6. syyskuuta 2010

Leimuline *syrän*


Hei nyt on kivi vierähtänyt sydämeltä! Leimulinessa saa aina niin superhyvää palvelua ja tämä oli piste i:in päälle <3

Soitin Leimulineen epävarmuudestani Kieran kanssa. Pirjo sanoi, että voidaan odotella siihen asti kunnes Kiera tulee mun kokoisena ja jos ei silti nappaa niin hän voi tilata Carmenin. Lisäksi hän sanoi, että 2011 mallisto tulee tammikuussa niin voin halutessani sovittaa vielä niitäkin pukuja ja Sotteron Amandaa joka tulee marraskuussa. Sanoi, että Kiera on niin nätti puku, että saa sen varmasti myytyä. Vaihto ei olisi onnistunut koska ostopäätös on ollut myyjän ja sotteron välillä sitova. Ihan uskomattoman hyvää palvelua <3

Pirjo sanoi myöskin, että mikäli Carmenia uhkaa mallistosta poisto ennen Kieran tuloa, voi hän tilata puvun liikkeeseen mun kokoisena (koska se kuuluu hänen liikkeensä mallistoon joka tapauksessa). Loppu hyvin kaikki hyvin. <3

23 kommenttia:

 1. Hienoa, että pukukriisi saa onnellisen lopun. Arvasin, että Leimulinellä on joku ässä hihassa, koska mielenmuutokset ja muut epävarmuudet ovat varmasti ihan arkipäivää kun pukujen tilausaika on se 4-6kk. Siinä ajassa varmasti yksi jos toinen muuttaa mielensä.

  VastaaPoista
 2. Jee! Oon onnellinen sun puolesta. Nyt voit sitten rauhassa miettiä. Toi Leimulinen palvelu on kyllä ihan omaa luokkaansa.=)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6/9/10 17:40

  Vau, miten hyvää palvelua! Luulenpa, että nämä ammattitaitoiset pukukauppiaat tietävät, ettei morsianten kanssa kannata alkaa pelleilemään!;D Mutta hienoa, että kaikki hoitui kuitenkin lopulta hyvin!

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Onneksi tietyntyyppiset puvut voi aina ottaa riskinkin kanssa liikkeeseen :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/9/10 21:48

  oot varmaan huojentunut...! Huomasin, että olet ottamassa dokumentaarisen kuvauksen. Itse en osaa päättää studiokuvauksen ja dokumentaarisen välillä... pelkään lähinnä potrettikuvia ja sitä että hääpäivänä sataa ja ulkona kuvaus ei onnistu. Missä te aiotte ottaa potrettikuvat?

  VastaaPoista
 6. Arby, M, Suvi & Heidi: Todellakin ässä hihassa :D En nimittäin olisi uskonut, että suostuvat tilaamaan mulle uuden puvun jos tuo tulossa oleva ei miellytä. Olin positiivisesti ällikällä lyöty! :D

  Seuraavaan sovitukseen otan kyllä kunnon naisraadin mukaan (äiti + kaksi kaasoa) jossa sovitan sitten Kieraa oikean kokoisena, Carmenia ja valkoista Amandaa.  Anonyymi: Heh huojentunut kyllä :D Eihän sitä tiedä jos päädynkin lopulta Kieraan, mutta nyt saan vielä sovittaa kahta muuta lempparipukua <3

  Mienaatko nyt siis studio ja miljöökuvausta (dokumentaarinen kuvaus käsittää koko hääpäivän tallennuksen n.8-10h)? :)

  Otamme ehdottomasti miljöökuvat eli potretit ulkona satoi tai paistoi. Täytyy hommata vaan mulle ja sulholle varaksi sateenvarjot. Mulle vielä sellainen iso ettei mun helmat kastu jos joudun pitämään niitä ylhäällä kastumisen pelossa :D

  Ajateltiin kaivaria, mutta onhan tässä aikaa vielä miettiä muitakin puistoja/paikkoja + minusta olisi hauska saada lisäksi myös sellainen kuva jossa miehen kanssa kävellään käsi kädessä jossakin Helsingin kaduilla esim. lähellä vanhaa kirkkoa jos vain sen saamme vihkikirkoksemme ;)

  Jos sataa todella rankasti niin mennään varmaankin johonkin todella hyvien isojen lehtipuiden alle ottamaan kuvia :) Ehkä kuvaajalla sattaisi olla tästä myös ideaa.

