5. huhtikuuta 2012

Hääpainajaiset - mistä näitä oikein tulee?

Uskaltaisin väittää, että melkein jokainen morsian on nähnyt joitakin häihin liittyviä unia ennen häitään. Mulla itsellä on ollut aina hyvin vilkas mielikuvitus ja olen kirjoittanut kaikenlaisia tarinoita ja novelleja siitä asti kun opin kirjoittamaan (vaikka silloin tarinoiden laatu taisi olla luokkaa "kissa kiipesi saunan lauteelle ja koska siellä oli lämmin se nukahti.").

kuva: shannonandevan.blogspot.com

Omat hääuneni ovat kaikki olleet painajaisia. Hääpainajaisissa on yleensä unohdettu lähettää kutsut, vieraat ovat menneet väärään juhlapaikkaan, kaikki vieraat ovat olleet tuntemattomia ihmisiä, olen mennyt yöpuvussa vihille, kätellyt onnittelujonossa Tarja Halosta...jatkanko vielä? :P

Yhdessä enemmän koomisessa kuin panajaismaisessa unessa oli hääpäivän aamu kun tajusin, ettei meillä ollut kuvaajaa ja niinpä palkkasimme sillä sekunnilla jonkun todella kehutun kuvaajan. En muista kuvaajasta mitään muuta kuin, että kyseessä oli nainen. Kesken hääpäivän tajusin, että valokuvaaja otti kuvia vain vieraiden kengistä. Olin aivan paniikissa ja ajattelin, että kello on vasta viisi, mun on pakko soittaa nyt Janne Miettiselle (joka on siis meidän kuvaaja), kun on vielä aikaa pelastaa loppuillan kuvat. Muistan itkeneeni puhelimeen, että Janne sun on pakko tulla heti kuvaamaan meidän häät, kun meille jää muuten vain muistoja millaiset kengät ihmisillä on. :P

kuva: thecharitywedding.com

Toisessa unessa ihmiset oli kutsuttu juomaan yhdet drinkit jonnekkin isoon aavemaiseen tilaan lähellä Helsingin Tuomiokirkkoa jossa meidät oli unessa tarkoitus vihkiä. Muistan vain osan vieraista olleen nauttimassa drinkkejä, koska kaikki eivät olleet saaneet kutsua. Tajusin kesken kaiken, ettei mulla ole hääkimppua eikä edes hääkampausta. Lähdin hääpuku päällä juoksemaan keskustan sumuisille kaduille, joilla ei näkynyt mitään elämää. Koko keskusta oli autio ja savuinen (?). Juoksin kaikki mahdolliset kukkakaupat läpi, jotka muistuttivat enemmän Harry Potterista tutun Viistokujan liikkeitä, kuin normaaleja kukkaputiikkeja. Lopulta löysin yhdestä liikkeestä valmiin kimpun, joka oli tehty hmmm...hyvin mielenkiintoisista kukista, mutta ainakin värit olivat juuri sellaiset kuin halusin. Vihkimiseen oli aikaa enää viisi minuuttia juostessani ylös Tuomiokirkon portaita tukka levällään. Väänsin siinä jonkun pikanutturan ilman ainuttakaan kiinnikettä ja olin valmis vihille. Ainoa vaan, ettei kirkossa ollut ketään.

Viistokuja Harry Potter elokuvista / kuva: wikia.co

Näiden unien perusteella ajattelin, että älyttömin uneni häistä olisi jo nähty. Hääpainajaiseni ottivat kuitenkin aimo harppauksen viime yönä eteenpäin kaikessa älyttömyydessään. Olimme keskellä Nälkäpeliä vieraidemme kanssa. Oikeasti ensimmäinen oikea PAINAJAINEN. Jostain syystä Nälkäpelin areena oli synkkä linna ja meidän oli tarkoitus mennä siellä naimisiin. Meidän ja vieraiden piti myös koko ajan olla varovaisia ettemme paljasta Nälkäpeliä pelaaville missä olimme. Oma tätini oli tehnyt hääkimpun minulle ruskeista (tai vain kuolleista) kallaliljoista. Ottaen huomioon kuinka ahdistava uni oli niin eihän sellainen kimppu nyt tosimorsiolle kelvannut ja lähdin etsimään itselleni uutta kimppua. Hyppelin linnassa kaikenlaisia salareittejä "todella huomaamatoman" hääpukuni kanssa. Tajusin jossain vaiheessa olevani painajaisessa ja helpotuksen tunne oli aivan lamauttava. Taisin herätä herätyskellon pirinään tämän tajuttuani.

kuva: budgetbride.com

Unet ovat joka kerta niin todentuntuisia, että oikeasti herätessäni luulen meidän olevan jo naimisissa ja olen pettynyt siihen kuinka huonosti häät menikään. Toki selvittyäni unenpöpperöstä valtaa mieletön helpotus, ettei häät olekkaan vielä ohi ja menneet kuten unessa. Kuitenkin viime aikoina olen onneksi jo unessa alkanut kyseenalaistamaan tapahtumat ja pohtimaan, onko tämä todellisuutta vai sittenkin uni jossa olen.

