistellut läheltä. Nenän nyrpistys on ollut havaittavissa puhdistuskohdan lähellä :)

  Koira pissaa ja kakkaa siis nyt joka ulkoilukäynnin yhteydessä. Lenkin pituus vaihtelee nopeasta aamupissatuksesta 45min lenkkiin jolloin on käyty mm.koirapuistossa leikkimässä muiden pentujen kanssa.

  Naksuttimella on onnistuttu kouluttamaan istu, maahan ja nouda. Aiommekin hyödynttää naksutinta opettamalla koiralle oma ovikello jota tuupatessa pääsee sitten ulos (opetin joskus kissalleni ja toimi todella hyvin).

  Ainoat pissavahingot on enää tapahtuneet, kun emäntä on joutunut jäämään ylitöihin tai isännän kotintulo venynyt kauppareissun verran.

  MUTTA...Lenkittäessä pentu on nyt kuitenkin oppinut vetämisen jalon taidon. Kulki tosi nätisti ennen vierellä, mutta ilmeisesti nyt rohkaistumisen myötä ja lumien sulaessa hajujen perässä on kiva juosta. Vinkkejä tähän?

  VastaaPoista
 8. Unohtui vielä mainita, että olin hyvin tietoinen näistä Venäjän tuontikoirien petollisuudesta.

  Olin yhteydessä Suomen liittoon ennen Chikan ostamista ja kävin näyttämässä koiran papereita jotka olivat siis olivat aidot (tarkistin ostohetkellä myös, että koiran tatuoinnin numero täsmää paperien kanssa).

  RKF on ainoa Venäläinen kennelliitto, jonka Suomen kennelliitto hyväksyy. Sieltä on siis mahdollisuus saada Export Pedigree niin, että koira pääsee Suomen kennelliiton rekisteriin. Chika on siis rotukoira ihan hyväksytysti siinä missä suomalainenkin turre ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...