6. elokuuta 2012

Our Wedding 2 - Wedding Eve!

Anteeksi, että olette joutuneet odottelemaan pidemmän aikaa jo hääpostauksia. Toin sitten häämatkalta muitakin tuliaisia nimittäin Balilaisen flunssapöpön (Balilla kiertää tällä hetkellä flunssaepidemia). Kerrottakoon, että se vie suomalaista kesäflunssaa aika 6-0 ja kuumettakin oli melkein viikon putkeen puhumattakaan siitä, että kun ajattelit lukea kirjaa ja avasit sen niin et jaksanutkaan lukea. Masentavaa.

Jätetään siis tämän maanantain random pick of the week väliin ja palatkaamme vihdoin takaisin heinäkuun alkuun oikeastaan tarkemmin sanottuna heinäkuun kuudenteen päivään. Silloin oli tosi kaunis ja aurinkoinen päivä eli aika lailla kaikkea sitä mitä seuraavan päivän sää ei ollut. Tosin ehkä hyvä niin koska hääpäivänä oli muutenkin todella kuuma ja hiostava ilma.

Mies oli sen perjantain vielä töissä ja minä sillä välin askartelin viimeisiä hääkarkkeja kuosiin. Oltiin aloitettu homma Kaaso M:n kanssa jo aikaisemmin samalla viikolla jolloin askarreltiin myös vieraskirjalappuset. Hääkarkeista yms. tässä kirjoituksessa mainituista yksityiskohdista laitan ihan omat postaukset käsiteltyäni ensin hääpäivä- ja häämatkakertomukset. Meillä otettiin hääkarkeissa myös allergikot (gluteeniton, luontaisesti gluteeniton, laktoosi) huomioon ja allergikot tykkäsi.


Juomat, hääkoristeet, maljakot yms. jouduimme kuljettamaan Salmi Saliin kahdella autokeikalla. Paikkoja laittamassa kuntoon ja koristelemassa juhlatilaa oli minun ja miehen lisäksi koko kööri eli kolme kaasoa ja kaksi bestmania. Annin Juhlapalvelu oli laittanut pöydät ihan täydellisesti haluamaani (nimenomaan minun kun mies antoi tässä asiassa vapaat kädet) järjestykseen. Olin antanut heille pohjapiirustuksen salista johon olin paintilla piirtänyt melkein neliön malliset pöytämme. Pöydät koostui 8 hengen neliön mallisista pöydistä ja 10-12 hengen suorakaiteen mallisista pöydistä.

Valokuvaaja oli ainoa joka meidän piti plaseerata tietylle paikalle jotta hän saisi myös paikaltaan hyviä kuvia, niin arvaa unohdettiinko me se sitten! Voi rähmä. Tajusin vasta hääpäivänä kun näin Miettisen istumassa eri kohdassa pöytää, että lappu oli unohtunut ja mun sukulaiset oli kerenneet valita ensin paikkansa.

Pöydillä oli valkoiset liinat valmiina, joten ei muuta kun hommiin! Bestman J lähti miehen mukaan hakemaan juomalastia, loppuja koristeita, snack buffaan herkkuja kaupasta sekä Hey Lookin toimistolta häiden paperituotteita (olivat niin upeita!). Huomattiin myös, että meillä oli yksi kuoharipullo liian vähän ja alkoholittomia tarvittiin lisää joten nekin hoituivat samalla reissulla.



Sillä välin minä, kaasot M, V ja E sekä bestman N laitettiin kaikkiin pöytiin mustat kaitaliinat, maljakot, karkkirasiat, kynttilät, vieraskirjalappuset sekä kynät. Buffaan tuli myös siis musta kaitaliina sekä kynttilänjalkoja + kaksi isoa Ikean Rektangel maljakkoa. Me oltiin tilattu floristiltamme Kirsi Hänniseltä kukkien kuljetus ja paikoilleenlaitto mikä oli vaan 35€ eli ehdottomasti joka euron arvoinen palvelu.

Juomapöytään laitettiin sinkkisangot, maljakot, lasit ja pillit paikoilleen ja kun pojat tuli juomakuorman kanssa kantoivat he juomat valmiiksi juhlapaikan kylmiöön. Kuormassa tuli myös ne paljon odotetut pöytäkartta, menu, ohjelmat & vihkiohjelma. Niitä pällistellessä meni hetki koska ne oli niin hienoja! Snack buffa less is more tyyppisesti meillä oli aivan juomapöydän vieressä omalla pöydällään jossa oli koristeena peltitaulu ja maljakko samanlaiselle kimpulle kuin mitä tuli vieraiden pöytiin.