On se mieli kyllä kumma juttu. Luulen hääpainajaisteni ottavan myös pontta elokuvista, joita olen viimeaikoina katsonut. Taidan tästä lähtien katsoa vain piirrettyjä, joista saisi aikaan kyllä vaikka mitä painajaisia... ostoskanavaa.

Ehkä mun pitäisi lakata lukemasta myös Daily Mailia, jottei alitajunta saa näistä liikaa inspiraatiota.

Muita kohtalotovereita? Aurinkoprinsessakin näki ensimmäisen häääpainajaisen...onkohan näiden painajaisten takana tämä keväinen kiire ja stressi?

14 kommenttia:

 1. Ai onko? Olen myös vissiin 3 kpl nähnyt, mutta yhdestä vasta kirjoittanut blogiin. Ollut niin paljon muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kevät kyllä niin kiireistä aikaa, mutta onneksi tosiaan voidaan käsitellä häistä unien kautta nämä pahimmat kauhuskenaariot :)

   Poista
 2. Anonyymi5/4/12 11:34

  Hauska postaus! :) Itsellekin niin tuttu aihe! Menin naimisiin 3.9.2011 ja sitä ennen tuli juuri täsmälleen samanlaisia unia; jotain oli aina unohtunut ja muistan miettineeni miten olen voinut unohtaa tärkeitä asioita, koska olen luonteeltani sellainen, että varmistan aina kaikki sataan kertaan. Ja nimenomaan hääkukat aihettivat paljon painajaisia. Yhdessäkin unessa en ollut tilannut hääkimppua lainkaan ja kirkon edessä minua odotti korkea, monitasoinen kukkakärry, joka oli täynnä rumia ja kuihtuneita narsisseja...yritin hädissäni niistä poimia parhaimmat kimpuksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pieleen menneet kukat tuntuvat kyllä saavan osan melkein jokaisessa unessa. Kukkia kun ei näe ennen hääpäivää niin, ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa :)

   Poista
 3. Voi apuaaaaaa!!!! Sullakin! Ihan karsee toi sun, mun uni oli aika iisi tohon verrattuna! :D Tosin se mun jatku sitten myös niin, että muutin kahen kollegan kanssa kommuuniin. Toinen vetää jumppia ja sille oli tullu joku kremppa, eikä pystyny enää siihen. Nooh, plään B oli sitte se, että sille hankittiin patjat ohjaajakorokkeille ja se hoiti puhumisen ja mun piti näyttää liikkeet. Siel me sitte meijän kommuunissa tsekattiin mm. mun BodyPump-tekniikkaa kolmisteen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiihan se kai noinkin! Nyt kun meet tunnille niin sun tekniikka on ihan täydellinen :D

   Poista
 4. Anonyymi5/4/12 19:15

  Unien tarkoitushan on valmistaa ihmistä tulevaan (tai prosessoida jo tapahtunutta). Siksi mistä tahansa esim. jännittävästä asiasta näkee helposti worst case scenario -unia. Se on ihmisen tapa käsitellä jännittävä asia etukäteen, jotta yksilö selviää kyseisestä tilanteesta tosielämässä. Ihminen varautuu näin tulevaan ja selviää siten mahdollisista kommelluksista ilman mielen järkkymistä.

  Suomeksi - painajaisilla on tarkoitus! Aidosti yksilölle hyvä sellainen.

  -Mimosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siinä tapauksessa en varmasti hätkähdä hääpäivänä mistään kun kaikki scenaariot on aikalailla käyty läpi :P

   Poista
 5. Voih, hääpainajaiset :D Onneksi ei ole niitä vielä kamalasti tullut vastaan omalla kohdalla... noh, onhan tässä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin vasta ihan viimeaikoina tullut enemmän. Sanoisin, että hääpainajaisten määrä on suoraan verrannollinen häästressiin :)

   Poista
 6. Kaikenlaisia :D Tsemppiä kesämorsiamille, hyvin se menee! T: talvimorsiosta - onnelliseksi rouvaksi

  VastaaPoista
 7. Repesen vieraiden kenkien kuvaamiselle. Ehkä kuvaajalla oli joku fetissi, jota sitten päätti tyydyttää kuvaamalla? :D Luulenpa että hääpainajaisten näkeminen on ihan tervettä "harjoittelua" hääpäivän stressiä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi olla tai sitten nuo kengät ujuttautui uneen mun duunista. Olen tällä hetkellä kenkäkaupassa töissä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...