30. toukokuuta 2010

Hääpuvun väri ihonsävyn mukaan

Vaalea ihonväri punertavalla pohjasävyllä näyttää kauniilta valkoista tai vaaleita punertavia ivoryn vivahteita vasten. Moni morsian näyttää parhaalta pehmeässä diamond whitessa, joka ei sävynä näytä niin voimakkaalta kuin valkoinen. Yhdellä jenkkiläisellä sivustolla luki kuitenkin valkoisesta näin: 


It is beyond doubt that many brides look gorgeous in stark-white dresses but those women who have fair skin complexion do not. These brides look pale and insignificant when they have white clothes on. Red-haired women also look improper and a bit weird in a traditional white dress. A great way of handling this problem for the two types of brides mentioned above is to wear an ivory wedding dress. 
However, there are many women who do not tan but get sun-burnt during the summer. These ladies are advised to go for an ivory wedding dress. The added colours will offset fair complexion whereas stark white would simply wash it away.

Ivory 
Diamond White


White

Minusta myös Oysterin värinen puku sopii kauniisti punertavalle iholle :)

Vaalea/päivettynyt ihonväri keltaisella pohjavärillä on parhaimmillaan kultapohjaista ivorya, kerman tai shampanjan sävyistä kangasta vasten.

Light GoldOmasta mielestäni valkoinen näyttää kauniilta päivettynyttä ihoa vasten


Omia huomioita:
 • Jos hammasluusi on kovin keltainen se voi korostua Valkoisen/Diamond white puvun kanssa.
 • Talvihäissä kannattaa puvun väriä valitessa ottaa huomioon se, että ivory voi näyttää hyvinkin keltaiselta puhdasta lunta vasten.

8 kommenttia:

 1. Pakko laittaa tähänkin edelliseen postaukseen kommentoimaani:

  ***
  Sitten tuohon itselle sopivaan sävyyn: Olen itse todella vaaleaihoinen, hieman kylmään taittava ihon sävy (siis punertavampi). En myöskään rusketu paljoa, vaikka hääpäivääkin varten kävin mm. solariumissa. Terve pieni päivetys toki erottuu, ja omaan normaaliin vaaleaan sävyyni verrattuna ero on suurikin, mutta muiden (ruskettuneiden) ihmisten rinnalla näytän kesäisinkin usein vaalealta. Oma hääpukuni on ainoa kokeilemani hääpuku, joten en edes testannut muita sävyjä päälleni. Tiesin kuitenkin alusta asti, että haluan oikeasti kirkkaan valkoisen puvun, enkä olisi mieltäni muuttanut vaikka joku olisi muta sävyä ehdottanutkin. Itse olen siis sitä mieltä, että valitse (ja valitkaa muutkin kaikki morsiamet) juuri sen sävyinen ja värinen hääpuku kuin itse haluatte! =o)
  ***

  Eli omasta mielestäni se on tärkeintä, mistä itse omasta mielestään näyttää hyvältä! Olen siis itse todella vaalea, enkä häissänikään juurikaan ruskettunut, vaikka sovituskuvissani saattoi näyttää siltä. Kesäisin "rusketun" suurin piirtein sen väriseksi, miltä keskivertosävyiset näyttävät normaalisti talvella. Eli oma ruskettunut sävyni on oikeasti edelleen todella vaalea. Silti olin todella tyytyväinen kirkkaan valkoiseen pukuuni, eikä se mielestäni näyttänyt ihoni sävyllä mitenkään pahalta. Onneksi! ;o)

  Kannattaa toki ehdottomasti kokeilla useita eri sävyjä (vaikka itse en niin tehnytkään) ja valita sitten se oma suosikki - riippumatta siitä mitä jotkin yleiset neuvot/ohjeet/säännöt sanoisivat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jana!
  Et usko kuinka helpottaa kuulla, että vaaleaihoinenkin voi käyttää valkoista! Se valkoinen puku näytti ylläsi nimittäin mielettömän upealta niin, että uskallan ehkä itsekin ottaa sellaisen kerta olemme ihonväriltä saman sävyisiä ;)

  OT. tukkasi on muuten todella kauniisti laitettu hääpäivänänne :)

  VastaaPoista
 3. Enpä olisi ikinä kuvitellut, miten vaikeaa voi olla puvun värin valinta! :D Huokaus. Mäkin olen tullut siihen tulokseen, että Ivory ei välttämättä näytä talvella tarpeeksi puhtaalta valkoiselta. Noissa kesäkuvissahan se on todella edukseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä, sain täältä varmuuden (huh helpotusta) oman rahvaan pukuni suhteen :)

  VastaaPoista
 5. Aurora: No sanos muuta ja vielä jos omaa pukua ei tehdäkkään halamassa värissä :/

  Tosin siinän sun steviessähän on kaikki ihanat vaalean eri sävyt, että jos vaikka itsekin päädyn siihen niin varmasti löytyy oikea sävy :)

  Se diamond white on kyllä todella hyvä talvihähin! :)

  Reppu: Hyvä juttu! Jos saan udella niin mihin väriin päädyit? :)

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti kannattaa kokeilla valkoista, ja varmasti sopii vaaleaihoisellekin! =o)
  Kiitos, tykkäsin itsekin kampauksestani todella paljon. Ihanaa glamouria. <3

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7/2/11 22:42

  värianalyysissa tumma talvi. eli kuin lumikki. tummat hiukset ja vaalea iho. silloin käi vitivalkoinen hääpuku.. muut näyttää iholla ns likaiselta.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Juurikin tuollainen tunne tuli mulle ivorystä eli tuntui että väri näytti mun ihoa vasten jotenkin likaiselta ja haalisti mun omat värini.

  Valkoinen taas tuntui kirkastavan kaikki omat värini ja silmätkin näyttivät kirkkaammalta. Viekkaan, että olen jotakin kesän ja talven väliltä.

  Kiitos :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...