Aseteltiin pöytiin pöydän koosta riippuen 1-3 ohjelmaa, menu pääsi kehyksiin telineeseen buffet huoneen verhojen eteen ja iiiso pöytäkartta nojaamaan seinää vasten kehyksiin "lahjapöydälle". Pöytä koostui mm. meidän valokuvista, polttarikansioista, koristeista sekä maljakoista kukkineen. Photo booth propsit maljakoissa laitettiin sisälle odottamaan seuraavaa päivää ja bestmanit kävi piilottamassa sulhaselta salaa ryöstöön tarvittavat aseet, hatut ja arskat buffahuoneen pienemmän tarjoilupöydän alle (siinä oli sopivasti lattiian asti oleva pöytäliina ;D).

Käytiin päivän aikataulu läpi kaikkien kanssa ja päästettiin kaaso E, M ja bestman N kotiin kolmen tunnin koristelusession jälkeen. Kaaso V:n ja bestman J:n kanssa käytiin ohjelmaa vielä tarkemmin läpi koska tämä tehotiimi toimi meillä seremoniamestareina ja olivatkin kyllä aivan loistavia siinä!

Lopulta jäätiin miehen kanssa kaksistaan vielä viimeisiä silauksia tekemään, fiilistelemään seuraavaa päivää ja harjoittelemaan meidän häävalssia. Valssi meni silloin tosi hyvin asentoineen päivineen joka ilmeisesti johtui siitä, että mun vannehame oli ylempänä kuin se puvun kanssa the päivänä oli ja vanteet oli kiinnitetty huolella ja ajan kanssa toisiinsa estämään koron tarttumista vanteeseen... hääpäivänä turvahakaneulat kiinnitettiin tosi nopsaa ja vähän sinnepäin. :P



Kello oli jo kymmenen illalla kun lähdettiin Salmi Salista kotia kohti ruokkimaan koiria ja hakemaan kolmatta kuormaa sisältäen meidän puvut ja muut hotellille menevät tarvittavat tavarat. Olin käynyt maksamassa hotellin jo etukäteen samaisen viikon alussa, mutta soitin kuitenkin Fabianiin niin tiesivät ainakin meidän tosi myöhäisestä sisääntsekkauksesta. Meidän piti käydä vielä kaupassa ostamassa lisää karkkia buffaan ja lounastarpeet hääpäivälle. Ja okei...me käytiin myös mäkkärissä hakemassa oikein terveellistä iltapalaa koska kumpikin oli viimeksi syönyt aamulla ja oltiin niin väsyneitä, ettei siinä olisi jaksanut enää edes leipää voidella.


Asetuttiin joka tapauksessa hotellihuoneeseemme päivän vaihtuessa seuraavaan. Kello oli aika paljon, mutta kuulkaa tämä pääsi nukkumaan vasta kolmen (ehkä jopa neljän aikoihin?) vaikka herätys oli jo seitsemältä. Mies mm. päätti kahden aikaa yöllä, että hänen partansa pitää lyhentää. Koska ei ollut konetta ja tallaa niin minä sitten aloin entisenä parturina saksilla kamman päältä sitä lyhentämään (älkää kysykö miksi mulla oli hiustenleikkaussakset mukana). Mies oli käynyt muotoilluttamassa partansa kolmea päivää aikaisemmin Groom nimisessä parturissa ja pikkasen liian ylös olivat jättäneet rajan mikä vähän harmitti koska parta ei ollut kerennyt kasvamaan niin paljoa, että oltaisiin saatu leukarajaa alemmaksi.

En enää edes muista miksi kävin niin myöhään nukkumaan, mutta kävin suihkussa, nypin kulmat ja jotain muuta pientä. Mies meni jo sänkyyn ollessani suihkussa ja siellä se veti unta kuulaan tullessani suihkusta vaikka oli sanonut odottavansa mua :P. Asettuessani ihanan peiton uumeniin mulla oli kolme tuntia aikaa nukkua ja herätä kauniina & elinvoimaisena. Mutta ei sekään ajatus saanut ihanaa hääfiilistä kaikkoamaan vaan taisin ehkä nukahtaa kuola hymy huulilla kun silmät väkisin painuivat kiinni ;D

14 kommenttia:

  1. Voi teitä :D Ja paranemisia sulle! Mulla on ihan suomalainen flunssa kestänyt jo kolme viikkoa, alkaa vituttaa pikkuhiljaa.

