30. huhtikuuta 2011

[Real Wedding] Royal Wedding William & Kate29.4.2011 Westminster Abbey

Englannissa tehtiin eilen historiaa kun ensimmäisen kerran näin lähellä kruununperimyslinjassa oleva Englannin kuninkaallinen nai aatelittoman tytön ^^ Hurraa sille! :D

Minusta aika hauska sattuma, että Katen nimet (Catherine Elizabeth) ovat kuin suoraan kuningasperheen sukupuusta ;) Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että jos Williamista tulee jonain päivänä Englannin Kuningas tulee Katesta jo kuudes Kuningatar Catherine. Toistaiseksi tuoreen rouvan titteli on kuitenkin mm. Cambridgen herttuatar.Häiden suosiosta kertoo se, että kansaa oli tullut melkein kaksi kertaa enemmän paikalle kuin prinsessa Dianan ja Prinssi Charlesin häihin. Williamia ja Katea vastaanottamassa oli n.1 000 000 hengen yleisö.


Itse vihkiminen oli kaunis, vaikkakin Englantilaiseen tapaan hyvin konservatiivinen. Katen veli James Middleton luki otteen Uuden testamentin Roomalaiskirjeestä erittäin hyvällä vahvalla äänellä tosin herran kravaatti (solmuke?) oli rytyssä koko puheen ajan ;)

Huomasin myös kuoron esiintymisen aikana jonkun lisäilevän huulikiiltoa reippaan oloisesti huuliinsa :P

 Katen kimpussa oli mm. harjaneilikkaa jonka englanninkielinen nimi on Sweet William ;)


Morsiamen häätyyli oli minusta hyvin hänen näköisensä ja selkeästi minusta haettu vaikutteita Grace Kellyn hääpuvusta/tyylistä ^^  Vihkiseremoniassa yllätyin positiivisesti pienestä kimpusta ja negatiivisesti  Katen hiusten arkilookista. Se että hiukset eivät ole kiinni on hyvin poikkeauksellista kuninkaallisissa häissä - tosin poikkeuksellinen taisi muutenkin olla päivän sana ei niin täysin perinteisissä kuninkaallisissa häissä ;)


Katen puvun suunnitteli Sarah Burton ja upean luomuksen kustansi morsiamen vanhemmat. Puvun laahus oli 2,7 metrissään minusta jopa hillitty kuninkaallisessa mittakaavassa ja puku muutenkin hyvin moderni samalla mittakaavalla mitattuna. Päässään Katella oli käsinkirjailtu puolipitkä huntu ja Kuningatar Elizabeth II kätköistä upea Cartierin diadeemi, jonka Kuningatar 18-vuotispäivänään oli saanut äidiltään lahjaksi.


Häissä nähtiin paljon erilaisia hattuja, tyylikkäitä kampausia ja asukokonaisuuksia, MUTTA....

...Prinssin serkut Yorkin Prinsessat Beatrice ja Eugenie toivat mieleeni lähinnä Tuhkimon pahat sisarpuolet Anastasian ja Drusellan :P

Onneksi morsiuslapset eivät jaksaneet jäykistellä ;)... 


Puoli kuuden aikaan hääpari hullutteli sulhasen isän autolla joka oli koristeltu tölkein ja ylitsepursuavin koristein. Selkeästi vihkitilaisuudessa hieman jäykän fiiliksen antanut (liekö jännityksen takia) aviopari pääsi vähän irrottelemaan ja rentoutumaan ainakin ilmeistä päätellen. Huomaa autossa olevat heliumpallot "W" ja "C" sekä Williamin hauska ilme!


Katen asu illan juhliin (design by Sarah Burton)


"Illan juhlinta alkoi prinssi Charlesin isännöimällä yksityisellä iltajuhlalla Clarence Housessa. Luvassa on tanssia ja rentoa juhlimista samppanjan kera yömyöhäiseen saakka. Tiettävästi nuorempi väki on saanut tahtonsa läpi muun muassa koristelujen suhteen: Buckinghamin palatsin seinille heijastuu diskopallojen välke." Lähde: iltalehti.fi

Vaikka Williamin & Katen häät olivat jäykemmät kuin viime vuonna niin iloiset ja onnea pursuavat Victorian ja Danielin häät, niin nämä häät saivat jostakin mystisestä syystä mulle tipan silmäkulmaan <3

Ainakin tämä kirkonmies oli niin iloinen, että teki muutaman kärrynpyörän Westminster Abbeyssa heti vihkimisen jälkeen. Kannattaa katsoa! :D


Jäikö vihkiminen näkemättä? Tässä video :)


Kaikki kuvat: iltalehti.fi

 kuva: megumitch.tumblr.com

12 kommenttia:

 1. Ihania yksityiskohtia olet poiminut tähän häistä. :) Erityisesti tuo Katen kukkien nimi. :D

  Sen verran pakko oikaista, että käsittääkseni Katesta ei välttämättä (ainakaan automaattisesti) tule kuningatarta, kun William nousee kuninkaaksi. Eihän kuningatar Elisabethinkaan puoliso ole kuningas vaan prinssi (jonka nimen ehdin jo unohtaa).

