22. syyskuuta 2010

Kahvin Avec

Alustavan juomasuunnitelman olen kertaalleen jo tehnyt ja se onkin siitä sitten päässyt vähän muuttumaan. Vaikka loogisempaa olisi varmasti aloittaa juomien pohdiskelu alkumaljasta niin siitä huolimatta tässä pohdintaa kahvin avecista.

PÄIVITYS 27.10.10 juominki-ideat ajan tasalle :)

Kahvin Avec
Mieluiten haluasin kahta erilaista likööriä esim kermalikööri ja marjalikööri + konjakki (konjakki lisätty päivityksen yhteydessä). Kermalikööri (esim. Baileys) olisi ns. varma valinta, mutta marjaliköörikin kiinnostaisi.

LOL Raspberry

kuva: viinimaa.fi

LOL Pink Quavo - Lulo 
(ei siis nimensä mukaisesti pinkkiä)

kuva: viinimaa.fi

Lapponia Mustikka
kuva

Lapponia Polar Karpalo
kuva: amathusdrinks.com

Mietteitä

Itse kallistuisin sellaisiin vaihtoehtoihin kuin konjakki + Lapponia (mikä maku minkäkin kakun kanssa?) tai/+ kermalikööri. Täytyy käydä ostamassa Alkosta maistiaisia :) Lapponian mustikka sekä karpalo kuulostavat hyvätä, mutta pullokoko on kolme kertaa pienempi kuin LOL likööreissä ja hinta muutaman euron kalliimpi (paitsi superalkossa Lapponiat taisi olla vain 7€/pullo).

Tietysti myös kahvin kanssa nautittava kakku vaikuttaa liköörien välintaan. Kakuksi on kaavailtu joko
1) Vadelma-valkosuklaamoussekakku , vadelmamelbakastike TAI
2) Mandariinijuustokakku mandariinimelbakastike TAI 
3) Mango- suklaamoussekakku mangomelbakastikeella
Tai sitten esille tulee kahta kakkusorttia :)
Jos olet sattunut kulauttamaan kurkkuusi jotakin tämän postauksen likööreistä, olisin hyvin kiitollinen makuelämyksen jakamisesta. Myös konjakkisuosituksia otetaan vastaan! :D

6 kommenttia:

 1. Olin koko kesän töissä Alkossa, joten pitihän sitä tuotteisiin tutustua ja maistella niitä ;)

  Tota keltaista lol:ia en suosittelisi, sillä se on vähän sellanen "teinijuoma". Toki tuo vadelmakin on, mutta se on oikeesti tosi hyvää! :D Uskoisin sen menevän vadelma-valkosuklaamoussekakun kanssa ihan täydellisesti. Suosittelen ;)

  Lapponian liköörit on toki aina hyviä ja laadukkaita valintoja. Mustikkaa oon maistanu ja on erittäin hyvää. :) Karpaloa ei oo tullu maistettua, mutta en epäile hetkeäkään etteikö sekin olis tosi jees.

  Ite kuitenkin ihastuin tohon vadelmalakritsi LOL:iin ja valitsisin sen. Toki makuja on monia, joten joku toinen valitsisi varmasti jonkin muun. :D Kannattaa ostaa ja maistaa et miltä itestä tuntuu.

  VastaaPoista
 2. kannattaa kuitenkin muistaa ettei kaikki tykkää noin makeasta.. siksi toisaalta olisi hyvä olla viski tai konjakkivaihtoehto..:)

  VastaaPoista
 3. En kyllä lolleja laittaisi aveciksi, ovat sellaisia teiniliköörejä, eikä musta sovi yhtään häiden tunnelmaan. Ovat myös tosi makeita ja äklöjä tuollaiseen tarkoitukseen. Komppaan lapponiaa.

  Joku tujumpikin olisi tietysti jees, miehet kun harvemmin kerma- tai marjalikööreistä perustaa.

  VastaaPoista
 4. Mari: Hei kiitos omakohtaisesta makukokemuksesta :) Lapponia muakin houkuttaisi, mutta taitaisin haluta siitä vadelman makuisen jos sellaista on olemassa ;)

  Anonyymi: Todennäköisesti meille tulee sitten kuitenkin tuo konjakki toiseksi vaihtoehdoksi ja sitten kerma- tai marjalikööri kaveriksi :)

  Anonyymi: Hei hyvä tietää :D Itse vain päädyin googlailun kautta juoman omille sivuille jossa ihastuin tuohon vadelma LOL:in kuvaukseen ;)

  Voipi siis olla, että meille tulisi konjakkia ja marjalikööriä (Lapponia) (+ ehkä vielä sitä kermalikööriä.) Marjaliköörin sijasta kermalikööri voisi tietysti olla varmempi valinta :S Mutta toisaalta on niitä jotka eivät konjakista pidä ja kermalikööriä ei maha kestä.

  KAIKILLE YHTEISESTI <3
  Missähän suhteissa mitäkin kannattaisi hankkia jos ajatuksena on tarjota se 1 avec/vieras ja käyttää konjakkia ja kahta eri likööriä (baileys + joku lapponia) vaihtoehtoina? Mikähän Lapponian maku menisi parhaiten kahvin ja tuon valkosuklaa - vadelmamoussekakun kanssa? ;)

  Jos sitten tulisikin vain konjakki + YKSI likööri niin ottaisitteko kermalikööriä vai marjalikööriä?

  VastaaPoista
 5. Yksi ihana likööri on myös Tequila Rose (kirjoitetaankohan noin...?). Taitaa tosin olla aika kallis verrattuna kermalikööriin.

  Jos kermaliköörin ja marjaliköörin välillä pitäisi valita, taitaisin kallistua marjaversion puoleen. Ihan vain siitä syystä, että sitä on harvemmin tarjolla... :)

  VastaaPoista
 6. Mai:n kanssa oon samaa mieltä tosta Tequila Rosesta. Se on tosi ihana ja sulosen vaaleanpunasen värinen. :D Tosin onhan se sitten hieman hintavempi.. Tai se taitaa olla 0,7l pullo n. 19e kun lapponia on 0,5l n.12e..

  Tosiaan, LoL:it on kyllä melkkosia teiniliköörejä, joten Lapponia olis hienompi tarjoiltava. :) Lapponian likööreistä valitsisin ehkä karpalon, tai mustikan. :D Todennäköisesti päätyisin karpaloon.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...