    Arvaa, kenelle iski tänään jännitys selkäytimeen: mehän mennään naimisiin JO ensi viikolla. Jep. Nyt alkoi hyperventilaatio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää meidän flunssat tuntuu kyllä olevan tosi sitkeitä :/

      Haha, ihanaa! Mä en tiedä mikä oli, mutta mua alkoi jännittää oikeasti vasta siellä kirkon morsiushuoneessa :)

      Poista
  2. Hui, Balilainen flunssa ei kuulosta kivalta! Ihanan näköistä teidän juhlapaikalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kuulosta ei, oikeen pirullinen flunssa on :/

      Kiitos <3 Tosin mm.karkkibuffa on noissa vielä keskeneräinen, juhlapaikalta puuttuu tuossa vaiheessa myös kukat ja valaistus mitkä kruunas kyllä kokonaisuuden :)

      Poista
  3. Anonyymi6/8/12 10:27

    onks toi kluteiiniton joku vitsi mitä en tajua kun eikös se ole gluteeniton... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vitsi vaan virhe kirjoitusasussa, jonka korjaan :)

      Poista
    2. Anonyymi6/8/12 12:39

      ok. ihanat häät teillä on ollut ja onnea hurjasti vielä näin jälkikäteen :)

      Poista
    3. Heh, kirjoittelen aina aika myöhään (tämäkin postaus kirjoitettu 03.53), niin mulla on välillä ihan omia sanoja ja mielenkiintoisia typoja joista saa ilman muuta huomautella ;D

      Kiitos onnitteluista <3 Ihanan seesteinen fiilis on säilynyt hääpäivästä asti.

      Poista
  4. Ihana teksti, ja aivan erinomaisen hyvältä näytti kuvissa jo edellisenä iltana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä tapauksessa tosi hyvä koska sitten se näytti vielä paremmalta kun kaikki oli valmista :D

      Poista
  5. Anonyymi7/8/12 08:48

    Ihanat kuvat! Teillä oli varmasti ihanat häät. Toivottavasti myös Janne Miettisen ottamat kuvat tulevat tänne myös :) -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanat häät ja kaikkia mahtavia juttuja olen kuullut jälkikäteenkin jotka jaan sitten teidän kanssa myöhemmin :D

      Kyllä Miettisen kuviakin laitan tänne sitten kun kertomus etenee sinne asti. Koska tulimme pikkasen reilu viikko sitten häämatkalta olen vasta nyt ollut yhteydessä Janneen kuvien tiimoilta joten niitä odotellessa. Potretit näin ja ne ainakin oli hienoja! :D

      Poista
  6. Anonyymi7/8/12 21:54

    Mitä tarjositte iltapalaksi häissä?

    Omat häät alle kolmen viikon päästä ja vieläkin vähän auki mitä tarjoilisi iltapalaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli hodareita + melonilajitelma ja ne oli kyllä menestys! Kasvissyöjille oli hodariin tofumakkaraa :)

      Ihan kaikki iltapala meni vaikka illalliselta jääneitä ruokiakin oli vielä lisänä (eikä niistäkään jäänyt paljon mitään kotiin vietäväksi) :D Ruokaa oli paaljon jos joku nyt miettii oliko se mitoitettu liian alakanttiin ;D

      Mä jäin suustani kiinni pikäksi aikaa iltapalan alettua enkä saanut yhtään hodaria kun viimein pääsin paikalle. Erilaisia meloneja oli vielä jonkun verran jäljellä ja ne olikin tosi mehukkaita ja kätevää masuntäytettä siinä vaiheessa iltaa :)

      Ruokailu alkoi n.17.30, kakku & kahvi oli 20.00 ja iltapala oli juuri sopivaan aikaan eli keskiyöllä :) Tämän lisäksi snack buffet tyhjeni täysin illan aikana, eli nälkäistä porukkaa :D

      Kuulin just myös, että kaverin mies oli käynyt hakemassa kolme kertaa hääkakkuja (meillä oli kahta erilaista) lisää ja laittoi tyttöystävänsä hakemaan neljännen satsin kun ei enää itse kehdannut ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...