22. tammikuuta 2010

Hankintoja Tiimarista

Katsahdin sattumalta tänään Tiimarin suntaan ja näin oven vieressä ihania valmiita kylttipohjia! (Olen ollut sydämiä vastaan alusta asti, mutta näissä se ei muotona nyt kuitenkaan ole silmää kovasti häirinnyt.) Näitähän yleensä käytetään vieraiden ohjaamiseen kirkolta juhlapaikalle, joita meillä ei tarvita lyhyen välimatkan (3-4km) takia. Päätin kuitenkin ostaa yhden, jonka voimme laittaa juhlapaikan rakennuksen ulkopuolelle osoittamaan juhlatilamme sisäänkäyntiä (rakennuksessa on useita sisäänkäyntejä).

Kyltin maalaamme valkoiseksi (nyt vaalean puun värinen) ja nimikirjaimemme maalaamme mustalla. Saatamme leikata jonkin hienon koukeroisen kuvion pahville, jota käytämme sapluunana ja tupsuttelemme kuviot sydämen reunoihin.

 SUUNTAA NÄYTTÄMÄÄN
 Hinta n.10€VIERASKIRJA KUVILLA
 • Toinen mukava löytö oli kaunis 100 sivuinen vieraskirja. Ideoita viraskirjalle on muutamia esim. otamme kaikista vieraista sisääntullessa "ryhmäkuvia" polaroid kameralla ja apukaaso liimailee saman tien yhden kuvan vieraskirjan jokaiselle sivulle. Vieraita kehoitetaan juhlan aikana kirjoittamaan tervehdykset omien kuviensa viereen. 
 • Toisen idean antoi SaraStellar komeentissaan eli kuvavieraskirja digitaalisena ja niin, että vieraat pitelevät kuvassa kirjoittamaansa viestikylttiä. 
 • Kolmas idea teemaamme sopien on vielä kehitteillä, josta kerron sitten myöhemmin.

Hinta n.10€

9 kommenttia:

 1. Polaroideissa on tunnelmaa! Me päätettiin toteuttaa kuvavieraskirja digitaalisena ja niin, että vieraat pitelevät kuvassa viestikylttiä :) Niistä sitten kootaan valokuvausliikkeen kautta painettu kirja häiden jälkeen. Hauskaa, hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Ihan loistoidea nuo polaroidit! Olenkin miettinyt, miten vieraskirjan laittaisi kivasti ja tuo voisi olla meillekin sopiva metodi. Tiedän jo kaksikin paikkaa, mistä saisin polaroid-kameran lainaan! Meillä jopa ihan valokuvaaja voisi näpsiä kuvat samalla kun vieraat valuvat sisälle, kuvat voisi laittaa vieraskirjan viereen pöydälle ja oheen ohjeen etsiä oma kuva, kirjoittaa kirjan oikeanpuoleiselle sivulle omat terveiset ja laittaa kuva samalle aukeamalle kirjan väliin. Liimailun voisi meidän tapauksessa hoitaa sitten jälkeenpäin. :)

  Odotin muuten sinulta raporttia häämessuilta Wanhasta satamasta, etkö ollutkaan paikalla?

  VastaaPoista
 3. SaraStellar: Tuokin on erinomainen vaihtoehto! Täytyypä nyt ottaa harkintaan kumpi näistä on meille helpompi toteuttaa ;) (lisään tuon sinunkin vaihtoehdon postaukseen).

  Siberia: Oikein arvasit, nimittäin aikomukseni oli tehdä postaus messuilta mutta.... No arvaat varmasti kuinka ketutti, kun messuaamuna kuumemittari näytti 39 astetta lämpöä ja päätä jomotti :/ Harmittaa vieläkin.

  Minustakin polaroidit ovat itsessään jo todella tunnelmallisia. Meillä ongelmana on, ettemme tunne ketään keneltä lainata kyseistä kameraa :/ Vuokrataankohan niitä :O?

  VastaaPoista
 4. Vauva sylissä kirjoitan nyt vaan tosi lyhyesti:

  Mulle kävi tänään ihan sama juttu tiimarin kanssa :D Kävelin kampissa tiimarin ohi ja iski noi kyltit silmään,pakko oli mennä hipelöimään! heh :D

  Polaroideista,mulla oli sama ajatus mutta googlettelun jälkeen jäin käsitykseen ettei niitä filmejä (taimikälieonkaan polaroidkamerassa) enää saa mistään! :O ilmeisesti en perehtynyt tarpeeksi jos muut on sitä tekemässä. Täytyy siis jatkaa asian tutkimista x)

  VastaaPoista
 5. Sara, samasta Kampin Tiimarista minäkin nuo heti bongasin ;D Olen töissä ihan siinä vieressä ja maltoin kävellä ehkä neljä kertaa tiimarin ohi (hain lounasta, kävin automaatilla jne), kunnes oli pakko käydä ostamassa!

  Hmm... kyllä ainakin vuosi sitten yksillä hiusmessuilla meistä räpsittiin kuvia nimenomaan polaroidkameralla ja kyseisen kilapilun voittona oli samainen kamera ja filmiä siihen. :D Kerro ihmeessä jos saat filmiasiasta jotain tarkempaa infoa! :D

  VastaaPoista
 6. Polaroidkameroita kyllä saa edelleenkin, mutta fotoharrastajana muistelen että filmit ovat aika tyyriitä, muistaakseni yli 10 euroa kymmenen ruudun filmistä. Näitä tosin on varmaankin eri hintaisia myös, mutta jos polaroideilla toteutat niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

  VastaaPoista
 7. Itseasiassa luulen, että filmi maksaa jopa pari euroa per ruutu. Laitoin kyselyn menemään Polaroid-kameran omistavalle ystävälle, katsotaan mitä hän sanoo.

  Kameroita (ja filmiä) saa ainakin Amazonista uutena ja käytettynä. Britti-Amazonissa on parempi valikoima, Saksan Amazonissa ehkä hieman halvemmat hinnat.

  Polaroidilla näyttäisi olevan myös joku uusi blue toothilla/pict bridgellä toimiva kannettava minitulostin. Ei yhtä tunnelmallinen ja hauska kuin old school -polaroid mutta on sekin vaihtoehto.

  Meille tuo SaraStellarin vaihtoehto ei ehkä sovi, niin hauska kuin sekin idea on.

  VastaaPoista
 8. Ainakin täältä saa polaroid-filmejä: http://www.polapremium.com

  Polaroidhan on lopettanut polaroid-filmin ja -kameroiden valmistamisen, ja ne polaroid-filmit mitä on jäljellä ovat sitä jäljelle jäänyttä varastoa eli loppuvat aikanaan. Niitä ei teidän tapauksessa ehkä kannatakaan haalia vielä näin aikaisessa vaiheessa, koska ne eivät ole ikuisia ja saattavat hyvinkin reilun kahden vuoden päästä olla pilalla.

  Onneksi on The Impossible Project, vanhat patut jotka alkoivat valmistaa polaroid-kameroihin sopivia filmejä!

  VastaaPoista
 9. Totta, en uskaltaisi vielä lähteä noita filmejä hamstraamaan, joten päädyimme seuraavan postaukseni Polaroid Pogo tulostimeen + digikamera yhdistelmään :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...