9. huhtikuuta 2010

Koristeet kampauksessa

Kukat, marjat, sulat, korut, tiarat, soljet... ovat kaikki kampauksessa yleisesti käytettyjä koristeita. Ne ovat monesti hyvin kauniita, mutta vaikka itse koriste ja kampaus olisivatkin upeita voi pahimmassa tapauksessa väärällä koristeen sommittelulla/valinnalla pilata koko luomuksen. Tässä muutamia huomioitani kampaajana, joista toivottavasti on hyötyä muillekin :)


Viisi yleisintä virhettä
1.) Liian iso/pieni koriste kampaukseen nähden2.) Liikaa koristeita tai yritystä
esim. sulkaa, isoa kukkaa, huntua jne.

3.) Huono sommittelu
esim. liian alhaalla, sikinsokin, kukkaa pukkaa kampauksen sisältä jne.


 4.) Ei ajateltu kokonaisuutta eli väärän värinen/mallinen koriste
 5.) Koriste ei erotu
esim. tummassa tukassa tumma koristeHyviä tapoja koristella:

  

 Huomioitavaa:

Koristeita kannattaa miettiä yhtä paljon kuin hääpukuakin jota kampaukset koristeineen täydentävät. Jos mahdollista, niin ota mieluiten kaikista kivoista koristeista omassa tukassa vaikka valokuva (esim. koekampauksen jälkeen, tai tukka mahdollisimman samalla tavalla esim. kiinni, auki) ja mene vielä kotiin pohtimaan. 

Peilistä ei aina näe kaikkea, mutta valokuvasta pystyy jo näkemään paremmin muiden silmillä miltä koriste/koristeet näyttävät. Koristele maltilla ja mieti muita asusteitasi! Tässä asiassa yksinkertainen on kaunista ja näyttävää, muttei siis missään nimessä liian pliisua! ;)

ps. Hyvä kampaaja osaa aina katsoa koristeelle oikean kohdan ja sanoa jos morsiamen toivekoristeita on liikaa. Luottokampaajasi bravuurina ei välttämättä ole kampaukset, joten käy vertailemassa eri kampaamoiden omia kuvagallerioita ;)

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä Suomessa vähän liikaakin liputetaan tuon yksinkertaisuuden puolesta. Hääpäivä on kuitenkin ainutkertainen, ja minusta on vähän sääli, että morsian menee mekkokauppaan/kampaajalle ja pyytää "jotain yksinkertaista". Hääpukeutuminen voi minusta olla rönsyilevää ja iloittelevaakin, kunhan se on tehty hyvällä maulla.

  VastaaPoista
 2. Monesti suomalainen rönsyilevä ei ole tehty hyvällä maulla (kuten varmasti olet itsekin huomannut). Yksinkertainen ei myöskään tässä tapauksessa tarkoita, etteikö se saisi olla näyttävä ;) Tiedän, että itse osaat esimerkiksi tämän taidon, sillä se sulkakoristeesi on kerrassaan upea!

  VastaaPoista
 3. No kokonaisuudessa ihan kaikki ei tietenkään voi rönsyillä :D Mutta, olen saanut kuulla ihmetteleviä kommentteja jo siitä, että haluan puvussani yhdistää kultaa ja pinkkiä! Extremeä! :D

  VastaaPoista
 4. Olen ihan supertarkka näissä väriasioissa ja minusta tuo kulta ja pinkki on hyvä yhdistelmä jos ne sävyiltään sointuvat toisiinsa (niitäkin kun on sataa eri sävyä :D).

  Varmasti ainakin shokeeraavaa niille, jotka ovat nähneet koko elämänsä morsiamia valkoisissa, mutta minusta omissa häissä jos missä voi repäistä! :D

  VastaaPoista
 5. Eiköhän noin rankka jako "oikeaan" ja "väärään" ole aika kärjistetty. Pitäisi olla niin että morsian olisi tyytyväinen kampaukseensa, sillä makuja on monia...

  VastaaPoista
 6. Hanski: Nämä olivat vinkkejä kampaajan näkökulmasta siitä mitä kannattaa ottaa HUOMIOON. Jokainen tavallaan, ei tarvitse noin vakavasti ottaa :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...