2. marraskuuta 2009

Dokumentaariset valokuvaajat syynissä


Hääsivustoja paljon lukeneena olen huomannut valokuvaajan olevan melkeinpä häiden paras investointi.
 • Kaikki mitä hääjuhlasta jää jäljelle ovat valokuvat ja muistot.
 • Hyvä valokuvaaja osaa vangita häiden tunnelman kuviin, jolloin hetken voi elää yhä uudelleen.
 • Pienetkin yksityiskohdat mitä häihin on suunniteltu (ja joita olet ehkä näprännyt kymmenenkin tuntia kotona) ikuistuvat kauniiksi tunnelmallisiksi kuviksi.
 • Ammattitaitoinen kuvaaja näkee tilanteet.
 • Aidoimmat kuvat syntyvät, kun vieraasi (tai pari itse) ei tajua, että heitä kuvataan.
Tästä syystä olen kolunnut netissä keskusteluja eri valokuvaajista ja surffaillut valokuvaajien kotisivuilla. Laadun lisäksi toki hinnallakin on merkitystä, mutta itse olisin valmis maksamaan upeista hääkuvista eli mielettömästä valokuvaajasta jopa 1000-1400 euroa. Panosta&Pihistä listassani voit siis arvata kumpaan puoleen tämä kallistuu.


Kuvaajat joiden halvin paketti on ollut 1500 tai enemmän, olen jättänyt listauksesta pois. Olen koonnut tähän 12 valokuvaajan tiedot. Hinnat sisältävät alv:in ja ovat ilmoitettu kalliimman kesäsesonkihinnan mukaan (suluissa off season price, jos ilmoitettu). Hinnat 2009.

Tästä voit lukea Janne Miettisen kertomana Elleissä, että mitä se dokumentaarinen valokuvaus nyt onkaan :)

1.Valokuvaaja Janne Miettinen
Hinnat
8 tuntia/1380€ (990€)
 • 6kk ajaksi kuvagalleria nettiin (koko 250 kuvaa)
 • Kaikki kuvat korkearesoluutioisina (perusmuokkaus)
 • Kuvat DVD:llä, rajoittamaton teettämisoikeus.
 • Hääpotreteistä kuusi mieleisintä jälkikäsitellään
 • Suunnittelupalaveri
10 tuntia/1580€ (1190€)
 • 6kk ajaksi kuvagalleria nettiin (koko 275 kuvaa)
 • Kaikki kuvat korkearesoluutioisina (perusmuokkaus)
 • Kuvat DVD:llä, rajoittamaton teettämisoikeus.
 • Hääpotreteistä kuusi mieleisintä jälkikäsitellään
 • Suunnittelupalaveri

12 tuntia/1980€ (1590€)
 • 6kk ajaksi kuvagalleria nettiin (koko 300 kuvaa)
 • 2 kpl 48 sivuista kuvakirjaa valmiiksi taitettuna
 • Kaikki kuvat korkearesoluutioisina (perusmuokkaus)
 • Kuvat DVD:llä, rajoittamaton teettämisoikeus.
 • Hääpotreteistä kuusi mieleisintä jälkikäsitellään
 • Suunnittelupalaveri
Palstoilta poimittua
Jonnuli
Täälläkin eräs tyytyväinen morsian voi suositella Jannea!

Dokumentaariseen pakettiin olemme enemmän kun tyytyväisiä, uskomattoman hyviä tilanneotoksia, niin vieraista kun meistäkin. Hääpaikkamme oli hankala kuvattava, hämärän valaistuksen suhteen. Vihkimisessä valaistus oli vielä haastavampi mutta kuvat onnistuivat todella hienosti. Sukulaisten ottamista kuvista ei voi samana päivänäkään puhua...

Potreteistakin tykkäsimme, Janne onnistui löytämään niitä varten kivat ulkokuvauspaikat hääpaikaltamme! Niin kuin joku jo mainitsikin niin oli valinnanvaikeutta monen hyvän potrettikuvan välillä.

Suosittelen ensinnäkin ottamaan ammattitaitoisen kuvaajan hääjuhlaan. Monet vieraat on harmitelleet omien häidensä heikkoa tallennelaatua meidän kuvat nähdessään. Mielestäni hinta ei ole kovin paha; kuvista on iloa vuosikymmeniksi.

Jannea voin varauksetta suositella kuvaajaksi ainutkertaiseen päiväänne!

hanna77
Suosittelen lämpimästi Jannea. Janne kuvasi häämme viime talvena ja olimme kaikinpuolin tyytyväisiä. Kuvat olivat mielenkiintoisia ja joukossa on tosiaan ikimuistoisia otoksia. Janne kuvasi häät valmistautumisesta kimpun heittoon. Otime myös hääpotretit ennen vihkimistä. Vaikka kenties tulevan Tahdon-tapahtuma hääparia jännittkin, osasi Janne tehdä kuvaustilanteesta rennon normaalin.

Vieraatkin kiittelivät, että kuvista välittyi juuri oikea tunnelma: Kuvaaja oli siis onnistunut tallentamaan ihmisten lisäksi myös häiden tunnelman! Kuvia pääsi ihastelemaan miltei heti häiden jälkeen netissä olevan gallerian kautta.

Varsinaisten kuvien suhteen ainoa ongelma oli rouvan vaikea valinta;) Hyviä hääpotrettikuvia kun oli useita, joten oli vaikea päättää mitkä niistä valitsisi "virallisiksi" kuviksi =)

Janne oli myös mukavalla tavalla huomaamaton. Vieraat luulivat Jannen olevan yksi juhlavieraista, niin hyvin hän maastoutui joukkoon ;)

peppi88
Miettinen oli meidän hääkuvaajana ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Oli tosiaan dokumentaarinen kuvaus ja kuvia on valmistautumisesta pikkutunneille asti. Suurin osa kuvista on huippuotoksia ja joukkoon mahtuu muutama ihan helmi otos! Iskän liikuttunut ilme kirkossa kun se luovutti mut, puheiden aikana otettuja kuvia ja muita ihania hetkiä... Potreteissa oli valinnanvaraa vaikka kuinka paljon (ja niistä saatiin myös koevedokset itsellemme), sillä kuvakulmia ja asentoja on paljon erilaisia.

Kun vertailimme eri kuvaajia, oli Miettinen mielestämme ehdottomasti paras n.1000€ hääkuvaajista. Tosin meidän paketti maksoi vähän enemmän kuin tuo, mutta kyllä kannatti panostaa. Kuvat tuli vajaassa neljässä viikossa dvd:llä ja nettigalleriassa on kaikki dokumentaariset kuvat ja potrettikuvat. Voin suositella muillekin!!

Yritin houkutella mieheni vielä Trash the Dress-kuvauksiin, mutta ei tuo oikein innostunut.


2.Valokuvaaja Tuukka Ylönen
Hinnat
5 tuntia/885€ (790€)
 • 5kpl retusoitua 13 x 19 cm valokuvasuurennosta
 • Yksilöllisillä kansilla varustettu DVD -levy, jossa kaikki kuvat täydessä resoluutiossa ja värikorjattuina.
 • Täydet oikeudet DVD- levyn kuviin
 • Salasanasuojattu web-galleria
 • Suunnittelupalaveri
10 tuntia/1220€ (1050€)
 • 20kpl retusoitua 13 x 19 cm valokuvasuurennosta
 • Yksilöllisillä kansilla varustettu DVD -levy, jossa kaikki kuvat täydessä resoluutiossa ja värikorjattuina.
 • Täydet oikeudet DVD- levyn kuviin
 • Salasanasuojattu web-galleria
 • Suunnittelupalaveri
HUOM! ei kilometrikorvauksia pk- seudulla. Klo.23.00 jälkeen lisäveloitus 122€ jokaiselta alkavalta tunnilta.

Palstoilta poimittua
Jo-Emily
Meillä oli Tuukka kuvaamassa tammikuun häissämme ja oikein olemme tyytyväisiä. Juhlassa Tuukka oli ihanan huomaamaton, välillä jopa ihmettelin, että onko hän siellä ollenkaan, mutta joka tilanteessa oli kuvien perusteella kuitenkin ollut :) Osasi siis työskennellä huomiota herättämättä.