  Itse en henk.koht pidä studiokuvista. Otan mielummin vaikka sellaisen kuvan "potretiksi" jossa kirmaillaan sateenvarjojen kanssa puistossa :P Mutta mitä tahansa muuta kuin me paperisen taustan edessä vääntämässä hymyä ;)

  Studiossa tulee myös selkeästi "poseerattua" enemmän mikä saattaa vaikuttaa vähän jäykältä kun taas näkemissäni miljöökuvissa hääpari on ollut aina paljon rennomman oloinen :)

  En tiedä oliko tästä höpinästä mitään apua suuntaan tai toiseen :)

  Missäpäin Suomea asut? :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi8/9/10 20:58

  Asun Espoossa. Tarkoitin siis että en osaa päättää studiokuvauksen ja miljöökuvauksen välillä. Kuuluuko Miettisen dokumentaarikuvauksen pakettiin siis nuo potrettikuvat? Minäkin niiiin haluaisin potrettikuvat miljöössä (ymmärsin että ne kuuluvat hänellä dokumentaariseen kuvaukseen), ulkona kauniissa auringonpaisteessa... mutta en ole varma uskallanko ottaa riskiä sään suhteen. Ja siksi mietin, että pitäisikö varata studiokuvaus kuitenkin. Sateenvarjo kuvassa vähän mietityttää.... argh.... vihaan epävarmuutta...!! Toivottavasti ymmärsit, aika vaikeasti taisin selittäää... :)

  Kaivopuisto olisi varmasti ihana paikka teidän kuville. Muuten, vinkkinä mainittakoon että meren rantaa ei kannata harkita... yritettiin kerran ottaa kiitoskuvia rannalla ja tuuli oli ihan älytön ja kuvauksesta ei tullut mitään... :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Espoossahan on vaikka mitä ihania paikkoja ottaa potretteja ulkona ^^ Uskoisin kuvaajilla olevan myös huonon sään varalle joitakin sateelta suojassa olevia kuvauspaikkoja ehdotettavanaan esim. yhden kaverin hääpotretit oli sadeilmalla otettu tuomiokirkon pylväiden katveessa suojassa sateelta ja niistä kuvista tuli todella upeita ^^ Tällaiseen vaihtoehtoon mekin varmaan päädyttäisiin jos sataisi.

  Tuolla sateenvarjokirmailulla meinasin oikeastaan sitä vaan, että studioon emme mene mistään hinnasta ottamaan potretteja ;) En siis minäkään sateenvarjoa hääkuvaan halua, paitsi jos olisi ihan pakko ;)

  Juu Miettisellä kuuluu potretit tuohon dokumentaariseen valokuvauspakettiin ^^

  Hyvä vinkki tuo rantahomma! Olisi siinä sitten kiva poseerata mahdollinen huntu naamalla :P Kampauskaan ei olisi sen jälkeen varmastikaan entisensä. Enpä tullut ajatelleeksi ennen tätä. Hyvä juttu! :D

  VastaaPoista
 9. Anonyymi9/9/10 19:44

  Kiitos neuvoista, häitämme tosin luultavasti vietetään syntymäseudulla Kehä 3:n ulkopuolella, mutta eiköhän sieltäkin joku sopiva katvepaikka löydy. Miljöökuvaus kun olisi niin paljon studiokuvausta parempi....!

  Sinulla on kyllä hieno blogi, tässä alkaa itselläkin ihan hääkuume nousta...! hihi :)

  VastaaPoista
 10. Hehe, kyllä varmasti jos Helsingin keskustastakin löytyy ;). Pidän peukkuja pystyssä teidän miljöökuvauksen puolesta! :)

  Jannen blogissa (linkki tässä)elokuu 2010 kohdalla on erään aasialaisen hääparin miljöökuvia Helsingin Tuomiokirkolta. Kuvat on otettu sateisena päivänä. Minusta kuitenkin kauniita kuvia! Veikkaan, että heidän muutkin kuvat on otettu samana päivänä jolloin kuuroja tuli pitkin päivää. Ainakin Tuomiokirkolta otettujen kuvien aikana tihkutti vettä ja he kuitenkin poseerasivat myös katukivetyksellä istuen ilman sateenvarjoja. Tämän tiedän siksi koska näin itse tuon kuvaussession (oltiin miehen kanssa kävelemässä Kinopalatsille):P

  Hääkuumeen noustessa ei takaisin ole paluuta, mutta mikäs siinä! :D Hauskaahan tämä vain on ja niin sen pitää ollakin. Odotas kun pääset hääpukujen kimppuun ;)

  Milloin teidän hääpäivä on? Onko teillä jo tiedossa juhlapaikka sieltä kehän ulkopuolelta? ;)

  VastaaPoista
 11. Tiedättekö miten kauan tietyn vuoden puvut ovat myynnissä? Jos haluaa Sotteron puvun...

  VastaaPoista
 12. Ja onko hinnoissa ero jos hankkii sen Helsingistä tai Hyvinkäältä?

