26. heinäkuuta 2010

Vaihtoehtoisia vieraskirjoja

VIERASKIRJAPUU
Tarvitset: pitkävartinen maljakko, vahvoja oksia esim.peikonpähkinän oksia, koristehiekkaa painoksi ja oksia tukemaan, kartonkilappuja, nauhoja + koristeeksi esim. kukkia tai muita koristeita.

PÄIVITYS 27.7.2010 Oma pikainen 5minuutin kokeiluversio kotona löytyvistä tarvikkeista. Nuo koristeoksat jotka näkyvät alla olevassa kuvassa oli tosi suoria eli peikonpähkinän oksat taitavat olla parhaita "vänkyräisyytensä" takia ;) Pahoittelen myös lakanan ryppyisyyttä ja ainoastaan muutamaa kokeilulappua. Kukat on teko-orkideoita ja löysin valitettavasti vain parit riippuvat koristekristallit (joita tosin ei oikein kuvassa tunnu näkyvän).VIERASKIRJAMALJA
Tarvitset:  lappuja, maljakon valmiille lapuille ja esim.tarjottimen kirjoittamattomille lapuille. Maljakon koristeluun esim. simpukoita, koristekiviä tms.

Alunperin ajattelin, että meille olisi tullut vieraskirja valokuvilla, mutta pelkään sen toteuttamisesta tulevan kauheaa sählinkiä ;)

Löysin kasan säästämiäni leffalippuja joista vanhin melkein 20 vuoden takaa vuodelta -91. Lippu on Finnkinon teatteriin elokuvaan Tuhkimo ja se taisikin olla ensimmäinen  koskaan näkemäni elokuva leffateatterissa.

Mutta siis itse vieraskirjaidea olisi se, että vahvistaisin nämä pahvilla toiselta puolelta. Pahvipuolelle ihmiset saisivat kirjoittaa/piirtää tervehdyksensä ja neuvonsa meille jonka jälkeen he kävisivät tiputtamassa lippunsa lasimaljaan.

Häiden jälkeen näitä olisi tarkoitus säilyttää rasiassa.

Toisaalta tuo vieraskirjapuu voisi olla kiva esimerkiksi käyttäen valkoisia, ivoryn ja violetin värisiä lappuja. Yksi vaihtoehto olisi myös tehdä lappu kahdella värillä eli liimata hiukan isompi musta lappu + penempi valkoinen/ivory lappu toisiinsa. Tämä voisi olla kiva lisä häihin jotka vietään esim. pääasiassa ulkona. Meidän teemaan tämä ei niinkään ehkä sopisi.

Olen huomannut tässä, että mulla näkyy olevan valkoista ja ivoryä sekaisin...haittaakohan (valkoiset pöytäliinat, pöytäkortit, sormustyyny, karkkirasiat kun taas hääpuku on selkeä ivory)?

11 kommenttia:

 1. Malja on tyylikkäin vaihtoehto antamistasi. :)
  -J*

  VastaaPoista
 2. itse olin häissä juuri vieraana jossa oli tuo vieraskrjapuu... ja kokemuksesta ja näin vieraan kannalta voin sanoa että kannattaa mielummin ottaa tuo maljakko! se on vieraille helpompi. sinne puuhun niitten lappusten pujottelu sai aikaan aikamoisen sähläyksen :D

  ja valkoisen ja ivoryn sekoituksesta...itse menen naimisiin 2011 marraskuussa.minulla on kaikki liinat,kynttilät,jne...valkoista mutta myös puku ivory. ensiksi mietin samaa että voiko niitä sekottaa..mutta sitten ajattelin asiaa niin en jaksa uskoa että kukaan muu kuin minä kiinnittäisin siihen huomiota!

  p.s ihana blogi

  VastaaPoista
 3. Hauskoja ideaoita taas.=)

  Meilläkin koristeissa ja pöytäliinoissa ym. valkoista ja puku ivory, enkä itse ainakaan näe sitä ongelmana.=)

  VastaaPoista
 4. Olisin äänestänyt puuta, johon kiinnitettävät laput olisivat ehkä voineet olla jopa lehden muotoisia - vieraan olisivat näin saaneet puunne kukoistamaan. Mutta jos se on hankalaa niin ei ehkä sitten. Tosin voisihan lehdet kiinnittää oksiin vaikka semmoisilla pienillä pyykkipojilla (askarteluliikkeestä) niin ei tarvitsisi hankalasti pujotella mitään.