Ihmisenä Tuukka vaikutti tosi rennolta ja asiantuntevalta, hänen kanssaan oli helppo asioida. Me saimme Tuukan myös hyvin kiinni varaustilanteessa ja hän vastasi nopeasti tekstiviesteihinkin. Mitään valitettavaa ei tuosta yhteydenpidosta meidän tapauksessamme ole vielä tullut.

Olemme saaneet nyt käsiimme Tuukan kuvat (kylläkin vasta käsittelemättömät) ja ollaan niihin tosi tyytyväisiä. Äitinikin tuossa juuri tokaisi, että "on ollut kyllä hyvä kuvaaja kun on hänestäkin saanut napattua monta hyvää kuvaa". Äidistäni ei todellakaa ole niitä helppo ottaa.Meillä oli 5h kuvauspaketti joka sisälsi myös potretit. Kuvauspäivänä oli aivan sairaan kova pakkanen (-20) eikä lunta ollenkaan, mutta Tuukka sai silti napattua talven tuntua noihin valokuviin. Potrtteja meilä ei monessa eri asennossa otettu, mutta siihen oli syynsä. Tuo kylmyys oli tosi sietämätöntä ja minunkin kädet alkoivat oleen niin jäässä, että sormet ei enää pelannut. Ihme, että on Tuukka siinä pakkasessa saanut kuvia edes otettua :)

Mutta hienoja oli potretit...nyt vaan odotetaan innolla kuinka upeita ne on käsittelyn jälkeen!!!!

Voin suositella Tuukkaa lämpimästi.

jrc
Meille tulee Tuukka kuvaamaan. Olen tähän asti ollut hyvin tyytyväinen saamaani palveluun, saamani viestit ovat olleet hyvin ystävällisiä ja personoituja, ei mitään massaviestejä, ja puhelimessa kun juteltiin, niin vaikutti tosi mukavalta, mielettömän ystävällinen tyyppi. Laittoi sopparin saman tien postiin, joten toiminta ainakin meidän kohdalla oli ripeää.

Hinnasta täytyy vielä sanoa, että musta se on aivan kohdallaan. Muutamilta muilta kuvaajilta kun kyselin 10h paketin hintaa, oli se lähempänä 1500€, joka musta on liian kova hinta.


peikko
Meilläkin oli Tuukka kuvaamassa. Tuukka on tosi mukava ja rento ihminen ja saatiin hienoja kuvia. Kuvat ovat laadullisesti hyviä, samoin rajaus ym. toimii. Lisäksi Tuukalla oli hyviä ideoita, jolla tavoin saatiin hauskoja tilannekuvia ja vähän erilaisempia potretteja. Lisäksi koko kuvaustilanne oli hauska ja rento ja se näkyy ilmeissä ja asennoissa. Suosittelen siis Tuukkaa muillekkin.

Silti tuli mieleen pari vähän harmittavaa juttuakin. Kukaan ei missään vaiheessa huomannut (tai ainakaan sanonut), että sulhasella oli puvun kaulus huonosti ja minulla huntu huonosti osassa kuvissa. Minulla näkyy myös joissain kuvissa korun lukko. Tuukka oli ottanut joitain superlähikuvia vieraista, joissa näkyy vain vieraan naama joko kokonaan tai osittain. Näillä kuvilla emme tee oikeastaan mitään. Minusta ja sulhasesta taas on aika vähän yhteisiä tilannekuvia.

Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin kuviin tyytyväinen. Erityisen tyytyväinen olen potretteihin ja siihen, että kuvia otettiin useissa eri kokoonpanoissa (me vanhempien, ystävien, kummien ym. kanssa). Silti jäi esim. ottamatta kuva meistä mummini kanssa. Kannattaa varmaan oikein painottaa kaasoille ja muille vastuuhenkilöille (ja kuvaajallekin), että tarkistavat pukunne hyvin ennen kuvausta (jotenkin sitä oli itse niin jännittynyt etenkin ennen kirkkoa, ettei huomannut kaikkia pikkujuttuja) ja että pitävät huolen siitä, että tulee otettua kuvia kaikkien läheisimpien ihmisten kanssa. Morsiusparilta se unohtuu niin helposti siinä juhlahuumassa.


3.Valokuvaaja Anna Jarske
Hinnat eivät ole näkyvissä valokuvaajan kotisivuilla. Netistä kokemuksi ihmisltä ei kovin montaa löytynyt, mutta sivuilla on kyllä upean persoonallisia ja ihanan raikkaita kuvia.

Palstoilta poimittua
Sminka
Jul 25 2009, 08:35 AM
Nyt häätkin juhlittu ja kuvat saatu Annalta. Ollaan erittäin tyytyväisiä valintaamme, kuvat ovat juuri niin ihania kuin odotinkin.


4.Valokuvaaja Patrik Raski
Hinnat
esimerkit, kun kuvaus loppuu viim.klo23.00 mennessä (tunneilta sen jälkeen veloitetaan 220€)
6 tuntia/1037€
 • Suunnittelupalaveri
 • kilometrikorvaukset pk-seudulle
8 tuntia/1257€ 10 tuntia/1477€
 • Suunnittelupalaveri
 • kilometrikorvaukset pk-seudulle

Palstoilta pomittua
ei löytynyt

5.Valokuvaaja Nina Dodd
8 tuntia/1183,40€
 • Peruskäsittely
 • Kaikki kuvat DVD:lle
 • Hääpotretit DVD:llä myös mustavalkoisena
 • Suunnittelupalaveri
 • sis. kilometrikorvaukset pk- seudulle
Palstoilta poimittua
Tipi-lintu
Meillä oli Nina ikuistamassa 10h hääpäivästämme ja voin lämpimääkin lämpimämmin suositella! Kuvat on mahtavia ja niitä on yli 700, kuvia on mm. kaikista vieraistamme, ihania yksityiskohtia koristeluista, tunnelmakuvia, potretteja jne... Olen nyt muutamaan kertaan selannut kuvat läpi ja pillittänyt, niin ihanasti Nina on saanut vangittua hääpäivämme tunnelman :-X. Päällepäsmärinä olin etukäteen tehnyt muistilistan mitä valokuvaajan pitäisi muistaa kuvata - en edes muistanut koko listaa hääpäivänä, ja ilokseni Nina oli kuvannut kaiken mitä olin toivonut ja enemmänkin. Hienointa minusta ammattikuvaajan käyttämisessä oli, että kuvat olivat todella onnistuneita - juhlapaikalla oli kynttilävalaistus ja vieraat ovat yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet että heidän ottamansa kuvat ovat epäonnistuneita valaistuksesta johtuen. Jos meillä ei olisi ollut ammattikuvaaja paikalla, meillä ei luultavasti olisi yhtään (ainakaan näin laadukasta) kuvaa hääjuhlastamme. Nyt voimme vetistellä tunnelmakuvien parissa vielä vanhoina käpyinäkin wink.gif. Nina oli paitsi erittäin mukava ihminen, tarpeeksi "läsnä" ottaakseen mahtavia tilannekuvia ja toisaalta sopivan "näkymätön"; en missään vaiheessa häiriintynyt hänen läsnäolostaan.

Mieheni oli aluksi kauhistunut hinnasta, mutta nyt jälkeenpäin todennut että Nina oli joka pennin väärti.


6.Valokuvaaja Eveliina Mustonen
Hinnat eivät ole esillä valokuvaajan kotisivuilla.

