22. maaliskuuta 2010

Sovituskierros & Hääpukuliikkeet

Päätin sitten tänään mennä (vapaapäivä kun sattui olemaan) sovittamaan potentaalisia hääpukuja. Tuleva häämuoti - tylliä ja röyhelöä - hiukan hirvittää, joten olen päättänyt hankkia puvun 2009-2010 mallistosta. Niinattareen ja Stilissmaan sain sopivasti ajat klo.14 ja klo 15 (vierekkäin kun ovat). Seremoniassa sovitin Maggie Sotteroita noin klo.17 (aikaa sinne ei tarvinnut erikseen varata).

Olen valinnut pukuja joissa on ainakin ripaus glamouria teemamme leffa/musikaali mukaisesti :)


Myyjä oli todella avulias ja hurjan mukava! Tajusi nopeasti tyylini ja jutteli kovasti. Ilmapiiri oli rennon mukava ja sovitustioissa oli mukavan rauhallista sovittaa. Valikoimissa oli hurjasti taftipukuja joista en henk.koht hirveästi pidä, mutta yksi silkki(?) puku oli ylitse muiden.

Myyjä myös innoistui ideoimaan häidemme teemaa kanssani, puhuimme matkustelusta yms. Ehdottomasti näistä kolmesta ihanin asiakaspalvelija. Kenkiä en kuitenkaan saanut, eikä pukua laitettu neuloilla kiinni vaikka oli melkein 2 kokoa liian suuri. Myyjä ei osannut kertoa laahuksen kiinnityksestä tarkemmin, mutta jotain ideoita hänellä oli kuitenkin näyttää :)

 Lucca Cameron, 1099€
Sovituspuku oli siis todella liian suuri, eikä sen takia istu täydellisesti päälleni (jouduin toisella kädellä pitämään pukua päällä).Ihanat kirjailut, kauniit vedokset ja upea laahus myös ylöskiinnitettynä!

Myyjä oli todella mukava. Täytyy myöntää että alkuun tuli hiukan vaivaantunut tunne edellisen niin puheliaan myyjän jälkeen, mutta sitten meillä riittikin juttua :). Palvelu pelasi hyvin ja tuntui että sain rauhassa sovittaa pukuja eikä myyjällä ollu kiire muualle (vaikka loppuajasta vuorottelimme sovituskoppia toisen morsiamen ja hänen pukijansa kanssa).

Isolla peilillä oli tunkua ja saattoi joutua peilailemaan samaan aikaa kolmen morsiamen kanssa vaikka tilaa oli ehkä juuri sopivasti kahdelle.  Parhaimmissa tapauksissa olit kuin morsianten lihatiskillä kaikkien toisten sukulaisten pällistellessä pyörähdyksiäsi :D Tunnelma oli kuitenkin kotoisa jolloin tuli fiilis, että kaikki morsiamet ja myyjät olivat yhtä porukkaa. Kommentteja ja keskusteluja käytiin siis ristiin rastiin myyjä morsiammelle, morsian toiselle morsiamelle, morsian kaasolle jne.

Myyjä kavensi aina neuloilla liiat pois ja vastaili kaikkiin kysymyksiini. Hiukan enempi minun tarvitsi kysellä laahuksen kiinnityksestä, mutta luulen että myyjä olisi siitä maininnut myöhemmin (tällainen hätähousu kun olen). Hyvä silmä myyjällä oli sillä hän suostutteli minut kokeilemaan muutamaa pukua, jotka olisin itse tangolla ohittanut. Nämä molemmat puvut olivat ehdottomasti ne kaksi parhainta mitä koitin! Myyjä ehdotti toiseen suosikkiini vyötä ja koristesolkea (vaikkei pukuun itseensä sellaista kuulunut) ja puku nousi silmissäni heti hienosta aivan upeaan. Hurjasti kiitosta ammattitaitoiselle myyjälle! Adara oli siellä sovitetuista hänen suosikkinsa minun päälläni :)

Kenkiä en kyllä täälläkään saanut jalkaani. Taitaa olla aika paikkakohtaista ^^

Stilissimassa ei saanut valokuvata pukuja, joten tässä suosikkini (valmistajien kuvat eivät tee missään nimessä oikeutta puvuille!).

White One 411, 829€ 
(kuva La Sposan Fanal, joka ihan saman näköinen, kuin White1 411)
 Tämä tulisi Ivoryn värisenä ja vyötärölle tulisi esim. musta vyö kauniilla soljella. Puvussa on hiukan merenneitomaisuutta ja laahus oli ihanasti hiukan sivulle! Mielettömän kauniit vedokset ja helma laskeutui kauniisti :)

Tässä kuva puvusta jonkun muun päällä ilman vyötärönauhaa (ja ilman vannetta?).


