6. tammikuuta 2010

Hääjuomat?

Budjettia miettiessä piti laskea alustavasti myös alkoholijuomien menekki ja niiden kustannukset. Juomat aiomme hakea SuperAlkosta. Juomatarjoiluun ideoita & juomien menekkiin hyviä neuvoja löytyy täältä. Edeltävästä linkistä löytyy myös juomalaskuri sekä boolilaskuri. Mielipiteitä seuraavista alustavista valinnoista kaivataan! :)  psst. meidän menu löytyy edellisestä postauksesta, jos joku miettii juomien sopivuutta ruokien kanssa.


JUOMAT

Alkumalja
Kumpikaan meistä ei tykkää shampanjasta eikä oikein kuohuviinistäkään, mutta pari potentiaalista juomaa olemme löytäneet:Fresita
Makea, raikkaan mansikkainen, hedelmäinen, maukas, samea. punainen.

NVY - Passion Fruit
Makea, hapokas, runsaan passionhedelmäinen, sitruksinen, samea. kirkkaankeltainen.Alkoholilliset ruokajuomat
Juomme paljon punaviiniä ja meistä Sunrisen punaviinit ovat sellaisia, jotka sopivat melkein jokaiseen suuhun. Kaipaisin kuitenkin mielipiteitä näistä molemmista viineistä ja toivon, etteivät nämä viinit tunnu liian arkisilta vaihtoehdoilta.Punaviini
Sunrise Cabernet Sauvignon
Keskitäyteläinen, notkea, herukkainen, marjaisa, kevyen tamminen 

 

Valkoviini
Gato Negro Chardonnay
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, hennon banaaninen


 

Siideri
GoldenCap Perry


 

Lonkero
Sinebrychoff Gin Long Drink Cranberry
Lonkero
Sinebrychoff Gin Long Drin
 

Olut
Karhu
Kahville avec
Ehdoton must eli kermalikööri! Baileysin sijasta ostamme edullisempaa mutta yhtä suussa sulavaa virolaista kermalikööriä. Mietimme vielä konjakkia...pitäisiköhän sitäkin olla ja kuinka paljon?
Vana Tallin Cream Liquer

Drinkkibaari
Haluaisimme drinkkibaarin häihimme, johon palkkaisimme pitopalvelusta yhden tarjoilijan baarimikoksi. Drinkkilista koostuisi 4-5 drinkistä + ruokailusta jäljelle jääneet siiderit, lonkerot, kaljat ja viinit. Drinkeille keksimme tietysti omat nimet liittyen teemaan.

...mutta MITÄ DRINKKEJÄ (4-5)?

Keskustelua drinkkibaarista täällä ja drinkeistä täällä.


JUOMIEN MENEKKI
Alustavasti määrät on laskettu 93 aikuiselle, joista luultavasti 10hlö ei juo, mutta osa juo todennäköisesti heidänkin edestä ;) Tähän kaipaisin erityisesti apuanne, nimittäin onko siidereitä, olutta yms. liian vähän ja drinkkejä liikaa vai kuinka? Monta cl tarjoaisitte viiniä per lasi?

kpl/hlö
1 x kuohuviini alkujuomana
2 x 12-16 cl punaviiniä
1 x 12-16 cl valkoviiniä
1 x avecina kermalikööriä
2 x siideri, olut tai lonkero (2 laatikkoa siideriä/3 laatikkoa olutta/ 1 laatikko lonkeroa/1 laatikko cranberry lonkeroa)
5-6 x drinkki

Näistä kaikista tulisi yhteensä n. 900€ 16cl viineillä sekä seuraavilla drinkeillä: Mojito, Kelkka, Valkovenäläinen, Karpalounelma & Cuba Libre (ts.rommikola). Olimme budjetoineet juomiin vain 600€ eli tästä tulisi 300 enemmän kuin mitä ajateltiin :S. Riittäisiköhän vähempikin juoma tai jos tarjoaisi 12cl x 3 viinit?

23 kommenttia:

 1. Kuohariksi itse valitsisin ehdottomasti Fresitan! En oikeastaan voi sietää viinejä, en kuohuvia enkä normaaleja sen enempää. Kuitenkin Fresita uppoaa minuunkin ja se on kauniin punaista väriltään. :) Fresitaa ollaan ostettu vähän jokaiseen juhlaan ja aina kaikki on tykänny.

  VastaaPoista
 2. Itse pidän Fresitasta myös kovasti, mutta kihlajaisissa saatiin lahjaksi tämä toinen passion juoma, joka ei myöskään maistunut peruskuoharille. Oletko maistanut koskaan tuota NVY - passion fruitia?