Palstoilta poimittua
Tilsu
Eveliina kuvasi meidän häät kesällä 2006 ja suosittelen erittäin lämpimästi!!!!!!!!!!!!!
Hän on aidosti kiinnostunut työstään ja se näkyy kuvista, työn jälkeä ovat kaikki tuttavamme kehuneet. JA mikä tärkeintä, hänen kanssaan on tosiaan helppo tehdä yhteistyötä.
Eveliina oli meidän mukana koko päivän, aamun pukeutumisesta illan viimeisiin "virallisiin" hetkiin, ja hän osasi ihanasti ikuistaa ne kaikista pieneimmätkin tärkeät hetket ja asiat siitä päivästä. <3


7.Valokuvaaja Empa Rodriquez
Hinnat
Full-Day Wedding, all expences included/700€ (sivuilla ei mainita kuvaustunteja)

Palstoilta poimittua
Dubonnet
Hei,
meidän häissämme marraskuussa 08 kuvaamassa oli Empa, ja voimme lämpimästi suositella häntä.
Hääpotretit olivat erinomaisia, ja ammattimaisesti käsiteltyjä. Myös hääjuhlassa hän otti koko illan kuvia, ja saimme "vain parhaat" 800 kappaletta CD:llä muutaman viikon kuluttua.

Hän viihtyi niin hyvin, että vaikka maksu oli jo suoritettu ja työaika päättynyt, Empa jäi vielä juhliin nauttimaan ja vähän kuvaamaankin. Ja aivan mielettömän mukava persoona, myös vieraat kehuivat häntä erittäin mukavaksi seuramieheksi.


Jones77
Hei! Pakko oli tulla purkamaan omaa ärsytystä tänne. Empa lupasi tulla kuvaamaan ensi kesän häihimme kaksi kuukautta sitten, mutta perui juuri, koska hänen 'ystävänsä' on menossa naimisiin samana päivänä. Epäilen vahvasti, että kyseessä on toinen asiakas, joka haluaa Empan dokumentoivan koko päivän eli rahakkaampi keikka. Empa kun juuri viikkoa ennen peruuttamistaan kysyi, että emmekö tosiaan halua koko päivän dokumentointia, vaikka jo varaustilanteessa selvitin että kyseessä olisi tosiaan vain potretit ja itse vihkimisen kuvaus. >:( Olin myös hyvin pettynyt hänen tapaansa kommunikoida tämä viesti! Hän ei välittänyt lainkaan siitä, että nyt meillä ei ole ammattivalokuvaajaa (vaikka en kyllä kutsuisi Empaakaan tämän jälkeen ammattilaiseksi!) vaan kehotti, että kaveri voisi ottaa kuvat!!! Me emme tule ikinä Empaa uudestaan mihinkään pyytämään tai häntä suosittelemaan >:(


8.Valokuvaaja Antti Luukkonen
Hinnat eivät ole näkyvissä valokuvaajan kotisivuilla.

Palstoilta poimittua
Zandi
Aug 24 2009, 16:18 PM

No niin, Luukkonen oli lauantaina kuvaamassa häitämme. Ainakin alustavasti olemme todella tyytyväisiä - tuloksia pääsemme ihailemaan (toivottavasti :D) vasta n. kuukauden kuluttua, mutta ainakin Antin toiminta hääpäivänä ja paria päivää ennen häitä olleessa suunnittelupalaverissa vakuuttivat myös sulhasen, joka ei aivan varauksetta ollut innostunut panostamaan ammattikuvaajan palkkaamiseen koko päiväksi.

Muutaman ruudun Antti näyttikin kameralta, ja hyvältä näytti! En malta odottaa, että pääsemme näkemään koko setin :)


Onneli
Jan 2 2008, 15:06 PM

Antti Luukkonen kuvasi häämme viime kesänä (2007). Kuviin olin enimmäkseen tyytyväinen, joskin joukossa oli myös yllättävän paljon keskinkertaisia otoksia - onneksi loistokuvia oli tarpeeksi keikauttamaan vaakakupin plussan puolelle. Miinuksena sanoisin Luukkosesta sen, että vaikka hän on mukava ja ammattitaitoinen ihminen, hän taitaa nyttemmin olla ylityöllistetty ja stressaantunut.
Valitettavia diivan elkeitä oli myös välillä huomattavissa. Anttia on välillä ollut vaikea saada kiinni, ja luulen että se johtuu nimenomaan siitä että hän on niin suosittu ja sitä myötä aivan mahdottoman kiireinen, ja yksityisyrittäjän on ymmärrettävästi vaikea kieltäytyä keikoista vaikka aika ei tuntuisikaan kaikkeen riittävän.


~betrothed~
Lähetetty: To Lok 25, 2007 1:24 pm
Ystäväni häät kuvasi Antti Luukkonen. Kuvat olivat (tapansa mukaan) aivan loistavat. Nähtyäni kuvat, oli päivän selvää, että kuvausta ei anneta 'kenen tahansa' käsiin.. Parasta oli kun avopuolisoni näki kys. hääkuvat ja kommentoi 'miten näistä voi välittyä tunnelma tällä tavalla' yms. Sen jälkeen ei ole enää kyseenalaistanut hääkuvauksen hintavuutta kertaakaan ;)


simone
Suosittelen lämpimästi! Antti oli meillä kuvaamassa viime vuonna ja olemme äärettömän tyytyväisiä: kuvat ovat aivan ihania ja jokaisen euron arvoisia!!! Kaikki sujui juuri kuten oletimmekin, jollei paremmin. Virallisten kuvien oton yhdeydessä tunnelma oli rento ja vapautunut paljon Antin persoonan ansiosta. Kirkosta ja juhlista on paljon bulkkikamasta erottuvia otoksia.
Olen suositellut Anttia jo muutamalle tutulleni ja suosittelen kyllä kaikille niille, jotka haluatte hyvän kuvaajan ja hyvät hääkuvat9.Valokuvaaja Oka Morikawa
Erikoistunut mustavalkokuviin!

Hinnat eivät ole esillä valokuvaajan sivuilla.

Palstoilta poimittua
jrc
Jos valitsee mustavalko-valokuvaajan, on aika utopistista olettaa saavansa enemmän värikuvia kuin mustavalkoja. Kuitenkin Okan sivuilta saa hyvän käsityksen kuvaajan tyylistä ja siihen kuuluu mun mielestä olennaisena osana nimenomaan mustavalkokuvat. Hieman karrikoiden: ravintolaakin pidetään asiakkaita varten, muttei italialaisesta silti saa karjalanpaistia, vaikka haluaisi. Jos haluaa syödä karjalanpaistia, miksi menisi syömään italialaiseen?

Unohdin sanoa, että saimme Okalta myös pyytämättä ja yllätyksenä valokuvasuurennoksen hääpotretista. Nice touch. Edelleenkään mulla ei ole yhtäkään pahaa sanaa Okasta, palvelu on ollut aina ensiluokkaista ja kuvat mahtavia. Me saimme kuvia pari sataa, ja aluksi se tuntui vähän vähältä. Nyt kuitenkin kun häistä on jo se puoli vuotta, on kuvien määrä täysin sopiva, kaikki oleellinen on siinä ikuistettu.


Playing the Future
Siis olen kuullut, että Oka ottaisi noin 10-20 % värikuvia normaalisti ja sitä luokkaa ovat myös portfoliokuvat hänen verkkosivuillaan. Ilmeisesti häneltä ei voi pyytää, että värikuvien suhde olisi ennemminkin päinvastoin 80-90 % tai edes 50/50 vai voiko? Onko kokemuksia miten onnistuu?
En haluaisi, että enemmistö kuvista on B&W, mutta pidän Okan tyylistä erityisen paljon. Mielestäni hänellä on taiteellista silmää. Dilemma.


10. Valokuvaaja Arto Helin
Hinnat eivät ole esillä sivuilla

Muuta: Vuoden Hääkuva 2009 voittaja

Kokemuksia
Fusi
Dec 19 2008, 17:55 PM

Ehdottomasti Arto Helin Ulvilasta. Loistava tyyppi ja työn jälki!


11. Valokuvaaja Juha Sompinmäki
Hinnat eivät ole esillä valokuvaajan kotisivuilla.

Palstoilta poimittua

Vanillac
Oct 1 2009,
17:33 PM
Meillä on pelkästään positiivista sanottavaa Juhasta.
Ei olla vielä päätetty mitään lukkoon meidän hääkuvauksesta, mutta Juhaakin talvihäihimme olemme kyselleet. Menossa on kartoitus siitä, mitä teemme. Alusta asti hän on ollut hyvin ystävällinen ja nopea vastauksissaan. Lähestyimme aluksi Facebookin kautta ja kirjallisen keskustelun seurauksena sovimme tapaamisen kahvilaan kupposen ääreen.