Elianna Moore Adara, 879€
Kyllä - se on taftipuku, vaikka aiemmin sanoin etten niistä niin pidä :D Mutta tämä oli todella upean näköinen päällä!
Seremonia ottaa asiakkaita ilman ajanvarausta, joten kannattaa asennoitua valmiiksi siihen, että joutuu odottamaan. Katselin itse pukuja läpi kun myyjä katseli asiakkaan kanssa pukuja. Jäi vähän ikävä maku suuhun kun hän ei minua tervehtinyt (katsoi vain pitkään nenänvartta pitkin). Onneksi tämä myyjä kuitenkin lopulta sanoi, että toinen myyjistä tulee aivan kohta.

Sovitimme samaan aikaan tämän toisen morsiamen kanssa myyjinemme pukuja isossa sovitushuoneessa puolialasti, sillä sovituskopit olivat liian pienet minkäänlaiseen sovitukseen. Huone oli kyllä sitäkin hienompi, tilava ja täynnä peilejä! Minua palvellut myyjä oli mukava, ripeä ja ammattitaitoinen.

Tämä oli ensimmäinen liike näistä kolmesta jossa sain morsiuskengät jalkaan sovituksen ajaksi. Hirveästi myyjällä ei ollut esittää pukuja mieltymysteni perusteella, vaan osoittelin sitten pukuja joita halusin sovittaa. Laahuksen kiinnitysmahdollisuuksista hän kertoi hyvin ja havainnollisti puvulla.

Kaikki kuvien sovituspuvut olivat 1-2 kokoa liian isoja, joten pahoittelut pukujen istumattomuudesta.

Maggie Sottero Ericka, 1010€
Kauniit kirjailut + helma laskeutuu huippukauniisti!

Atelier Diagonal 1856, hinta?
Tosi kaunis kapea puku ^_^


Maggie Sottero Alyssa, 1130€
ok, liian pieni rintavarustus tällaiseen pukuun :P


Maggie Sottero Carmen, 1010€
tämän puvun pitkän kiinteän laahuksen sai tosi nätisti kiinnitettyä esim. puvun sivuun!


Maggie Sottero Brittney, 1020€
ei sopinut mun kropalle ollenkaan


Maggie Sottero Ambrosia, 1670€
Sitten viimeisimpänä se yksi pakollinen hirveä tyllihärsäke. Ei siis tällaista omiin häihin! :D Jenkeissä tää on yksi suosituimmista sotteroista voitteko kuvitella? :D

Oma TOP 5 
(eivät järjestyksessä)

Lucca - Cameron
White One - 411
Elianna Moore - Adara
Maggie Sottero - Ericka
Maggie Sottero - Carmen

15 kommenttia:

 1. Tuo Maggie Sotteron Carmen näyttää tosi kauniilta! Ei liian koristeellinen, mutta ei liian yksinkertainenkaan. Näyttää tarpeeksi morsiuspuvulta!!;)

  VastaaPoista
 2. Upeita pukuja! Todella hyvin sopii sinulle tuollainen malli. =o)

  Kaksi ensimmäistä suosikkiasi (Lucca ja White One) osuivat itseni kanssa yksiin, mutta kolmanneksi ihanin näiden kuvien ja kuvausten perusteella olisi tuo nimetön Sottero (Seremonian puvuista toinen). Todella upeasti istuva puku sinulle!

  VastaaPoista
 3. Carmen tai sitten se yksi minkä nimeä/mallia et tiennyt :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita pukuja kaikki! Olen hieman jäävi ottamaan enempää kantaa, koska itselleni tulee ensi kesän häihin tuo White One 411. Se on aivan ihana :)

  VastaaPoista
 5. Se minkä nimeä en tiennyt on itseasiassa Atelier Diagonal malli 1856 :)

  VastaaPoista
 6. Minulla on häät tänä kesänä. Ostin morsiuspukuni vuosi sitten kesällä Niinataresta -50 % alesta. Kauden puvut myydään edullisesti kesällä. Oma pukuni on siis Luccan 2009 mallistosta.

  VastaaPoista
 7. Jos päädyn tuohon Luccaan niin täytyypä painaa mieleen! Sotteroon jos päädyn niin en varmaan mistään halvemmalla löydä?

  VastaaPoista
 8. Oletko tutustunut Sis Idman 2010 collectioniin?

