10. huhtikuuta 2010

Hiustenpidennys

Jos itse hääpäiväksi himoitsee kampaukseensa muhkeutta, kannattaa käyttää aitohiuslisäkettä (kiinnitetään kampaukseen pinneillä). Kuitenkin jos kampaus tulee olemaan auki saattaa klipsipidennys olla paras vaihtoehto. Jos haluaa pitkäaikaisemman pidennyksen/tuuhennoksen on sinetit/teipit parempia.


SINETIT
Ovat paras vaihtoehto niille joilla on erittäin hentoinen hius tai vähän tukkaa. Kampaajan on myöskin oltava tarkka, ettei kiinnitä hiukseen liian painavaa sinettiosiota vaan esim. puolittaa yhden sinetin jopa neljään osaan. Muuten vaarana voi olla, että hius ei jaksa kannatella osiota ja omat hiukset katkeavat (sama juttu kaikissa pidennystekniikoissa).

Jos pitää paljon hiuksiaan kiinni ovat sinetit parhaimmat, sillä ne mahdollistavat hiuksen liikkumisen ja ovat huomaamattomia lähellä hiusrajaa. Sinetit ovat kuitenkin pidemmän päälle kalliimmat, eivätkä välttämättä enää kovinkaan luonnolliset jos ne alkavat mennä "pötkylöiksi". Sinetit myös rastoittuvat helpommin tyvestä toisiinsa kiinni.

Sinettejä voi harvemmin käyttää uudestaan, sillä sinettiaines haurastuu ja kuluu joka irroituskerralla. Suurimpaan osaa vanhaa sinettiä tarvitsee sulattaa uudet sinetit, joka on kallista puuhaa. Tällä tavallakin käytettynä on sinettien käyttöikä maksimissaan vuoden.


TEIPIT


Teipit ovat hyvä vaihtoehto normaaleista paksuille hiuksille. Myöskin hennoille hiuksille jos hiusta on määrällisesti paljon (kuten itselläni). Teipit ovat näinollen myös erittäin luonnolliset, vaikka niitä ei voi laittaa niin lähelle hiusrajaa, kuin sinettejä. Ne eivät myöskään ala mennä "pötköille", kuten jotkin sinettihiukset pitkään käytettynä. Teipit on myös nopea pidennystekniikka (lue halvempi) ja helppohoitoinen kotona. Ponnaria tai muunlaista kampausta voi pitää, mutta se vaatii hiukan enemmän asettelua. Laadukkaiden teippihiusten käyttöikä on hyvinkin 2-3 vuotta oikein hoidettuina.

HUOM! Niin eri sinetti- kuin teippivalmistajienkin hiuslaaduissa (aitohius) on eroja. Itse monien valmistajien hiuksia kokeilleena voin ainakin suositella lämpimästi Simply Naturalia (niin sineteissä, kuin teipeissäkin). Hyvä huoltoväli molemmissa on n.3kk välein, riippuen omasta hiustenkasvunopeudesta sekä hiuslaadusta.

Sinetit eivätkä teipit kuluta itsessään hiusta, mutta jos niitä ei kuitenkaan huolleta kotona oikein tai ne poistetaan väärin on vaurio melkeinpä taattu.


KLIPSIT

Itse en klipsipidennyksiä suosittele pidempiaikaiseen käyttöön - ne rasittavat hiusta paljon (mm. katkomalla).  Tällaiset pidennykset kinnitetään aitohiusnauhassa olevilla klipseilla mahdollisimman tyveen. Yhden illan kampauksiin silloin tällöin ne käyvät oikein hyvin.

7 kommenttia:

 1. Oih, niin ihanaa kun saa "oikeita" vinkkejä ammattilaiselta!:D Voit olla varma, että tulen kyselemään sulta kampauskonsultaatiota hääpäivän lähestyessä. Tai no, todennäköisesti jo hyvin paljon ennen sitä!;) Teetkö muuten itse töissä paljon hääkampauksia?

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu jos näistä on apua :) Mielelläni annan hääkampauskonsultaatiota, vaikka sitten jo aikaisemmin kuin olisi tarve ;D (miten niin olemme hiukan innokkaita morsioita).

  Olen niin allergisoitunut kampaamoaineille, etten tee kyseisiä töitä, kuin ihan silloin tällöin. Kampaamossa olen kuitenkin töissä ja ohjaan/opetan kampaajaksi opiskelevia oppisopimusopiskelijoita + suosittelen asiakkaille oikeat hiustuotteet ;)

  VastaaPoista
 3. Mulle tulee teipit häihin, jos omat hiukset ei oo musta silloin tarpeeksi pitkät. Sinetit ja ompelupidennykset mulla on ollu aikaisemmin.

  VastaaPoista
 4. Henkilökohtaisesti pidän teipeistä (tälläkin hetkellä päässä) :) Mitä tykkäsit sineteistä ja ompelupidennyksistä?

  VastaaPoista
 5. Ompelupidennykset oli paremmat, sinetit oli liian raskaita, vaikka ne ei ollet kokonaisia, ja irtoili.

  Ompelupidennyksen teko taas sattui ja kaksi ekaa päivää olivat tuskaa, mutta sitten tottui. Päänahkaa tosin kutitti aluksi varmaan viikon.

  Nyt kampaaja suositteli mulle häitä varten teippejä.

  VastaaPoista
 6. Mulla on aika usein ollu teippejä. Ne on mun mielestä parhaat! Just eilen otin teipit pois päästä saunassa. vähän babyoilia tyviin ja johan lähti todella helposti! :D Sinettejä pois ottaessa lähtee puolet hiuksista juurineen irti, joten niitä en kyllä laita enää!

  VastaaPoista
 7. Itselläni on ollut vain klipsipidennyksiä ja olen kokenut ne hyviksi.. Niiden käyttöikä on vuosia oikein hoidettuina. Ajattelin häihin ostaa sellaiset. Jokapäiväiseen käyttöön ovat kyllä työlään. Ei joka aamu jaksa asetella hiuksiaan puolesta tunnista tuntiin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...