  Toisaalta Fresita on kyllä takuulla raikkampi (muistelisin tuon passion olleen hiukan sakeampaa) ;)

  Tuo meidän drinnkipuoli kyllä mietityttää...mitä mieltä olet noista viidestä drinkistä (esim.ovatko tarpeeksi monipuolisia)? :)

  VastaaPoista
 3. Juomapuoli on itseänikin mietityttänyt.

  Ensinnäkin yksi tärkeimmistä juhlapaikan valintaan vaikuttaneista tekijöistä meidän kohdalla oli se, että paikalle saa viedä omat juomat. Sillä vältytään joko henkilökohtaiselta konkurssilta tai siltä, että vieraat joutuisivat itse maksamaan juomansa meidän juhlissa (mikä ei mielestäni kuulu onnistuneisiin juhliin).

  Mutta määrän arvioiminen on hankalaa. Olisi noloa jos juomat loppuisivat kesken, mutta tyhmää olisi ostaa varmuuden vuoksi kovin valtavasti ylimääräistäkään. Ja kun osa vieraista tosiaan juo ehkä vain lasillisen viiniä ruoan kanssa ja osaa kiskoo kaksin käsin. (Toisaalta ehkä niitten kaksin käsin kiskojien takia olisi parempi jos juomista ei olisi rajattomasti...)

  Mainitsit tuosta viinin arkisuudesta. Jos sinusta tuntuu siltä, ruokaviinithän voi aina asettaa tarjolle karahveihin. Omasta mielestäni se on ehkä jopa tyylikkäämpää kuin viedä pöytiin pullot, eikä kukaan pääse nyrpistelemään vaikka tarjolla olisi Alkon halvin viini. (Täytyykin kysyä olisiko meidän juhlapaikassa karahveja. Jos on, saattavat meidän viinit hyvinkin löytyä pahvipöntöistä.)

  VastaaPoista
 4. Itse en ole maistanut tuota toista kuoharivaihtoehtoa. Miettimänne drinkit ovat minusta hyviä vaihtoehtoja, sillä niistä löytyy jokaiselle kuitenkin jotain, kun on niin erilaisia :)

  VastaaPoista
 5. Siberia:
  Hei, tuo karahvi idea oli aivan mainio! Tästä syystä tämä blogi on kyllä kätevä, sillä eihän sitä itse tule ajatelleeksi millään kaikkea ja monta päätä on aina parempi, kuin yksi :)

  Ja kuten mainitsit niin tuota juomien määrää on todella vaikea arvioida :S Mulla on vielä sellainen kutina, että meidän "juo yhden viinin"- vieraista löytyy yllättäjiä joille saattaakin sitä juomaa maistua karahvi kaupalla.

  Missä paikassa itse juhlitte? :)

  Mari:
  Kannattaa joskus kokeilla jos makeista juomista tykkää ^^ Meille taitaa kuitenkin tulla se Fresita :)

  No hyvä, että drinkit vaikuttavat monipuolisilta, sillä budjetti on laskettu suunnilleen niiden mukaan :P

  VastaaPoista
 6. Me juhlitaan Wanhassa Backbyssa Vantaalla. Asumme itse Helsingissä, mutta totesimme stadin paikat meidän budjetille liian tyyriiksi (ja osan esteettisille silmillemme liian rumiksi ;). Ihastuimme WB:n heti kun näimme sen. Kertakaikkiaan ihana rakennus ja sopivan kokoinen meille. Ja mikä tärkeintä, kaikki kattamisesta loppusiivoukseen samassa paketissa. Voimme käytännössä vain kävellä paikallemme papin eteen juhlapäivänä. :)

  VastaaPoista
 7. Itsekin katselin kyseistä paikkaa, mutta halusimme loppujen lopuksi juhlatilan kuitenkin Helsingin puolelta, sillä n.70% vieraista on Helsingistä :)

  Täytyy kyllä sanoa että ainakin teidän juhlapaikan rakennus ja sen ympäristö vie 6-0 meidän, nimittäin juhlapaikkamme sijaitsee Ruoholahdessa "sinisessä pömpelissä" *nauraa*. Tässä kuva ;)

  VastaaPoista
 8. Viineistä ajateltiin päätyä tuohon sun ehdottamaan puna- ja valkoviiniin :) Blogisi perusteella meillä on niin samankaltaisia ajatuksia että uskon kyllä sanaasi ^_^ Me ei kovin paljon viinejä juoda,joten oli itseasiassa aika helpottavaa kun joku osaa suositella jotain tiettyä. Tavallaan "vastuu" ei tunnu sitten niin raskaalta kun voin vaan sanoa että oli kehuttu viini ;D

  Kaikkiahan on ihan mahdotonta lähteä edes yrittämään miellyttää kun on niin monenlaista makua, joten tämä riittää meille.