  Puuta olisin äänestänyt paitsi sen mielestäni hienomman ulkonäön takia, myös siksi, että siitä vieraat voisivat lukea toistensa juttuja. Maljasta niiden poimiminen tuntuisi ehkä oudolta. (Itse asiassa minusta tuntuu, että myös oman jutun maljaan laittaminen tuntuisi minusta oudolta. Kuin osallistuisi arvontaan. :D )

  Ivorysta ja valkoisesta, minusta on vain hyvä että servetit (ym) ja puku ovat eriväriset. On jotenkin hassua, jos morsian liikaa mätsää itsensä sisustukseen.

  VastaaPoista
 5. Hmm...vaikea kysymys...Maljakko on ehkä kuitenkin enemmän juhlaanne sopiva ja mielestäni yksi- tai kaksiväriset laput elegantimpia kuin aidot leffaliput. Voihan lappujenkin toiselle puolelle laittaa jonkin teemaan sopivan kuvan!

  VastaaPoista
 6. Siivotessa, tehdessäni lippulöydön kaapinkätköistä, idea tuntui vielä hyvältä mutta... eli leffaliput hylkäsin nopeasti, sillä totesin niiden olevan jo liikaa ;)

  Todennäköisesti otetaan se malja. Tuo puu ei taida sopia meidän moderniin miljööseen ;)

  VastaaPoista
 7. Eipä nyt ihan tähän postaukseen liity, mutta kävin tänään kartoittamassa Tiimarin ja Sinellin valikoimat. Tiimarissa oli sellaisia elokuvajuttuja. Osa niistä oli aika krääsää, mutta oli siellä jotain oikeesti kivoja juttuja, kuten ohjaajantaulu :) (ja mulle tuli heti sun blogi mieleen :D). Sinellissä oli valtavasti kaikkea ihanaa ja esim. kartonkeja oli montaa eri väriä. Hintatasokin oli sopiva. Esim. organzanauhat oli minusta jopa tosi edullisia.

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos vinkistä! Täytyypä ehdottomasti käydä kurkkaamassa Tiimarin tavarat ja sinellistä ne kartongit! Oot kyllä oikeassa että sinellissä on aika halpaa varsinkin nuo organzanauhat nimittäin ostin mustaa kapeaa organzanauhaa viime viikolla rullallisen ja maksoi vain kolme euroa ^^ :D

  VastaaPoista
 9. Hejs!
  Sanoisin,että vieraskirja olisi hyvä olla melko simppeli ja vieraiden helppo täyttää. Oon ollu aika monissa tilaisuuksissa,joissa vieraskirja on helposti jäänyt taka-alalle ja ollut lähes turha. Oon edelleen valokuvakirjan kannalla. Silloin ihmiset varmasti mielellään hakeutuisivat kirjan luo ja kirjoittaisivat terveisensä. Näin oli yhdissä 20v vuosipäivä juhlissa ja kuvakirja sai ihmiset hilpeiksi ja hyväntuulisksi. Sai paljon kehujakin.

  Huono puoli myös "yksittäisissä lapputerveisissä" on se,että jälkeenpäin ne pitäisi koota johonkin kansioon liimaillen tms.. valmis kuvakirja(jonka saa koristeltua kuten tahtoo) olisi häiden jälkeen ns hyllyvalmis ilman ylimääräisiä askarteluja .. :)myös se,miten astia täyttyy: josko ollenkaan tai ihan täyteen,että sitä pitää tyhjätä jossain välissä, riski lappujen häviämiseen yms.. Mutta,jos on energiaa ja halua häiden jälkeisiin askarteluihin,niin mikäs siinä.. kannattaa kuitenkin muistaa,että häiden järjestely, stressi, jälkimeiningit yms on jo itsessään paljon työtä. Kannattaa siis miettiä haluaako lisätä työmääräänsä..:)<3

  VastaaPoista
 10. ps. kannattaa muistaa,että myös yksinkertaisuus on kaunista ;)

  VastaaPoista
 11. Maiju: Oot kyllä ihan oikeassa tossa, mutta toisaalta oon vähän sellanen leikkaa ja liimaa tyyppi tollasten juttujen kanssa :)

  Se valokuvavieraskirja kyllä kiehtoo, mutta niinkuin tuolla ylhäällä mainitsin niin pelkään, että se valokuvaaminen menisi kauheaksi sähläykseksi kun ei oikein kai ole mitään paikkaa missä kuvat voisi ottaa ja sitten se että miten sen "kirjan" itsessään toteuttaisi (pitääkö vieraat kuvassa kirjoittamiaan tervehdyksiä vai kirjoittaako vieraat itse kirjaan ja valokuvat lisätään jälkikäteen) :S

  Noh mutta ehkä me keksitään siihenkin joku ratkaisu, jotta saadaan se valokuvallinen kirja! :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...