Olimme itse 10 minuuttia etuajassa ja hän oli jo paikalla selkeästi valmistautuneena tapaamiseen :) Taisi siinä vierähtää lähemmäs 2,5 tuntia, kun juttelimme ihan asiaa ja siinä sivussa niitä näitäkin. Meille on tärkeää, että kemiat kohtaa meidän hääkuvaajan kanssa ja siksi olikin älyttömän ihanaa, kun Juhalla ei ollut kiire mihinkään vaan hän keskittyi meidän kahvihetkeen ihan täysipainoisesti ja ei ollenkaan pistänyt pahakseen leppoisaa rupattelua. Hänestä paistoi se, että hän nauttii työstään.

Itse olin tosi iloisesti yllättynyt siitä, että Juhalla oli selkeät sävelet siitä, mitä hän meiltä kyselee, jotta keskustelu etenee sujuvasti. Me taas puolestamme kuvaajaa ensi kertaa varaavina olimme ihan huuli pyöreänä siellä, kun ei kaikkea osaa tietämätön oikein kysyäkään. Hän myös osasi hyvin kertoa ihan oma-aloitteisesti kaikkea hyödyllistä ja tarpeellista. Tunnelma oli oikein rento ja mukava! Juha näytti meille ottamiaan kuvia koneelta ja kokoamistaan kuvakirjoista. Jälki näytti oikein hyvältä :) Erittäin vahvoilla tässä kuvaajaviidakossa on hän.

-> Vertauskohtana voin lyhyesti mainita, että erästä tosi kehuttua kuvaajaa kävimme tapaamassa ja homma pyöri ihan toisella tavalla kuin Juhalla. Tyyppi oli pikkusen myöhässä ja selkeästi ei ollut valmistautunut tapaamiseen. Ei ollut myöskään mukana talvikuvia vaikka tiesi meidän hääpäivän ja toki haluamme nähdä kyseisen ajan kuvia! Ei ne kesäkuvat oo ollenkaan sama juttu. Kyllä se meidän kohdalla ainakin on niin, että asenne ratkasee eikä muutamat preferenssit, jos tyyppi ei oo tosissaan kiinnostunut meidän päivän kuvaamisesta. Muutenkin sillä oli kiire ja vajaassa tunnissa kaikki ohi. Mun mielestä se ei ole ammattimaista.12.Valokuvaaja Eero Pykäläinen
Hinnat
koko päivän hääkuvaus alk.950€ (sivuilla ei mainita kuvaustunteja)
 • Kaikki kuvat DVD:llä täysikokoisina vapaalla teettämisoikeudella
 • Koevedokset potreteista
Lue Eerosta Elleissä tästä

Palstoilta poimittua
Hupellus
Eero kuvasi meidän häämme helmikuussa. Me emme voi suoraan sanoen muuta kuin ylistää häntä! Hän otti meidän hieman tavallisesta poikkeavan teemamme loistavasti huomioon ja lopputuloksena on aivan mielettömän upeat, erilaiset ja erityisesti meidännäköisemme kuvat!! Me ollaan niin tyytyväisiä siihen, että päädyttiin käyttämään häntä, vaikkemme tienneet etukäteen hänestä juurikaan mitään. Eeron kanssa on äärimmäisen luonteva keskustella ja hänellä on paljon ideoita. Eero reagoi hääjuhlassa nopeasti tilanteisiin ja sai tallennettua kameralla niin mielettömän hienoja juttuja ja yksityiskohtia, jotka kiitos hänen, mahdollistavat juhlan elämisen uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.. Kaikki vieraistamme, jotka ovat kuvat nähneet, ovat suunnilleen haukkoneet henkeään! Suosittelemme ehdottomasti!!!

Marica_b
Olen ymmärtänyt, että Eero on harrastanut valokuvausta jo pitkään, mutta teki siitä ammatin itselleen vasta jokin aika sitten. Siksi ei hänestä kai ole vielä kuulunut paljonkaan.

Me tapasimme hänet kaasoni häissä joulukuun alussa, jossa hän myös oli kuvaamassa ja otimme häneen sitten sähköpostitse yhteyttä sen jälkeen. Meillä ei ollut varsinaista palaveria kasvotusten ennen häitä, koska en oikeastaan ehtinyt sellaista edes miettimään ja uskoin, että ollaan samalla aaltopituudella asioista niiden emailien perusteella, mitä aiheesta käytiin. Varmaan olisi kyllä palaveriin tullut, jos olisin pyytänyt.

Eero oli hyvin avoin toivomuksille, mutta itse en tässäkään asiassa jaksanut olla etukäteen kauhean tarkka. Ilmoitin vain missä potrettikuvat otetaan ja pyysin, että tutustuu kuvauspaikkaan etukäteen, jottei mulla mene hermo niitä miettiessä hääpäivänä :) Että siinä oli toiveet ja sekin turha, koska ymmärsin, että hän aina käy etukäteen katsomassa kuvauspaikat. Me oltiin niin jännityksestä solmussa silloin, että onneksi oli ideoita pullollaan oleva kuvaaja joka sai meistä hyvät kuvat aikaiseksi.

Eero on nuori iloinen ja innokas kuvaaja, jonka kanssa meillä osui kemiat hyvin kohdilleen. Hänen seurassaan oli luonteva ja tuttavallinen olo enkä hetkeäkään epäröinyt ettei osaisi hommaansa. Mielestäni hänellä oli juuri oikeanlaista taiteellista silmää minun makuuni ja kuvien joukossa on muutama todellinen helmi potreteissa, kirkosta ja juhlapaikalta kuvauskulmineen kaikkineen.

Digikuvia saatiin katsottavaksi hieman yli sata. Paperikuvia ei oltu hinnoiteltu pakettiin mukaan, kenties se olisi hankalaa, kun ei etukäteen tiedä kuinka monta kuvaa valitaan. Valokuvat olisi saanut teettää ihan itse ottamalla vain digikuvat Eerolta, mutta päädyimme siihen ratkaisuun, että Eero teettää paperikuvat. Siinä on muutama etu: paperikuvat tulee teetettyä varmasti laadukkaassa valokuvausliikkeessä ja ammattilaisena Eero käsittelee kuvat väreiltään oikeiksi (mun näyttöä ei ainakaan ole kalibroitu niin että voisin luottaa kuvien värien toistuvan paperikuvana juuri haluamallani tavalla) ja tekee osaan kuvista mm. sävytyksen ja myös rajaa kuvaan sen oleellisimman sisällön. Eikä mun tarvitse säätää kuvien mittasuhteitakaan vastaamaan paperikuvan kokoa.

Uskoisin, että hänen kanssaan saa sovittua itselleen parhaiten sopivan pakettiratkaisun, yhtä tai kahta tapaa toimia ei ole. Kannattaa ottaa häneen yhteyttä ja kysellä mitä mieleen pälkähtää, niin on helpompaa tehdä sitten se päätös kuvaajasta. Tämä on kyllä loistava ratkaisu ainakin niille, jotka eivät halua "studiokuvafiilistä".

13.Valokuvaaja Sakari Röyskö
Hinnat eivät ole esillä kuvaajan kotisivuilla

Palstoilta poimittua - ei löytynyt 


14. Valokuvaaja Antti Ekola
Hinnat (2010)
 8 - 14h alkaen 690e sis. ALV (22%)
- Suunnittelupalaveri
- Kuvien täydellinen jälkikäsittely
- Kaikki kuvat CD/DVD:llä tiedostoina täydellä teettämisoikeudella.

Palstoilta poimittua

Catmijau
Moi!!

