13. marraskuuta 2009

Hääuni "paljain jaloin, tukka levällään"

Pukeuduin hääpukuuni, valoisassa avarassa kiviseinäisessä huoneessa äitini avustuksella. Kaasot ja Bestmanit sekä sulhanen olivat myös paikalla sekä pieni osa vieraista. Ihmettelimme mikseivät kaikki vieraat olleet vielä paikalla vaikka vihkiminen oli jo tunnin myöhässä (ilmeisesti vihkiminen tapahtuisi juhlapaikalla). Joku myöhässä olevista vieraista soitti äidilleni ja kysyi missä me oikein olemme ja kaikki odottavat meitä kartanossa!?

Me olimme siis väärässä paikassa ja vieraat oikeassa. Päätimme kuitenkin pitää juhlat siellä missä olimme ja kartanolla olleita vieraita odottelimme äidin jakaessa kuohuviiniä paikalla olijoille. Kartanolla olleita vieraita ei kuitenkaan kuulunut parinkaan tunnin jälkeen, joten pappi vaati vihkimisen aloittamista paikan vanhassa kivikirkossa. Muistan unessa tunteen kuinka hämmentynyt ja pettynyt olin tilanteesta.

Seuraavaksi uni hyppäsi siihen kun odotan vuoroani kävellä käytävää pitkin kohti alttaria. Kävelin yksin alttaria kohti paljain jaloin ja tukka auki sellainen hyvin pelkistetty kevyttä kangasta oleva valkoinen hääpuku päälläni ja ilman meikkiä (todellisuudessa jo ilman meikkiä olisi tarpeeksi kamalaa *nauraa*). Suljin silmäni ja samassa kävelin vinoon. Törmäsin kirkonpenkin päätyyn ja muistan unessa ajatelleeni, että kaikki ajattelevat minun olevan humalassa. Keskityin pitämään silmäni auki ja kävelemään suoraan.

Päästyäni alttarille pappi lausui muutaman sanan sekä lopuksi että olette nyt mies ja vaimo. "Missä olivat sormukset ja kehoitus nyt voitte suudella morsianta?" ihmettelin unessa. Kysyin papilta asiasta ja hän sanoi, että näin se vain menee. :D

Menimme juhlimaan kiviseen käytävään jossa juotiin kuohuviiniä ja syötiin coctailpiirakoita. Ei musiikkia tai tansseja. Juhlat olivat ohi. Viimeinen tunne unessa oli pettymys siitä, että tällaistako tämä nyt oli - pitkään odotettu suuri päivä.

Analysointia:
Luulen, että viimeaikaisten hääsuunnitelmien ja yksityiskohtien miettiminen yhdistettynä tällaiseen perfektionistin luonteeseen on aiheuttanut tällaisen unen jossa mikään ei vastaa suuria odotuksia. Uskon, että kaikki ei varmasti mene niinkuin on suunniteltu, mutta tällaiseen katastrofiin ei onneksi tarvitse varautua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...