  VastaaPoista
 13. Käsittääkseni Sotteron esim.2010 vuoden mallistoa pystyy varmasti tilaamaan kyseisen vuoden aikana. Osa tämän vuoden puvuista poistuu ensivuodelle, mutta loppuja pystyy kyllä tilaamaan myös vuonna 2011. Oikeastaan etukäteen aika mahdotonta tietää mitkä puvut kunkin vuoden mallistosta poistuvat. "Hittipuvut" yleensä pysyvät tilattavana vuodesta toiseen. Jos sulla on joku tietty puku mielessä, niin kannattaa kysyä liikkeestä sen saatavuutta :)

  Sotteroa myy Helsingissä Seremonia ja Hyvinkäällä Leimuline. Leimulinessa sotterot ovat halvempia ja puvun hintaan kuuluu korjaukset + vannehameen saa lainaan liikkeestä. Seremoniassa puvun hinnan päälle tulee korjaukset ja jokin toimitusmaksu joka on suuruudeltaan muistaakseni n.60-70€. Leimulinesta ostaessasi säästät siis jokatapauksessa n.150-200€ puvun mallista riippumatta :)

  VastaaPoista
 14. Tässä vielä linkki yhteen postaukseen jonka kommenteista löytyy keskustelua Leimulinestä ja Seremoniasta + pähkäilyä noista pukujen poistumisista ;)

  VastaaPoista
 15. Meillä ei ole tiedossa vielä hääpäivää, en oikein osaa päättää syksyn ja kesän välillä... (olen huono tekemään päätöksiä, myönnän). Hääpaikka on tiedossa, mutta ei siis vielä varattu.

  Kiitos kannustavista sanoista ulkokuvauksen suhteen :) näyttipä ainakin sen aasialaispariskunnan kuvat sateessa todella hyvältä, eli onnistuu se kuvaus näköjään sateessakin.

  Oletko muuten vielä miettinyt ohjelma- ja menukortteja?

  VastaaPoista
 16. Meilläkin oli aluksi kova vääntö talvi- ja kesähäiden välillä, joten ymmärrän täysin tilanteen ;) Syksyssä ja kesässä kun on molemmissa ne omat hyvät ja huonot puolensa. Tosin hääbudjetti tykkäisi varmaan enemmän syyshäistä (melkein kaikki kun lokakuusta huhtikuuhun halvempaa esim. juurikin tuo valokuvaus).

  Menu ja ohjelmakortit on hyvinkin ollut mietinnässä, kun meillä nuo pöytäkortit jo on ;) Olemme ajatelleet seuraavanlaisia vaihtoehtoja, muttemme ole päätyneet niistä vielä mihinkään:

  a) teemme jokaiseen pöytään yhden hääkirjasen (teemamme mukaan siis "käsikirjoituksen") johon tulisi menun & ohjelman lisäksi polttarikuvia, tietoa meidän taipaleesta ja kaikkea mitä siihen nyt keksiikään laittaa. Kirjaset olisi ajateltu toteuttaa ifolorin kuvakirjapalvelulla. Kirjamallina A5 kokoinen Easy book (vaaka tai pysty) eli tämä.

  b) pöytäkorttien tyyliä mukaillen teemme yhden menukortin (A4) buffapöydän alkupäähän ja yhden ohjelmakortin (A4/A3) vieraskirjan viereen. Jos juhlatilassa on enemmän kuin yksi iso teline johon meillä tulee pöytäkartta niin silloin laitamme myös ohjelman/menun tällaiseen lattialla seisovaan telineeseen. Itse kortit laittaisimme mustiin tai valkoisiin kehyksiin.

  c) jokaiselle tulee oma ohjelma/menu lehtinen :) Tarkempaa toteutusta ei mietitty vielä

  d) perinteiset pöytäkolmiot. Luulen kuitenkin pöydälle tulevan liikaa tavaraa (kukat, kynttilät, pöytäkortit) jos laitamme vielä kolmiot kaitaliinan päälle.

  En sitten tiedä mikä näistä kuulostaisi parhaimmalta :P

  VastaaPoista
 17. Totta, molemmissa on puolensa. Voi kuinka vaikeaa näitä päätöksiä onkaan tehdä!

  Minusta jokaiselle oma menu- ja ohjelmalehtinen kuuloistaa parhaimmalta, mutta tämä on vain minun mielipiteeni :) Itse olen ajatellut juuri sellaista. Toteutus on vain vielä auki, haluaisin tilata nekin (kutsut tilaan varmaan Now and Foreveriltä) valmiina, mutta N&F:llä on vain erillisiä menu- ja ohjelmamalleja. En ole mikään hyvä askartelija ja pelkään että omatekemät näyttävä "tökeröiltä".