  VastaaPoista
 9. Sinänsä kuulostaa aika hassulta kun ei saa morsiuspukuliikkeessä kuvata. Muistaakseni ollessani työharjoittelussa oli jossain alan lehdessä siitä juttuakin. Ne kaiketi luokitellaan taideteoksiksi, joita ei siis saa kuvata museossa. Nykyään se tosin kuulostaa höpsöltä, kun kaikista puvuista on kuitenkin netissä jokin kuva olemassa. :P

  VastaaPoista
 10. Harri Rauhanummi: Itseasiassa kyllä olen! Puvut olivat kuvissa hurjan kauniita, mutta mieleistä mallia en kuitenkaan niistä löytänyt.

  Pakko vielä sanoa, että uusimmassa Mennään Naimisiin- lehdessä sinun ja Patrik Raskin haastattelussa oli todella hyviä huomioita. Pidin paljon näkemyksestäsi nykyajan hääkuvasta!

  Suvi: Sanoppa muuta :D Stilissimassa sanoivat, että syy oli pukujen valmistajien (eivät halunneet pukuja kuvattavan). Kuitenkin aika jännä kun kaikissa muissa liikkeissä sai kyllä kuvata (saman merkkisiä pukuja):S

  VastaaPoista
 11. Juu, kuvissa kyllä upea mallisto. Tärkeintähän kuitenkin on että se näyttää ja tuntuu itsensä päällä hyvältä - myös kuvia ajatellen, että ainakaan puvun takea ei ole epävarma olo.

  Toimittaja oli tehnyt lopulta hyvää työtä, vaikka hieman jännitti, että tuleeko jotkut asiat väärin ymmärrettyä.

  VastaaPoista
 12. No niin, vihdoin ja viimein pääsin kirjautumaan tännekin! Mutta asiaan.. :) Ihania pukuja olet löytänyt! Oma suosikkini noista ehdottomasti on tuo White Onen puku, todella upea ja elegantti! Itsekin kävin Stilissimassa ja oli tosiaan vähän nihkeetä kun siellä ei saanut kuvata... Myös tuo Luccan puku on mieleeni, ja on todella kaunis sinun päällä! Sulle sopii niin hyvin toi pukumalli. Oon ihan kateellinen! Ei noissa Sotteron puvuissakaan mitään vikaa ole, ei todellakaan. Mutta silti annan ääneni tuolle White Onelle.

  VastaaPoista
 13. Hei Mezzy! No niin nyt sinäkin olet sitten päässyt tänne asti sieltä naikkareista :D

  Kiitos ja jos päädyn tuohon white oneen, tulee siinä olemaan nyöritys napituksen sijasta ja se strassisolkinen vyö, josta postauksessa puhuin :)

  Löysitkö itse Stilissimasta mitään potentiaalista pukua? Ainakin Seremoniasta olit löytänyt hyvin istuvan ja kauniin puvun!

  VastaaPoista
 14. Siellä Stilissimassa oli muutama potentiaalinen vaihtoehto, mutta pukujen istuvuutta päälläni en täysin pystynyt hahmottamaan kun ne olivat väärän kokosia minulle. Ja kun kuvia ei tosiaan saanut ottaa, niin vaikea pohtia kotonakaan tarkemmin niitä. Ja vielä parempi kun toinen niistä potentiaalisista puvuista ostettiin seuraavana päivänä niin pitäisi puku tilata sitten ihan pelkän muistikuvan perusteella. Ei oikein nappaa mua sellainen vaihtoehto. :) Itse pidin Seremoniasta ja sen myyjistä, vaikka pukuja suhteellisen vähän siellä olikin. Mutta monet niistä oli juuri mun makuuni, se riittää. :) Kiva kuulla jos tuo puku istui mielestäsi päälleni! Pitää käydä jossain vaiheessa räpsimässä muutama kuva sen lantiolla olevan kukkasen kanssa niin pystyy vertailemaan.

  VastaaPoista
 15. Mezzy: Stilissimassa itselleni ainakin niin isoja kokoja, että varsinkin miehustaa oli vaikea kuvitella miltä se näyttäisi, vaikka neuloilla laitettiinkin kiinni :(

  Pystyykö Stilissimassa ostamaan mallikappaleita morsiuspuvuista? :O Luulin, että ne pitää aina tilata. Ei sillä, että siellä olisi mitään sopivan kokoista suoraan tangolta ollut ;)

  Kyllä minusta tuo puku oli juurikin täydellinen erityisesti (kuten naikkareissa mainitsit), kun se sallii kauniit näyttävät (ei siis mitään liian bling, mutta esim. kooltaan isommat) korut.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...