Itsekkin yritin juuri Anttia kysyä häihimme Helsinkiin... mua ärsyttää hirveesti sellanen että nettisivuilla annetaan ymmärtää toista kun mihin sitten ollaan valmiita. Toki ymmärrän että hänkin tekee vain bisnestä ja yrittää saada asiakkaita houkuteltua ottmaan yhteyttä halvalla tarjouksella tarkoituksenaan että asiakas sitten ostaisi jotain kalliimpaa. Muttakun minä en ole tyhmä kuluttaja. Eli olisimme siis halunneet vain vihkimisen+potrettikuvat- pakit alk. 160e, koska meille riittää vallan hyvin "vain" ne. Juhlassa muutkin ottavat kuvia ja meillä on ystäväpiirissä tosi hyviä valokuvauksen harrastajia. Emme myöskään halua alkaa laitamaan valokuvaukseen tonneja. Aika harvalla niitä varmaan tulee jälkeenpäin enää hirveesti kateltua. Lähinnä se on se potrettikuva joka seinälle tulee ja sen haluaa onnistuvan.

Mutta Antin vastaukseen siis... meidän hääpäivämme elokuun lauantai kuuluu "hääsesonki aikaan jolloin hän ei tee kuin niitä tonninhintaisia koko päivän dokumentaarisia kuvauksia". Että tiedoksi vaan kaikille että häneltä ei muita palveluita saa "sesonkiaikaan". Varmaan 90% ihmisistä menee naimisiin kesällä joten suomessa kaikki kesä-elokuun lauantait ovat sesonkiaikaa, halooo!!! Vois sitten ilmoittaa sivuillaan "tästä sesonkiajan poikkeustyökäytännöstään".


Anteeksi avautuminen, näitä häitä kun järkkää niin sitä vaan törmää eri järjestelyasioissa kaikkeen tällaseen mikä ärsyttää ja heti jos palveluntarjoajasta tulee jotenkin "vaikea fiilis" niin en ala kättä vääntämään vaan maksan jollekin muulle.

Antti_Ekola

Minun on nyt pakko vastata tähän itse, sillä ihmisillä tuntuu olevan harhakäsityksiä asiasta. Eli yllä ihmeteltiin halpaa hintaa sivuillani. Kaikki hinnat ovat alkaen hintoja, joihin luonnollisesti vaikuttaa varmasti suurimmalta osin matkakulut, ajankohta sekä asiakkaan haluama mahdollinen mukailtu paketti (enemmän kuvaustunteja vrt. pienempi paketti).

Tästä siis johtuu, että tarjoukset luonnollisesti vaihtelevat hääpaikkakunnittain, kuten jokaisella kuvaajalla. Tällä alalla on mahdoton antaa hintaa joka kattaa matkat, oli kuvaus sitten kotipaikkakunnallani Seinäjoella tai Inarissa, Lapissa, kuten varmasti ymmärrätte. Vaikka sivuilla oleviin "alkaen"-hintoihin lisättäisiin matkakulut esim. Helsinkiin tulee kuvaus samoihin hintoihin kuin suurimmalla osalla Helsingissä olevilla kuvaajilla ellei edullisemmaksi. Parhaiten hinnan saa, kun kysyy rohkeasti tarjousta!

Mukavaa, että asia on herättänyt keskustelua. Tämä on kuitenkin normaalikäytäntö kaikilla kuvaajilla.

A-K
Sen verran lisään edelliseen tekstiini Antti Ekolasta (hän oli siis meillä kuvaamassa häitä 31.7.10), nyt ovat siis kuvat jo tulleet ja olemme todella tyytyväisiä! Olemme eläneet hääpäivän uudestaan ja uudestaan haikeudella, Antin kuvia katsellen... koko päivä kuvattuna hetki hetkeltä aina potrettikuvista iltamyöhään saakka. Emme olisi uskoneet, että meistä voi saada niin kivoja potrettikuviakin... ;) Kuvissa oli kivoja kuvakulmia, tilanteita, ilmeitä, tunnelmaa, tarkkuutta, laatua! Olen saanut erittäin positiivista palautetta kuvista myös tuttaviltani, kenelle olen kuviamme näyttäneet, ovat ihastelleet Antin kuvaustyyliä ja kuvien tarkkuutta sekä tunnelman välittymistä kuvien kautta.

Kokonaisuudessaan kiitettävää palvelua, suosittelemme lämpimästi Anttia!!!

Blogitekstin kuva täältä


38 kommenttia:

 1. Itse olen sitä mieltä että tuo Janne Miettinen olisi oikein sopiva etenkin perinteisiin häihin. Tuukan sivuja en saanut avattua, joten en kommentoi sitä.
  Anna Jarskeella oli hyvin mielenkiintoisia kuvakulmia, en niistä niin pitänyt.
  Patrik Raskin kuvat olivat aika perinteisiä, joskin tilannekuvia oli ihailtavasti räpsitty ja saatu liikettä kuvaan.
  Nina Dodd.... En palkkaisi häntä mistään hinnasta kuvaamaan omia häitäni. Vai kuulostaa ilkeältä, mutta tahtoisin että omissa kuvissani on horisontti suorassa.
  Eveliina Mustonen on tuttu nimi, mutten muista mistä. Ihan ok kuvia, voisin mahdollisesti harkita jos muita vaihtoehtoja ei olisi.
  Empa Rodriguez yllätti kovasti, kuvat olivat upeita. :)
  Antti Luukkanen ei tunnu osaavan käyttää kameraansa, oli se kuinka hieno tahansa. Monet kuvat olivat ylivalottuneita ja epätarkkoja, semmoisia mitä normi pokkarilla saa kuvattua.
  Oka Morikawa on tosiaan mustavalko valokuvaaja. Toisinaan kuvissa oli jotenkin outo rajaus ja osa oli ehkä hieman yliteräviä, mutta jos tahtoisin mustavalko valokuvaajan, niin varmaan tämän ottaisin.
  Eero Pykäläisellä on hianoja kuvia. :D Eivät ole ihan perinteisiä, joten perinteiset morsiammet eivät ehkä niistä innostu.

  Itse tosiaan kallistun joko Janne Miettiseen, Patrik Jarskiin, Empaan tai Eero Pykäläiseen. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kiitos Suvi mielipiteistäsi! Tässä on tullut katsottua reilusti useiden kymmenien valokuvaajien tuotoksia, joten alan olla aivan pyörällä päästäni :D Hyviä huomioita olit tarkkasilmäisenä tehnyt mm.se horisontti)!

  Olisitko jaksanut vielä käydä vilkaisemassa Tuukankin kuvat (korjasin linkin) ja antaa oman TOP 5 arvion näistä valokuvaajista? Pakko paljastaa, että Miettinen on oman listani kärkisijoilla ;)

  Hassu juttu oli, että tuo Eveliina Mustonen kuulosti minustakin tutulta, mutten myöskään saanut selville mistä :D

  VastaaPoista
 3. Tuukka Ylönen vaikutti oikein hyvältä kuvaajalta, ja etenkin sivuilta löytyvä kuva häävalssista oli minusta upea.

  Top 5 lista olisi varmaankin tämmöinen:
  Janne Miettinen (Eero Pykäläinen)
  Patrik Rask
  Tuukka Ylönen
  Empa Rodriguez
  Eveliina Mustonen

  Pykäläinen on hyvä valokuvaaja ja minusta kuvat sopivat "asenteellisiin" häihin, esim. punk henkisiin. Perinteisiin häihin valitsisin Janne Miettisen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos todella, näistä nimittäin on apua tässä kuvaajaviidakossa ;)

  VastaaPoista
 5. Tämä oli hyvä postaus!! Meillä on nimittäin aivan samanlainen ongelma valokuvaajan kanssa! Valikoimaa on valtavasti ja amatöörin silmin kaikki kalliimmat kuvaajat vaikuttavat taidoiltaan varmasti melko tasavertaisia. Erot ovat tyyleissä, jotka vaihtelevatkin sitten huippukuvaajien kesken melkoisesti. Kuka valokuvaaja olisi meille sopivin ja pystyisi parhaiten välittämään tunnelman...toisaalta emmehän itsekään vielä tarkalleen tiedä, millainen tunnelma häihimme tulee, joten sekin jo vaikeuttaa valintaa...Ei ole helppoa miettiä parasta hinta-laatusuhdetta!