  Viikonloppuna olen muuten menossa vieraaksi häihin tulevaan hääjuhlapaikkaamme, tuskin malta odottaa!

  VastaaPoista
 18. Sanos muuta, mutta onneksi päätösten teon jälkeen on yleensä todella tyytyväinen itseensä - niin siis jos on tehnyt sen oikean valinnan :P Minusta ei kannata ottaa siis ainakaan mallia kun menin sen puvun kanssa sähläämään :P Tosin nyt olen jo tosi tyytyväinen tilanteeseen, mutta siitä kaikki kiitos kuuluu kyllä Leimulinelle <3

  Meidän suosikki on myös henk.koht ohjelmat/menut (jotka ajattelimme askarrella tähän tyyliin) tai sitten ne pöytäkohtaiset kirjaset.

  Me tilaamme kutsut myös Now & Foreveriltä :) Eikös N&F:n menu/ohjelmalehtisten kansiin saa tekstin menu &ohjelma ja sisälle molemmat (näin siis olen ainakin itse ymmärtänyt)? Vai minkä mallista olette miettineet? :)

  Mahtavaa, saat varmasti hyviä ideoita ja fiiliksiä tulevasta juhlapaikasta! Kerro sitten millainen tunne paikasta jäi ja toimiko juhlapaikka hyvin hääkäytössä ;)

  VastaaPoista
 19. Viikonloppuna oli tosiaan häät kotiseudulla tulevassa hääpaikassamme. Häät olivat aivan ihanat ja vanha kartanomainen rakennus toimi yllättävän hyvin hääpaikkanakin, vaikka itse juhlasali ei ole kovin iso. Nyt taisi viimeistään iskeä se hääkuume... :)

  Todella hieno tuo malli menua ja ohjelmaa varten! Kannatan ehdottomasti sitä. Onko se ihan oma suunnittelema vai mistä?

  Lokakuussa on muuten häämessut Messukeskuksessa, joten ei kun sinne lisää ideoita hakemaan!

  VastaaPoista
 20. Ihanaa kuulla, että hääpaikka lunasti toiveet :)

  Täytyy koittaa askarrella itse tuon mallin mukaisesti muutama koevedos, jotta tietää saako itse tehtyä lähellekkään noin hienoja. Tilattuna niille nimittäin kertyisi hintaa aika roimasti :P Menun/ohjelman malli on Etsystä samalta myyjältä (yinvivo) jolta ostimme meidän pöytäkortit :).

  Häämessuille minäkin olen suuntaamassa jos työvuorot sen vain sallivat ;) *peukut*

  VastaaPoista
 21. Pidetään peukkuja täälläkin työvuorojen suhteen ;) aika arvokkaita on nuo Etsyn kortit. Hmm... kumpa N&F:llä tulisi kivoja malleja tänä vuonna!

  VastaaPoista
 22. Mun mielestä oot kyllä ostanut puvun todellakin hyvissä ajoin, ehkä vähän liiankin aikaisin - naisten mieli kun muuttuu vaateasioissa usein suht haipakkaa tahtia. Ei ne puvut kesken lopu, kannattaisi varmaan odottaa luokkaa vuoden 2011 syksyyn, ennenkö teet seuraavan pukutilauksen, ettei mieli muutu enää uudestaan.

  VastaaPoista
 23. Hei Anonyymi!
  Ymmärrän kyllä pointtisi ;)

  Vaikka puvut eivät lopu kesken nuo kolme ovat niitä unelmien pukuja joista ottaisin minkä tahansa ilomielin eikä niitä välttämättä myydä enää 2011. Myöskin omat kriteerini (Maggie Sotteron puku, taftia, nyörityksellä, vedostettu, kristalleja eli ei kummempia kirjailuja, laahus, valkoinen väri ja lantiolle asti tiukasti menevä yläosa) rajaavat pukuja n. viiteen vaikka odottaisinkin 2011 syksyyn. Jos tietää mitä haluaa ja sellainen kävelee vastaan on minusta turha odottaa :)

  Mieleni ei siis oikeastaan ole muuttunut vaan epäilys tilaamastani puvusta johtuu siitä, että sovituksessa liian isoa pukua kiristettiin lanteilta liikaa jolloin se näytti minusta todella hyvälle. Jälkeenpäin huomasin, että mallikuvassa helma kuitenkin näyttää laskeutuvan suoraan vyötäröltä eli juuri sitä mitä en halua. Tästä syystä saan vielä tehdä uuden pukutilauksen jos tilattu puku ei miellytä (eli jos ei ole lantiolta napakka).

  Pukupäätöksen teen kun kaikki kolme postauksessa mainittua unelmapukua saapuvat sovitettavaksi tämän vuoden lopussa. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...