26. maaliskuuta 2010

Uutta, käytettyä, vuokrattua?

Hääpukuani en aio vuokrata vaan ostaa omaksi. Loppujen lopuksi hinta tulisi kuitenkin olemaan suunnilleen samaa luokkaa, nimittäin myyn puvun häiden jälkeen jolloin siitä saa ns. yli vuokrahinnan menevän osan takaisin itselleen (jos joku nyt selitykseni ymmärsi :D).

Olen myös miettinyt ostaisinko esim hääpuvun käytettynä. Jos malli ja koko olisivat juuri sitä mitä olen etsinyt niin miksikäs ei? Kuitenkin hyvin suurella todennäköisyydellä päädyn ostamaan pukuni liikkeestä.

Hääasusteiden esim. hunnun ja morsiuslaukun ostamisen kynnys käytettynä on ainakin minulla huomattavasti alhaisempi kuin puvun. esim kuvassa näkyvän kerran käytetyn Rainbow Clubin Vivien morsiuslaukun huusin itselleni huuto.netistä vain 29€:llä eurolla (ovh.89€)!Toki laukun värjäys tulee olemaan varmasti yhtä kallis kuin itse laukku.

 Vinkki! Käytettyjä hääasusteita ja pukuja kannattaa katsoa esim. naikkarien myyntiosastoilta tai huuto.netistä.

6 kommenttia:

 1. Ihanan laukun olet löytänyt! Eikä tosiaan ollut kallis:)

  VastaaPoista
 2. Itse ajattelin puvusta samalla tavalla. Riippuu tietysti puvun hinnasta, saako siitä sitä vuokrapuvun erotusta. Itse en ainakaan olisi käytetystä puvusta ehkä 300e enempää maksanut. Kävin yhtä sovittamassakin ja siitä pyydettiin yli 500 e. Sanoin kyllä että ei kiitos. maksoin omastani uutena 595.. Omani jos myyn edes parilla sataa, on sen hinnaksi tullut suunnilleen vuokrapuvun hinta. Mutta jos pukuni maksaisi 1000e, en usko että siitä saisi käytettynä edes puolta hintaa! Uskon, että aika monet ovat samoilla linjoilla kanssasi puvun ostamisesta käytettynä.. Mutta hienon laukun olet löytäny! ;)

  VastaaPoista
 3. Itse löysin oman pukuni käytettynä, 400 eurolla. Olin ihastunut netissä kyseiseen pukuun, ja harmittelin jo että ei minulla siihen olisi ikinä varaa... Kunnes aivan sattumalta tismalleen sama puku tuli myyntiin käytettynä (muistaakseni bongasin Amoriinien keskustelupalstan kirppariosiosta) - ja mikä parasta: juuri haluamassani värissä!

  Itse asiassa pukuni oli ollut jo kahdella morsiamella, eli olin kolmas sitä käyttänyt. Todellinen käytetty puku siis, mutta ei sitä mistään huomannut. Lisäksi muokkasin siitä kyllä täysin oman näköiseni.

  VastaaPoista
 4. Siinä tapauksessa tietysti olisin itsekin voinut maksaa enemmän puvusta käytettynä, mikäli haluamani puku olisi jo esim edellisen malliston puku ja haluaisin ehdottomasti juuri sen! :) Ja varmaan onni jos löytää sellaisen käytettynä! Yritin itse kyllä katsella mutta haluamaani ei tullut vastaan.. :(

  VastaaPoista
 5. Jos en olisi päätynyt teettämään pukuani, niin olisin luultavasti vuokrannut sen. Vaikka puvun voi aina myydä, niin sen kaupaksi saamista ei voi kuitenkaan pitää ihan varmana juttuna, ja jos sen onnistuu myymään, ei siitä välttämättä saa sitä hintaa kuin pyytää. Plus kaikki se vaivannäkö, no thanks. Tämä ei tietenkään ole mikään katastrofi, jos on valmis pitämään pukunsa muistona. :)

  VastaaPoista
 6. Liikkessä, josta oma pukuni on, on seuraavanlainen systeemi: Pukuja voi joko vuokrata tai ostaa. Vuokrapuvunkin voi ostaa, silloin se myydään vuokrahinnalla. Ajattelin ensin kuitenkin vain vuokrata puvun. Se puku, joka minut sitten hurmasi, oli jo minua ennen varattu yhdelle ihmisille ja koska epäröin laahuksen kanssa (eli leikataanko se kokonaan pois). Myyjä suositteli minulle puvun ostamista vuokrahinnalla. Sitä käyttää siis vain puvun jo varannut morsian ja sitten minä. (Tottakai olisin voinut ostaa ihan iskemättömän puvun, mutta kuten jo sanoin, alunperin olin vain vuokraamassa pukua.)

  Kyseinen liike huolehtii siis puvun pesettämisestä ja menen itse sinne sovittamaan pukua ja sen jälkeen he tekevät vielä haluamani muutokset. (Mahdollinen laahuksen poisto, tarvittavat kavennukset jne.)

  Koska ostin puvun, sain samasta liikkeestä kengät kaupan päälle. Hyvä säkä taisi käydä, koska löysin heidän valikoimasta juuri täydelliset kengät :)

  t. Heinämorsian 2010

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...