  Ensi viikon viikonloppunahan on messukeskuksessa häämessut ja siellä on paikalla ainakin Eveliina Mustonen, jonka tyyliin itse olen ihastunut. Ajattelin käydä kyselemässä hintoja ja luultavasti teen jutusta postauksen omaan blogiini, joten kannattaa käydä vakoilemassa, jos vaikka saisin hintatietoja häneltä!;)

  VastaaPoista
 6. Hyvä jos tästä oli jotain hyötyä!

  Mekin olemme menossa häät&rakkaus messuille ensi viikolla (varmaankin sunnuntaina), mutta todennäköisesti siellä on niin paljon ihmeteltävää (kaikkea ei kerkeä sisäistää), että taitaa postauksesi Eveliinasta olla ihan paikallaan! Innolla odotan kyllä messuja! :D

  VastaaPoista
 7. Jaa, olin menossa minäkin, tosin kalastelemaan kontakteja projektiani varten. Nyt se tosin peruuntui. :/

  VastaaPoista
 8. Harmillista, olivat nimittäin ainakin tämän päivän osalta erittäin hyvät ja idearikkaat messut! Teen messuista postauksen hetken kuluuttua :)

  VastaaPoista
 9. Kerrankin löytyi netistä jotain hyödyllistä. Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Kiitos todellakin mielenkiintoisesta sivustosta! Nyt kun asia on pinnalla meillä, niin kuvaajia on tullut vertailtua ja on ihanaa kun joku on nähnyt vaivaa ja koonnut niitä samalle sivulle! Joukosta kun löytyi sellaisiakin joista en ollut vielä kuullut. Oma henkilökohtainen suosikkini on Arto Helin tällä hetkellä, ihastuin siihen tämän vuoden Vuoden Hääkuvaan joka löytyi Iltakehden sivuilta ja itseasiassa vähän yllätyin kun hän ei löytynyt tästä listasta :) Nyt taidan käydä kurkkimassa kuvaajien sivuilla..

  VastaaPoista
 11. Kehitys: Kiitos! Hyvä, että tästä on ollut muillekin kuin itselle apua :)

  Anonyymi: Itseasiassa minulla on luonnoksen muodossa jatkoa tähän valokuvaajien listaan ja sieltä löytyy mm.Arto Helin & Juha Sompinmäki. Julkaisen varmaan vielä tänään tuon luonnoksen tai lisään tämän jatkoksi :)

  Käythän kertomassa oman top5! :D

  VastaaPoista
 12. Nimetön3/1/10 15:26

  Oma top 3 on tässä:

  1) Janne Miettinen
  2) Oka Morikawa
  3) Eveliina Mustonen

  VastaaPoista
 13. Nimetön4/1/10 13:55

  Hei!

  Etsiskelen (haaveilen) itselleni kesäksi kuvaajaa, kiitos listauksista! Siskoni häissä Helsingissä kuvasi Riikka Kajander, hänen hinnastonsa on esillä netissä. Sisko tykkäsi kuvaajasta ja kuvista tosi paljon, itse vielä kyllä pohdin jos raaskin maksaa ammattikuvaajasta... Meillä pienempi budjetti kuin siskolla nimittäin.

  Tietääkö kukaan tuon Okan hinnoista? Onkohan hirveän kallis, kun hintoja ei missään esillä..?

  VastaaPoista
 14. Juttelin Häät&Rakkaus messuilla Okan kanssa ja hänen hintansa 8 tunnin paketille oli muistaakseni n.1500€. Aivan upeita kuvia oli kyllä kauniisti esillä mustasivuiseen kirjaan laitettuna.

  Käynpä kurkkaamassa Kajanderin sivuja ja jos kuvat miellyttävät silmää, niin lisään hänet tälle listalle :)

  VastaaPoista
 15. Kurkkasin Kajanderin kuvagalleriaa ja täytyy sanoa, että hiukan petyin :S Hyviä peruskuvia + muutama hieno, mutta rajaus oli useassa kuvassa omituinen ja horisontti yhdessä alttari kuvassa aivan vinossa. Kuvia oli kuitenkin esillä vain 52, joiden luulisi edustavan kuvaajan parhaimmistoa.

  Siskosi kuvat ovat olleet varmasti upeita, mutta nettisivujen galleriaan laitetut otokset olivat mielestäni keskinkertaisia niitä muutamaa hienoa kuvaa lukuunottamatta.

  Pienestä budjetista huolimatta panostaisin kuvaajaan ja tinkisin sitten muista asioista. Eihän sitä kuvaajaakaan ole pakko kymmeneksi tunniksi ottaa :) Esim. kuuden tai kahdeksan tunnin paketit ovat usein paljonkin edullisempia.

  Tuntemattomammat kuvaajat saattavat hyvinkin olla paljon edullisempia ja kuvat voivat silti olla yhtä hienoja. Suosittelen surffailemaan siis paljon netissä ja tekemään vertailuja ;) Nimestä taas saa yleensä maksaa hiukan ylimääräistä.

  Jos tämä käy silti liian kalliiksi, ottaisin vaikka jonkun valokuvausta opiskelevan kuvaamaan, kun antaisin jollekkin asiasta mitään tietämättömälle sukulaiselle kameran käteen ;)

  VastaaPoista
 16. Täällä myös vuoden 2012 morsian tutkailee kuvaaja-vaihtoehtoja. :)

  Meille kuvaaja on tärkein hankinta sen jälkeen kun on saatu valittua katto pään päälle ja ruuat pöytään. Oma mies on parisen vuotta kuvannut enenevässä määrin ammatikseen ja tekee myös dokumentaarisia hääkuvauksia, joten rima on varsin korkealla.. Mieskään oikein tohtisi luovuttaa kuvausvastuuta toiselle edes omissa häissään. :D

  Minulle on tärkeää, että hääkuvaajamme pyrkii ikuistamaan vihkimisen lisäksi ne muutamat kohokohdat (kakun leikkaaminen, häävalssi jne), mutta ehkä jopa tärkeämpää on että saamme kuvia joissa on vangittuna hauskoja tilanteita, iloisia ihmisiä ja herkkiä hetkiä (joita toivottavasti häissämme piisaa :D).

  Nyt digikuvien siunatulla aikakaudella on ihanaa, että kuvia toimitettaessa ei tarvitse kuvaajan tai asiakkaan kiinnittää kustannusmielessä niin paljon huomiota kuvien määrään, vaan satojenkin kuvien toimittaminen sähköisessä muodossa on helppoa ja edullista. Itse ottaisin vastaan mieluusti sen 500-1000 kuvaa joista itse valitsen 50-100 parasta, kuin 16 kuvaa, jotka on valinnut minulle tuntematon ihminen, joka ei tiedä mitä haluan häistäni muistaa. :)

  Itse en kameraa osaa käyttää laisinkaan, mutta olen miehen kuvaamista seuranneena tykästynyt selkeään ja tilannekuviin painottuvaan tyyliin, ja tykkään esimerkiksi kuvista joissa on kohdetta on korostettu syväterävyyttä säätelemällä tai haettu tilan ja avaruuden tuntua laajakulmalla (kohtuullisessa määrin, ei niin että koko häät on kuvattu laajakulmalla :D).

  Arvostan myös kuvien jälkimuokkaustaitoja, esimerkiksi tuo Arto Helinin "Vuoden Hääkuva 2009" on mielettömän hieno. Pidän juuri tuollaisesta herkän ja vähän rosoisen yhdistämisestä.

  Viime aikoina kuvaajia kahlanneena voisin listata tämän hetkiset suosikkini jo mainituista (jotka itsellä harkinnassa siis), sekä lisätä pari uutta nimeä. Listani kuvaajat eivät ole paremmuusjärjestyksessä, sillä ovat tyyleiltään sen verran erilaisia.