  Kiitos! :D

  Kommentoinpa vielä noista määristä, annin cateringpaltsussa kysyin niistä (meilläkin tarkoitus hakea superalkosta,heh). Hän sanoi että parasta laskea 1plo/2vierasta,koska tarjoilijathan kaatavat vapaalla kädellä. Menekki kuulemma lasketaan niin että yksi lasi alkupaloilla ja kaksi pääruokaa varten,sehän on sitten suurinpiirtein sen 12cl mukaan vapaasti.

  Likööristä ja konjakista sanoi, että lasketaan 5cl/vieras kahvin kanssa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuo teidän kaavailemanne alkoholimäärä vaikuttaa hurjan suurelta. Vai onko teille sitten tulossa vieraita, jotka juovat yleensä suuret määrät alkoholia?

  Meinaan tuostahan tulee 11-12 alkoholiannosta per henkilö! Eiköhän jo kuuden annoksen jälkeen ala jengi olla ihan kiitettävässä kunnossa, ja ainakaan minusta se ei ole häitten tarkoitus. Eikö häitä ole tarkoitus juhlistaa ilman, että kukaan saa juosta vessaan oksentamaan tai muuten vaan jää juhlista paitsi oman humalatilansa vuoksi?

  Tietenkin tottuneet juojat voivat kiskaista tuollaisen määrän napaansa tuosta vain, mutta näin yleisesti sanoisin että tuo määrä on kyllä aika hurja.

  /Charlotta

  VastaaPoista
 10. Charlotta Hei, juu tuo määrä on suht yläkanttiin, sillä ajateltiin että juomaa saa jäädä häiden jäljiltä, mutta kesken ei saa loppua :) Voi olla, että drinkkejä tulee 4 annosta/hlö ja viiniä 2annosta/hlö.

  VastaaPoista
 11. Ehkäpä reagoin tuohon määrään voimakkaasti sen takia, että meille on tulossa ravintolahäät, eikä meidän tarvitse ostaa juomia suuria määriä etukäteen vaan juomat menevät menekin mukaan.

  Se on kyllä totta, että kesken ei saa loppua! :)

  /Charlotta

  VastaaPoista
 12. Meillekin piti ensin tulla ravintolahäät, mutta olisi pitänyt läteä muualle jo klo 01.00. Todella vaikeaa on kyllä miettiä noita juoman menekkejä, kun ei haluaisi rekallista ostaa eikä liian vähääkään tuoda ;)

  VastaaPoista
 13. Tein viinatilauksen juuri eilen superalkoon ja sunnuntaina haetaan. Vieraita meillä on tosiaan 62 ja alkoholilaskusta tuli n.540e. Laskin suurinpiirtein 90l alkoholia ja 70l blandiksia listalta. Kirkasta viinaa+rommia on yhteensä 9l drinkkeihin sekä muutamia liköörejä. Kuoharia 12plo, viinejä yhteensä 30plo, kermalikööriä ja konjakkia kahvin kanssa yhteensä 3,5l.

  Hitusen yläkanttiin otetaan ja toivotaan ettei lopu kesken ;D

  VastaaPoista
 14. Varmasti riittävät :D

  Jos teillä meni se 540€, niin todennäköisesti meillä (100 aik.) menee se 900€ *pohtii*.

  Teitkö netin kautta tilauksen? Oliko helppo tehdä?

  VastaaPoista
 15. Oli ihan megahelppo tehdä ja siellä päässä odotti viinat valmiina, maksoin vaan visalla ja kannettiin juomat autoon x)

  VastaaPoista
 16. Hyvä, täytyy meidänkin ehdottomasti hakea kyllä juomat sieltä! :D Mietittiin jo laiskuuttamme ostaa ne laivasta :P

  VastaaPoista
 17. En oo IKINÄ elämässäni kommentoinu mihinkään blogiin, mut nyt riipas niin läheltä meidän aihetta että oli pakko kirjottaa =). Löysin tosiaan juuri äsken blogisi, ootte kyllä tosi pitkällä jo suunnittelussa! Siis teille tulee kyllä niin varmasti ihan huippuhäät! Ite ainakin uskon ajoissa suunnittelemiseen, enkä voi käsittää ihmisiä ketkä alkaa nyt kysellä hääpaikoista, että pääsisiköhän teille nyt heinäkuussa, siis NELJÄN kuukauden päästä!!! Oikeesti! No, tuo em. avautuminen ei ollu pointti, vaan se että meillä on kanssa just menossa toi omien juomien kanssa pähkäily meidän 80-100 hlön häihin, eli kuinka paljon juomia tarvitaan. Ite oon kirjottanu hääbudjettiin itse hankittavien alkoholijuomien kohdalle 1000 euroa. Sulhasen mielestä se on aivan tajuttoman paljon liikaa, ja oon yrittäny sanoo että oikeesti, mun pahin painajainen on kyllä se että ruoka tai juoma loppuis häistä! En voi niinku kuvitella, että kauan siitä sais kuunnella kavereilta kuittailua, mutta veikkaan että tarpeeksi kauan =). No sen paljon pidemmälle ei ole vielä ehditty juomien kanssa, paitsi että oon laskenu oluen menekin, ja sain siitä 13 lavaa = 312 tölkkiä = 104 litraa olutta. Sulhasen reaktio oli kyllä tätä luokkaa: SIIS KOLMETOISTA LAVAA?!?! KOLMETOISTA LAVAA!!! KUKA NE JUO?? Vastasin tietysti että häävieraat =D Siis ihan niin kuin olut nyt heti happanisi, vaikkei kaikki meniskään.

