20. kesäkuuta 2010

[Real Wedding] Royal Wedding Victoria & Daniel


Näin tänään häistä koosteen ja senkin vihkimisen jälkeiseltä osuudelta. Tähän syypäänä oli Espanjan matkamme, mutta onneksi näin kuitenkin puheet, häävalssin, kakunleikkuun jne. ;)

Vaikka ennakkoon ajattelin kuninkaallisten puheiden olevan pakollista etiketin laatimaa virallista jauhantaa, niin toisin kävi ja ne olivat mielestäni kuninkaallisten häiden liikuttavin ja yllättäen hauskin kohta.

Puheista liikuttavin oli ehdottomasti Danielin puhe jossa hän ylisti Victorian viisautta ja lempeyttä. Kun Daniel mainitsi Victorian pitkän työmatkan Kiinaan arvasin Victorian nolosta ilmeestä, että jotain paljastuksia olisi luvassa: "Eräänä iltana, kun Victoria oli lähdössä kuukaudeksi Kiinaan, hän ei mennyt nukkumaan vaan kirjoitti minulle 30 kirjettä, yhden jokaiselle päivälle, jonka jouduimme olemaan erossa." Voisiko olla enää romanttisempaa! :)

Daniel näytti myös hauskan puolensa kertomalla tarinan:
"Olipa kerran mies, joka ei ollut ihan sammakko, mutta ei todella prinssikään.Ensimmäinen suudelma prinsessaltakaan ei tehnyt hänestä prinssiä..."  Tämän puheen jälkeen huomasin naamani olevan typerällä "aww" virneellä :P Minusta oli todella hyvä idea kertoa matkastaan prinssiksi ns.sadun avulla :)

Danielin isä hauskuutti juhlaväkeä:
"Daniel kertoi, että on tavannut tytön ja minä sanoin, että tuo ihmeessä hänet näytille. Emme arvanneet, että kyse oli tästä tytöstä"

Danielhan saa nyt heti häiden jälkeen ritarinarvon ja häntä tullaan kutsumaan nimellä hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Daniel, Länsi-Götanmaan herttua. Victoriaa kutsutaan nimellä hänen kuninkaallinen korkeutensa Kruununprinsessa Victoria, Länsi-Götanmaan herttuatar.


Prinsessa Victorian puku ja asusteet

Hääpuku oli mielestäni erittäin Victorian näköinen. Klassisen kaunis selkeälinjainen puku sopi siis hyvin hänen omaan klassiseen tyyliinsä, mutta myöskin perinteisiin asusteisiin kuten perintöhuntuun ja -tiaraan. Perintötiarahan on peräisin 1800-luvun alkupuolelta jolloin Napoleon antoi sen lahjaksi rakkaalle Joséphinelleen. Silvia käytti samaa tiaraa omissa häissään 1976 (kuva alla). Silvia ja Victoria ovatkin erittäin samannäköisiä, kun taas Madeleine on perinyt enemmän piirteitä isältään.Prinsessa Madeleine ja Kuningatar Silvia


Madeleinen puku oli mielestäni aivan hirvittävä ja juuri sellainen johon jokainen viisivuotias tyttö haluaisi pukeutua ajatellessaan prinsessahäitä. Silvia oli kuitenkin pukeutunut eleganttiin tyyliinsä, mutta jotenkin olisin odottanut erilaista pukua kuninkaallisiin häihin.

5 kommenttia:

 1. Victoria loisti kauneudellaan! Aivan täydellinen puku hänelle. Ja voi sitä rakkauden määrää!! Ihanaa kun sitä rakkautta avoimesti näytetään, vaikka kuninkaallista onkin kyse:)

  VastaaPoista
 2. Me oltiin paikan päällä suoraan kirkon vieressä ihastelemassa häähumua. Nähtiin tietenkin itse hääpari ihan läheltä, ja kyllä vaan oli kaunis morsian.

  VastaaPoista
 3. Voi miten useasti jouduin kaivamaam nenäliinaa, kun silmäkulmat kostuivat ja yleensä en IKINÄ itse tällaisissa tilanteissa. Hääpari oli niin onnellinen ja rakastunut, mikä on ihanaa lähes kahdeksan vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Kyllä he ovatkin varmasti odottaneet hääpäiväänsä, mikä tietysti lisäsi onnea varmasti entisestään!! Ja mikä puku!! Se sopi Victorialle täydellisesti!!

  VastaaPoista
 4. Munkin mielestä Victorian puku oli täydellinen puku hänelle. Tyylikäs eikä mitenkään yliampuva. Samaa en todellakaan voi sanoa Madden puvusta. Yläosa on kiva, alaosa ei. Silvian puku oli ihan jees, mutta kuten sanoit itsekin, olisin häihin kaivannut todellakin jotain muuta.

  Ja sitten Victoria ja Daniel. Ah ja voih :) Niin ihana pari.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni Vickin puku oli nätti, mutta tavallisen turvallinen. Monesti olen nähnyt hänen yllään tuolla lähes samalla leikkauksella olleita pukuja. Ehkä hieman jäin kaipaamaan "sitä jotain".

  Sanotaan vielä,että Victorian puku poikkesi sen verran etiketistä, jotta hänen käsivartensa olivat paljaat. "sääntöjen" mukaan nehän pitäisi peittää..:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...