  Harri Haverinen (www.harri-haverinen.com)
  - Tykkään Harrin sivuilla näytillä olevista kuvista, joita toki on jälkikäsitelty paljon. Sivuilla ei tarkemmin ole tietoa tekeeko Harri dokumentaarisia kuvauksia, mutta pitänee kysellä.

  Antti Ekola (www.anttiekola.com)
  - Antti on ainakin amoriini.com:in keskustelupalstalla saanut vuolaita kehuja, ja itsekin löysin nettisivuilta paljon omaa silmää miellyttäviä kuvia. Lisäksi Antilla on ainakin tällä hetkellä tosi edulliset hinnat moneen kuvaajaan verrattuna. :O

  Ja jo mainituista Antti Luukkonen, Eero Pykäläinen, Eveliina Mustonen ja Arto Helin kiinnostavat kovasti.
  Oka Morikawalla on upeita kuvia, mutta liekö ehkä liian taiteilija omaan makuun.. En tiedä.

  Mukavaa häiden järkkäilyn ja suunnittelun jatkoa! :)

  VastaaPoista
 17. Valokuvaus on myös meidän häissämme tärkeässä roolissa, joten siihen panostetaan. Itse olen mieltynyt Janne Miettisen ja Tuukka Ylösen kuviin: ne välittävät juhlista juuri sellaista tunnelmaa mitä me kaipaamme. Monien kilpailevien "huippukuvaajien" ottamat kuvat olivat myös onnistuneita, mutta ei kuvauksellisesti niinkään meidän mieleen. Kyselit myös jossain vaiheessa tuolla naikkareissa milloin Jannea kannattaa varata, mikäli hänet häihin haluaa. Itse olen ollut yhteydessä Janneen ja hänet voi jo vaikka nyt varata jos haluaa. Itse emme vielä varausta tehneet, mutta siis tämäkin vaihtoehto on jo olemassa.

  VastaaPoista
 18. Mezzy: Olen aivan samoilla linjoilla! Kiitos, aivan aivan loistavasta tiedosta! Janneen kuviin olemme erityiesti ihastuneet ja täytyykin sitten varata hänet tässä tulevan kesän aikana :D Hiukan kyllä mietimme Ylösen ja Miettisen välillä, kun heillä tuota hintaeroa on huimasti, mutta ollaan nyt kuitenkin päätymässä Miettiseen :)

  VastaaPoista
 19. Näin aktiivisena naisena olen mailaillut hääkuvauksesta jo Ylösellekin.:) Hintaero ei tule olemaan huima, jos sitä on juuri ollenkaan, sillä Tuukka aikoo päivittää hintansa ja nostaa ne samalle tasolle kuin esim. Jannella on. Itselläni meni maku Ylöseen, kun hän antoi minulle "porkkanan" tämän kuvausasian suhteen: Jos selvitän hänen pahimpien kilpailijoiden hinnat kesälle 2011 ja 2012 (sis. Miettinen, Mustonen, Raiski, Morikawa yms.) niin saan -20% omista kuvauksistani. Itse en lähtenyt tolle linjalle. Henkilökohtaisesti mun mielestä aika ammattitaidotonta käyttää hyväkseen ehkä tulevaa asiakasta tällaisissa tilanteissa... Jotkut ehkä olisivat lähteneet mukaan tähän hommaan, itse en. Siis Tuukan kuvat ovat edelleen todella ihania, ei siinä mitään. Meni vain muuten maku häneen. Puolestaan Miettisen vastaus oli todella ammattimainen ja innostunut, häntä voisin suositella jo pelkän yhteydenoton perusteella! :)

  VastaaPoista
 20. :O No ohhoh. Minusta todella epäammattimaista Tuukalta. Olikohan hän varmasti tosissaan, ettei heitänyt sitä vitsillä? Sääli jos ei, sillä hänen kuvansa ovat kauniita.

  Noh tuon kokemuksesi vuoksi emme mekään häntä nyt sitten aio palkata. Näissä piireissä luulisi hänenkin tajuavan, että suurin osa asiakkaista valitsee valokuvaajan muiden kokemuksien perusteella. Esim. Jannesta en ole lukenut netissä/enkä kuullut muuta kuin pelkkää hyvää.

  Laitan samantien Jannelle hintatiedusteluja menemään!

  VastaaPoista
 21. Itse sain sen käsityksen, että Tuukka on ihan tosissaan asian kanssa. Sillä hän nimenomaan halusi päivittää omat hintansa samaan linjaan kilpailijoidensa kanssa, mutta ei tietenkään voi itse olla heihin yhteydessä asiasta. Tai sitten mulla on todella huono huumorintaju etten ymmärtänyt "näin hyvää läppää". Tähän en kuitenkaan jaksa itse uskoa. :)

  Eli suosittelen kääntymään Jannen puoleen, vaikka Tuukalla aivan ihania kuvia onkin!

  VastaaPoista
 22. Jannen puoleen käännytty ja hinnatkin vaikuttaa minusta ihan ok:ltä. Kiitokset sinulle erittäin hyvästä vinkistä! :D

  VastaaPoista
 23. Täytyy kehua Antti Ekolaa, kun luin tämän läpi. Antista on näköjään täällä vähän juttua, mutta todella ammattilainen! Varasimme häneltä Trash the dress-kuvat vuodelle 2012 sekä tietysti hääkuvauksen.

  Meitä miellytti hänen kuvansa enemmän kuin kenenkään muun

  VastaaPoista
 24. Hei! Hänellä on kyllä kauniita kuvia ja hinta-laatu suhde on erittäin hyvä! Jos "ylimääräistä" rahaa jää, niin voisin käydä hänellä TtD kuvauksissa :)

  VastaaPoista
 25. Vielä yksi kuvaaja listalle, meillä oli Marko Koivuporras Studio Streetistä (www.studiostreet.fi) Seinäjoelta. En tiedä kuinka kauas lähtee kuvaamaan, mutta meillä oli häät Vaasassa eikä se ollut ainakaan mikään ongelma. Aivan upeita kuvia. Hinta oli vähän yli tonnin matkakuluineen koko päivän kuvauksesta.

  VastaaPoista
 26. Meillä oli studio street kuvaamassa viime kesänä koko päivän kuvauksen. Näin jälkeenpäin harmittaa, kuvat eivät olleet ihan sitä mitä toivoimme :(

  VastaaPoista
 27. miisa: Hei ja kiva kun laitoit kommenttia!

  Valitettavasti en voi kuitenkaan lisätä kyseistä kuvaajaa listalle, koska sivuilla olevat dokumentaariset otokset olivat mielestäni hyvinkin tavanomaisia muutamaa lukuunottamatta (sivuilla olevien kuvienhan pitäisi kuitenkin esittää parhaimmistoa).

  Potrettikuvat sen sijaan olivat ihan kivoja. Erityisesti mieleen jäi nyt miljöökuvien valtakaudella studiokuva missä hääparin päälle "sataa" terälehtiä ja morsian pitää sateenvarjoa. Se oli kaunis <3

  Anonyymi: Harmi ettei teidän kuvauksenne mennyt nappiin :/ Mitä sitten toivoitte ja mitä saitte?

  VastaaPoista
 28. Moi Kitty
  Pidät minua varmaan kamalana nipona, mutta olisin kiitollinen, jos voisit poistaa tuon minun Nina Dodd -kommentin. Tarkoitin kirjoitukseni vain naimisiin.info -foorumille, en kopiotavaksi blogiin. En ole ihan varma, mutta mielestäni tuon palstan säännöissäkin kielletään kirjoitusten kopionti foorumin ulkopuolelle.

  Kiitos :)

  VastaaPoista
 29. Hei Sisse! Poistin kommentin postauksen tekstistä. Sinäänsä harmi koska se olisi ollut hyvää mainosta Ninalle.

  Valitettavasti en kyllä naikkareista löytänyt sellaista sääntöä, mutta toki jos sellainen ilmenee niin poistan muiden kokemukset tästä postauksesta.

  Käsittääkseni tällanen sääntö on vain "vierailta" suljetuilla osastoilla esim. päikyt.