  VastaaPoista
 18. Meille on tulossa n. 90 aikuista, ja alkoholia on hankittu seuraavasti:
  - 45 ploa kuohuviiniä
  - 90 ploa viiniä
  - 12 litran pulloa vodkaa snapseihin
  - 2 ploa likööriä, 2 ploa konjakkia aveceihin
  - 2 ploa giniä, 1 plo viskiä baariin
  - siideriä, olutta muutamia lavoja

  Alkoholin määrä riippuu luonnollisesti vieraiden ikärakenteesta sekä häiden kestosta. Meidän häät kestää yli 12 tuntia, joten alkoholia on laskettava sen mukaan. Mukaan pitää laskea myös hukkapullot.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Hyvä juttu, että löytyi kiinnostava aihealue myös sinulle ja rohkaistuit kommentoimaan! Kiitos myös kannustavasta kommentista häidemme suhteen :D

  Itse kauhistuin alkoholimääristä luettuani naimisiin.infon foorumeilta eri hääparien juomamenekeistä. No sitten tuli laskettua itse menekki ja aivan samoihin päädyttiin eli kyllä se 900-1000€ tulee palamaan juomiin :) Milloin häänne ovat?

  Anonyymi: Meidän häidemme kesto on myös n.12h, toki riippuen vieraiden juhlainnosta.

  Teillä taitaa suurin osa olla viinin juojia? Missä suhteessa ostitte punkku/valkkari? Konjakista vielä kysyisin, että mitä merkkiä lähti matkaan ja mistä ostitte juomat? :)

  VastaaPoista
 20. Nyt häiden jälkeen kommentoin tota meidän viinanmäärää :) Eli todella paljon jäi vielä viinaa yli ja meillä noita "loppasuita" riitti kyllä. Jos muistini ei ihan täysin petä niin ylimääräisiksi jäi 3-4litraa absolut vodkaa, 4 litraa rommia, 1 litra kermalikööriä, melkein 0,5l konjakkia, 5 kuoharipulloa ja varmaan 7 punkkua, lava siideriä, lava lonkeroa, neljä pulloa likööriä ja YKSI kalja :DD lantrinkeja jäi myöskin ihan mielettömästi yli.

  Elikkäs 60 hengen häihin joissa alkoholia kuluu reippaastikin arvioisin näillä tiedoilla hinnaksi 400e

  VastaaPoista
 21. Nyt on sitten taas yhdestä onnellisesta morsiamesta tullut Rouva, eli onneksi olkoon :) Miten muuten häät sujuivat? Oliko holvikellari yhtä ihana, kuin kuvissa? :)

  Todella hyvää tietoa, kiitos Sara! Haha, minua jäi naurattamaan tuo yksi kalja :D Ehkä otamme kaljaa lavallisen enemmän kuin ajateltiin ja siideriä lavan vähemmän :)

  Onko teidän häistä kuvia jossakin nähtävillä?

  VastaaPoista
 22. Tuo anonyymin viinalista oli muuten minun. Meiltä jäi varsinkin kuoharia mutta myös viiniä todella paljon, mutta kaikki liköörit, konjakit, vodkat ja muut väkevät menivät. Olutta ja siideriä jäi myös yli. Meillä on tosiaan viinin juojia suurin osa, ja vodkaa kului snapseihin, joita otettiin juomalaulujen ja puheiden yhteydessä. Olut ja siideri eivät maistuneet ihmisille kun oli viiniä, gintonicia ym. tarjolla. Nuo meidän juomat maksoivat Superalkossa jotain 800 euroa, mutta vähempikin olisi siis riittänyt.

  VastaaPoista
 23. Hmm...me olemme jotakuinkin laskeneet sadalle 42 litraa viiniä (14cl kolme kaatoa/hlö)joten voi olla, että sitä pitäisi lisätä (teillä taisi olla n.67litraa)... tuo Gin&Tonic varmasti tulee meillekkin + ehkä joku toinen juoma.

  Oliko teillä jo ruoan kanssa tarjolla siidereitä tms?

  Koen kaikista vaikeimmaksi tuon oluen menekin määrittelyn sillä muutama vieraistamme juo ainoastaan sitä, mutta muista en osaa yhtään sanoa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...