  VastaaPoista
 2. Kiitos SaraJana! Häät olivat pullollaan kaikkia ihania yksityiskohtia <3

  Itseasiassa jos myös saan oikaista niin tasa-arvo ei valitettavasti toteudu tässä asiassa vielä tänäkään päivänä ;)

  Eli Englannin Kuninkaan puolisosta tulee automaattisesti Kuningatar, mutta Englannin Kuningattaren puolisosta ei voi tulla Kuningasta. Tästä syystä Elizabethin puoliso ei ole kuningas :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/5/11 08:37

  Hassua. Kun katsoin livenä häitä ja Katen pukua, en oikein pitänyt siitä. Nyt kun katson kuvia niin puku näyttää paljon paremmalta.
  Yläosa on oikein upea, alaosasta en oikein pidä, mielestäni vyötärö olisi voinut laskeutua enempi A-linjaisesti. Mutta tuo pitsi on ihana!!!!!

  VastaaPoista
 4. Olin yllättynyt Katen puvun valinnasta, mutta se oli tavattoman kaunis juuri hänelle. Ja se kukkakimppu.. ei tykännyt. Kun he postuivat vaunuista William otti kimpun ja puristi sen nyrkkiin. Ajattelin,e ttä tuo kimppu on mennyttä kaulua :D
  Hääkampaus oli tylsä. Katellä on aina juuri tuolla tavalla hiukset.

  Kun sulhanen ja bestman saapuivat kirkkoon oli se niin koskettavaa. Ajattelin, että pojat ovat niin komeita. Kunpa heidän äitinsä olisi näkemässä ja näkeehän hän. Tuli ihan itku mulle silmään. Harryä jännitti niin kovasti :D
  Kauniit häät ja kaunis pari.

  VastaaPoista
 5. Tuo pahat sisarpuolet -vertaus osui kuin nenä päähän! ;) Morsian oli kyllä todella kaunis ja puvut elegantteja!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/5/11 09:25

  Morsiamen veli luki kirkossa otteen Uuden testamentin Roomalaiskirjeestä ei psalmeja. Jos hallitsija on kuningas, on hänen puolisonsa on kuningatar, mutta jos hallitsija on kuningatar, ei hänen puolisonsa ei voi olla kuningas. Tämä siksi, että kuningas on aina korkeampi kuin kuningatar. Esim. Victoriasta tulee kuningatar, mutta Danielista tulee prinssi.

  t. Tyttö

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Se pitsi on kyllä <3 Jostain syystä myös mielestäni puku näyttää kuvissa paremmalta vaikka tosin mielestäni se oli jo muutenkin todella kaunis ^^

  Kiki: Haha, mä katsoin myös samaa kimpun rutistusta vähän huolissaan sen kohtalosta :P Kate ei aluksi ilmeisesti oikein tiennyt kenelle sen olisi antanut ;)

  En tykännyt myöskään hiuksista, harmitti että niin meikki kun kampauskin oli Katen normaali arkilook :(

  Diana <3

  Satstu: Noille sisaruksille voisi palkata kyllä jonkun stylistin :P

  Tyttö: Kiitos tiedosta, en nimittäin muistanut yhään mistä James luki otteen. Nyt se on lisätty tekstiin ^^

  Toisesta asiasta olin itseasiassa jo itsekkin kirjoitanut tuolla ylempänä kommenteissa, mutta kiitos silti :)

  VastaaPoista
 8. Maiju ;D3/5/11 11:17

  Nauroin tolle Anastasia ja Drusella kommentille. :D

  VastaaPoista
 9. Maiju Mua jo ihan karmii, että miltä ne näyttää seuraavissa bileissä :P

  VastaaPoista
 10. Anonyymi4/5/11 17:50

  Mä rakastuin Katen pukuun ihan päätä pahkaa. Mun mielestä se on ihan uskomattoman kaunis. Olisi myös ihan hauskaa, jos pitkähihaiset hääpuvut nousisivat taas muotiin. Yleensä ne tuppaavat olemaan vähän raskaanoloisia, mutta Katen puku oli kyllä kaikkea muuta.

  Prinsessojen päähökötykset sen sijaan olivat aivan karmeita niin väritykseltään kuin muodoltaankin!! HUI!!

  VastaaPoista
 11. Olipa kiva kooste kuninkaallisista häistä. Jos ei olisi yhtään tilaisuutta seurannut, niin tätäkin kautta olisi ollut varsin hyvin perillä tapahtumista. :)

  Jotta saat välillä vähän muutakin ajateltavaa häiden lisäksi, niin heitin sinulle ilkeän hottishaasteen blogissani.
  http://satumaasta.blogspot.com/

  VastaaPoista
 12. Ihanan ja hauskan paketin olit kasannut häistä! Minusta oli hyvä, että Kate näytti itseltään. Hän oli kauniin tyylikäs. Joskus julkkiksia ylistailataan niin, että mahdollinen luonnonkauneus jää sen kaiken alle piiloon. Jotkus morsiamet menevät niin överiksi, ettei sulhanen tunnista alttarille astelevaa tulevaa puolisoaan. Upealta, mutta omalta itseltään silti pitäisi häissään näyttää. Siihen pyrin. ;-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...