  VastaaPoista
 30. Hei ja kiitos sekä blogittarelle ja kommentoijille. Olen samassa liemessä kuin moni muukin morsian jonka mielestä kuvien pilalle meneminen tai huono laatu olisi suurin katasrofi mitä tielle vois osua. Kuvaajien surffailu ja mielipiteiden selus sekä tuhansien ja tuhansien kuvien plärääminen ei ole niin kivaa kun vaikka puvun sovitus joten ihan vaan tältä yhdeltä sivulta löysin juuri oikeanlaisia kuvaajia ja sain kuin sainkin laitettua peräti 7 tarjouspyyntöä 2012 kesälle.

  Huhhuh.

  Olen huomannu että muutenkin tykkäämme monista samoista jutuista joten ihme etten ennemmin äkännyt tulla tänne julkeasti varastelemaan ideoita kun itseni pitävät pienet taaperot kiireisinä.

  Ei kummiskaan hätää, ei tässä täysin kopioida sillä minun unelmiini kuuluu kartanohäät merenrannalla ja puistomiljöö on aivan ehdoton jo harrastusten takia. Teemakin noudattelee huomattavasti klassisempaa linjausta vaikka ne ihanat leffasitaattikortit olivatki ihan tosi mahtava idea!!
  Kiitos ja kumarrus ja onnea ideointiin.

  VastaaPoista
 31. Hei! Mahtavaa, että postaus säästi aikaasi kuvaajametsällä! :D

  Todella mukava kuulla, että ideat on olleet myös kelpuutettavia ja niitä saakin "varastella" ihan vapaasti! Suurinosa ideoista ei kuitenkaan suoraan ole omiani vaan ideat olen poiminut amerikkalaisilta hääfoorumeilta yms.

  Sinun visio teidän häistä kuulostaa oikein ihanalta! Meilläkin oli alkuun mielessä Haikon kartanon alueella sijaitseva Haikko Villa, jota käytiinkin katsomassa. Siinä tosin tuli hinta vastaan :/ Toisaalta kiitän onneani, sillä tämä meidän nykyinen teema ja juhlapaikka tuntuu kyllä enemmän omalta, mutta eihän sitä silloin alkuun vielä oikein tiennyt mitä sitä halusikaan. Nälkä kuitenkin kasvoi syödessä ja löydettiin se oma juttu ;)

  Meillä siis toisena "teemana" olisi ollut juuri sitä mitä myös ilmeisesti teille on tulossa! Ihanaa! :D

  VastaaPoista
 32. Anonyymi, kiinnostaisi tietää kuinka Studio Streetin tyytyväisyystakuu toimi tuossa teidän tapauksessanne? Ainakin meille sellaista tarjottiin meidän kuvaukseen.

  VastaaPoista
 33. Täällä näyttää olevan todella paljon negatiivista palautetta studio streetista. Minkäänlaisesta takuusta ei ikinä meille edes puhuttu. Kysyttiin, mutta asiaa kierreltiin, eikä saatu vastausta.

  En kuvauta enää mitään tuossa paikassa. Eikö se jo kerro paljon. Etelä-pohjanmaalla ja on muitakin todella ammattilaisia

  VastaaPoista
 34. Sain viestin tulla katsomaan mitä minusta täällä kirjoitetaan, ja vaikka en yhtä anonyymin palautetta pidäkään "todella paljona negatiivisena palautteena", siinä puhutaan kuitenkin sellaista asiaa joka ei lainkaan pidä paikkansa, joten päätin vastata. Toivottavasti blogin ylläpitäjä sallii myös tämän tai poistaa myös valheelliset kommentit tämän mukana.

  Tyytyväisyystakuu otettiin käyttöön viime vuoden huhtikuussa, ja siitä menee aina koevedosten mukana info, ja siitä on maininta myös nettisivuillani. Sen perusteella olen kuvannut yhdet lapsikuvat uudelleen, ja yhden yo-kuvauksen suhteen tästä on keskusteltu, mutta siinä oli lähinnä erimielisyyttä äidin ja itse kuvattavan mielipiteistä kuvien suhteen eikä uusintakuvausta lopuksi tarvittu. Näiden kahden tapauksen lisäksi minulta ei ole koskaan vaadittu uusintakuvausta tai hyvitystä kuvauksesta. Yhdet studiopotretit olen korvanut vapaaehtoisesti koska morsian ei ollut niihin täysin tyytyväinen. Seinäjoki on sen verran pieni paikka, että siellä ei voisi kovin montaa kertaa rikkoa näin selkeää lupausta ilman että työt loppuisivat kokonaan.

  En tiedä ovatko anonyymi ja Mica sama henkilö, mutta tutkin viime vuoden dokumentaarisista kuvauksista saamani palautteen ja olen todella ihmeissäni jos ko. henkilö on koskaan asiakkaanani edes ollut. Vielä enemmän olisin ihmeissäni jos kyseinen henkilö kiittelee kuviaan sähköpostissa ja antaa negatiivista palautetta nimettömänä netissä.

  VastaaPoista
 35. Hei Marko!

  Mukava, että löysit tiesi tänne antamaan myös oman näkemyksesi asiasta. Minäkään en minään todella paljona huonona palautteena pidä muutamaa komenttia.

  Ainakaan samasta ip-osoitteesta ei ole käyty noina aikoina jolloinka mainitsemiesi henkilöiden kommentit on jätetty.

  Ylläpitäjänä puutun ainoastaan suoriin loukkauksiin, spämmäykseen ja selkeään mainontaan. Valitettavasti yrityksien arvostelu blogeissa ja foorumeilla (esim. naimisiin.info) on hyvin yleistä.

  VastaaPoista
 36. Löysin sattumalta blogin ja huomasin tämän ketjun! Meillä oli muutama viikko sitten tässäkin ketjussa mainittu Antti Ekola ja ei voi kuin suositella! Antti oli todella luova ja hääpotrettien kanssa hän oli kuin "kala vedessä". Ideoita tuli todella, siis todella paljon ja me emme todellakaan ole kuvauksellisia tyyppejä. Minua (morsian) jännitti ennen kirkkoa aivan sikana. Kuvat otettiin ennen vihkimistä ja oli todella outoa, että jännitys unohtui valokuvauksen aikana aivan täysin! Kirkkoon mentiinkin siten, että jännitys oli laantunut. Antti sanoi, että emme olleet ainoita, jotka näin sanovat. Tuo kertoo aika hyvin ammattivalokuvaajan kokemuksesta ja taidoista, että saa noin tärkeänä päivänä hääparin rentoutumaan. Etenkin kun tässä tapauksessa oli kamerakammoiset henkilöt.

  Antti kuvasi vihkimisen ja hääjuhlan. Halusimme ehdottomasti dokumentaarisen hääkuvauksen. Valitsimme hänet persoonallisen tyylin perusteella. Hääjuhlassa hän oli löytänyt todella kauniita yksityiskohtia koristeluista hääkakusta. Hän oli jopa sattunut paikalle kun pikkuveljeni oli taiteillut salaa häälahjaa meille :D

  Koko päivästä tuli kaunis kuvatarina, jota kyllä ihastelee uudestaan ja uudestaan!

  ehdottoman isot kiitos Antti ja suositteluni!
  sivustoon vielä linkki: http://www.anttiekola.com/

  VastaaPoista
 37. Nennie: Ekola on yksi omista suosikeistanikin ^^ Ihana kuulla, että teilä on ollut erittäin onnistunut dokumentaarinen hääkuvaus! Taitava kuvaaja osaa kyllä olla koko ajan valppaana tuollaisten lahjaa taiteilevien pikkupoikien varalta ;) *hihi*

  Onnea vielä tuoreelle avioparille! :)

  VastaaPoista
 38. http://ollikeskinen.com/info/ Mahtava valokuvaaja! Ihana tyyppi ja superedullinen, kun ei ole vielä mikään konkari. Vain 600 euroa 12 tuntia 1500 kuvaa joista 150 editoitua! WAUDE!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...